tiistai 05. helmikuun 2019

helppo ja nopea kookos-thai-tofuwok


Kaupallisessa yhteistyössä SoFine Luomu Tofu

tofuthai2

Helmikuu sattuu olemaan hyvä sauma jakaa taas yksi kasvisruokaresepti: On nimittäin kulunut aika lailla tasan 2 vuotta siitä, kun jätin punaisen lihan ja linturuuat ruokavaliostani kokonaan pois, tarkoituksena vähentää eläinperäisen ravinnon kuluttamista pääasiassa ilmastosyistä. Kalasta en luopunut ja maitotuotteita sekä kananmunaa käytän jonkin verran edelleen (maitoa lähinnä juustojen muodossa ja ravintoloissa menee edelleen esimerkiksi normaalit majoneesit, vaikka nykyään niillekin löytyy vegaani vaihtoehto), mutta oon ollut jotenkin positiivisesti yllättynyt siitä, miten helppoa lihasta luopuminen on lopulta ollut. Lihankorvikkeita on löytynyt ruokiin yllättävän helposti, ja perusarkiruuat onnistuu yhtä lailla kuin aikaisemminkin, kunhan nyt vaan sen jauhelihan on vaihtanut nyhtikseen/härkikseen/quorniin ja kanan sijaan on käyttänyt vaikkapa spessua juustoa. Ja ulkona syöminen on tuskin kenellekään kasvissyöjälle ollut ongelma enää pitkään aikaan :D

Yksi itsestäänselvä lihankorvikeproteiini multa on kuitenkin jäänyt ottamatta haltuun: Tofu.  En mä tiedä, jotenkin olen onnistunut niinä harvoina kokeilukertoina saamaan siitä ihmeen kumimaista eikä se oikein ole maistunut millekään.. Tofu kuitenkin olisi edullinen, nopea ja täysin vegaani proteiinilisä ruokaan, joten otin sarvekasta eläintä sarvista ja skarppaannuin tofukokkaamisen pariin kaupallisessa yhteistyössä SoFine Luomu Tofun kanssa.

tofuthai1

Aloitin mun tofukokkailun helposta päästä: Käytin SoFinen Tofu à la minute Thai Spiced -tofukuutioita, jotka on valmiiksi maustettuja ja esipaistettuja. Kuutioiden thai-marinadi toimi wokissa tosi hyvin, ja yllätyin että paketti maksoi alle 2 euroa. Yleensä kaikkiin mun ruokien lihankorvikkeisiin uppoaa helposti tuplasumma.. Kehitin kuutioiden ympärille simppelin ja aivan törkeän herkun kookos-thai-tofuwokin, joka syntyi alle 20 minuutissa. Kuutiotkin tarvitsi vain heittää hetkeksi pannulle ja tofuosuus oli valmis.

Kookos-thai-tofuwokkiin tarvitset:

 • paketti SoFine Luomu Tofu à la Minute Thai spiced -tofua
 • paketti riisinuudeleita
 • 1 prk kookosmaitoa
 • 2 valkosipulin kynttä
 • n. 400 g wok-vihanneksia (mä käytin sekoitusta thai-wokvihanneksista, normaaleista wok-vihanneksista ja sokeriherneistä. Jos olet viitseliäs niin pilkot mieluisat tuoreet vihannekset itse!)
 • 2 rkl öljyä paistamiseen
 • 2 rkl punaista currytahnaa
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 2 rkl limen mehua
 • suolaa ja pippuria

Päälle:

