perjantai 08. kesäkuun 2018

muistatteko Skam-hysterian?

Siitä on nyt aikalailla tasan vuosi, kun saatiin Skam-päissämme päähänpisto lähteä puolentoista vuorokauden mittaiselle visiitille Osloon viiden työkaverin voimin. Havahduin pari päivää sitten kaverin throwback-instakuvaan reissulta ja tajusin, että olin jostain syystä jättänyt reissulta ottamani kuvat julkaisematta blogiin kokonaan. Päädyin sitten selailemaan itsekin vanhoja kuvia ja ajattelin nyt uhmata kaikkia ”vieläkö on hyväksyttävää postata kun tästä on kulunut x määrä aikaa” -säännöstöjä, ja jakaa vielä muutaman muiston vuoden takaisesta reissusta tännekin asti. Voi Skam, miten ihmisiä yhdistitkään :D

oslocolla9

Tuolta reilun vuorokauden reissulta mieleen jäi..

oslo2

oslocolla2

..Sää, joka enteili kesästä. Oli toukokuun loppupuoli, ja Suomessa vielä käynnissä hyisen kevään jälkimainingit. Norjassa aurinko paahtoi niin, että välillä tarkeni ilman takkia.

oslo4

Tää kuva on ihan lemppari, turistien kulminoituma!

oslocolla1

..Oslon oopperatalo ja sen ympäristössä otetut selfieyritelmät..

collage

oslo25

..ja kun meno meni tarpeeksi epätoivoisennäköiseksi, niin joku kanssaturisti tarjoutui ottamaan meistä kuvan.

oslocolla5

..jostain kumman syystä ravintolaksi valikoitunut ett Bord (hardcore-Skamfanit tietää hahah), joka osoittautui aivan ihanaksi lounaspaikaksi. Joskin kasvisvaihtoehtoa ei ollut lounaslistalla lainkaan, mutta kokki pyöräytti pyynnöstä törkeän hyvän sinihomejuustopastan. Ravintolan ideana on, että siellä on vain yksi pöytä jonka ympärillä kaikki syö, eikä söpö norjalainen tarjoilijapoika huonontanut kokemusta lainkaan.

oslo42

..Grünerløkkan kaupunginosassa sijainnut Airbnb-asunto, joka oli varsin vaatimaton (ja superedullinen). Ostettiin sinne hämäränoloisesta lähipizzeriasta iltaruokaa, ja nautittiin parvekkeella Suomen lentokentältä mukanamme tuomaa viiniä, koska helatorstaina Norjassa ei mikään paikka myynyt alkoholipitoisia virvokkeita. Onneks oltiin kaukaa viistaita kun tajuttiin googlata asia etukäteen, hah. Taustalla soi tietty Spotifyn Skam-soundtrack!

oslo65

rand5-checker

oslo69

..illan hämärtyessä Grünerløkkan kaduilla vaeltelu ja sattumalta vanhan teollisuusrakennustyyppisen takaa löytynyt baari, joka oli meidän kaikkien mielestä siis vaan hienoin paikka ikinä ei vitsi miten autenttinen ja vitsi kun löydettiin tää ihan sattumalta ja vitsi kun nää ihmisetkin on pelkkiä paikallisia. Pystyttekö samaistumaan tähän reissuonnistumisen fiilikseen? :D Baarin sisällä ollut hämärä aggressiivinen räppikeikka toi vielä oman lisänsä, en nyt sit tiedä että hyvässä vai pahassa.

oslocolla8

oslocolla3

..no ne pakolliset Skam-aiheiset nähtävyydet joita metsästettiin google mapsiin pinnattujen täplien avulla varmaan puolimaratonin mitan verran, kuten korkea Radissonin hotelli lasihisseineen..

oslocolla7

..sekä se koulu. ”Ei me tässä portailla mitään skamkuvia oteta kun ihan vaan vaan skrollataan puhelinta, ai mitä ai otatko kuvan samalla no ota nyt sit, kato että takana näkyy sitä pöytää!!”

oslo92

Ja eihän se olis ollu Skam-reissu ilman diy-slowmotionvideota :D

Kiitos tytöt muistoista <3


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “muistatteko Skam-hysterian?”

 1. Henna sanoo:

  Tän postauksen myötä tuli nyt kaks päähänpistoa mullekin,
  1. Pakko alottaa skam uusiks
  2. Pakko päästä reissuun myös!! <3

  + Ihan huippu toi video

 2. Anna sanoo:

  Ihania kuvia. Oopperatalon edessä olevan kuvan kohdalla jäin miettimään, että mitä ihmeen tuttuja viboja tästä oikein voi tulla. Kunnes keksin :
  https://goo.gl/images/Xo2QH2

  Oot kyllä reippaasti freshimpi versio Mairesta!

 3. Meme sanoo:

  Just piti pari päivää sitten kattoa muutama lempparijakso Sanan kaudelta, seuraavana vuorossa 2. ties kuinka monetta kertaa, sana romantiikannälkä lienee kuvailee syyn… :D Onneks edellisestä katselukerrasta on jo vähän enemmän aikaa niin ei ehkä joka sanaa tai liikettä enää muista :D

  • ia sanoo:

   Haha :D Se kakkoskausi oli minunki lemppari. Senkin edellisestä katselukerrasta alkaa olla vuosi, vois joku sateinen kesäpäivä nykäistä uusiks :D

Kommentoi