torstai 27. syyskuun 2018

traumapoolon paluu

Poolopaita. Tuo kaikkien naistenlehtien mukainen vaatekaapin kulmakivi, joka mulla on ollut kulmakivenä ainoastaan ala-asteen liikuntatuntien hiihdon aikana. Mä vihasin hiihtoa: Silloin oli aina joku vettä tihuuttava loskakeli, sukset lipsui, veri maistui suussa ja poolopaita ahdisti hengitystä. Niinpä poolot ei ole saaneet uutta mahdollisuutta vaatekaapissani enää sen jälkeen, kun säänmukaisesta pukeutumisesta määräämisoikeus siirtyi mamman sijaan minulle itselleni.

poolo1

Ne oli noi helposti lähestyttävät ja viattomilta vaikuttavat pikkupilkut mitkä tuossa puserossa veti puolensa. Ihan vähän on ehkä olo kuin kesäkanttorilla (tai kesäkanttorilla olis ehkä valkoinen eikä musta poolo, talvikanttori sitten?), ja ihanihan vähän koittaa jostain kielen takaosan sopukoista puskea se verenmaku, kun tiedossa on hiihdon jälkeen vielä kaksoistunti biologiaa eikä jumalauta nyt oikeesti millään jaksais saanko vaan mennä tämän jälkeen kotiin syömään makaronilaatikkoo. Mutta pääasiallinen fiilis poolo-olemuksessa on kuitenkin ollut ihmeen skarppi! Se on ollut tällä viikolla kolmesta päivästä päällä jo kahtena.

Mutta yksi kysymys mulla on: Miten, MITEN on mahdollista pukea päälle poolopusero ilman, että sotket kaulusta meikkiin? Mun kokemusten perusteella ei mitenkään. Se on luonnonlaki. Painovoima, energian säilymislaki, poolopuseron kauluksen sotkeentumislaki.

Aurinkoa torstaihin, laittakaa jotkut paksupohjaiset kengät ettette lennä ton myrskytuulen mukaan!


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “traumapoolon paluu”

 1. Avatar Joanna sanoo:

  Täällä kans yks poolotraumainen :-D Ei oo löytäny tietä päälleni aikuisenakaan.

 2. Avatar Tiina sanoo:

  Muotinäytöksissähän ainakin malleilla on päätä ja kasvoja peittämässä joku huivi, kun puetaan pienemmän pääntien omaavia yläosia, juurikin siksi etteivät vaatteet tahriinnu ja meikit leviä. Kannattaa kokeilla kotonakin :D

  • ia ia sanoo:

   Joo ja joissain hienommissa vaatekaupoissa on sovituksessa kans semmonen liina! Pitäiskö hankkia itsekin semmone pukeutumishuivi :D

 3. Avatar Jenny sanoo:

  TÄYSIN sama fiilis poolopaidoista :D:D Ei ole näkynyt sitten ala-asteen ja himohiihtäjäopettajan liikuntatuntien jolloin hiihdettiin vaikka ei ollut tyyliin edes lunta. Tosin nykyään en käytä koska en koe poolopaidan imartelevan mun E-kuppeja :D

  • ia ia sanoo:

   Hahha kuulostaa tutulta, eihän se lumen puute ole este, vaan vain hidaste :,D Joo vartalonmalli on kyllä vähän oikukas poolopaidan kans, mäkin pidän alla mahdollisimman kevyitä liivejä.

 4. Avatar hannavuo sanoo:

  Ei siinä varmaan auta kuin heittää joku ohut naamalle siksi aikaa, kun vetää paidan pään yli :D

 5. Avatar Mymmeli sanoo:

  Mistä saa noin söpön poolon? :o
  Mä rakastuin pooloihin pari vuotta sit ja nyt 2 mustaa pooloa onjust niitä luottovaatteita mitkä käy kaiken kanssa ja tekee asusta kun asusta työpaikkasiveellisen :D

 6. Avatar Belala sanoo:

  Täällä yksi joka ei ole voinut sietää poolopaitoja valehtelematta sitten lapsuuden, ja silloinkin se vedettiin päälle vaan kun äiti pakotti. Kunnes 22v löysin poolokauluspaidan uudelleen. Ja siis nimenomaan PAIDAN, yhden sellaisen. Edempää mun kokoelma ei ole kasvanut koska jos se paita ei oo muuten supermukava niin olotila saattaa olla työpäivän jälkeen apuatääkauluskuristaavoinkoottaajopoiskiitos. :D

  Ja tohon miten se kaulus ei sotkeennu meikkiin, kuulin joskus jostain että tähän auttaa joku harso/huntu, joka vedetään siis pään päälle kuin morsiamet ikään, vedetään paita päälle ja tadaa, otetaan huntu pois. En sitten tiedä miten tää toimii käytännössä. :D

  • ia ia sanoo:

   Haha noni, babypoolosteps! :D Ehkä mäkin jätän tämän kokoelman toistaiseksi vain yhteen. Joo mä oon nähnyt tommosia kasvohuiveja joissain vaatekaupan sovituskopeissa, täytynee lanseerata huntupukeutuminen kotikäyttöönkin :D

 7. Avatar Omppu sanoo:

  Hiihtäminen on kyllä syvältä :-D

 8. Avatar Emma sanoo:

  Mitä jos laitat ensin poolopaidan päälle ja meikkaat vasta sitten? :D No ei mutta tosi kivan näköinen paita, ja ihana kuva!

 9. Avatar Hehkuvainen sanoo:

  Apua, nyt en tietenkään löydä mitään linkkiä tähän tueksi, mutta olen jossain nähnyt tuon kauluksen tahriintumisongelman ratkaisun: ohuen ohut pieni liina, joka laitetaan päähän ennen kuin pusero vedetään päälle. Siis vähän niin kuin huntu, joka peittää naaman niin ettei puseron kaulus laapi alas mennessään meikkejä mukanaan. Nyt en edes voi muistaa että missä yhteydessä tähän törmäsin, mutta se on siis ihan oikea asia.

  • ia ia sanoo:

   Joo tätä on ehdottanut pari muutakin! Mä oon samanlaisia nähnyt joidenkin vaateliikkeiden sovituskopissa, pitänee ottaa sama kikka omaankin käyttöön :D

 10. Avatar Halina sanoo:

  En käytä meikkivoidetta tai sit käytän niin pienen määrän ohutta meikkivoidetta, että ei ole itsellä ollut tätä ongelmaa enää ylä-asteen jälkeen (jolloin laitoin vahingossa liikaa sitä pakkelia xD ) Toi liina kuulostaa kyllä tosi kätevältä jos meikkaa enemmän! :)

  Itse tykkään hiihdosta ja poolopaitaa en oo muistaakseni siinä varsinaisesti käyttänyt. Poolopaitoja en vaan muuten hirväeästi pidä, sillä jotenkin ne ”ahdistaa” kaulalta :D saiskohan sellaisia löysiä poolokauluksia kans jostain? Ajatuksena kyllä kätevä, kun ei pääsis kaulaan tuulemaan :)

  • ia ia sanoo:

   Joo just toi kevyt kuristava tunne on kamalin! Nykyään näkyy aika paljon myös sellasia ”puolipooloja” joista tulee sama efekti mutta jonka kaulus ei ylety ihan ylös asti ahdistamaan :D

Kommentoi