sunnuntai 10. helmikuun 2019

meikkirutiini: Missä pihistän, mihin panostan ja 5 minuutin juhlaupgreidaus

Mulle tuli näköjään tällaisten old school kosmetiikkapostausten kaipuu, nimittäin meikeistäkään ei ole tullut puhuttua piiitkään aikaan! Musta tuntuu että edellinen arkimeikkirutiinikatsaus on ollut jotain 5 vuotta sitten.. Älköömme linkatko myötähäpeän väristyksiä aiheuttavia vanhoja blogipostauksia (ja etenkin videoita..) tähän, vaan keskitytään nykyhetkeen.

Aikaisempaan verrattuna arkimeikkini on yksinkertaistunut huomattavasti. Siinä missä en ennen edes kuvitellut poistuvani kotoa ilman tuhteja rajauksia ja kulutin peilin ääressä aamuisin vähintään vartin, niin nykyään lähden töihin 5 minuutissa kasvoille huitaistussa setissä. Karsiutunut meikkirutiini johtuu pääasiassa yhtälöstä lisääntyneet aamuvuorot ja allekirjoittaneen laiskistuminen, mutta koen nykyään luonnollisemman lopputuloksen omemmaksi muutenkin. Ja plussana se, että kun haluaa tuntea olonsa erityistilanteessa erityisnätiksi, niin lisätty eyeliner ja huulipuna riittää!

Tässä vuosien varrella on tullut kokeiltua meikkituotteita jos jonkinmoisia minkä seurauksena meikkipussin peruskalusto alkaa olla suhteellisen vakiintunut. Lisäksi vakiintuneet on myös kikat, joilla arkimeikin saa upgreidattua muutamassa minuutissa juhlakelpoiseksi: Yllättävän usein spessumenot tuntuu ajoittuvan ajankohtaan, jolloin mulla ei ole aikaresursseja vetää koko naamaria uusiksi vaan koitan venyttää samaa naamaa iltaan saakka.

arkimeikki1

A R K I M E I K K I

p a n o s t a n :

Meikkivoide – Mac Pro Longwear Foundation (sävyssä NW13)

Olen nyt useamman vuoden käyttänyt tuota samaa Macin meikkivoidetta, enkä kyllä vaihda siitä ihan heti pois. Lopputulos on luonnollinen mutta tarpeeksi peittävä herkästi punoittavalle iholle, ja meikkivoide on yllättävän riittoisaa ja tuntuu levittyvän ihon kuivuusasteesta huolimatta aina tasaisesti.Ihan liian kallistahan tämä meinaa olla (39 e), mutta esimerkiksi tänä jouluna toivoin mammalta Sokoksen lahjakorttia jonka tuhlasin uuteen meikkivoiteeseen :D Pro tip: Kun lasipullon pumppu ei enää anna meikkivoidetta, niin avaan korkin ja kaivelen loput meikkivoiteet siveltimellä.

Peitevoide – Nars Radiant Concealer (sävyssä Vanilla)

Tämä on heittämällä paras peitevoide jota olen koskaan testannut. Taas ärsyttävän kallista eikä Narsia saa Suomesta, mutta viimeisimmän pullon tilasin Lookfantasticilta viime elokuussa ja tuotetta riittää vieläkin.

Ripsiväri – Max Factor False Lash Effect Waterproof

Mä en nyt tiedä onko tämä kategoriaa pihistä vai panosta, mutta ehkä ripsarin saa halvemmallakin kuin 19 e joten luen tämän nyt kalliimpaan liigaan :D Ripsarisuosikki jo vuosien ajan, pitää supersuorat ripseni kaarevina eikä karise päivän mittaan pois.

