torstai 16. elokuun 2018

laiskan opetus

Lyhyt versio: Eilen ei ollut mun päivä.

Pitkä versio:

 1. Päätä umpiväsyneenä karseassa nälässä käydä töiden jälkeen hakemassa ihan nopeasti vielä se paketti postista, ennen kuin suuntaisit kohti kotia ja päikkäreitä.
 2. Huomaa vasta vähän ennen postia ettei se paketti nyt sinne ole saapunut, vaan ”lähi”kauppaan, joka on yhtä kettumaisen matkan päässä kuin se sormus siitä Mordorista. (Tosiasiassa matkaa kotoa kauppaan on vain nössö kilometri, mutta nähtävästi ollaan tultu helsinkiläistymisessä siihen pisteeseen että siinä missä ennen kolme kilsaa oli ”ihan tossa lähellä”, niin nyt 500 metrin matkan siirtyminen tehdään mieluummin sporalla.)
 3. Päädy odottamaan bussia 10 minuutiksi. Eli ajaksi, jossa olisit kävellyt kohteeseen.
 4. Nukahda 5 minuutin bussimatkalle.
 5. Nouse kaupan kohdalla bussista, hae paketti, ja odota toiset vajaat 10 minuuttia että se bussi toiseen suuntaan saapuu. Edelleen, samassa ajassa olisit kävellyt kotiin.
 6. Ala kaivella matkakorttia. Ei ole lompakossa. Ei laukussa, ei taskussa, ei povarissa, ei kangaskassissa. Vielä uudestaan lompakko, laukku, taskut, povari, kangaskassi. Toista kaava kolmannen kerran (samalla kun olet melkein kotipysäkilläsi), ja päädy lopulta maksamaan matkalippu.
 7. Pura bussin penkille koko omaisuutesi termospullosta likaiseen eväsrasiaan. Ei jälkeäkään matkakortista. Nälkä- ja väsymyskiukku on infernaalinen.
 8. Saavu kotipysäkille. Odota jälleen kerran yksi bussi. Kävele naama kiinni maassa kauppaan, nuohoa kaupan sisällä karkkihyllyn edusta jossa vietit hyvän tovin, ei jälkeäkään matkakortista.
 9. Voi jumalauta. No, odota taas yksi bussi jolla pääsisit himaan ja googlaa, että voit tiedustella kadonnutta korttia seuraavana arkipäivänä neljän jälkeen ja että uusi kortti sekä kauden siirto maksaa sen kympin.
 10. Pääse kotiin. Kaadu ketutuspäikkäreille. Nuku herätyksistä huolimatta koko ilta, herää kahdeksalta. Ketuttaa kahta kauheemmin.

Mitä opimme? Kävele se kilsa.

joico

Niin, ja mitä siellä paketissa oli? No vakkaripeiteaine joka on raivostuttavan kallis sekä vaikea saada kun pirun Narsia ei myydä missään, mutta silti en ole löytänyt mistään parempaa tuotetta. Sekä vähän värivirkistettä tukkaan. Siitä tulikin mieleeni: Vielä on hetken voimassa alekoodi mun lempparikampaajalle mikäli uus syystukka olis kiikarissa, se löytyy täältä.

Tänään oli arkivapaa, jonka kunniaksi kävin äsken lenkillä! Seuraavasi voisin heittää vähän tuosta purkista väriä päähän ja suunnata sitten pienelle kirppiskierrokselle ja sen päätteeksi HSL:n toimipisteeseen itkemään :D Kivaa torstaita!


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “laiskan opetus”

 1. Laura sanoo:

  En tiiä ootko jo huomannu tai tilasitko just sieltä, mutta Cult Beautylle tuli just vähän aikaa sitten Narsia myyntiin :) tilaaminen sieltä on ainakin ollu kätevää, toki bussisählingiltä sekään ei pelasta :D

  • ia sanoo:

   Sieltä olis näköjään saanut vielä ilmaiset postikulutkin kun tilaus on tarpeeksi iso, hittolainen! No mutta kiitos vinkistä, ens kerralla sieltä :D

 2. Heli sanoo:

  Tutun kuulonen tilanne :D Sitten jotenkin aina nolona nousee siihen bussiin, ihan kuin muut siellä aavistaisi, että olen odottanut sen vartin, jonka aikana olisin jo päässyt sinne, missä jään.
  Sama juttu kun lukemattomat kerrat oon päättänyt ”oikaista” joltain tutulta reitiltä, koska ”tätä toista kautta pääsee paljon nopeammin”. No, voinee arvata ettei ne mitään oikopolkuja ole lopuksi edes olleet :D

  • ia sanoo:

   No mut hei,ei niitä hyviä oikopolkuja koskaan löytyisi jos ei erehdyksen kautta ensin niitä testaisi :D kiitos kun kommentoit <3

Kommentoi