sunnuntai 29. heinäkuun 2018

päivän hetki: korvakoruja ja podcasteja

Päivän hetki: Vapaa aamupäivä, jonka käytin keittiön lattialla (koska se on ainoita edes etäisesti viileitä spotteja kämpässä..) aamukahvin kanssa järjestellessäni korviksia väreittäin eteeni, kuunnellen samalla Yle Areenan hämyisiä Tiedeykkösen podcasteja.

earr1

Suurin osa korviksista on vain höpsöjä muutamien eurojen ketjuliikehankintoja, ja yllättävän moni on ollut ratkaisu ”no en tasan osta uutta mekkoa mutta hirvee asukriisi” -tilanteisiin, mutta monesta parista tuli mieleen suloisia pieniä muistoja.

Oikean yläkulman pinkki-siniset Jatulin korvikset ostin vajaa vuosi sitten Jyväskylästä ystävän luona vieraillessa, ja niistä on tullut korvikset jotka valitsen nykyään melkeinpä joka kerta kun ystävääni näen koska hän ehti piikitellä mulle puolen vuoden verran että ”no ootko vieläkään käyttänyt niitä korviksia mitkä ostit”. Ja mähän oon että ”kato kato kato kun mä käytän!”

 

earr3

Sateenkaaren värejä vilkuttavat kivikorvikset ostin parilla eurolla näitä ID:n Blog Awardseja varten. Muistan kiertäneeni Helsingin keskustan varmaan kolme kertaa ympäri vain valitakseni lopulta päälleni sen aikoinaan kympillä Kajaanin H&M:ltä ostetun paljettipaidan ja sille kaveriksi noi rihkamakorvikset..  Classy blogger lyfe.

Riippuvat multikolmiokorvikset on ostettu varmaan peruskouluaikoina, ja ne on mun turvakaapu yleensä juhlatilanteissa, joihin mulla on vähän ujostusolo mennä. Musta mekko ja värikkäät korvikset tuntuu yhtä aikaa omalta ja tarpeen vaatiessa seinään uppoalvalta kombolta :D

earr2Hopeiset kuuttaret sain aikoinaan blogikampanjan yhteydessä, ja olen jotenkin tavattoman ylpeä että oon saanut tämän blogin kautta mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Kalevalankin kanssa. Pidin korviksia viimeksi veljeni valmistujaisissa kesäkuussa.

Hopeiset solmukorvikset ja Aarikan punahopeiset riippukorvikset löytyi lähikirpparilta nyt pari viikkoa sitten, kun oltiin kirppiskierroksella mamman kanssa. Mulla oli lompakko kotona kun en ajatellut löytäväni mitään, ja tuli ihan lapsuus mieleen kun pyysin mammalta paria kolikkoa jotta sain ostettua nuo. ”Mutku äiti kato miten kivat eikä oo ku neljä euroo yhteensä ni onks sul kolikoita!” – Juulia, 28.

earr34

Keltaiset kankaiset sydämet toi paras ystäväni tuliaisina vaihtovuodeltaan Afrikasta.

Pilvistä (thank god) sunnuntaita!


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “päivän hetki: korvakoruja ja podcasteja”

 1. Taru sanoo:

  Oi miten söpöjä korviksia! Itekin olen melkoinen koruhamstraaja, ja sainkin sun postauksesta inspiraation oman aarrekasan selvittelyyn: askartelin sormuksille ja nappikorviksille omat rasiat, joissa on vaahtomuovia (?) pohjalla, että pysyvät nätisti ”pystyssä”. Ehkä koruja tulee käytettyä enemmän, kun ne on esillä ja siisteissä riveissä, eikä vaan loju laatikon pohjalla :)

  • ia sanoo:

   Eikä , ihanaa että olin sun siivousinspiksen lähde! Itsehän jouduin lopulta vaan kasaamaan kaikki läjäksi rasiaan, pitää kyllä saada itsellekin joku vähän enemmän käyttöön houkutteleva esillepano :D

 2. Halina sanoo:

  Itse olen allergisoitunut kaikille rihkamakoruille, joten nyyhkistä, niitä en pysty käyttää :/ Tosin ne onkin suhteessa aika kalliita, joten olen huomannut säästäväni rahaa kun ostan 30e-50e korviksia niiden 10e/pari tilalle. :) Tosin nyt löysin sekä halvat että hopeiset poronnahasta tehdyt korvikset (tilasin heti turkoosina ja kultaisina) ja olen ihan rakastunut kun sain käsityökorvikset vain 10e/pari :) ei tietysti mene vegevaihtoehtona, mutta olen saanut sulkakorviksistani paljon kehuja.

  Olen myös miettinyt miten voisin jatkojalostaa vanhat rihkamayksisarviskoruseni ja muut söpöläiset :D monessa on vaan toinen tallella tai lukko-osa rikki. ideoita otetaan vastaan! :D

  • ia sanoo:

   Joo kyllä mä itsekin haluaisin mieluummin tukea vaikkapa kotimaista suunnittelua ja ostaa kalliimpaa harkitummin, ehkä siihen suuntaan voisi pyrkiä jatkossa itsekin :) Ja joo hei tuo kiinnostais muakin, muutamista korviksista lukko hajoillut peruuttamattomasti mutta kun ei raaski roskiinkaan laittaa! Tuu kertomaan jos löydät jonkun hyvän jatkokäyttöidean :D

 3. Amppeli sanoo:

  Moi, kiva postaus! Millä muuten putsaat korviksia?

  • ia sanoo:

   Kiva kun tykkäsit! Desinfiointiaineella (esim neoamisept) pyöräytän pumpulilapulla, mutta oon kyllä aika huono putsaamaan korviksia..

 4. Nimetön sanoo:

  I h a n i a!! Suloinen ja sopivan random ja psykedeelinen kokoelma. :D tää kuva on hieno, melkein kuin taideteos.

Kommentoi