maanantai 04. kesäkuu 2018

bullet journal update: kesäkuun layout

Kyllä bullet journal kulkee edelleen mukana :) Joskus vähän pienemmällä ja joskus vähän suuremmalla panostuksella. Huhtikuu meni räpiköiden läpi, toukokuussa oli vähän enemmän panostusta, ja kesäkuun aukeamien kimppuun hyökkäsin viikonloppuisella junamatkalla kohti Kajaania.

bujojune1

Otin mukaan vain yhden tussin (Tombow Dual Brush Pen 025), joten sen varassa mentiin aika simppelillä päivänkakkaralinjalla. Junan kolistessa pitkin raiteita kolisi vähän nuo suorat viivatkin miten sattuu mutta nooh, leikitään että linjat on tarkoituksellisen rentoja!

bujojune2

Oon nyt päättänyt luopua toistaiseksi habit trackereista: Aiheutin vain itselle ihan turhaa ärsytystä ja mielipahaa siitä, kuinka merkkaamattomat raksit teki mulle luuseriolon niin siivoamisen, itsestä huolehtimisen kuin lenkkeilynkin saralla. Sen sijaan kuluja haluan seurata edelleenkin. (Ja tavoitteena olisi vihdoin yksi kuukausi tälle vuotta kun tulot on suurempia kuin menot.. Pikkasen nuo huonekaluhankinnat on rokottaneet säästöjä. )

bujojune7

Lisäksi vaihdoin koko alkuvuoden mukana pysyneestä pystyviikkolayoutista vaakabokseihin. Ajattelin pitää nuo pienet ruudut työvuoroja, muita menoja ja to do- checklistiä varten, ja isompaan tyhjään tilaan haluan alkaa kirjoittamaan vähän tarkempaa kuin vain kahden rivin päiväkirjaa, jollaista ennen kokosin yhdelle jokakuiselle aukeamalle. Mulla on nyt menossa melkoinen itsetutkiskelun aikakausi, ja haluaisin pitää omista fiiliksistä kirjaa vähän pidemmillä päiväkirjapätkillä joihin vois sitten myöhemmin palata lueskelemaan aikaisempia fiiliksiä ja huomata toivon mukaan jotain kehitystä.

bujojune8

Koko bullet journalista meinasi välillä tulla muutenkin vähän semmoinen ”hitto kun sitäkin pitäis tehdä” -suoritusmöykky, mutta mä koitan päästä takaisin vähän lempeämpään otteeseen ja pitää bujoa tällä hetkellä ehkä just eniten päiväkirjana ja muistojen kansina. Muhun on tainnut iskeä jokin ihme yksityisyyspuuska kun enää ei tunnu yhtään kotoisalta esitellä niitä täysiä aukeamia täällä blogissa, mutta aukeamat täyttyy merkintöjen lisäksi kaiken maailman kuittilipareista ja postikorteista, joiden kautta kivoihin muistoihin on paljon helpompi palata jälkikäteen kuin pelkkien irtonaisten lauseiden avulla.

bujojune4

Kiitti muuten mammalle hävyttömästä rekviisittanorsulainasta :D

bujojune5

Vieläkö sieltä löytyy bujoilijoita vai joko innostus on laantunut? Tunnistatteko ittenne bujosuorittajista vai ootteko hyvässä zen-tilassa bujonne kanssa?


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “bullet journal update: kesäkuun layout”

 1. Avatar Emmih sanoo:

  Siis täällä on hiipunut bujoilu täysin, tosin mulla on hyvä syy, sain esikoiseni joulukuun lopussa eikä aika kyllä riitä mihinkään näpertelyyn, hyvä kun vessassa saa yksin käydä rauhassa! Vähän harmittaa pelkäksi kalenteriksi loppuvuonna tiivistyvyt bujo, mut josko sen aloittaisi uudestaan sitten kun on taas aikaa (ehka parin vuoden päästä.) Nyt ne vähät menot merkkaan ihan vain seinäkalenteriin, helppo tarkistaa aina ohikulkiessa et pitikö mun mennä tänään johonkin ja siltikin välillä unohtuu et missä piti olla ja moneltako :)

  • ia ia sanoo:

   No huh, ei paljon ymmärrettävämpää syytä voisi ajanpuutteelle olla :D Onneksi olkoon pienoisesta, hän ansaitkoon kaiken huomiosi :) Kaikkea hyvää, melkein herkistyn täällä <3

 2. Avatar Ellu sanoo:

  Ahaha, eipä sitä bujoa ole tullut vieläkään jatkettua pieneen ikuisuuteen :’D haluisin kyllä mut ei nyt sitten taas meinaa olla aikaa töiden takia ja jotenki en vaan tunnu osaavan/muistavan täytellä sitä… mutta täytyy sanoa että sun tekemän kalenterin ostaisin kyllä heti, on taas tosi makeen näköistä jälkee! <3

  • ia ia sanoo:

   Hehe, ei paineita! :D Vitsit, mä oon sanonut tän miljoona kertaa mutta olis kyl hauska toteuttaa kalenteri josta olis muillekin iloa!

