keskiviikko 03. lokakuun 2018

Bullet Journal update: lokakuun layout

Ahh jes, sunnuntai-iltapäivällä koitti kuukauden zenein hetki eli bullet journalin päivitys uuteen kuukauteen. Saan niin suurta mielihyvää noiden sivujen askartelusta varsinkin nykyään, kun oon oppinut päästämään irti siitä jatkuvasta tarpeesta keksiä jotain uutta ja ihmeellistä, mikä vaati loputtoman inspiraationetsimissavotan ennen jokaista uuden sivun laatimista. Jep, miten voi harrastuksestakin luoda itselle jonkin paineistetun täydellisyydentavoittelutapahtuman..

lokabujo1

Älkää kanssabujoilijat perfektionistipaineistuko, vaan piirrelkää tekin lokakuu täyteen ihan vaan kliseisiä pikkulehtiä ja marjakikkareita (ja ettikää talouden jokainen ruskansävyinen tussi väritysoperaatiota varten). Syyskuussa olin vielä totaalikieltäytynyt jonkin muun vuodenajan kuin kesän läsnäolosta, niin lokakuuhun latasin sitten senkin edestä syksyä.

lokabujo2

Kulujen träkkäyksestä on tullut kyllä mun lempipuuhaa, ja nykyään kategorioita on jopa 7 :D Kiinteät kulut kuten laskut ja vuokra, ruoka, ulkona syöminen, viihde, vaatteet, meikit ja hyvinvointi sekä koti. Tämän myötä oon myös nykyään kaupan kassalla se ainoa niiden 80+ grannyjen lisäksi, joka haluaa kuitin joka helkkarin ostoksesta kirjanpitoa varten. Gosh I’m old.

lokabujo3

Viikkolayouteissa ihastuin syyskuussa kokeilemaani laatikkomalliin, ja edelleen päiväboksien pikkulaatikko täyttyy to do -listasta kuten työvuorosta, pyykkien pesusta ja muusta muistettavasta, ja iso laatikko täyttyy päivän päätteeksi päiväkirjatyyliin. Tai okei, viikon päätteeksi koko viikonmittaiseen päiväkirjaoksennukseen.

lokabujo4

Toveribujoilijat, mikä teidän lokakuun koristeluteema oli?


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “Bullet Journal update: lokakuun layout”

 1. Avatar Tiinuska sanoo:

  Mun bujo teema kurpitsat, lehdet ja oksat. Perus tylsää mutta niin nättiä. Sun lokakuu on niin nätti

  • ia ia sanoo:

   No kurpitsat oli kyllä toinen vaihtoehto! Ehkä mä kurpitsaistan sitten sen halloween-viikon :D

 2. Avatar saya sanoo:

  Mä oon ihan kanssa päästäny irti siitä että aina pitäis tehdä jotain mieltä räjäyttäviä bujosivuja. Nyt on ollut kiireistä, joten oon tehnyt ihan yksinkertaisia sivuja. Sit kun on aikaa nii teen jotain taiteellisempaa :) Ja se lokakuun teema. Raapustelin lokakuu-aukeamaa solubilsan luennolla joten inspiroiduin koristelemaan sen aminohappojen kemiallisilla kaavoilla :D mulla on siis kuun alussa aukeaman ekalla sivulla otsikkona kuukausi ja sit listana kaikki päivät, ja toisella sivulla puoliks muistiinpanot ja tapahtumat. Viikkoaukeamilla en seuraa samaa teemaa kuin kuukausisivulla, ne vaihtelee ihan randomisti :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, no nyt on kyllä koristeluteema outside of the box! :D Kuulostaa kivalta että joka viikko on erilainen, tekis mieli päästä pläräämään sun bujoa :)

 3. Avatar Salkko sanoo:

  Bullet journal ei ole käytössä, mut jos olisi niin piirtelisin kyllä just niitä ilmeisimpiä vaihtoehtoja: lehtiä, kynttilöitä, villasukkia ja höyryäviä kahvikuppeja ruskan eri sävyissä :-D joka syksy jaksaa irvailla siitä miten kaikki taas alkaa kääriytyä sohvan nurkkaan peiton ja hyvän kirjan kanssa fiilistelemään pimeitä iltoja, vaikka teen itse ihan samaa, ja nautin täysillä! Viime aikoina sinne sohvan nurkkaan on tullut kyllä useammin käperryttyä gradutiedoston kanssa…

  • ia ia sanoo:

   Joo musta tuntuu että syksyfiilistely on pilattu sillä syksyfiilistelyirvailulla että aina puskee joku sarkasminpoikanen esiin jos haluaa oikeesti olla siellä sohvannurkassa lämpimän mukillisen kanssa :,D Apua hei hulluna tsemppiä graduun!!

