keskiviikko 06. helmikuun 2019

BULLET JOURNAL SETUP 2019

No vihdoin ja viimein olisi aika iskeä kiinni vuoden 2019 bullet journaliin!

bujo20191

Uuden bujon aloitus vähän viivästyi, kun jo lokakuussa Akateemisesta varaamani kuparinen Leuchtturm ei sitten koskaan päättänyt saapua. Kun joulukuinen ahdistelukäyntikään ei tuottanut tulosta eikä varaamaani kirjaa vaan näyttänyt ilmestyvän kauppaan, täytyi turvautua tammikuussa internetiin.

Vuoden 2019 bujovalinta on siis jälleen Leuchtturm 1917 pisteellinen muistikirja, josta halusin ehdottomasti itselleni tuon kuparisen special editionin (liimasin kanteen kuvan postikortista, jonka löysin parin vuoden takaiselta Hollannin reissulta.) Harmikseni huomasin ekojen tussikokeilujen jälkeen, että paperi on aavistuksen ohuempaa kuin mun aikaisemmissa Leuchtturmeissa, joten sivuista kuultaa läpi vähän pahemmin kuin olen tottunut.. Seuraava bujo tulee sitten olemaan joku vielä tujummalla paperilla varusteltu. Vinkkejä otetaan vastaan! Aion läpikuultoharmista huolimatta kuitenkin käyttää nyt tämän letun loppuun vaikka hampaat irvessä. Onneksi tuon läpikuultamisen kanssa voi vähän kikkailla!

bujo2019col

bujo20194

bujo20195

Vuoden 2018 setupista säilytin joitain hyväksi havaittuja juttuja, kuten alun perinteisen vuosinäkymän ja kuukausittaiset pystyboksit, joissa on tilaa kirjoittaa tulevien kuukausien menoja jo ennakkoon ennen kuin kuukausittaisia sivuja on kalenteriin tehnyt. Kun alan tehdä uutta kuukautta, niin poimin tuolta alkusivuilta kaikki tärkeät päivämäärät ylös.

bujo20196

Eniten käyttämäni sivu vuoden 2018 journalissa oli ehdottomasti mun pakkauslista, joten jäljensin sen mukaan myös uuteen bujoon. (Jostain syystä värivalinnat osui ärsyttävän syksyisiksi.)

bujo20197

Tilasin uuden bujon lisäksi myös läjän uusia tusseja: Ebaysta Crayolan Supertipsit! Niitä olen nähnyt monen ulkomaisen bujoilijan käyttävän nähtävästi edullisen hinnan ja mehevän värivalikoiman vuoksi. 50 tussin setti maksoi postikuluineen 17 e. Swatchasin ne sekä muut käyttämäni tussit (Zebra Mildlinersit ja muutama Tombown Brush Pen) omalle sivulleen.

bujo20198

Muhun iski myös yhtenä iltana valtava piirtelypuuska, jonka hyödynsin koostamalla kuukausittaisia teemaideoita parille sivulle. Eipähän tartte koko vuoden aikana miettiä että mitäs sitä minkäkin kuukauden kohdalla piirtelisi.

bujo20199

Oon nähnyt parissa bujossa myös erilaisia versioita ”aputaulukosta”, johon on laskettu sivulle mahtuvien pisteiden määrä ja hahmoteltu valmiiksi minkäkokoisiin laatikoihin sivun voi jakaa, jolloin joka kerta uutta sivua askarrellessa ei tartte olla silmät ristissä niitä saakelin pisteitä laskemassa. Tein oman versioni erilliselle paperille jonka taakse liimasin vielä tukevamman kartongin: Kun ruudukko on liikuteltava niin laatikoiden hahmottelu on vieläkin helpompaa. Aivan supernäppärä!

bujo201910

Siinäpä ne alkusivut sitten olikin, muita en kokenut vielä tässä vaiheessa tarpeelliseksi lisätä.

bujo201911

Koska ehti hujahtaa helmikuun puolelle ennen kuin sain uuden bujoni käyntiin, niin koostin tammikuusta vain kalenterimaisen näkymän, johon ajattelin merkata näin jälkikäteen että mitä sitä tuli tehtyä. Helmikuusta eteenpäin teen sitten taas myös perinteiset viikkoaukeamat.

bujo201912

Ahh, ihana olla takas bujoilun parissa! Vielä pakko kysyä ihan mielenkiinnosta, että mitä hyväksi havaittua teidän bujon alkusivuilta löytyy?


