tiistai 14. elokuun 2018

marjois

Tälle päivää mulla olis muutama varsin luontopainotteinen kuva puhelimesta reilun viikon takaa, kun toteutin vihdoinkin päähänpinttymän, joka mua on vaivannut siitä saakka kun musta tuli omituinen ”syön joka aamu saman aamupalan” -ihminen. Oon pyörittänyt aamusmoothien sekaan kourallisen marjoja joka ikinen aamu monen vuoden ajan, ja olisin varmaan lyhentänyt niillä marjoihin upotetuilla rahoilla jotain asuntolainaa melkoisen siivun verran, jos olisin saanut toteutettua yhtenäkään kesänä sitä uhoani että nyt mä kyllä poimin ne marjat pakkaseen ihan itte. Hei tänä vuonna poimin! Tai ainakin yritin!

marjois11

Marjaspektaakkelia edelsi tarvittavat toimenpiteet kuten pakastinlokeron tilavuuden mittaaminen vedellä täytettyjen Minigrip-pussien ja ruutupaperille hahmotellun piirrelmän avulla. Tuli ihan yläasteen matematiikan tehtävät mieleen: Kun marjatavoite on 20 litraa mustikoita ja Juulian vuokrakämpän pakastinlokero on kokoa 40x60x50cm ja pakastusvälineenä hän käyttää puolen litran Minigrip-pusseja koska äiti neuvoi, niin a. Mahtuuko koko saalis pakastimeen? b. Jos ei, niin kuinka monta pussia mahtuu? c. Kuinka hämärtynyt todellisuudentaju Juulialla on marjatavoitteessaan? Muista välivaiheet, pelkästä oikeasta vastauksesta ei saa täysiä pisteitä!

marjois44

No juu, keräystavoite oli aivan liian kunnianhimoinen, kun on +30 astetta lämmintä eikä oo ees puimuria ja vettäkin vain yksi pullo jota piti alkaa loppuvaiheessa säästellä teatraalisesti kuin haaksirikkoutunut autiolla saarella. Niin ja tottakai se selkä paloi just sen ohuen soiron kohdalta urheilutopin ja lapaluun reunamailta, johon ei ihan ylettynyt laittamaan aurinkorasvaa. Vaikka kuinka kykki umpimettässä visusti puiden varjossa.

marjois33

No mutta hei, lopputuloksena mun minipakastinlokero melkein täynnä marjoja! Mustikoiden lisäksi sain mukaani myös punaviinimarjoja ja karviaisia. Koko saalis tosin lienee tuhottu syyskuun loppuun mennessä.. Mutta oli se nyt sen yhden vapaapäivän tuhlaamisen arvoinen suoritus!

marjois22

Note to self: Opi yksinkertaistamaan asioita! Vohkin myös puusta omppuja piirakkaa varten, jonka ohjetta metsästettiin kaikilla mahdollisilla sanapareilla kuten ”helppo nopea paras yksinkertainen omenapiirakka” ja selattiin ainakin viis ekaa googlen hakusivullista, mutta resepti löytyi lopulta vehnäjauhopussin kyljestä. Ja hyvänmakuinen piirakka oli.

Niin, semmosta tällä kertaa.


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “marjois”

 1. Avatar Moi sanoo:

  Me ollaan pakastettu mustikat aina niihin mini minigrippeihin, koska se on niin helppo ja kiva ottaa aina pakastimesta ja kaataa kokonaan smoothien sekaan tms mihin haluaakaan! Ja mahtuu niin hybin pieneenki pakkaseen ku niitä voi survoo pieniin tiloihin kätevästi.

  • ia ia sanoo:

   Joo meidän mamma tekee samaa! Mä ajattelin että ne pienet on enemmän muovintuhlausta mutta olishan ne olleet ehkä sittenkin kätevämpiä..

 2. Avatar hanna sanoo:

  Ihana postaus!

 3. Avatar Elina sanoo:

  Hieno tuo kuva karviaisista! Tarpeeksi kun tuijottelee, niin nehän näyttää valtavalta määrältä vesimeloneja :D

Kommentoi