 4. Avatar Janita sanoo:

  Kuule, et oo ainoa joka pyytää joka kerta kuittia (ja mököttää jos ei saa sitä) :D Mä oon kirjannut menojani jo varmaan viis vuotta, ellen enemmänkin. Hirveen kiinnostavaa vaikka välillä vähä hirvittääkin kun vertaa menoja palkkaan :D

  • ia ia sanoo:

   Oho, no siinä on kiitettävää taloudelleen omistautumista! :D Mulla takana vasta tämän vuoden alku. Mua eniten palkitsee nähdä kuun lopussa että paljonko palkasta jäi yli :D

 5. Avatar Anne sanoo:

  HEIPPA! Nää bujopostaukset on kyllä ihan lemppareita ja kiva nähdä etenkin noi viikkoaukeamat, niin saa taas ideoita omiin merkintöihin. Mäkin menin hyvin perinteisellä syksyteemalla, nimittäin pihlajanmarjat, viime kuussa toteutin myös ne ruskaiset lehdet! ;) Ehkä sitten marraskuulle jotain vähän luovempaa luvassa.

  • ia ia sanoo:

   Hei jee kiva kun tykkäsit! Pihlajanmarjat, miten sulo idea, miks mä en tajunnut :o Tuu kertomaan jos tulee hyviä marraskuuideoita, se on vähän semmonen väliinputoajakuukausi ennen joulumeininkejä!

 6. Avatar Laura sanoo:

  Kaunista jälkeä saat kyllä aikaan! Ootko muuten huomannut tosta kulujen seuraamisesta jotain konkreettista hyötyä, kuinka paljon se on vaikuttanut siun kulutuskäyttäytymiseen? :)

  • ia ia sanoo:

   No voi kiitos :) Kyllä mä huomaan että harkitsen enemmän ostoksiani, varsinkin niitä ”turhempia”! Ja kyllähän se konkretisoituu ihan eri tavalla kun näkee että mihin ne rahat oikeasti menee, ja paljonko vaikka reissuihin saa uppoamaan rahaa: Ei se jääkään siihen pelkkiin lentoihin ja majoitukseen vaan kaikki ruokailukin muuttuu aina hövelimmäksi :D

 7. Avatar emilia sanoo:

  Mä oon kans noita jotka RAKASTAA budjetti-listoja, mulla on peräti 10 eri kategoriaa :’D ja tosiaan kuitteja pitää yrittää keräillä aina! en kyllä koskaan osta lähestulkoon käteisellä koska mulla ei koskaan ole mut silti pitää ottaa ne kuitit vaikka ne näkis pivosta/pankista… mä oon ollu nyt pari kk niin kiireinen etten oo oikeen koristellu bujoa ollenkaan, mutta ehkä nyt vois jaksaa yrittää!

  • ia ia sanoo:

   Oho! Mä vaadin sua kertomaan sun kategoriat! :D Mun nettipankki on ärsyttävän epäselvä että tarviin ne kuitit jotka mätsään tilitapahtumiin, mulla on aina viikoittain kunnon kuitinperkaamissavotta lompakon pohjalta haha. Ota bujonkoristeluprojekti jonkin sateisen illan ratoksi, muista bujonaposteltava! ^_^

 8. Avatar ida ihana sanoo:

  Kiitos, nämä on aina niin inspiroivia! Itsekin aloitin kesällä bujoilun, ja nyt mulla on jo useampi, kun huomasin tarvitsevani esim töihin opettajana oman… :)

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • ia ia sanoo:

   Jes, kiva jos tästä on saanut inspistä! Monen bujon ylläpito kuulostaa aika haastavalta, mutta toisaalta mullakin on duunikalenteri erikseen, ei osaa yhdistää kaikkea samojen kansien väliin.

 9. Avatar Maijukka sanoo:

  Täällä yksi 23v, joka haluaa aina sen kuitin! Itse laitan ylös kulut ja menot ja viikoittain on sitten kiva katsoa jäikö viikko miinukselle vai plussalle :D Tätä toki vois vähän vaihtaa että kattoo yhteissumman vaikka kuukausittain, kun kuukaudessa on tasan se yks päivä eli palkkapäivä ku ollaan plussalla…

  • ia ia sanoo:

   No helppohan tuo on laajentaa kuukausitasoiseksi kun lopuksi vaan yhdistää viikkojen tulokset! Ihana että on muitakin kuittivarhaismummoja kuin mä :,D

 10. Avatar PeeTee sanoo:

  Minä otan myös aina kuitit ( ja ärsyttää jos myyjä kysyy että haluanko kuitin – no tietysti!), on ihana kun tietää kuinka paljon kuukaudessa menee vaikka ruokamenoihin. Olen jo monta vuotta pitänyt kirjaa menoista, ja siitä on tullut jo hyvä tapa.
  On muuten kuittien ottamisesta ollut muutakin hyötyä, useamman kerran olen joutunut mennä valittamaan jostain hinnasta kun olis pitänyt olla alessa mut kuitin mukaan ei, olen saanut tietty hyvityksen kun on ollut kuitti millä todistaa se :-)

  • ia ia sanoo:

   Joo toi on kyllä totta että ei niitä summia muuten koskaan tule tarkistettua, ties miten monta euroa mennyt huolimattomuusvirheisiin joita ei sitten koskaan tule huomattua kun ei sitä kuittia ota :o

Kommentoi