keskiviikko 25. heinäkuun 2018

kesätukan paluu (ja alekoodi!)

Tässä on eletty vaivihkaa jo reilun kuukauden päivät ihan muunlaisella tukalla kuin mihin ehdin lopputalven ja kevään aikana tottua, enkä mitään ole tänne asti raportoinut! Siis meikähän näytti vielä jokin aika sitten tältä:

sypocolla2

Värjäytin itselleni talven ja alkukevään synkeyttä vastaan taistelemaan violetin tukan, jossa viihdyin kyllä yllättävän hyvin. Tältä se näytti just viimeisimmän värjäyksen jälkeen ja tykkäsin siitä kyllä paljon, joskin pari kuukautta värjäyksestä myöhemmin jäljellä oli lähinnä liian alas valahtanut tumma tyvi jota oltiin lähdetty tummentelemaan jo hyvän matkaa viime vuoden puolella, haalistuneet liilat latvat sekä hehkeä juurikasvu kaiken kruununa. No, muutaman tunnin kampaajakäynnin jälkeen nousin penkistä tämännäköisenä:

sypocolla7

Värjäsin tukkaa useamman kerran talven aikana, ja tyveen kerrostettiin tummaa kerta toisensa jälkeen. Olin varma ettei sitä saada vaalenemaan yhdellä kampaajakerralla, mutta jotain ihme taikoja tuo Jaana noissa karkkikipoissaan teki, kun muutama tunti myöhemmin peilistä takaisin katsoi monta astetta kirkastunut ilme. Hiuksista vaalennettiin ensin tuo liika tyven tummuus veke, ja latvoista putsattiin violetin jämät pois. Sen jälkeen tukka värjättiin sekoittamalla kuparin ja violetin sävyjä, ja lopuksi väri vielä ”kiillotettiin” korallisella suoraväriseoksella.

sypocolla1

Mun tukan siis fiksasi Jaana, joka on ihana. Hän on ollut alalla jo 15 vuotta, välillä  pitänyt omaa liiketta ja välillä ollut töissä ulkomaillakin, ja nyt hän on asettunut Helsingin Forumin Sydämen Pohjasta -kampaamoon.  Jaana on erikoistunut nimenomaan hiusten värjäämiseen ja ammattimaisuus kyllä näkyi otteista: Kollegat kävivät välillä kysymässä että mitä Jaana puuhasteli mun tukan parissa milloinkin, ja alkukeväästä hän käytti pidemmän ajan mun tukan leikkuuseen kuin kukaan muu kampaaja aiemmin ja bongasi edellisten leikkauskertojen jäljiltä jotain kyseenalaisia ratkaisuja mun takaraivolta joita en ollut edes tajunnut kyseenalaistaa, muuta kuin menetettyinä hermoina aamuisin kylppärissä kun MIKÄÄN ei asetu. Jaana on jotenkin ihanan maanläheinen ja symppis tyyppi, jonka kanssa juttu luistaa täydellisestä avokadoista ja kuitenkin niiden seurauksena syntyneestä pahanmakuisesta smoothiesta aina pohdintaan vaateteollisuuden työoloista. Niin, ja lehteenkin saa uppoutua, mikä on mun ajoittaiselle sisäiselle introverttipetterille erittäin tärkeä ominaisuus :D

sypocolla6
Sydämen Pohjasta on kampaamonakin tosi suloinen: Seinillä on taidetta sekä pupumaalauksia, värin vaikutusajalla saa erikoiskahvia ja vuodenajasta riippuen smoothieta tai jäätelöä, ja Jaanan pöydällä nökötti sen spirit animal -poni :D
sypocolla5

sypocolla3

 

Tukasta tuli lopulta just sopiva sekoitus kuparia ja pinkkiä, eli tuommoinen tummempi koralli. Vai mitenhän tuota sävyä kuvailisi? Sain kyllä tismalleen sitä mitä halusinkin, eli väri jolle ei oikein keksi nimeäkään. Ja jee, nyt pärjään taas pitkälle itse tämän kanssa kun pohjaväri on kunnossa, riittää kun tyvestä käy heittämässä juurikasvun piiloon parin kuukauden välein ja latvaa fiksailee oman mielen mukaan suoraväreillä.

idsypo13

Tehtiin Jaanan kanssa pieni diili: Kun varaatte Sydämen Pohjasta -kampaamosta ajan Jaanalle, saatte työstä -15 % alennuksen! Kirjoittakaa ajanvarauksen yhteydessä lisätietoja -kohtaan koodi ”colour me” tai mainitkaa se puhelimitse aikaa varatessa kampaamoon, niin loppusummaa tiputellaan. Alennuksen saa kaikista elokuun loppuun mennessä varatuista leikkuu- ja värjäystöistä.

Aika ei siis tarvitse olla vielä elokuulle, kunhan varauksen vaan tekee sen aikana. Vois olla nimittäin aika hyvä ajankohta uudelle syystukallekin! Ammattimaisella kampaajalla käynti on kyllä ittensä hemmottelua parhaimmillaan, ja hitto sitä tunnetta kun peilistä kattoo tyyppi jonka kuontaloon on kerrankin 100% tyytyväinen :)

sypo14

Aurinkoa keskiviikkoon!

 


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “kesätukan paluu (ja alekoodi!)”

 1. Piu sanoo:

  Ihanaa kun taas päivität blogia. ❤️

 2. hanna sanoo:

  Tuli kyllä ihanan freesi väri! Just tuollanen mille ei oo oikeen termiä! Ite mieltäsin tuon vanhan ajan mansikaksi mutta otapa siitä selvää :D

  Kampaajalla käynti on kyllä aina parasta – ite eilenkin kävin violetin freesaamassa!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • ia sanoo:

   Kiitos! Hei joo vanhan ajan mansikka on kyl aika hyvä:D pitääpä tsekata sunki freesaantunut tukka!

 3. Kaisa sanoo:

  Oi, tosi kiva tukka sekä väri että leikkaus! 5/5!

 4. Emppu sanoo:

  Tosi kivat hiukset tuli! Jostakin syystä hiuspäivitykset on aina ihan parhaita, jo pelkkä kampaajalla käymisestä lukeminen rentouttaa.:D Itsellä on tässä takana liian kauan kestänyt hiusten kasvatus- projekti niin en ole hetkeen valitettavasti päässyt kampaajalle. Ehkä pian pääsen. :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Hei sun pitää ehdottomasti päästä kampaajan penkkiin rentoutumaan, jos jo pelkkä lukeminenkin aiheuttaa rentoilureaktion :D

Kommentoi