keskiviikko 30. toukokuun 2018

syntei

Hei mites olis vanha kunnon blogitägi! Vai mitä nää oli? Muistatteko back in the days kun blogeissa kiersi tiuhaan tahtiin ne blogihaasteet höpsöine kysymyspatteristoineen, joihin tägättiin lopuksi vastaamaan viisi muuta bloggaajaa. Ja sitten kun jossain kiersi joku kiva haaste johon sua ei kukaan haastanut, niin piti kirjoittaa että ”no ei mua kukaan tähän haastanu mutku halusin vastata silti..”

yellowdeets1

Haaste on ilmeisesti alun perin peräisin Ihanaista -blogista, tuuhan vilkuttaan Maria kommenttiboksiin jos näet tämän ^_^

Herkuttelusyntini…

Suklaa. Suklaa on yhtä aikaa parasta ja pahinta mitä voit mulle tuoda jos haluat mua ilahduttaa. Parasta siks, koska voisin julistaa ravintoni päälähteeksi suklaan (btw, Maraboun uusi kookossuklaa.. Huhhuh. Mulla on ylistyssinfonian sävellys sille työn alla), ja pahinta siks, koska mun kaapeissa suklaa ei vaan yksinkertaisesti säily vuorokautta pidempään. Ihan sama mikä määrä sitä on, mä vedän sitä tarpeen vaatiessa aamu-, väli-, ja iltapalaksi, kunnes saan jossain vaiheessa hirveen ällötysmorkkiksen ja suurieleisesti laitan loppulevyn roskiin. Josta kaivan sen sitten hetken päästä takaisin. En tiedä estäiskö mua edes Mirandat, eli astianpesuaineen kaataminen sen suklaan päälle.. (Muistatteko sen sinkkarijakson, jossa se ei voinut pitää näppejään erossa brownievuoasta :D)

Ihonhoitosyntini…

Kaikki kuorinnat ja naamiot loistavat ihonhoitorutiinistani kauniisti poissaolollaan. Mulla on kylppärin kaapissa yksi ainoa purnukka The Body Shopin teepuunaamiota, jonka olen ostanut ehkä 7 vuotta sitten.. Ja kasvot kuoritaan vasta sitten, kun ollaan puoli talvea itketty kuivuudesta hilseilevän peilikuvan edessä ja mietitty että joo jotain tartteis varmaan tehdä. Sitten ennen infernaalista kosteusvoidemäärää kasvoilta kuoritaan kuollut kuiva ihosolukko pois jollain martta-henkisellä ”sekoita hunajaa ja kahvinpuruja” diy-setillä, ja tahmataan operaation myötä hiusrajan lisäksi myös koko kylppäri.

yellowdeets2

Kuvituksena erään kesäisen vapaapäivän asu, jossa suuntasin kaupungin kautta rannalle. Bikiniyläosan pilkottavan keltaisen inspiroimana keltaista tuli ripoteltua jäätelövalintaan asti. Ja kiitos rantahiekalle kengänkärkien tuunaamisesta!

 

Siivoussyntini…

Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen. Vihaan molempia erittäin syvästi. Mulle imuroinniksi lasketaan, kun nurkista kerätään paperinmutkaan pahimmat pölypallot ja pölyjen pyyhinnässä puhallellaan koko keuhkokapasiteetilla niitä pahimpia tomukerrostumakohtia. Sitten ehkä kerran puolestatoissa kuukaudessa otetaan hirveellä aggressiolla ne oikeet siivousvälineet esiin ja vuorotellen raivosta puhisten ja itkua tuhertaen nysvätään nurkkia kolmatta tuntia ja vannotaan, että heti kun budjetti sen sallii, niin mä palkkaan ittelleni siivoojan :D

