perjantai 08. helmikuun 2019

(melkein) kolmekymppisen ihonhoitorutiinit: mikä on muuttunut?

Kyllä mä nyt aion alkaa sanomaan sitä ääneen. Mä oon kohta 30. Boom. Tässä vuosien varrella ihonhoitorutiinit on muuttuneet aika paljonkin siitä, mitä ne oli joskus 20-vuotiaana. Tuolloin kidutin epäpuhdasta ihoani superkuivattavilla tehotuotteilla ja muutenkin valinnat osui oikeastaan mihin tahansa missä luki jotain ”super mattifying mega cleansing ultra pore minimizing”, mutta nykyään kohtelen ihoani paljon hellemmin.

ihonhoito1

P Ä I V I T T Ä I N

Aloitan aamun aina pyyhkimällä kasvot jollain hellävaraisella kasvovedellä. Välillä olen testaillut kalliimpia luonnonkosmetiikan kasvovesiä, mutta rehellisesti sanottuna en ole juurikaan huomannut eroa onko käytössä viiden vai kahdenkymmenenviiden euron tuote, joten tällä hetkellä mennään ihan perus Lumenen kasvovedellä. Käytän tätä myös iltaisin meikinpuhdistuksen viimeistelyyn.

Kosteutus on nykyään tärkein osuus ihonhoitorutiinejani. Aamuisin käytän meikin alle LV:n päivävoidetta jossa on myös pieni aurinkosuoja, ja iltaisin samalta merkiltä tuhdimpaa yövoidetta. LV on nykyään ihan mun lemppari, tutustuin siihen pari vuotta sitten blogikamppiksen yhteydessä, mutta tuotteita jäi arkikäyttöön niiden kotimaisuuden, tuoksuttomuuden ja edullisuuden vuoksi: Molempia tuubeja saa ruokakaupasta johonkin 5 euron kappalehintaan.

Silmänympärysvoide on kans ihan ehdoton, ja lempparini on kulttimaineen saavuttanut Lidlin Cien Q10 Anti Aging Eye Contour Cream: Ihanan täyteläinen, silikoniton ja hajusteeton, ja maksaa 3 e. Öö jep, 3 e. Tätä käytän aamuin illoin.

ihonhoito2

T Ä S M Ä H O I T O

Vaikka olen teinivuoteni ohittanut jo tovi sitten, niin epäpuhdas iho vaivaa mua aika ajoin vieläkin. Tällä hetkellä taistelen sitä vastaan mineraalisaippualla ja teepuuöljyllä.

Mineraalisaippua on Amour Mineral Acne Soap. Sen takana on random tarina: Oltiin mamman kanssa viime kesänä Tallinnassa, ja päädyttiin ottamaan ostoskeskuksen pikkuisessa kauneussalongissa pikamanikyyrit. Siinä mamman kynsiä viilaillessa myyjä katseli hetken mua ja edellispäivän ihonpuhdistuksen jäljiltä punaisena kukkivaa naamaani, ja haki hyllystä saippuapalan, jonka kyljessä luki isoilla kirjaimilla ACNE. Jaahas, kiitti vaan :D Tuosta lähtien olen käyttänyt saippuaa iltaisin meikinpuhdistuksen jälkeen: Käyn kasvot saippuapalalla läpi ja jätän saippuan hampaidenpesun ajaksi ihoon vaikuttamaan. Mä oon kokenut että tällä on ihan oikeasti ollut positiivinen vaikutus epäpuhtaan ihoni kuntoon! (Ja tätä on muuten huomattavasti miellyttävämpi käyttää kuin suolasaippuaa, joka raapii, kiristää ja kirvelee niin hemmetisti.)

Teepuuöljy on vanha suosikkini yksittäisten näppyjen paikallishoitoon. Pro tip on ostaa öljy kosmetiikkaliikkeen sijaan luontaistuotekaupasta, saat paljon enemmän tuotetta paljon halvemmalla. (Toi mun pullo on kestänyt mulla pienen ikuisuuden, mistä kertoo esim. hävinnyt korkki..)

ihonhoito3

H E M M O T T E L U

Kerran viikossa mulla on naamiopäivä: Maanantaisen saunavuoron jälkeinen ilta on vakiintunut hemmotteluhetkeksi, jolloin istun sohvalla ensin naama mutanaamiosta alieninvihreänä ja sen jälkeen kangasnaamiosta muumionvalkoisena.

