torstai 17. toukokuun 2018

äänikirjavillitys

Ahh orastava kesä ja jokavuotinen herääminen siihen että et osaa pukeutua sään mukaisesti enää ollenkaan. Ei enää ne 100 denierin sukkikset näytä kovin fresheiltä Onneksi nämä hellepäivät on pelastaneet viime kesän vakiolärpykkeet eli maksihameet.

asd4

Mitäs mulle kuuluu? No mulle kuuluu ainakin uutena juttuna äänikirjoja! Mä oon pikkusen jälkijunassa tämän äänikirjainnostukseni kanssa, mutta miten en oo tajunnut tätä ajankäytön maksimoimisen nerokkuutta aikaisemmin! Oon voivotellut lukiovuosista asti sitä että miten pitäisi alkaa lukemaan enemmän, mutta aikaa kirjoille ei tunnu muka löytyvän mistään. (Tosin instagramin explore-sivun selaamiselle sitä aikaa kummasti on lähes päivittäin..) Mutta miten kätsyä, kun kirjoja voi kuluttaa samalla kun tekee kaikkea muutakin!

Toistaiseksi mun kuunteluyritykset ei oo olleet kovin menestyksekkäitä. Aloitin mahtipontisesti ”Tunne lukkosi” -opuksesta, kun olin viime viikolla bussissa matkalla Jyväskylästä ystävän luota kotia kohti. Täydellinen lukuidyllini kuitenkin keskeytyi aina parin minuutin päästä siihen, että nukahdin. Heräsin vartin päästä, kelasin kirjan takaisin alkuun, ja parin minuutin päästä taas nukahdin. Kun olin aloittanut kirjan neljännen kerran alusta, totesin, että ehkä se vaatii vähän toisenlaisen vireystilan..

asd3

Yhden kirjan mä olen tosin jo saanut kuunneltua loppuun, Mielikuvituspoikaystävän, josta tosin siitäkin suhahti osioita ohi milloin puistoonnukahtamisen (jep..), milloin muuten vaan yleisen keskittymiskyvyn herpaantumisen vuoksi. Mä kuvittelin olevani stereotyyppinainen joka kykenee multitaskaamaan edes sen verran että voi kuunnella kirjaa samalla kun vaikkapa meikkaa, mutta havahdun kerta toisensa jälkeen siihen että hemmetti kun ei oo muistikuvia parista viime minuutista :D Mutta ehkä kohdalle ei vaan oo vielä valikoitunut tarpeeksi kiinnostavia kirjoja! Onks teillä heittää jotain kirjavinkkejä?


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “äänikirjavillitys”

 1. Avatar essi sanoo:

  Mä oon nyt äitiyslomalla kans innostunut äänikirjoista. Nyt konkreettisen kirjan lukeminen on täysin mahdotonta, niin oon kuunnellut ainakin 10 äänikirjaa. Puhelimella e-kirjankin lukeminen onnistuu välillä, kun sitä on niin paljon helpompi pitää kädessä kuin kirjaa. Parhaita on ne kirjat, joita voi sekä kuunnella että lukea, niin voi sujuvasti vaihdella tilanteen mukaan. Mä tykkäsin Maria Veitolan kirjasta! Sopivan tiivis paketti. Jotain Jo Nesbon dekkareitakin kuuntelin, mut en oo dekkarityyppi ja aina kävi niin, et huomasin ajattelevani jotain ihan muuta ja sen takia piti sit kelailla aina kirjaa taaksepäin, kun meni joku olennainen juonenkäänne ohi.

  Kuuntelin joskus lukiossa (yli 10v sitten) jotain kirjaston äänikirjoja, mut se homma kariutui siihen, et oli niin hankalaa. Siihen aikaan piti siirtää äänikirja ensin 4 levyltä koneelle ja sieltä sitten mp3-soittimeen.

  • ia ia sanoo:

   Joo mäkin otin just Veitolan kuunteluun! Marian oma kerronta tekee siitä kyllä tosi paljon kiinnostavamman :) Ja hahhah kun toi takaisinpäin kelaaminen on tuttua :D Oih mp3 -aikoja..

 2. Avatar Joanna sanoo:

  Nainen ikkunassa on tosi hyvä!

