tiistai 29. tammikuu 2019

pakkaspäivien sisätila-aktiviteetteja

Meikäläisen pakkaspäivien aktiviteetit on koostuneet lähinnä visusti sisätiloissa majailemisesta. Tokihan se idylli olis reippailla aurinkoisessa kirpeässä pakkassäässä vaikka läheisellä kentällä luistellen (muttakun sen luistinvuokrausajankohdat on ihan typeriä), lenkkeillen (muttakun teitä ei ole aurattu ja se eteneminen tuntuu samalta kuin kahlaisit purkassa) tai vaikka hiihtäen (en ole edes ottanut selvää mistään suksivuokraamoista), joten sisätila-aktiviteetit on tulleet sitäkin tutummiksi.

spice15

Leikkokukkien ihailu. Vaikka ulkona kevään merkkejä näkyy pyöreät nolla, niin mä oon havahtunut taas Pirkka-neilikoiden olemassaoloon! Neljällä eurolla kimpullinen silmäniloa niin, että koko ajan tekis mieli olla instagrammoimassa sunday bliss -lähikuvaa ja asettelemassa jotain sanomalehteä siihen leppoisasti kukkien alle lepäämään.

tammirandom3

Täytetyt croissantit kotikahvilassa. Kaveri muistutti croissant-taikinapurkkien olemassaolosta ja viime sunnuntaina oli pakko hankkia itsekin poksautettava purkillinen taikinaa, kääriä sisään maustettua tuorejuustoa ja emmentalia ja nauttia sohvalla venyvän juuston croissanteista smoothien ja kahvin kanssa. Ja santsata vielä kolmaskin croissant, mitä ei taatusti kahvilassa ilkeis.

tammirandom4

Laskiaispullat. Eilisen iltateehetken la(i)skiaispullat syntyi valmiista pakastepullista ja niiden sisään pursotetusta valmiskermavaahdosta ja vadelmahillosta. Kyllähän ne akuuteimman laskiaispullahimon tyydytti mutta ens kerralla täytyy joko tehdä kunnolla tai sitten jättää tekemättä kokonaan. Tai mennä lähikahvilaan nauttimaan ne pullat.

Leffa. Tuli testattua uusi Cinamon-leffateatteri, joka mainostaa leffalippujensa olevan aina alle kympin. Ihan virkistävä uutuus ainaisen Finnkinon rinnalle, ja perille pääsee metrolla ilman että tarttee nokkaansa sen enempää ulkona näyttää. Tosin herkut olikin sitten aika infernaalisen hintaisia joissa tuli kompensoitua se lipuista saatu edullisuudentuntu.. Mutta Green Book, viihdyttävin elokuva pitkään aikaan! Suosittelen!

spice16

Auringonsäteet keittiön seinällä on ihan yhtä hyvä kuin auringonsäteet kasvoilla :D (Pieni sos-sidenote: Mun jukkis on ihan kuoleman kielissä! Lehdet kellastuu ja irtoilee, ja olen koittanut välttää liikakastelua. Siirsin sen lipaston päältä vähän lähemmäksi auringonvaloa, mutta onkohan sille enää mitään tehtävissä?)

Kivaa tiistaita!


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “pakkaspäivien sisätila-aktiviteetteja”

 1. Minttu sanoo:

  Hei mulla on kans sama ongelma jukkiksen kanssa! Jään odottamaan, tuleeko muilta ratkaisuja ongelmaan… Mulla se on ollut ikkunan ääressä, eli lienee saanut valoa, mutta toisaalta patterista myös lämpöä. Kastelun olen täysin unohtanut :O sillä sen multa ei meinannut kuivua aiemmin syksyllä laisinkaan.

  • ia ia sanoo:

   Toivottavasti joku ratkaisee meidän jukkispulman! Joo patteri voi kyllä olla petollinen, tosin mun jukkis on ollut patterin ulottumattomissa ja silti se ei näytä hyvinvoivalta. Äsh! Näyttää että ainoa kasvi joka selviää mulla tästä talvesta on palmuvehka :D

  • Tiina sanoo:

   Siis meidänkin jukkis on masentunut!!

 2. Nanna sanoo:

  Moikka!
  Jos multa on ollut tosi märkää, kannattaa kurkata jukkiksen juuret:) Eli pahimmassa tapauksessa voi olla juurimätä iskenyt. Jos löytyy terveitäkin juuria, ne voi vielä koittaa putsata leikkaamalla mädänneet osat pois, vaihtaa mullat ja sitten koittaa olla rakastamatta liikaa kyseistä kasvia:) :)
  Jos multa ei ole ollut märkää ja juuret on terveet, voi olla että valoisampi paikka auttaa kasvia virkistymään kun kasvukausi käynnistyy – hetkisen vaan jaksaa katsella parantumisvaihetta. Rungostakin voi puhjeta uudet lehdet. Toivotaan että jukkis toipuu! t.kukkakaupan myyjä

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vinkistä! Mä oon viherkasvihuoltotasolla supernoviisi, just ja just onnistuu se multien vaihto kerran vuoteen, joten juurihoito on kyllä ihan uus juttu :D Toivottavasti jukkis toipuu, nyt se saa ainakin enemmän valoa!

Kommentoi