maanantai 23. heinäkuun 2018

5x helletekemistä Helsinkiin

Tänä kesänä on tullut harrastettua enemmän erinäisiä Helsinki-aktiviteetteja kuin varmaan viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä! Se johtunee siitä, että oon koittanut tehdä kaikkeni ettei tartteis olla iltapäiviä kotona sisätiloissa jossa olohuoneen lämpötila lähentelee lällyä saunaa.. Tässäpä muutama viimeaikainen tekemisvinkki tännekin asti, vaikka tuskin mikään näistä kenellekään yllärinä tulee. Vielä puuttuis listalta esim. jännittävä ja eksoottinen Linnanmäki.. :D

kesahesa10

1. Kaupunkipyöräily. Mä olen jotenkin onnistunut välttelemään kaupunkipyöriä tähän saakka, koska se ensimmäinen askelhan on luonnollisesti se vaikein. Kolmantena Helsinki-kesänä se askeleen ottaminen sitten onnistui, eikä se vaatinut kuin viiden minuutin puhelimennypläyksen.. Nyt kaupunkipyörä on tullut otettua alle jo muutamana päivänä. Noilla on niin näppärä fillaroida oikeastaan mihin päin Helsinkiä tahansa, etäisyydet on lopulta yllättävän lyhyet. Jos ajoaikaa uhkaa kertyä yli puoli tuntia kerralla niin pyörän voi ”tankata” matkan varrella telineessä käyttämällä, ja telineiden sijainnin näkee näppärästi netistä. Vitosella ajelee päivän verran niin paljon kuin lystää, kympillä sais viikon ja kolmellakympillä kruisailisi lokakuun loppuun saakka ihan vapaasti. Pitäiskö korvata loppukesän matkakortin lataaminen sittenkin pyörällä.. (Ei muuten oikein tuon kolmen vuoden pyöräilemättömyyden jäljiltä ollut vakain ote fillarointiin, joten kovin henkeäsalpaavaa kuvamateriaalia ei satulan selästä syntynyt :D)

kesahesa1

2. Allas Sea Pool. Jos oot keskustassa ja haluat rantameininkeihin niinku NYT etkä vartin päästä, niin Allas Sea Pool merivesi- ja lämminvesialtaineen on kiva! Niin, ja saunaankin pääsee. Kertalipun hinta on 14 e. Terassi lepotuoleineen on myös kiva paikka istuskella vaikkei altaalle asti päätyisikään. Kiitti osallistumisesta kuvaan, lokki.

kesahesa2

3. Ranta. Ihan vapaavalintainen, itse oon käynyt useamman kerran Aurinkolahden uimarannalla. Se ei oo koskaan ollut Hietsun lailla yltiötäyteen tuupattu! Melkein tuli sunnuntaina kokeiltua myös Mustikkamaa, mutta yllättäen eteen osunut Korkeasaaren sisäänkäynti vei huomion (jep, näin hyvin mä tunnen kotikaupunkini lokaatiot..) ja ranta jäi odottamaan toista kertaa. Mikä on teidän lemppariranta?

kesahesa9

4. Suomenlinna. Sinne pääsee näppärästi Kauppatorin laidalta pelkällä sisäisellä HSL-lipulla, ja vaikkei visiitin päätarkoituksena olisikaan historian oppitunti tai kesäteatteri, niin ympäri saarta kävely ja kahviloihin pysähtely riittää aktiviteetiksi varsin hyvin. Ja siellä oli symppiksennäköinen pieni uimarantakin!

kesahesa6

5. Korkeasaari. Olin näköjään niin tohkeissani että kuvat jäi aikalailla tuohon parkkipaikkaräpsyyn. Mulla on jotenkin ristiriitaiset fiilikset eläintarhameiningistä: Toisaalta on mahtavaa lukea infotauluista, kuinka monen eläinlajin säilymiseen eläintarhat on edesauttaneet suuresti, mutta sitten taas toisaalta hirvittää lukea siitä samaisesta infotaulusta, kuinka kaltereiden takana vaeltavan eläimen reviiri luonnossa olisi 100km2:n kokoinen. Mutta saari on silti varsin mielenkiintoinen kesäkohde, iltalipun hinta oli 14 e.

Oisko teillä jakaa vielä jotain vierailukohteita pitkin Helsinkiä helteisten iltapäivien varalle? Seuraavaksi ajattelin kokeilla Prisman kylmäosaston lattian sikiöasennossa..


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “5x helletekemistä Helsinkiin”

 1. Kaisa sanoo:

  Lammassaari ja sieltä lempparikohtana Kuusiluoto, jossa on kolme lammasta! Tuonne pääsee kivasti pitkospuita pitkin.

  Suomenlinnan lisäksi muutkin edustan saaret, uusin lemppari on Isosaari.

  Vantaanjokea pitkin pyöräily Haltialaan, jossa symppis pikkuinen ravintola ja kotieläimiä.

  Ruokakaupassa käynti on kyllä ihanan virkistävää näissä helteissä. Tutkin tänään tovin jäätelöitä, vaikka tiesin ostavani minttujätskiä :D

  • ia sanoo:

   Kiitos vinkeistä, otin ne ylös! Haha, no mutta muille jäätelöille tuli varmasti hyvä mieli kun ne ajatteli että annoit niille mahdollisuuden :,D

 2. mmagic sanoo:

  Voisin mieluusti tulla kaveriksi sinne kylmäosastolle, oma pieni yksiö on kuin iso sauna ollut näillä helteillä.
  Itsellä on ollut mielessä käydä street art -kierroksella, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. http://www.helsinkiurbanart.com/en/ näkee hyvin missä kaikkialla katutaidetta voi käydä katsomassa :)

  • ia sanoo:

   Hauska idea! Itseasiassa Pasilan street arttia tuli kierrettyä tuossa viikko sitten :)

 3. Olppa sanoo:

  Seurasaari on myös kiva. Oravia ei tosin helteellä näy, mutt sielläkin on kiva mukava ranta. :)

  • ia sanoo:

   Ainiin se oli se oravapaikka! :D Pakko mennä viileämmällä säällä uudestaan ihan niiden oravienkin takia, haha.

 4. hannavuo sanoo:

  Mäkin ajattelin testata Korkeasaarta sitten lapsuuden! Turisteille tarkoitettu kanavaristeily, joka lähtee Kauppatorilta, houkuttais myös. Tänään ensimmäistä kertaa kokeilemaan Hietsun uimarantaa, jota olen onnistunut välttelemään nämä kaksi asuinvuotta Helsingissä :D En taida tietää vieläkään mitä kaikkea kivaa täällä voisi tehdä nättinä kesäpäivänä.

  • ia sanoo:

   Mäkin kävin hietsussa ekaa kertaa vasta tänä kesänä :D On se kumma miten noita oman kotikaupungin peruskesäkohteita onnistuukin välttelemään, haha. Kanavaristeily kuulostaa kivalta!

 5. Maija sanoo:

  Kivoja kesäaktiviteetteja ja hyviä kuvia taas kerran :) Mukavaa kesän jatkoa!

 6. Mju sanoo:

  Toi kaupunkipyöräkuva on kuin otos jostakin stalkkerileffasta. Hölkkääjäraukka yrittää hädissään juosta Alepapyörää karkuun.

Kommentoi