keskiviikko 25. huhtikuun 2018

violetti tukka (ja kuinka se ylläpidetään)

Hei niin, se hiussaaga on saatu taas hetkeksi päätökseen! Siitä on jo jonkin aikaa, kun tuskailin ekan violettivärjäyksen jälkeen että mitäs hittoa sitä on tullut tehtyä.. Muutaman kampaajakäynnin se vaati ennenkuin vihdoin saatiin tukka, johon mäkin oon tyytyväinen.

lilatukka1

Viimeisin värjäys tehtiin lopulta Kampin Sydämen Pohjasta -kampaamossa (jossa kävin itseasiassa kesällä toteuttamassa sen kreisipersikkatukankin). Violetin tukan mulle taiteili Jaana Mäyrä,  jolle on kyllä pakko antaa myös jättimäinen suosituskäsi! Siinä muija, jonka perfektionismi oli samalla levelillä kuin mullakin :D Värejä miksaillessa mietittiin läpi kaikki optiset illuusiot siitä, kuinka hiusten takaosaan lisäiltiin purppuraisempia osioita jotta tyven suunnalla väistämättä luontaisesti esiin puskeva punaisuus ei näyttäisi kokonaisuutta katsoessa niin silmäänpistävältä, ja hän neuvoi mulle vielä ”oletko koko ikäsi föönannut otsiksen väärin” -life hackinkin. Värjäys tehtiin L’Oréal Professionnelin kanssa yhteistyössä uusilla metallinhohtoisilla Shimmer -väreillä. Heille siis iso kiitos ihanista hiuksista :)

newnewhair2

(Kaksi ylempää kuvaa @leilaemine)

idnewnewhair1

Jokainen suoravärien kanssa koskaan taistellut tietää sen haalistumisen tuskan, joka väriä koettelee oikeastaan joka ikinen pesukerta. Violetin tukan kanssa luottokombinaatio on tähän asti ollut KC Professionalin Color Mask sävyssä Plum ja Joicon Color Butter sävyssä Purple, joita olen miksaillut hoitoaineeseen. KC on yksistään vähän liian lämmin ja tuo Joico puolestaan liian kylmä, joten niiden sekoitus on ollut hyvä neutraali yhdistelmä. (Joskus olen heittänyt sekaan vähän Alter Egon Just Coloria sävyssä Peppermint, joka on kyllä ihan rehellinen pinkki.) Uusimpana tulokkaana hankin suosituksien perusteella Herman’sin suoravärin sävyssä Purple, mistä olen kuullut paljon hyvää: Sen pitäis olla just hyvä neutraalinvioletti, ei liian kylmä eikä lämmin, ja suoraväri tarraa tukkaan paljon herkemmin, kuin värjäävät hiusnaamiot. Tätä aion kokeilla seuraavalla pesukerralla!

newnewhair3

Eiköhän sitä vois hiihdellä ainakin kesään saakka violettina! Mitkä on teidän parhaat aseet violetin hiusvärin ylläpitämiseen? Niin ja vielä näin ennakkotiedusteluna, minkä värin sitä kesäks nykäsis? :D


Saatat pitää myös näistä:

18 Responses to “violetti tukka (ja kuinka se ylläpidetään)”

 1. Annie sanoo:

  Kc:n maskilla itsekin pari vuotta sitten ylläpidin violettia ja ylläpidän nytkin

  Joku punaisen sävy vois sopia sulle, ei sellanen oranssi, mikä sulla oli pitkään vaan ihan rehellisesti punanen.

  • ia sanoo:

   Joskus lukioaikoina mulla oli sellainen rehellinen punainen! Jotenkin yhdistän sen sinne lukioaikoihin, mutta ehkä sille vois antaa joskus vielä uuden mahdollisuuden :)

 2. Ciara sanoo:

  Nii-iin ihana, tämäkin! (kuten tuo aiempi persikka) ai että kun tulee kademieli tuollaisista mahtavista tukkaväreistä ja tyyleistä. Itsehän menen luonnonvärisellä tummanruskealla. Kesäksi, hmm, sellainen merenneidonturkoosivihreä? Aurinkoista kevättä :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Ei noilla luonnollisemmilla väreillä voi mennä kyllä pieleen :) Merenneidonturkoosi, se kuulostais aika villiltä! :D Aurinkoa sinnekin <3

 3. Saija sanoo:

  Violetti soppii sulle kyllä kuin nenä päähän! Hempeät ja pastelliset sävyt ainakin sopisi sulle. Voisivat kesällä olla nimenomaan ihan hyviä vaihtoehtoja, kun tuo aurinko tuppaa haalistamaan tukkaa. :-)

  • ia sanoo:

   Joo haalistuneet sävyt kyllä miellyttää muakin! Eikä olis ihan heti hermot menemässä sen auringonhaalistuksen kanssa :D

 4. Marie sanoo:

  Mua kiinnostaa se otsiksen föönaus -niksi! :D

  • ia sanoo:

   Haha :D Se oli semmonen, että jos on pyörre otsiksessa (niinkuin meitsillä, ja paha onkin..), niin aloita föönaus aina otsiksesta ja harjaa sitä kuivatessa voimakkaasti puolelta toiselle kunnes otsis on täysin kuiva, niin pyörteen saa huijattua siitä hyvin pois. Äläkä koskaan anna tukan kuivua ittestään, silloin otsista ei kyllä saa kuriin ennen kuin seuraavan kastelun jälkeen :D

 5. Laura sanoo:

  Miekin kyllä näkisin siulla jonkun merenneitoturkoosin/mintunvihreän! :D

 6. Emmi sanoo:

  Näyttääpä tuo väri kivalta! Sopii sulle kyllä todella hyvin :) Ihanaa, että tuli viimeinkin sellainen lopputulos, joka sua miellyttää! Onhan se mukavaa, kun kampaajalta lähtiessä on hyvä ja onnistunut fiilis.

  Jos joskus haluat vielä jotain muuta suoraväriä kokeilla tuohon tukkaan niin testaa ehdottomasti ColorGloss sekä ColorGloss Fantasy Color! Fantasy Colorissa on paljon ihanan herkullisia vaihtoehtoja ja ne pysyvät erittäin hyvin tukassa :) ColorGloss on hieman kevyempi ja hoitavampi, mutta sitäkin kannattaa kokeilla!

 7. Maria sanoo:

  Oi niitä aikoja kun minulla oli violetit, siniset, punaiset, oranssit.. ja ties minkä väriset hiukset. Tuntui ettei se väri tahtonut pysyä kunnolla ja sitten jos halusi vaihtaa väriä niin edellinen ei lähtenyt millään pois :D Nyt olen onneksi ihan tyytyväinen omaan väriin. Tosin punaista tekisi taas mieli joskus kokeilla.. :)

  • ia sanoo:

   Joo eiköhän se mullakin tule vielä se normaalivärivaihe, on näissä kyllä melkoinen ylläpitorumba :D Punainen on ihana ^_^

 8. unipallero sanoo:

  Mun päässäni violetti pysyi vain ihan hetkisen, kun se alkoi heti värjäämisen jälkeen taittamaan siniseen. Vaikka kuinka läträsin kotona violetin sävytteen kanssa, hiusten pesun jälkeen tukka oli aina sinertävä, ja totesin, että mun oma hius vain HALUAA olla sininen, joten aloin sävyttää sitä sinisellä. Ja olen kyllä tykännyt, jopa enemmän kuin violetista :)

  Sulle tuo sävy kyllä sopii ihan täydellisesti! Vinkkinä tuon sävyn ylläpitoon voisin heittää sen verran, että pese tukkaasi niin harvoin, kuin vain pystyt, ja välttele hiuslakan käyttöä. Hiuslakka on petollista, sillä se imee itseensä hiusväriä ja haalistaa hiusta nopeasti. Ja tietenkin VÄRJÄÄ ympäristöä :D Nimimerkillä sininiska vuodesta 2016 lähtien

  • ia sanoo:

   Tuo sun sininen on kyllä upea! Hyvä että tukka sai tahtonsa läpi :D Joo kuivashampoota kyllä kuluu, hehe. Mutta toi hiuslakan kuluttavuus oli mulle uus juttu, apua! Ilman sitä ei kyllä tuu toimeen!

 9. Heini sanoo:

  Tuo sun violetti tukka on kyllä niin herkku, että saa mut kyseenalaistamaan omaa tänhetkistä kirkkaanpunaista valintaa :D

  Kaikenmaailman värit itse kokeilleena vannon aina ylläpidossa Revlonin värihoitovoiteisiin (Revlon Professional Nutri Color Creme). Näissä on tuhdisti pigmenttiä, joka kirkastaa värin kuin värin siinä ajassa, mitä nyt normaalikin hoitoaine päässä hengailisi.

  Kesäks suosittelen ehdottomasti jotain väriä, joka saa rauhassa haalentua, kun auringon ja suoravärin välisessä tastelussa väri ottaa takkiin ihan kuus-nolla. Itekin pohdin, että vois muuttaa tän paloautonpunasen sellaseks persikanvaaleanpunaseks ennen kesälomia :)

  • ia sanoo:

   Joo hei hyvä pointti! Viime kesänä olin aika persikkavaaleanpunainen, se oli kyllä aika ihana..

Kommentoi