Ystävyyssyntini…

Mä oon välillä ärsyttävän huono vastaamaan viesteihin. Jos ystävä laittaa mulle viestin ja satun olemaan just vähän huonossa paikassa, niin jätän helposti vastaamisen odottamaan parempaa hetkeä, mikä sitten saattaa johtaa siihen että tämä totaalimulukku vastaa viestiin jollain vuorokauden viiveellä. Ja koska tiedän, ettei kukaan usko että sä et ole sitä viestiä muka nähnyt kun tietoisesti jätät sen avaamatta, niin pahoittelen nyt julkisesti kaikilta joista tuntuu, että mun kanssa keskustelu on välillä vähän kuin kirjeenvaihtoa sokean kirjekyyhkysen avulla kävisi :D

yellowdeets3

Hiussyntini…

Hiusten pesu on nykyään ihan liian raskas operaatio, koska a. kreisiväritukan kanssa suoraväreillä saa olla askartelemassa oikeastaan jokaisen pesun jälkeen, ja b. tukka on pesun jälkeen pakko föönata kunnolla tai muuten se sojottaa useampaan suuntaan kuin mun suuntavaisto kriittisellä hetkellä. Ratkaisu ongelmaan? No ei pestä sitä tukkaa! :D Mä yksinäni kulutuksellani riitän varmasti kannattelemaan koko Euroopan Klippoteket -kuivashampoomarkkinoita, ja ai että niiden lukemattomien aamujen määrää, kun olen tuumannut likatukkanutturaa askarrellessa että jos laitan huomioliivin väriset vaatteet, leluponin väriset huulet ja päänkokoiset korvikset, niin kenenkään katse ei ehkä kiinnity siihen tukkaan.

Pukeutumissyntini…

Käytän vaatekaapistani oikeastaan yksinomaan vain niitä vaatteita, joita ei tarvitse silittää.  Noin kolmasosa tekstiiliomaisuudestani lepää kurttuisena odottaen sitä kaunista päivää kun mä otan esille silitysraudan ja pistän höytyttäen, mutta sitä kaunista päivää saa kyllä odottaa.. Mun silitysrautakin on peräisin joltain neuvostoajalta ja sen tusinalle mutkalle vääntynyt johto tuottaa mulle sähköshokkiterapiaistunnon käyttökerralla millä hyvänsä. Joten miksi riskeerata!

 


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “syntei”

 1. Sofia sanoo:

  Mäkin inhoan silittämistä. Oon ratkaissut ongelman sillä, etten osta rypistyviä vaatteita ollenkaa. En omistanut silitysrautaa moneen vuoteen, kunnes asiasta järkyttynyt anoppini hankki meidänkin talouteen sellasen viime jouluna. Nyt se on edelleen avaamattomana kaapissa, eikä sille ole edes silityslautaa! :D

  • ia sanoo:

   Joo mä luulen että oon salakavalasti menossa kohti samaa ratkaisua :D Silityslautana käytetään täällä sohvaa, haha!

 2. IinaS sanoo:

  Miten söpö asu! :D

 3. Halina sanoo:

  Hei mäkin haluan lukijana osallistua vaikka kukaan ei multa kysynytkään!! :D Nää haasteet on niin parhaita!

  Herkuttelusyntini:

  Voisin elää letulla ja vohveleleilla! Syntini on, että pistän poikaystäväni tekemään ne. Itseltä luonnistuu vaan pannari! Rakastan myös suklaata, mutta kaakaopapujen tuotannon eettisyys ja ekologisuus huolettaa. Ostan siksi vain harkiten enää suklaata ja mielellään pieniltä suklaapuodeilta ”kompensoidakseni” syyllisyyttä :D

  Ihonhoitosyntini

  Mikä on ihonhoitosynti? Mun iho ei tarvitse hoitoa perus kosteutusta enempää (atooppinen iho). Ehkä otan liikaa aurinkoa ja voisin syödä enemmän öljyjä sisäisesti.

  Siivoussyntini

  Levittelen kamojani joka paikkaan, varsinkin vaatteita ja askartelutarvikkeita :D Saatan myös siivousrageilla miehelleni samalla kun siivoan ja syytellä häntä sotkuista ja leikkiä marttyyriä :D Tosin hänellä on nykyään kuulokkeet sitä varten kun alan siivota xD

  Ystävyyssyntini

  En jaksa aina pitää aktiivisesti yhteyttä kaikkiin ystäviini tai laitella viestiä tai onnitella facebookissa :D Onneksi ystävät totttuneet tähän ja vanhimmat säilyneet tarhasta asti.