Luomiväri – Stila Eyes Are The Window Soul Palette

Nykyään oon tosi simppelillä linjoilla myös luomivärin kanssa, ja eniten tulee käytettyä jotain melko neutraalia helmiäishommia sisältävää sävyä. Ikilemppareita on Stilan sävy Kitten ja Macin sävy All that Glitters. Levitän luomiväriä liikkuvan luomen lisäksi myös alaluomelle ja erityisesti silmän sisänurkan lähelle, kirkastaa katsetta kummasti.

p i h i s t ä n :

Puuteri – Rimmel Stay Matte (sävyssä 001 Translucent)

Hetken verran käytin Macin puuteria, mutta loppujen lopuksi en ole huomannut merkkien välillä mitään suuria eroja ja olen palannut teinivuosien lemppariin eli Rimmeliin. Eikä kirpaise sydänlastasta niin paljoa, jos 5 euron puuteri kolahtaa säpäleiksi kylppärin lattialle.

Kulmakynä – We Care Icon (sävyssä 2 True Brown)

Tämä kulmakynä on ihan täydellisen keskiruskea kaveri punertavalle tukalle: Ei liian kylmän eikä liian lämpimänsävyinen. Lisäksi kynä on just sopivan ”kovuinen”: Joidenkin merkkien kyniä saa olla teroittamassa melkein joka käyttökerran jälkeen mutta tämä kestää useammankin käyttökerran ilman teroitusta olematta kuitenkaan liian kova. Toisessa päässä olevalla harjalla saa värin vielä kätevästi tasoitettua ja karvat ojennukseen.

Poskipuna ja aurinkopuuteri – Lumene

Poskipunien ja aurinkopuuterien kanssa en ole myöskään havainnut niin suuria merkkieroja että niihin viitsisin upottaa rahaa: Tällä hetkellä käytössä sattuu olemaan Lumenen perusposkipuna. Jos poskipuna on matta niin yleensä lisään päälle vielä hieman highlighteria. Jos muistan. Aurinkopuutereissa suosin pääosin aika mattaisia versioita, ja vaaleimmat sävyt oon löytänyt juurikin Lumenelta.

Huulet – Nivea Original Care Lip Balm

Tämä unohtui kuvasta, äsh! Mutta arkisin huuliin riittää pelkkä huulirasva, ikilemppareita on Nivean tai Labellon tummansininen tuubi.

meiq2

2  M I N U U T T I A   E N E M M Ä N   P A N O S T U S T A

Jos olen aamulla erityisen viitseliäs, tai vaihtoehtoisesti jos tiedän olevani menossa suoraan töistä illanviettoon, niin lisään meikkiin aamulla rajaukset ja pakkaan laukkun setting sprayn ja huulipunan.

arkimeikki2

p i h i s t ä n :

rajaus – Rimmel Glam Eyes Liquid Liner

Rajauksena käytän milloin mitäkin, mutta suosikkimuoto taitaa olla nestemäinen rajaus. Käytin pitkään Macin pikkupurnukassa olevaa kiinteää rajausväriä, mutta siveltimen jatkuva peseminen ja lopulta rajausvärin purnukkaan kuivuminen sai mut siirtymään iisimpään olomuotoon. Lisäksi pikkutuubi on näppärä ottaa mukaan laukkuun korjailuja varten, kuin purnukka ja johonkin random nenäliinaan kääritty sivellin.

kiinnityssuihke – Nyx Dewy Finish Setting Spray

Jos tiedän, että haluan meikkipohjan pysyvän hyvänä aamukuudesta yli puolenyön, niin viimeistelen aamulla meikin kiinnityssuihkeella. Iltapäivällä freesaan meikkipohjan taputtelemalla ylimääräisen rasvan iholta paperiin, lisäämällä vähän peitevoidetta ja puuteria, ja suihkimalla lopuksi kasvoille vielä kerroksen setting sprayta joka freesaa kasvot ja jotenkin ”sulattaa” meikin takaisin paikoilleen.

p a n o s t a n :

huulipuna – Mac mattapunat

Näitä multa löytyy useammassakin eri sävyssä, kuten vähän alempaa kuvasta näkyy, mutta muita huulipunia en oikeastaan enää käytäkään. Sävy pysyy huulilla hyvänä pitkään ja siihen on helppo miksata tuhdimpaa huulirasvaa kaveriksi jos puna tuntuu liian kuivattavalta.

