maanantai 07. toukokuun 2018

lauantain alternatiiviaktiviteetti ja pakohuonepelin ihmistyypit


Lauantaina vietettiin kavereiden kanssa vähän erilainen ilta, kun terassikelien hyödyntämisen sijaan suunnattiin pakohuonepeliin!

agentcoll1

Nappasin lahjakortin pakohuonepeliin kaupallisessa yhteistyössä Offerillasta, joka tarjoaa tosi edulliseen hintaan lahjakortteja alueellisiin palveluihin aina kasvohoidoista ravintoloihin ja kotisiivouksesta hammaslääkäriin. Meidän 5-6 hengen pakohuonepeli Helsinki Escape Pasilassa kustansi 130 euron sijaan 79 euroa, eli ihan kiva 40 % alennus. Offerillassa alennukset on yleisimmin haarukkassa 50-90%, ja palveluita löytyy tällä hetkellä Helsingin, Turun, Tampereen, Jyväskylän ja Oulun alueelle.

agent6

Mä olin meidän porukasta ainoa, joka oli aiemmin pakohuonepeliä testannut, ja olikin hauska tarkkailla kuinka täysin eri porukoista löytyi kuitenkin hauskoja samankaltaisuuksia.

agentcoll2

Ihmistyypit pakohuonepelissä:

1. Se, joka hajottaa huoneen. Repii lakanat rekvisiittasängystä ja purkaa nojatuolin atomeihin, jos nyt vaikka jostain sieltä pussilakanan pesulapun uumenista tai selkänojan jousien kolmoskierteen paikkeilta löytyisi jotain ratkaisevaa. Yleensä ei löydy.

2. Se, joka epäilee aivan kaikkea. Pelinjohtaja jätti meidät hetkeksi odottamaan toiseen huoneeseen mennäkseen siivoamaan edellisen pelaajien jäljet (eli noiden edelläkuvattujen 1-tyyppien..), jolloin yksi on aivan varma: ”Noni! Tää peli alkoi salee nyt! Meidän eka tehtävä on nyt päästä tästä odotushuoneesta pois!” Hänen mielestään myös huoneiston melko korkea lämpötila ja tukalat olot olivat aivan taatusti ennakkoon suunniteltu psykologinen juttu.

agentcoll3

3. Se, joka on kokoajan luovuttamassa. Peliä on kulunut varmaan viisi minuuttia ja ollaan toisen vihjeen äärellä, kunnes yksi alkaa tuskastua: ”Me ei ikinä päästä täältä pois, voidaanks nyt vaan ottaa se vinkki!!” Samaa tuskaista valitusta kuuluu sitten tasaisin väliajoin joka ikisen esteen kohdalla joka ei ensiyrittämällä ratkea.

4. Se, joka pelaa ihan omaa peliään. Samaan aikaan kun muut keskittyy yhteistuumin uuteen vihjeeseen, käy se yksi soolo-Sherlock läpi jotain lattialistoja ja koittaa tehdä päätelmiä naulojen lukumäärästä ja sijainnista suhteessa planeettojen asentoihin.

5. Se, joka vaivihkaa ottaa ryhmänjohtajan roolin, ja jonka loogisen päättelyn kontolle voi lopulta laskea suurimman osan onnistumisista.

idagent1

Kyllä me jälkikäteen mentiin vielä pubiin yksille puimaan läpi kaikki ”olis pitäny” -skenaariot ja päätettiin, että tätä pitää ehdottomasti testata uudelleen! Mites on, tunnistatteko pakohuonepelailleet ittenne listauksesta? Mä olin hyvin vahva 4 :D

Koodilla colourme10 saa 10 % alennusta Offerillan diileistä, ja uusista tarjouksista pysyy parhaiten perillä tilaamalla uutiskirjeen. Niin ja hei, kaikkien tähän merkintään kommentoineiden kesken arvotaan yksi 40 e arvoinen Offerilla-lahjakortti! Täältä voit käydä lukemassa arvonnan säännöt. 


