maanantai 10. joulukuun 2018

j-sanakuorrutus

Lupailin jossain vaiheessa kuvia j-sanalla kuorrutetusta kodistani heti kunhan se on sosiaalisesti hyväksyttävää, joten kun enää ei ole 10.11. vaan 10.12. niin se aika vois olla vihdoinkin käsillä! Mun kotona ei ole oikeastaan koskaan sen kummemmin ollut joulukoristeita. Muutama hassu pallo ripoteltu sinne tänne ja maksimissaan jotkut valot parvekkeelle kieputettuna eikä joulukuustakaan ole koskaan tässä taloudessa ollut, mutta tänä jouluna otin kaikkien menneiden vuosien jouluttomuuden sitten takaisin. Koska kyllähän se piristää ihan hitosti viettää aikaa kodissa, jossa ympärillä tuikkii värivaloja, kun suurimman osan talvesta sun päälle tuikkii harmaata räntää.

kotijoulu1

Koitin olla tuhlaamatta liikaa rahaa juttuihin, jotka on esillä kotona kuitenkin vain muutaman hassun viikon (tai no okei, kuukauden) vuodesta, joten aika pitkälle päästiin vaan heittelemällä viime vuotisia valosarjoja vähän uusille kulmille, mutta muutaman joulujuttuhankinnan mä kuitenkin tein. Esimerkiksi viime vuoden joulutähti oli ottanut säilytyksessä niin paljon osumaa että hankin uuden, samettisen punaisen Clas Ohlsonilta olkkarin ikkunaa piristämään.

kotijoulucolla1

Viritin seinäryijyyn pikkuisen patterivalosarjan joka hengaili viime vuonna keittiön kellon päällä. Patterikotelo on teipattuna ryijyn alla maalarinteipillä seinään :D

kuuluu6

Clasulta löytyi myös söpö kynttelikkö, jonka saa taiteltua neliöksi kasaan tai sitten levitettyä pitkäksi. Multifunktionaalisuus best. (Myöskin väkisin väännetyt pitkät sanat best.)

kotijoulucolla2
Tänä vuonna taloudesta löytyy tosiaan vihdoinkin myös joulukuusi! Citymarket, plussakorttialen jälkeen 15 e. Koristeita meinas jäädä vähän yli, joten heitin yhden ylimääräisen tähden kaktukselle.

kotijoulu3

Bongaa kuvaaja :D

kotijoulu5

Ja jep, makuuhuoneessakin on pikkuinen joulukuusi.. Sekin löytyi Clasulta vaivaisella kympillä. Ikkunaan heittelin verhonipsujen varaan taas jonkin vanhan valosarjan joka on tähänastiset joulunsa viettänyt purkkiin sullottuna. Free the nipp- eiku valosarja!

kotijoulu7

Ja sitten vielä sokerina pohjalla mun Demogorgon-keittiö :D Viime vuonna nuo valot oli ahdettuna lasipurkkiin, tänä vuonna ne teipattiin kulkemaan ympäri mun pienen keittiön kaapistoja sekä ikkunaa.

Tässä nyt on vaan se huono puoli, että mitäs sitten, kun noi pitäis ottaa pois? Mullahan tulee olemaan maailman alastomin koti! Nooh, eiks näillä voida luistella huoletta ainakin siihen helmikuun alkuun asti.. Sitten pakkaan kaiken nätisti laatikkoon, johon kirjoitan että ”j-sana”. (Ja saan varmaan ullakkovorot kiinnostumaan liiallisella kryptisyydellä.) Hei 11 päivää pienen joululoman alkuun!


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “j-sanakuorrutus”

 1. lusene sanoo:

  Demogorgon-keittiö awwww :D Ihania joulujuttuja! Minullakin on tuollainen Clasun pikkukuusi (kylläkin ihan ainoana kuusena kun kämppä on aika pieni) ja yksi hassu valosarja, mutta kaipaisin lisää valoja :—( Tuo valosarjani on sitä paitsi siitä vähän pyllystä, kun se on paristokäyttöinen ja syö pattereita ihan jumalatonta vauhtia. Virittelin sen joskus kuukausi sitten ja olen laittanut siihen uudet patterit jo kaksi kertaa, ja nyt se perkele on taas hiipunut lähes kokonaan.