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “BULLET JOURNAL SETUP 2019”

 1. Ignituas sanoo:

  Hei! Mulla on nyt takana kaksi vuotta bujoa Leuchtturmeissa (kultainen ja perus navy) ja koska olen aivan kyllästynyt tuohon läpikuultoon ja -vuotamiseen niin vaihdoin nyt Dingbatsiin. Ostin omani Vihkokaupasta, asun Tampereella joten sain haettua bujon suoraa kivijalkaliikkeestä mutta heillä on myös nettikauppa joka toimii oikein sutjakasti! Kannet on vegaanista nahkaa, sivut ”liukkaan” tuntuiset Letukkaan verrattuna, ja huomattavasti paksummat myös. Ihanat aloitussivut sulla, olkoon 2019 hyvä!

  • ia sanoo:

   Oijoi, kuulostaa hyvältä! Ja tuossa olis vielä kuminauhakin joka on mulle ihan must, pitääpä pistää harkintaan :) Ja kiitos <3

 2. Raiku sanoo:

  Aivan älyttömän ihania nämä sinun bujo-sivusi!

  Jos kuule muistikirjavinkkejä kaipaat niin käypä katsomassa Se Hämeenpuiston Vihkokaupan pistesivuisten valikoima: https://sandytalarmo.mycashflow.fi/category/32/pistesivuiset Heti sivun alussa löytyy linkki pidempään tekstiin, jossa eri muistikirjojen ominaisuuksia vertaillaan. Mm. löytyy tietoa paperien paksuuksista, sivujen väristä ja pistevälistä. Siitä vertailusta on varmasti apua! :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Ja kiittikiittikiitti kivijalkakauppavinkistä, mun kyllä tarttee päästä hiplaamaan niitä vihkoja mieluiten ihan livenä :D Tuolla pitää kyllä ehdottomasti käydä!

 3. Crroup sanoo:

  Mä oon himoinnut viime aikoina Archer&Oliven bujoa, mutta äärettömän suolainen hinta (38€). Siinä on todella paksut sivut ja katoin Youtubesta jonkun arvostelun missä joku siis maalasi siihen vesiväreillä, eikä sivut edes kupruillut! Haluaisin niiltä sellaisen mustan missä on kuu. *sydänsilmähymiö*

  Letut on nättejä mut en vaan kestä missään määrin ghostaamista, ja niissä on vaan ihan liian ohuet sivut. Mites muuten noi sun ostamat, näkyykö pahasti läpi? Mulla on Distress Markereita ja satunnainen valikoima Staedtlerin kyniä, picma Microneita ja ne ei ghostaa mun Putingin bujossa.

  JA ihan äääärettömän ihanat noi planeetta, kaktus, pilvet ja aallot teemat!

  • ia sanoo:

   Joo Archer&Olivea itseasiassa mäkin googlailin, mutta ei kyllä todellakaan ole laittaa neljääkymppiä vihkoon.. Byää! Kyllä noi Crayolat pikkuisen ghostaa mutta ei onneksi kuitenkaan bleedaa läpi, ja uskon että jos on esim. 100 g tai sitä paksumpi paperi niin ei välttämättä edes ghostaa. Ehkä meidän molempien tarttee siirtyä paksumpipaperisiin vihkoihin niin ei tartte tuskastella :D

 4. Iida sanoo:

  Ihanaa saada taas bujo-postaus! Sun bujo on aina omaan silmään ollu tosi kaunis ja oon saanu hirveesti siitä ideoita kun tänä vuonna vihdoin aloitin oman bujon 😊 mitä oot ollu mieltä noista Crayolan tusseista, ovatko maineensa veroisia?