Saatat pitää myös näistä:

35 Responses to “lauantain alternatiiviaktiviteetti ja pakohuonepelin ihmistyypit”

 1. tttttt sanoo:

  jee! lahjista tänne niin mäkin pääsen testaamaan ekaa kertaa elämässä pakopeliä 8))

 2. Maija sanoo:

  Harva se päivä kävelen Escape Roomin oven ohi, muttaen ole vielä kokeillut peliä. JOku päivä kenties kokeilen :)

 3. Jossu sanoo:

  Mukana!

 4. Minnainen sanoo:

  Pakohuonepelit on kyllä ihan parasta! Oon ite sellanen sopiva sekotus ykköstä ja nelosta… Joskus vaan on PAKKO saaha pistää asiat x, y ja tarvittaessa myös z atomeiksi. Väitän, että etin vihjeitä, mut kyl ne terapiasta enemmän menee… Ja hei, ei tartte ite siivota! Kuin siistii!

 5. apple sanoo:

  Pakohuonepelit on kyllä superhauskoja! Vähän pahoin kyllä pelkään, että oon tuo luovuttajatyyppi, joka on aina ekana vinkumassa lisävihjeitä, höhö :D

 6. saya sanoo:

  Pitäisikin tutustua paremmin offerillan tarjontaan, pikaisella vilkaisulla ei jyväskylässä oo ihan nii paljon valinnanvaraa kuin helsingissä mutta ehkä sieltä jotain kivaa löytyisi :) pakopeliä en oo kokeillut mutta pelkään että olisin 3 :D

 7. Airi sanoo:

  Offerilla on tuttu, Turussa on hyviä tarjouksia.

 8. Kasuu* sanoo:

  Ei vitsi, toi kuulostaa niin kivalta! Monta kertaa pitäny jo mennä, viimeks kaverin polttareil, mut oliki jo varattu sinä päivänä. Porukast riippuen veikkaan et saatan olla joko vahva 1 tai ei-niin-vahva 5 :DD

 9. Anna-Kaisa sanoo:

  Uijui, pakohuoneet on kyllä hauskoja. Mää seikkailen tiimipelaajan ja haahuuilijan välillä. Jos lahjakortti osus kohdalle niin joku aktiviteetti vois olla hauska bongata offerillasta.

 10. Mira sanoo:

  Mäkin haluun pelaamaan! Luulen että mäkin oisin omatoimi-Sherlock, tai sitten epäilijä :D

 11. Minttu-Maaria sanoo:

  Just käytiin kavereiden kanssa eka kertaa escaperoomissa viikonlopulla, oispa hauska lähtee uudestaan :)

 12. Lottae sanoo:

  Pakohuonepeliä olisi mahtavaa päästä kokeilemaan!

 13. nannneih sanoo:

  En oo vielä päässyt ollenkaan testaamaan pakohuonepeliä, ja kovasti kiinnostais! Hauskoja nuo henkilötyypit, varmasti aika hyvin toteutuisivat myös omassa kaveripiirissä

 14. Salkko sanoo:

  Pakohuonepeliä en oo vielä päässyt testaamaan, vaikka suunnittelun asteella on aiheesta kavereiden kanssa puhuttu :D mä olisin kyllä varmaan tyyppiä 2!

 15. Rose sanoo:

  Oi että, pakohuonepeliä olisi kyllä lähdettävä kokeilemaan!

 16. Heli sanoo:

  Pakohuoneet on huippuja! Musta tuntuu että edustan välillä jokaista 1, 2 ja 4 :D pelin jälkeinen ois pitäny -spekulointi on kyllä aina samalla huvittavaa ja turhauttavaa – miksei voinu tajuta?? :D Pääsittekö ajoissa pois?