 • cashew-pähkinöitä ja seesaminsiemeniä
 • silmusalaattia
 1. Paista tofukuutiot paketin ohjeen mukaan öljyssä n. 4 min ajan käännellen. Laita tofut syrjään odottamaan.
 2. Laita vettä kiehumaan nuudeleita varten ja keitä nuudelit kaiken muun ohella pakkauksen ohjeen mukaan.
 3. Kuullota korkeareunaisessa paistinpannussa 2 hienonnettua valkosipulin kynttä ja lisää sen jälkeen wok-vihannekset. Paista n. 8 min kunnes vihannekset ovat sulaneet. (Tai, jos sulla on riittänyt energiaa pilkkoa mukaan tuoreita vihanneksia, niin paista vihannekset kypsiksi.)
 4. Lisää joukkoon 2 rkl punaista currytahnaa, sekoita vihannesten joukkoon.
 5. Lisää messiin kookosmaito ja mausta soijakastikkeella, limenmehulla, suolalla ja pippurilla.
 6. Lisää lopuksi tofukuutiot.
 7. Annostele lautaselle nuudeleita ja tofuwokkia ja ripottele annoksen päälle seesaminsiemeniä ja cashewpähkinöitä. Silmusalaatti tuo kivan raikkaan lisän.
 8. Syö puikoilla, jos maltat.

tofuwok2

Pro tips tofun valmistukseen:

 • Tofu itsessään ei maistu juuri miltään, joten maustaminen on avain onneen! Tai siis hyvään ruokaan. Mausta tofu siis reilulla kädellä oman maun mukaan, valmista marinadi tai turvaudu kaupassa valmiiksi marinoituihin tofuihin. (SoFinelta löytyy sekä maustamattomia että valmiiksi maustettuja tofuja, ja jälkimmäisin vaihtoehto on mun lemppari.)
 • Taikuus rapean tofun takana on huolellinen kuivaus: Palasiksi leikkaamisen jälkeen tofu kuivataan huolellisesti vaikkapa kahden talouspaperin välissä painellen, ja touhua jatketaan niin kauan, kunnes tofun pinta on kuiva.
 • Kuiva tofu paistetaan öljyssä kuumalla pannulla.
 • Ja viimeisimpänä ehkä se tärkein, eli sijainti kaupassa kun nälkäkiukussa sitä ei meinaa kuitenkaan löytää: Juustohylly!

tofuthai3

Mikä on teidän suhde tofukokkailuun? Löytyykö jotain lempparitofureseptiä? Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan 30 euroa tofukokkailuun, eli 30 e arvoinen SoFinen lahjakortti. Arvonta päättyy 11.2. ja sen säännöt löydät täältä.

Kivaa tiistaita!


Saatat pitää myös näistä:

41 Responses to “helppo ja nopea kookos-thai-tofuwok”

 1. Liina sanoo:

  Mitä tarkoitat normaalilla majoneesillä? Olen maidoton, mutta kyllä majoneesejä useimmiten voin syödä ravintoloissa :)

 2. Maija sanoo:

  Kuulostaa hyvältä toi resepti! Olen maistanut tofua, mutta en ole kokeillut vielä kokata tofusta itse mitään. Jos vaikka joku päivä…

 3. Jenny sanoo:

  Kaikki wokkiruoat tofulla! :)

 4. Lotta sanoo:

  Ollaan tehty usein tofusta currykastiketta riisille. Aluksi ei tajuttu kuivata tofua talouspaperilla ja se jäi tosi löllöksi. :D Onneksi annettiin sille uusi mahdollisuus!

 5. åpoiuytrewq sanoo:

  Käytän tofua todella paljon, sillä se sopii herkälle vatsalleni ja fodmapruokavalioon hyvin. Eniten tulee käytettyä ehkä kylmäsavutofua, se sopii hyvin myös lämpimien juustovoileipien täytteeksi. Välillä pilkon tofun kuutioiksi ja laitan keittoon, vakiosettinä laitan yleensä perunaa, porkkanaa, lanttua, tofua, sipulia, paprikaa ja kookosmaitoa. Tähän käy hyvin vielä chili ja tuoretta korianteria päälle. Ja tietysti tofuwokkia tulee usein tehtyä, esimerkiksi lehtikaali, lime ja savutofu sopivat todella hyvin yhteen.

