sunnuntai 02. syyskuu 2018

paholaiskaktukset

Joku kerkesikin jo kaipaamaan blogiin päivitystä mun kasvilasten kuulumisista. No, surukseni täytyy ilmoittaa, että lähes kaikki koskaan tänne rapotoimani kasvit on menehtyneet. Rip. Syksyllä hankkiuduin eroon peikonlehdestä joka oli alkanut osoittaa mieltään makaamalla pitkin pituuttaan pöydällä vaikka kuinka koitin oksia köyttää kohoamaan mieluummin uljaasti kohti kattoa, mutta suurin joukkoturma tapahtui vuodenvaihteessa, jolloin menetin rahapuut, kultaköynnöksen, kilpipiilean ja silkkimaijan. Virallinen kuolinsyy lienee hukuttaminen kun taisin koittaa antaa niille pimeinä talvikuukausina rakkautta vähän liiankin rajusti, ja talven joukkotuhosta on oikeastaan jäljellä enää vain kaksi palmuvehkaa ja joskus alkukeväästä hankittu nukkumaija. Niin, ja kaikki mun kaktukset. Ja niistä kaktuksista puheen ollen..

Mä oon alkanut epäillä, että mun kaktukset on jotain pahuuden ruumiillistumia jotka imee kuolonsyöjien lailla kaiken elinvoiman ympärilläänolevista kasveista. Nimittäin kaikki niiden ympärillä joko kuolee tai junnaa vaan paikoillaan, mutta itse kaktukset. Nehän jumalauta kasvaa?!

cactu22

Alunperin varsin minikokoinen kaktus on alkanut hipoa kupolinsa kattoa jo hyvän aikaa sitten. Yksi varsi on lassoamassa koko kupua hyvän matkaa haltuunsa, toinen varsi on tulossa hyvän matkaa perässä.

cactu33

Sohvapöydällä majaileva kaktus on alkanut myös kasvattaa jotain ihan ihme lakkia?

cactu11

Mutta voiton vie ehdottomasti tämä. Siis ostettaessa kaktus on näyttänyt tältä, eikä tuota keskellä uhmakkaana kuikkivaa puikulaa ollut olemassakaan. Ei siis ollenkaan. Yksi aamu huomasin kun ison pallomaisen kaktusulokkeen tyveen oli alkanut kasvaa pieni uusi ulokkeenalku, ja siitä eteenpäin se on päivä päivältä nostanut korkeutta ja alkanut jopa kasvattaa itte uusia ulokkeita. Samalla kun se on lyyhistänyt alleen hyvin pitkälti koko alkuperäisen kaktuksen. The evil force is strong in this one.

Oikeesti, mä pelkään että yks aamu mä herään siihen että näen kuinka makkarin ovesta vaan kurkkaa tommonen kaktuspuikula.. Hyi hitto mitkä kylmät väreet. Nään varmaan kaktuspainajaisia.


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “paholaiskaktukset”

 1. Jutta sanoo:

  Apua mitä paholaisen ruumiillistumia :D mä pahoin pelkään, että nää tulee vielä ulokkeillaan pistää ovet ja ikkunat säppiin ja valtaavat sekä sun että naapurien asunnot. Eiköhän tästä vielä joku kauhuleffa saada..?

 2. Anni sanoo:

  Ah, noi sun kaktukset on niin hienoja! Pystyn hhyvon samaistumaan tohon kasvintappoon rakkaudella. Onnistuin vahingossa nirhaamaan saadun peikonlehden istukkeen ja nyt sen kaverina toimiva kultapalmu on alkanut osoittaa huolestuttavia merkkejä…
  Mistä toi sun pullukkakaktus on hankittu?

  • ia ia sanoo:

   No kiitos! Voi ei, meillä on joku kasvintappogeeni sitten vissiin.. Pullukkakaktus on ostettu Plantagenista :)

 3. Sanjana sanoo:

  Ei hitsi, nään tuossa alimmaisessa kuvassa, jossa tuo uus puikula on, alaosan kaktuksen sellasena pehmonallena, joka makaa mahallaan ilmeisen kärsien ja sen selästä puskee joku alieniuloke :D
  Kaktukset kyllä kasvaa huikeeta vauhtia jos haluaa, meillä kasvoi hitosti kunnes tippu pöydältä itekseen.

  • ia ia sanoo:

   Hei hyi mikä mielikuva! :D mä vaan odotan milloin nämäkin lähtee liikkumaan itsekseen lattioita pitkin.. Hyi olkoon.

Kommentoi