 3. Avatar Maija sanoo:

  Pidätkö esim. elämänkerroista? Valkkaa, joku kiintoisa ihminen, jonka elämänkerran olet aina halunnut lukea :)

  • ia ia sanoo:

   En oo koskaan lukenut elämänkertoja! :D Nyt tosin valitsin kuunneltavaksi Veitolan, se on kyllä ihan mielenkiintoinen joten vois valita toisenkin omaelämänkerrallisen teoksen.

 4. Avatar Sanni sanoo:

  Kannattaa huomioida, et minkälainen ihminen on esim. oppijana. Jotkut oppii parhaiten lukemalla, toiset näkemällä, toiset kuuntelemalla, jne. Oon ite täysin kykenemätön oppimaan kuuntelemalla mitään, joten siks mun äänikirjakokeilut meni täysin penkin alle :D näin kiireisenä kotiäitinä aattelin et just ku lukemiseen ei oo aikaa, niin ehkä vois kotitöiden lomassa kuunnella kirjoja, mut ehei! Kummasti alko kaikenmaailman muut asiat pyörimään päässä, mut kirjoista ei kyllä jäänyt mitään käteen!

  Mukavaa kesää! <3

  • ia ia sanoo:

   Hei toi on kyllä totta, mä oon ehkä enemmän just se visuaalinen oppija! Mutta en suostu vielä luovuttamaan, mä tykkään niin paljon tuosta ajansäästön ajatuksesta :D

 5. Avatar Kibe sanoo:

  Oot oikeassa, että äänikirjan kuuntelemine tarvitsee tietyn vireystilan ja samalla pitää kyllä tehdä jotain koska muuten nukahtaa :D Mutta nyt ainakin tiedän, että jos illalla haluan nukahtaa helposti niin joku rauhallinen äänikirja ihanaäänisellä lukijalla taustalle niin ei mene kauaakaan kun nukkumatti on jo tullut käymään.
  En osaa antaa vinkkejä tuohon, että miten ei keskittyminen herpaannu kuunnellessa koska itselle tulee luonnostaan – ehkä harjoitus tekee mestarin tai pitää vaan olla tarpeeksi kiinnostava kirja.

  • ia ia sanoo:

   Joo se uniajastin on kyllä ihan mun lemppari kun kirja sammuu itsestään 10 minuutin toiston jälkeen, nukahtaminen on ollut tähän asti joka kerralla taattu :D

 6. Avatar Ulla sanoo:

  Itse aloitin dekkareilla. Kuuntelin kaikki Maria Kalliot, sitten Lars Keplerit ja jotain muitakin. Ne etenevät tarpeeksi vauhdikkaasti ja jotenkin niiden kieltäkin on helpompi seurata. Koitin myös Tunne lukkosi -kirjaa alkutaipaleella, mutta eihän siitä tullut mitään. Jostain syystä se oli helpompi ihan vaan lukea. Mutta kuuntelussakin harjaantuu! Dekkarivillityksen jälkeen on mennyt paljon ”raskaampaakin” kuunneltavaa.

  • ia ia sanoo:

   Joo musta tuntuu kans että se Tunne Lukkosi vaatii kaiken sen 18 lukon luetteloinnin kanssa visuaalisenkin puolen.. Dekkareita vois kokeilla, kiitti vinkistä!

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Hei,vähän myöhässä tulee tää kommentti varmaan mutta samaistuin tohon nukahtelu juttuun nii pakko kertoo. :D Itse aloitin äänikirjaharrastukseni vanhalla kunnon harry potterilla! Kuuntelin ne stephen fryn lukemana ja ai että hän vetää kyllä hyvin ne. Samalla tuli petrattua englannin kuulun ymmärtämistä ja koska itse oon kirjat ja leffat katellu moneen kertaan nii koko ajan pysyi kärryillä et mitä tapahtuu vaikka tulikin outoja sanoja. Eli jos potterit yhtää kiinnostaa nii kantsii koittaa!

  • ia ia sanoo:

   Oii Stephen Fry, siinäpä kertojaääni! Joo toi on aika hyvä taktiikka, ei ihan hirveesti mene ohi vaikka vähän torkahtaiskin :D

Kommentoi