 6. Irkku sanoo:

  Thairuoat on parhautta ❤ korvaan niissä resepteissä usein kanan tofulla. Yksi lemppareista on helppo phad thai mihin juuri kyseinen thai spiced tofu sopii älyttömän hyvin.

 7. szz sanoo:

  Mä rakastan tofua, se on niin helppo, nopea ja halpa!
  Mutta miten en ookaan tajunnu käyttää kookosmaitoa,
  kiitos siis tästä vinkistä, menee heti kokeiluun!
  Mä yleensä paistan vaan pannulla sipulin, vihannesten ja soijakastikkeen kans.

 8. Heli sanoo:

  Voi jestas miten herkun näköistä!

 9. Rose sanoo:

  Tofua tulee syötyä sillon tällöin, mielestäni se sopii etenkin aasialaisvaikutteisiin ruokiin. :)

 10. Sanjana sanoo:

  Aaaaaa tuo näyttää siltä, että vois olla mun lempiruoka tofusta :D sain joskus Oulussa sikahyvää wokkia yhestä nuudelipaikasta, en ole uudelleen saanu mistään. Tää vois olla lähes yhtä hyvää, nom! Tofua ei kyllä tuu usein käytettyä, pitäs käyttää kun se on ihan okein makusta ja hinta on tosiaa hyvä!

 11. Kiira sanoo:

  Kasvissyöjänä tofu on todella tuttu ja ehkä käytetyin tapa on wokissa riisinuudelin ja vihanneksien kanssa. :-)

 12. Iine sanoo:

  Näyttääpä hyvältä!<3 Ite tykkään tofun kuivaamisen sijaan (kestää kauan ja kuluttaa liikaa talouspaperia) paistaa sen ensin kuivana (siis ilman öljyä ja mausteita) pannulla ja lisätä vasta sitten marinadit. Marinadissa tykkään käyttää soijakastiketta, seesamiöljyä, sitruunamehua, chilirouhetta, valkosipulirouhetta ja inkivääriä rankalla kädellä. Kyllä tulee makua ;)

 13. Kaisatanas sanoo:

  Tofu on tullut tutuksi tässä melkein kolmen vegaanivuoden aikana :-) parasta currykeitoissa tai ihan vaan pannulla rapeaksi paistettuna. Silken -eli pehmeästä- tofusta tulee vihannesten kanssa aamupalaksi loistava kokkeli kananmunien sijaan!

 14. Jenna sanoo:

  Hei tämä resepti kuulostaa hyvältä – testiin! :) Mä oon syönyt tätä samaa tofua myös Mama’s nuudelien ja pakastevihannesten kaverina. Totaalista pikaruokaa :D

 15. Kukka sanoo:

  Aina välillä tulee syötyä tofua.

  En kauheasti osaa kyllä laittaa sitä. Yleensä kieräytän sen vaan tylsästi soijakastikkeessa. Pitää selvästi kokeilla muitakin keinoja!

 16. Elina sanoo:

  Just maanantaina tein tuosta samasta thai-tofusta pähkinäistä thaikkuwokkia! ihan ei onnistunut täydellisesti mun pähkinäkastike, mutta tofusta jäi hyvä mieli :D Haluaisin oppia myös ihan sellaisen ”oikean” kokonaisen tofun käyttämisen, kun mullakin on aina tullut niistä sellaisia ihme kumimössöjä. Just kaikki kiinalaisten ja thaimaalaisten ravintoloiden tofu on koostumukseltaan taivaallisia, en vaan koskaan saa sellaista kotona!