 3. Avatar kissa sanoo:

  Täällä bujoillaan jo hienosti toista vuotta! Päätin jo silloin pari vuotta sitten ennen kuin aloitin, että tästä ei tule minulle mitään paineita aiheuttavaa asiaa. Jos en jaksa tehdä niin en tee enkä jää harmittelemaan sitä. Toistaiseksi bujo-innostus on säilynyt eikä hiljaiseloa ole tarvinnut pitää.

  Ihanan kesäiset aukeamat sinulla!

  • ia ia sanoo:

   Oho, ahkea! Joo just hyvä asenne, niin siitä ei tuu semmosta ärsyttävää velvollisuutta :) Olispa hauska nähdä kanssabujoilijan aukeamia myös!

 4. Avatar Tiinuska sanoo:

  Täälläkin bujoillaan, välillä ahkerammin ja välillö rennommin. Itekkin pyrin pitämään bujon päiväkirjamaisena ja saada rentoa tekemistä ja rauhottumista kuukausiin. Ei mulle niin tärkeää oo täydet sivut vaan se näpertely. :)

 5. Avatar Bujo sanoo:

  Edelleen käytössä!! mutta mulla tuli täysin sama vastaan eli aloin haluamaan enemmän tilaa ”päiväkirjailulle” ja habit trackerit ja niiden täyttymättömyys alkoivat ahdistaa. Ajattelinkin nyt kesällä hankkia uuden bujon ja aloittaa alusta uudella layoutilla: enemmän sivuja fiilistelyyn ja piirtelyyn (taidealalla, joten sitä tulee tehtyä), to do listat säilyvät mutta habit trackerit jätän pois. Saatan jonkun tehdä jos tulee tarve mutta pääosin ne ahdistavat minunlaistani suorittajaihmistä kun ne eivät täyty. Tosin mielialatrackerini pidän,sen ainoa tarkoitus on seurata väreillä omaa fiilistäni (masennustaustani takia minusta on hyvä huomata jos väripallot alkavat olla viikosta toiseen turhan mustia) kiitos bujojutuista, edelleen täällä seuraillaan!

  • ia ia sanoo:

   Kuulostaa niin tutulta! Joo mielialatrackeria olen itsekin miettinyt, mutta tulin siihen lopputulokseen että mun fiilis ailahtelee päivittäin niin paljon etten koskaan osais päättää millä värillä värittää :D

 6. Avatar Nanja sanoo:

  Ihanat aukeamat! Tykkään tosta, että on vain yksi väri. Ja nyt on muuten saatava just toi keltanen sävy! En saa kunnolla selvää numerosta, onko 023 vai 025? Mulla on kyllä paljon ”rennompia” viivoja, vaikka en junassa olisikaan. Ja nykyään rento asenne muutenkin bujoilun suhteen. Noiden trackereiden kanssa tulee tosiaan helposti sellanen fiilis, että on ihan paska ihminen kun on vain muutama ruutu väritetty. Siksi pidänkin vain unitrackeria, koska mulla on nukkumisvaikeuksia. Niin, ja rahankäytöstä ja lääkkeidenotosta (mulla on sellainen sairaus, että lääkkeet otettava todella tarkasti). Muilla trackereilla en viitsi enää kiusata itseäni.

  • ia ia sanoo:

   Kiitti! Sävy on 025 niinkuin tekstissä lukee :) Kuulostaa niin tutulta! Rahankäyttötrackeri on kyllä hyvä herättelemään kulutusta tarkastelemaan. Unitrackeria koitin joskus tammikuussa, mutta mun yöunet jää jatkuvasti niin vähäiseksi että alkoi kauhistuttaa liikaa kun näin sen faktan paperilla.. Katsoin parhaaksi lopettaa trackerin, nyt ei kyllä kuulosta terveeltä :D

 7. Avatar Eija sanoo:

  Ihanaa, bujojuttuja jälleen! Edelleen bujo elämässä mukana ja myös löytynyt kaveriporukka aiheen ympärille… yhdessä kokoonnutaan bujoilemaan eli jaetaan tarroja, teippejä, ideoita, työstetään omia bujoja ja höpötellään.. niin ja aina nyyttärit samalla eli tervetuloa mukaan, jos joskus Jyväskylään piipahdat!!

  Iloista bujokesää

  • ia ia sanoo:

   Oi, aina ihana jos harrastuksen myötä löytää uusia tuttavuuksia! Kuulostaa ihanalta, mä pidän mielessä jos tulee Jyväskylän suunnalle menoa :) Sitä samaa sinne!

Kommentoi