Tämänhetkinen syväpuhdistava kasvonaamio on Madaran Detox Mud Mask. Kosteuttavaa vakkarinaamiota mulla ei ole: Viime aikoina olen käyttänyt kaapeista pois pyörimästä erilaisia yksittäispakattuja kangasnaamioita, kuvaa varten nappasin vielä viimeisen peilikaapissa lymyilleen naamion. Saa laittaa hyvät kosteuttavat/ravitsevat naamiovinkit jakoon!

Maanantaisen hemmotteluhetken päätteeksi laitan vielä kasvoille ”vähän parempaa Seppälää”, eli semi kallista Madaran SOS Hydra Recharge Creamia. (Tässä on jotenkin tosi voimakas tuoksu etten varmaan tule ostamaan tätä enää uutta tuubia.)

ihonhoito4

Semmosilla seteillä täällä mennään nykyään! Mä tiedän että siellä on muitakin mun blogin varrella varttuneita tyyppejä: Mites teidän kanssa-melkein-kolmekymppisten ihonhoitorutiinit on muuttuneet? :) Myös tuotevinkkejä saa jakaa! Mä haluan tietää onko muillakin jotain Lidl-ässiä hihassa :D


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “(melkein) kolmekymppisen ihonhoitorutiinit: mikä on muuttunut?”

 1. Sanna sanoo:

  Pakko sanoa: oletko tutustunut suomalaiseen Murumuru-sarjaan? Sopisi blogisi puolesta ainakin sinulle pastellivärien suhteen ;)

  • ia sanoo:

   Apua, onpa nätti ulkoasu noissa tuotteissa! Kiitos vinkistä, pitää ehdottomasti tutustua :)

 2. Maija sanoo:

  Itse käytän kotimaisen Erisanin tuotteita, kuten kasvovettä ja muotovaahtoa. Ovat hyviä hinta-laatu suhteeltaan.

 3. Saara sanoo:

  Täällä myös yksi kolmenkympinkerhoon tänä vuonna liittyvä! Mulla oli nuorena akne ja siihen jokin lääkityskin, mutta vasta e-pillerit paransivat ihon. Olen kymmenen vuotta saanut nauttia näpyttömästä elämästä, mutta ihoni on yhä rasvoittuvaa tyyppiä. Hirvittää ajatella mitä käy, jos/kun lopetan pillerit…

  • ia sanoo:

   Toivotaan että vaikkapa just ikä olisi tehnyt osansa eikä myöhempi pillereiden poisjättäminen vaikuttais niin paljoa :o

 4. Maija sanoo:

  Mun ylivoimaiseksi lemppariksi on noussut Lumen Valo Glow boost hyaluronitiiviste. Varsinkin talvella pelastanut mun pintakuivan ihon. Välillä käytän sitä myös käsien kosteuttamiseen 😄

  • ia sanoo:

   Kiitti vinkistä! Pitääpä pitää silmät auki ens kerralla kosmetiikkaostoksilla :)

 5. Olppa sanoo:

  Täällä myös yksi kohta kolmekymppinen (kesällä synttärit). :) Aika samanlaiselta näyttää rutiinit, paitsi naamioita käytän nolostuttavan harvoin, koska ”ei ole aikaa” eli en jaksa. :D

  Käytän aika paljon Lumenen tuotteita, niissä on hinta-laatu-suhde kohdillaan, ja tykkään että ovat suomalaisia. :) Ei varsinaista tuotevinkkiä, mutta säästövinkki tulee tässä (melko itsestäänselvä) – ostan ihonhoitotuotteet ja meikit aina alennuksessa varastoon, niin on aina seuraavat odottamassa, eikä tarvitse ostaa normihintaan. Säästöä säästöä. :D

  • ia sanoo:

   Joo pitää kyllä ottaa itteensä niskasta kiinni ja olla kulmilla aina 3+1 -päivien aikaan! :D

Kommentoi