  • ia sanoo:

   Joo nää semivalmiit on hyvä aloittelijatofumuoto, kyllä me vielä opitaan se isokin kimpale handlaamaan! :D

 17. Janita sanoo:

  Mä oon kerran kokeillu tofua ja eihän siitä hyvää tullut, vaan juurikin sitä kumimaista ja mautonta :D Tota kuivaus en muistaakseni tehnyt juuri ollenkaan ja tän postauksen myötä pitänee varmaan antaa uusi mahdollisuus kyseiselle raaka-aineelle! Lihasta en ole luopunut, mutta tykkään välillä tehdä kasvisruokaa. Lasagnea en nykyään tee jauhelihasta ollenkaan, vaan käytän Elovena Muru Kaurajauhista, musta sillä tulee kivempi koostumus, nimimerkillä ”en pidä löysästä lasagnesta” :D

 18. mara sanoo:

  rakastan tofua! jopa sitä kumimaista ja mautonta – mun tofubravuuri on laittaa leivän päälle pari siivua maustamatonta tofua ja ripotella siihen sitruunapippuria, sikahyvää!

 19. Sanni sanoo:

  Mun suosiklitofuresepti on just tommonen So finen valmiskuutioista valmistettu nuudeliwokki johon rakastuin palavasti kun kohtasin nuo tofukuutiot ekan kerran muutama vuosi takaperin interrailillani Hollannissa 👌🏻

 20. Mantu sanoo:

  Siirryin kasvissyöjästä vegaaniksi kolmisen kuukautta sitten ja tässä ajassa musta on tullut tofu-lover. Ennen en kanssa hirveesti välittänyt, mutta nykyään tuntuu että makuaisti on jotenkin herkistynyt eikä tofun valmistukseen tarvi hirveästi nähdä vaivaa (tai raaka-aineita, heh). Soijakastike-vaahterasiirappi-inkivääri -marinadi on jo luottokamaa. Viimeisin villitys on laittaa valmiiksi marinoitua tofua leivän päälle. Omille makunystyröille se ei kaipaa silloin edes paistamista. :-D

 21. saya sanoo:

  Oon kyllä maistellut tofuruokia koulun ruokalassa, ne ovat olleet ihan hyviä. En ole vielä itse uskaltanut lähteä kokkailemaan mitään tofusta, koska usein juuri kuulee kokemuksia että se on vaikea saada onnistumaan :D Mutta pitäisi kyllä vihdoinkin kokeilla!

 22. E~ sanoo:

  Nyt täytyy häpeäkseni tunnustaa etten oo koskaan syönyt tofua, vaikka lihankorvikkeet sinällään kiinnostaa! Tälle herkun kuuloiselle ohjeelle pitänee siis antaa mahdollisuus :)

 23. Mona sanoo:

  Rakastan tofua! Tosin se vaati mullakin totuttautumisen ja kokkaamisen opettelun, sillä koulun maustamattomista tofuista oli jääny traumat :D Arkibravuurini on chocochili-blogin maapähkinävoitofu <3 pitää testata tätä reseptiä kans, näyttää taivaalliselta

 24. tiiakar sanoo:

  mun eka vakkariruoka kasvisruokavalioon siirryttäessä oli nuudeliwokki tofulla ja se on myös lempparein ❤️ Täytyy kyllä vähä petrata taitoja tofun käsittelyssä, liian jumiutunu siihen samaan kaavaan aina.

 25. Sofia sanoo:

  Näyttää ihan älyttömän hyvältä <3 nams! ei pitäis nälkäisenä katella tämmösiä kuvia :D

 26. fff sanoo:

  Kasvispainotteista ruokaa tulee tehtyä paljonkin, mutta tofuhommat ovat valitettavasti jääneet pariin vuosia sitten tehtyyn kokeiluun… Nyt olis huikeaa päästä opettelemaan, ja kaapata repertuaariin uusi vaihtoehto! :)

 27. Marja sanoo:

  Tykkään tofusta erilaisissa wokeissa, salaateissa ja hampurilaisessa. Hampurilaiseen oon tehty mausteisen paneroidun tofupihvin. :)

 28. Olppa sanoo:

  En ole kokannut itse – samasta syystä: pelkään, että tulee mautonta. Kaveri on thaimaalainen, niin hänen apukokkina on tullut laitettua tofua monta kertaa. Me syödään kyllä myös kanaruokia, joten tofu on täydentänyt niitä. Mutta niin hyvää se on, että maistuisi kyllä kokonaankin ilman kanaversiota. :9 :9 :9. Thaimaalaisia nekin ruoat olivat, mutta thaimaalainenhan on muutenkin ihan parasta. <3

 29. Louisa sanoo:

  Kylmäsavutofuviipaleita leivän päälle. Tosi helppoa kokkailua 🙂.