  Ja kyllä valoja saa pitää niin kauan kuin on pimeää!

  • ia sanoo:

   Toi Clasun kympin kuusi on yllättävän kivannäköinen hintaansa nähden! Clasulta löytyi myös jollain vitosella ihan perus valosarjoja, kirkkaita ja kuuseen naamioituvia tummia, ehkä yhdet töpselivalot vois muuttaa vielä teille? :D Mulla on kans parit patteripallot ja kummasti on kyllä himmentyneet tässä kuukauden käytön aikana.

 2. Tulina sanoo:

  Päheät nuo Stranger Things -valot. Ja hei, valosarjojen käyttöä voi ihan hyvin jatkaa niin kauan kuin on pimeitä iltoja.. tai oikeastaan koko vuoden. Nehän vaan luo kivaa tunnelmaa. Nimim. makkarissa alun oerin jouluvaloiksi ostetut valopallot, jotka on niin kivat, ettei niitä oo viitsinyt ripustamisen jälkeen kertaakaan ottaa pois. :D

  • ia sanoo:

   Hoho, kiitti! No niin voi kyllä munkin mielestä. Eiks niitä universaalisti kutsuta jo jollain hämäävällä talvivalot-nimikkeellä :D

 3. Salkko sanoo:

  Mä sain kunnon jouluinnostuksen Helsingin reissun jälkeen, ja parin päivän sisällä oon ehtinyt kuorruttamaan kotikodin ns. alustavaan joulukuntoon. Mukavampi naputella gradua kynttelikön ja ledien valossa sekä pitkästä aikaa asunnossa, jossa huoneita on useampi kuin yksi :-D seuraavaksi ajattelin pystyttää tuon samaisen Cittarin kuusen, oman huoneen puolelle tosin näin aluksi. Lopullisen koristelun saa kuulemma toteuttaa vasta lähempänä aattoa.
  Onneksi uskalsin (pienen hyllyn välissä sopivan hetken odottamisen jälkeen) tulla moikkaamaan sua toissa lauantaina <3 olit just niin ihana kuin ajattelinkin. Voisit tehdä jonkun "get ready with me kun nukun pommiin" -editionin, jos olit niin nättinä kolmen vartin valmistautumisajalla :-D

  • ia sanoo:

   Haha ihana toi termi ”alustava joulukunto” :D Varsinaista joulukuntoa odotellessa! Siis vitsit, jäi niiiin kiva fiilis siitä kun tulit moikkaamaan että tuli kyllä loppupäiväksi niin hyvä mieli! <3 Ihana kuulla etten ollut ihan pommi :,D Laitetaan postausidea korvan taakse, haha. Mitäs muuta kivaa löysit Helsingistä kuin suklaakalenterin (josta yhä edelleen oon kade)?

 4. Saii sanoo:

  Ei mulla muuta kun että; Demogorgon-keittiö!!! <3

 5. Olppa sanoo:

  Haha, arvostan Demogorgon-viittausta! :) Meilläkin alkaa olla nyt reippaasti joulukoristeita, muuten hankkisin samanlaisen valosarjan. :)

  • ia sanoo:

   Joo se on kyllä välitön mielleyhtymä nykyään kaikista värikkäistä valosarjoista :D

 6. HappyEnd sanoo:

  Ihanaa tunnelmaa ja hei apua, mistä tuo värillinen valosarja on hankittu?? Olen yrittänyt juuri tuollaista etsiskellä jälkikasvun huoneeseen.

  • ia sanoo:

   Se on hankittu viime vuonna ihan vaan Tokmannilta :D Oliskohan siellä noita tänäkin vuonna?

Kommentoi