  • ia sanoo:

   Jee, kiva kuulla jos näistä on saanut inspistä! Mä kyllä tykkäään noista Crayolan tusseista, varsinkin kun ne on niin superhalvat. Kyllä mä mieluummin ottaisin koko väriskaalan Tomboweja mutta en niillä hinnoilla :D

 5. Nimetön sanoo:

  Minä tein eka kertaa ”year in pixels” ja vitsi se on ollut ihana! Oon ihan innoissani värittämässä ruutuja :D

  • ia sanoo:

   Aaw no se on kyllä hyvä! Mä oon kans miettiny erilaisia moodtackereita mutta mulla se kaatuu aina siihen että voin olla yhden vuorokauden sisällä superhappy ja maailman masentunein etten koskaan osais päättää millä värillä sen pikselin värittäis :D

 6. Saara sanoo:

  Pakko seurata enemmän postauksia. Rakastan nuolet journalia

 7. ML sanoo:

  Oi kun on nättiä, noi teemaideat ihan mahtavat! :) Multa löytyy sivu vuodessa katsotuille leffoille ja sarjoille sekä luetuille kirjoille.
  Mitään ”hyödyllistä” ei oo vielä löytynyt omaan makuun, mut noiden parissa kun tulee vietettyä aikaa niin kiva seurata.

 8. Jutta sanoo:

  Aputaulukko menee todellakin jatkoon, se tulee pelastamaan tän vuoden bujon :D oisko muuten vinkata joittenkin lempparibujoilijoiden sivuja/kanavia?

  • ia sanoo:

   Jee, kiva jos siitä oli hyötyä! Hmm, no tottakai Amanda Rach Lee on aika vakkari jonka tekemisiä seuraan, mutta sen lisäksi haen inspistä seuraamalla instassa #bujo -hashtagia jonka kautta feediin putkahtaa aina mitä milloinkin :) Ja youtubessa selailen kans ihan vaan joidenkin ”bullet journal february 2019” -tyyppisten hakujen kautta videoita jos inspispula iskee ^_^

   • Jutta sanoo:

    Mie oon kyllä jotenkin täysin jäänyt nykyajasta, kun harvemmin tulee Youtubea katseltua, saati sit ketään seurailtua :D perinteiset blogit kyl lyövät ne ylivoimaisesti! tääl kans vakkari-inspiksenä toimii pinteristin erilaiset bujo-haut

    • ia sanoo:

     Hei saa kyllä jakaa kans lemppari bujoblogeja! Niitä on jotenkin vähän hankala löytää :o

 9. saya sanoo:

  Sun bujopostaukset on aina ihan lemppareita ja inspiroi tosi paljon! Mä kasailin aika paljo kaikkee sälää bujon alkuun, siellä on mm. bucket list ja tavoitteet vuodelle 2019, koko vuoden liikuntakalenteri (hetkinen, en oo varma kopioinko juuri sulta systeemin jostain aiemmasta postauksesta vai jostain muualta :D ), katsotut leffat ja luetut kirjat ja vielä Helmet-lukuhaaste 2019 josta saan omilla säännöilläni ruksia max. 5 kohtaa per kirja jos kirja vaan sopii niihin (koska kenellä on tänä someaikakautena aikaa lukea 50 kirjaa vuodessa?)

  • ia sanoo:

   Ihana kuulla! Haha joo mulla oli se treenitrackeri viime vuonna, kiva jos siitä on ollut sulle iloa :D Mulla vähän jäi se treenailujen seuraaminen, heh. Katsotut leffat pitää kyllä tehdä itsellekin! Ja luetut kirjat – siinä olis kyllä haastetta jo ihan senkin puolesta kun mulla ei meinaa tulla luettua juuri ollenkaan.. :D

Kommentoi