meiq1

T Ö I S T Ä   S U O R A A N   U L O S

Meikin freesaus setting spraylla, rajausten fiksaaminen, huulipunan lisääminen, neuletakin poistaminen ja korvisten vaihtaminen. Siinä mun viiden askeleen ja viiden minuutin päivitys duunilookista iltaan!

arkimeikki3

Niin, ja ehkä vielä bonuksena kuudes, eli pörröttävien niskahiusten taltuttaminen lakalla..

arkimeikki6

 

 


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “meikkirutiini: Missä pihistän, mihin panostan ja 5 minuutin juhlaupgreidaus”

 1. lusene sanoo:

  Meillä on aika samat tuotetyypit pihistä ja panosta -osastoilla, hauskaa :D Millä muuten poistat ripsivärin? Itsekin tykkäisin käyttää vedenkestävää vaikka joka päivä juuri tuon taivutusefektin takia, mutta supersuosikkini Maybellinen Lash Sensational ei meinaa lähteä millään. Kookosöljylläkin saa hiulata pitkään ja siltikin ripsiin jää jämät, jotka löytyy sitten aamulla silmien alle rapisseina. Nyt Maybelline onkin jäänyt spessuripsariksi ja normaalisti käytän ihan vaan Essencen perusripsaria, joka ajaa muuten asiansa mutta ei pidä taivutuksia nyyh.

  • ia sanoo:

   Garnierin kaksitehoinen (se missä on puolet kirkasta ja puolet sinistä nestettä), on paras ja halvin :D Testaa se jos et oo vielä kokeillut!

 2. Jutta sanoo:

  luulin et oon ainoo, jonka vakkareihin kuuluu toi we care iconin kulmakynä :D meillä taitaa olla samassa sävyssäkin!

 3. T sanoo:

  Tämäpäs oli kiva ja hyödyllinen postaus! Varmaan pakko tilata tuo narsin peitevoide kun joka puolella sitä hehkutetaan!😁 Pakko myöntää että miunki pelastus on aina rajaus ja kivat korvikset, olen laiska laittautuja 😂

  • ia sanoo:

   Hei jee kiva jos tästä oli hyötyä! Kivoilla korviksilla pääsee kyllä pitkälle :D

 4. Iine sanoo:

  Mitä highlighteria käytät? Ite oon tykästyny we care iconin heart luminizeriin, yllättävän hyvä omassa hintaluokassaan! Antaa sellaisen suht luonnollisen kimalluksen. Yks rasia kestää itellä ikuisuuksia.

  • ia sanoo:

   Ostin joskus the Balmin Mary Lou-Manizerin ja se on kestänyt pienen ikuisuuden! Ei taideta kumpikaan päästä testaamaan ikuisuusrasioinemme hetkeen muuta :D

 5. Salkko sanoo:

  Mä olen vähän sellainen kaikki tai ei mitään-meikkaaja. Vapaapäivinä menen ihan tyytyväisenä ilman meikkiä ihon epäpuhtauksista huolimatta, mutta suurimman osan ajasta tykkään laittautua kunnolla. Luomivärikikkailut olen löytänyt vasta muutama vuosi sitten kunnolla, mutta eyeliner on ollut kovassa käytössä varmaan kymmenen vuotta. Kissamaiset rajaukset taisin löytää sun blogista! Nykyään niiden tekoon menee onneksi enää minuutti eikä vanupuikkoja tarvita joka aamu :-D
  .

  • ia sanoo:

   Haha joo onneks niiden rajauksen tekoon harjaantuu. Ja mä luulen vastaavasti taantuneeni taitojeni kanssa kun niitä ei tule enää niin usein tehtyä, siksi kuluu nykyään tops-puikko jos toinenkin :D

Kommentoi