  Hiussyntini

  Käyn liian harvoin kampaajalla leikkaamassa latvoja. Olen se tosi tv-tyyppi, joka kokee muodonmuutoksen kun menee vuoden tai kahden välein ”hieman siistimään latvoja” :D Syntini on myös käyttää muovipulloja shampoossa ja hoitoaineessa, joten olen vaihtamassa palasaippuaan kun edelliset purkit loppuu. Ennen myös pesin hiuksia liikaa. Nyt vaan 3pv välein, joten yhdestä veden ja energiantuhlaus synnistä päästy :)

  Pukeutumissyntini

  Ostan liikaa vaatteita epäeettisiltä ja epäekologisilta halpamuoti-yrityksiltä. Tälle mulle ei ole mitään perustetta (muuta kuin helppo saatavuus ja ns. edullinen hinta, joka kostautuu kuitenkin vaatteen hajotessa/mennessä pilalle ekan pesun jälkeen), joten häpeän asiaa kovasti. En halua enää olla vastuuton kuluttaja, joten aion ostaa kaiken kirppikseltä siihen asti, että valmistun ja voin panostaa eettiseen vaatekaappiin ja tukea suomalaisia yrittäjiä. :)

  • ia sanoo:

   Apua, mä en oo edes tajunnut stressata kaakaopapujen epäeettisyydestä! Sullahan liittyy vähän jokaiseen noita ekomietteitä, oot kyl menossa hyvää vauhtia kohti ekologisempaa kulutusta :) Sietäis ottaa mallia!

 4. Täällä ollaan! :D Mahtavaa, että oot kanssa tarttunut tähän! Oon kyllä ihan hämmentynyt, että aloitin vahingossa tällaisen puoli Suomea kiertäneen blogihaasteen :’D

  • ia sanoo:

   Haha joo tämä lähti tosissaan lentoon, mäkin oon bongailu tätä vaikka mistä! :D

 5. lusene sanoo:

  Ehkä sinun kannattaa hankkia sellainen vaatehöyrytin :D Minullekin tuottaa silittäminen vähän vaikeuksia, mutta joskus viime viikolla sain viimein aikaiseksi ja ai että sitä ylpeyden määrää. Melkein kaikki kesävaatteeni ovat viskoosia tai sellaista jäykempää puuvillaa, jotka molemmat rypistyvät tosi helposti, joten kesällä joutuu vähän skarppaamaan. Samastun täysillä myös pölyjenpyyhkimistuskaan, siis jumaliste sitä. Saattaisin tykätä siitä vähän enemmän, jos minulla olisi joku iso pörhelöhuiskutin, jolla pyyhkiä menemään.

  • ia sanoo:

   Hei joo vähänkö sellanen höyrytin olis siisti! Mä luulen että moni inhokkikodinhoitoasia olis ratkaistavissa just kunnollisilla ja näppärillä työkaluilla :D

 6. Saara sanoo:

  Mulla on usein friikki olo, koska suklaa ei aiheuta mulle mitään jippii-olotiloja. Tykkään siitä kyllä ja syön jos tarjotaan, mutta harvoin ite ostan. Eikä ees tee mieli. Sipsit sen sijaan, nam nam!

 7. Milja sanoo:

  Mulla on ihan sama homma ton imuroimisen kanssa, se on musta vaan jotenkin niin hirveetä ajanhukkaa. Ja sit pahinta on se kun lopulta raivosiivoaa koko kämpän ja seuraavana päivänä siellä jo pyörii joku pölypallo :D

  • ia sanoo:

   Haha no niinpä!! Se just että ”käytinkö mä tosiaan tähän kolme tuntia vain bongatakseni samat pölypallot seuraavana päivänä” :D

Kommentoi