  • ia sanoo:

   Ei päästy, ja se ärsyttää niiin paljon! :D Meillä oli pari kertaa tilanne jossa koodi/idea oli ihan oikea mutta ei tyyliin osattu vääntää lukkoa oikeaan suuntaan, ja siihen meni ylimääräistä aikaa.. Senkin vuoksi pakko päästä vielä uudestaan ja todistaa ittelle että kyllä me hitto vie ulos päästään :D

 17. Emppu sanoo:

  Heh, tunnistin kyllä kaikki nuo tyypit kun on useamman kerran käyty pelaamassa pakopelejä. Itse olen vahva ykkönen :D

 18. Aino sanoo:

  Voi vitsi, tää on ollut suunnitelmissa niin pitkään!

 19. Laura sanoo:

  Hei nyt kun näin tuon punaisen farkkutakin niin on pakko kysyä, että olitko tässä vähän aikaa sitten Jyväskylässä? :D Pyöräillessä tuli nimittäin vastaan ainakin sun kaksoisolento samanvärinen takki päällä!

 20. Tytti sanoo:

  Koitan kovasti olla se ”ryhmänjohtaja” ja hämmästyttää kaikki muut taidoillani, mutta sitten se menee siihen, että mun ajatuksenjuoksu ei ihan aukee muille ja päädyn tekemään yksin sitä salapoliisityötä. Eli oon luultavasti ärsyttävintä mahdollista seuraa!:D

  Ja hei ihan huippu toi alekoodi, oonkin selaillu jo nuita tarjouksia kesäreissuja isompiin kaupunkeihin silmällä pitäen.

 21. Satu sanoo:

  Tyttöjenillassa on pari kertaa käyty samalla porukalla Tampereen pakohuoneissa. Juuri viimeks jäätiin yhen vihjeen päähän oven avaamisesta :’D

  • ia sanoo:

   Aii hitto, se on varmaan ollut turhauttavaa! Mekin jäätiin yhden vihjeen päähän ettei päästy ovesta ulos mutta vähän lohduttaa että siellä takana oli vielä yksi huone josta olis pitänyt päästä pois, eli ei jäänyt niinkään pienestä kiinni :D

 22. Saara sanoo:

  Oon pakohuoneneitsyt, vaikka oon suunnitellut käyntiä pitkään. Ehkä joskus saa aikaseksi :)

 23. Elina sanoo:

  En ole pakohuonepelissä vielä ikinä ollut, mutta tuo kuvailemasi kakkostyyppi kuulostaa valitettavan tutulta :D

 24. sanni sanoo:

  Huonepakopelit on parhautta! Ostettiin sisarusten kanssa äitille semmonen joululahjaks ja homma osoittautui myös onnistuneeks perheen laatuajaks toki se että pääsimme ulos taisi olla keskeinen osatekijä siinä yhteisajan laadukkuudessa, jos oltais jääty jumiin ois varmaan alkanu vuosisadan perheriita…

  • ia sanoo:

   Haha joo, onhan se varmasti eri fiilis kun hommasta poistuu onnistuneen pakenemisen jälkeen. Harmi kun me ei päästy läpi! :D

 25. Tiina sanoo:

  Ylempänä joku oli kommentoinut, että yrittää olla ryhmänjohtaja, mutta päätyykin olemaan se lattialistojen tarkkailija. Exactly minä :D Kerran oon pelannut, ja välittömästi rupesi ärsyttämään etten ollut se, joka ensimmäisen asian keksii. Sitten pitää ruveta siis tutkimaan itsekseen jotakin, että saisi jonkun onnistumisen kokemuksen :D ei yhtään kilpailuhenkistä, ei…

  • ia sanoo:

   Hahhah ihana :D Just noin se aina menee! Kyllä mä uskon että vielä joku kerta sä sen ratkaisevan vihjeen lattialistoista hoksaat :D

 26. Albert sanoo:

  Tällä voitolla olisi ihanaa hemmotella itseään vaikka kotisiivouksella!!

Kommentoi