 30. aino sanoo:

  Kokeiltiin muutama vuosi sitten avopuolison kanssa tofua ekoja kertoja, ja suoraansanottuna se maistui hikiseltä kengänpohjalta aina vaan.. :D nyt aivan viimeaikoina annettiin tofulle uusi tilaisuus, ostettiin valmiiksi marinoitua ja kuivattiin talouspaperilla super hyvin! Siis niin hyvin et paperia kului varmaan puoli rullaa, ja seuraavalla kerralla otettiinkin käyttöön puhdas keittiöliina, joka toimi erittäin mainiosti :)

 31. Hipsu sanoo:

  Käyttö menee kausittain, välillä useamman kerran viikossa, toisinaan taas unohtuu koko tofu pitkäksi aikaa. :D Mun lemppari on lempeän tulinen kookos-tofukeitto.

 32. Viivi sanoo:

  Selätän sellaisen ison tofuköntin niin, että halkaisen sen ensin pitkittäin kolmeen osaan. Laitan sitte palat talouspaperin ja kahden lautasen väliin ja päälle iso, painava kirja. Lähtee hyvin ylimääräiset nesteet tofusta! :D sitte kuutioin ja paistan kuivalla pannulla, tulee rapsakka pinta! Marinointi paistamisen jälkeen.

  Mun lemppari tofuruokia on temakisushit eli ne levästä taitellut ”sushituutit”. Näihin yleensä vaan pilkon tofun sopiviksi pötköiksi ja laitan marinadiin (sweet chili kastiketta, valkosipulia, tuoretta inkivääriä, vähä vettä) ilman kuivattelua. Muita täytteitä on esmes porkkana, kurkku, avokado, riisinuudelit (maustetaan kuten sushiriisi), tuorejuusto (jolla ”voidellaan” levätuutti ennen täytteitä) ja majoneesi. Tietty soija dippinä. Aivan taivaallinen pikaruoka! Varmaan pyhäinhäväistys jonkun sushipuristin mielestä, mutta tossa on näppärästi pienellä vaivalla ne kaikki maut, joita sushissa rakastan.

 33. Riikka sanoo:

  Lisään tofun sekaan vähän hunajaa paistamisen aikana, silloin siitä tulee superhyvää ja sopii suolaisen soijan kanssa :)

 34. Oona sanoo:

  Hih, itse rakastan tofua ja erilaisia curryja! Ehdoton lemppari on samankaltainen resepti vihreällä currytahnalla ja just noiden riisinuudeleiden kanssa, ihan parasta. (Nytkin jääkaapissa eilen tehty setti :D)

 35. Salla sanoo:

  Mun lemppari tofurespetiin kuuluu: Tofu à la minute Asia Spiced, makeaa suippopaprikaa, kikherneitä, herkkusieniä ja kananmakuisia nuudeleita. Niiin hyvää ja helppoa!

 36. Sisi sanoo:

  Testasin reseptiäsi eilen, hyvää tuli! Ei mun mielestä hävinnyt millään tavalla perus thairavintolan vastaavanlaiselle ruualle, joten tiedän sitten suunnata kauppaan ravintolan sijaan ens kerran kun tekee mieli jotain tällaista. :) Täten tää on nyt sitten mun lempparitofuresepti, koska olipa muuten eka kerta kun itse kokkasin tofua!

Kommentoi