torstai 21. helmikuun 2019

10 faktaa minusta

1. Kun haluan keskittyä johonkin tarkkuutta vaativaan hommaan, niin otan aina kengät pois ja istun tuolilla polvillani jalkojeni päällä. Esimerkiksi duunissa työvuorolistaa tehdessä heitän aina kengät lattialle ja istun kuin mikäkin alakoululainen askartelukerhossa.

2. Mun erikoistaito on taittaa etusormi 90 asteen kulmaan niin, ettei se viimeinen nivelosa (missä on kynsi) lerpsahda alaspäin.

3. Mun partytrick liittyy myös samaan ruumiinosaan: Mulla on yliojentuvat kyynärvarret (öö okei en tiedä mitkä ne on), mistä johtuen voin muljautella kyynärvartta tosi ällöttävännäköisesti niin, että käsi näyttää murtuneelta.

mickey1

Koska en oo kuvannut pärstääni taas hetkeen niin kuvituskuvina meitsi tasan vuosi sitten. Violettia tukkaa ei enää ole, mutta mikkipaita löytyy! Vois laittaa sen huomenna päälle pitkästä aikaa.

4. En voi napostella ennen kuin leffa alkaa, enkä mainoskatkoilla. Venaan leffateatterissa tunnollisesti viimeisenkin trailerin loppuun asti koskematta ainoaankaan namuseen, ja kotona telkkaria katsoessa mainoskatkoilla ruuan syöminen pitää lopettaa. Katsos kun hyvät herkut menee hukkaan jos katsoo mainoksia!

5. Jos äiti olis saanut täyden päätäntävallan niin minusta olisi tullut Tiia-Maria.

6. Syön juomista jääpalat.

7. Mulla on paha tapa ritisyttää purkkaa. Teen ikään kuin pienen pieniä purkkapalloja hampaideni välistä, mistä lähtee semmoinen raivostuttava ritinä-ääni. (Mä lupaan tulla antamaan henkilökohtaisesti high-fiven jokaiselle joka tämän kohdan tajuaa :D)

8. Oon ”mitä jos” -pakkaaja. Vaatteiden kohdalla mun on mahdoton valita vaikkapa yksinkertaisesti yhtä asua jokaiselle päivälle ja yhtä bonusvillapaitaa jos tulee kylmä, vaan mun pitää olla varautunut kaikkiin ”mitä jos”-skenaarioihin. Mitä jos en haluakaan käyttää farkkuja ollenkaan? On otettava varahame joka toimii myös kaikkien näiden yläosien kanssa! Mitä jos en haluakaan pitää yhtäkään sifonkipuseroa vaan haluan rötvätä koko reissun pehmoisessa collegessa? Mitä jos mulla ei olekaan sellainen ”hei katso mun korviksia” -olotila vaan haluan simppelit sirot asusteet? Voi luoja nainen, et sä voi raahata jatkuvasti koko omaisuuttasi pitkin kyliä sun mitäjossittelujes kanssa.

mickey2

9. Mulla on vieläkin joulutähti ikkunassa.

10. Oon meedio ja tiedän että koitit taittaa etusormea luettuasi kohdan 2.


Saatat pitää myös näistä:

38 Responses to “10 faktaa minusta”

 1. Avatar Ida sanoo:

  Kuulin tota purkkaritinää päässäni koko seiskakohdan lukemisen ajan. :’D
  Ja okei taivuttelin myös sormia joo, pystyn samaan nimettömällä! (En kyllä tiiä onks se mikään taito vai pystyykö kaikki siihen hahaha)
  Mut hei tää oli hauska postaus! :)

  • ia ia sanoo:

   No mä en taas pysty siihen nimettömällä! Joten lasketaan taidoksi :D Kiva jos tykkäsit ^_^

 2. Avatar Sanjana sanoo:

  Haha! Tuo kakkonen. Mä mietin, että mitenhä sä sen taitat, ku mäki saan taitettua, mut mietin että mistä nivelestä! Mä saan kummankin käden lähinnä kynttä olevat nivelet taitettua muun sormen ollessa suorana, tavallaan pelkät sormen päät. Miten sä! :D

 3. Avatar Pia B sanoo:

  Naurahdin ääneen tolle kymppikohdalle :’D todellaki yritin tota sormitemppua!

 4. Avatar hannavuo sanoo:

  Niin koitin :D

 5. Avatar Iine sanoo:

  Samaistun vahvasti kohtiin 4 ja 6! Tuossa on jotain tosi älytöntä mutta samanaikaisesti loogista, ettei herkkuja tuhlata mainoksiin. Pitää maksimoida herkkujen nautinnollisuus :D

 6. Avatar Tii sanoo:

  Heiii musta meinas myös tulla Tiia Maria! ilman väliviivaa tosin.
  Ilmeisesti Mummu oli sitten sanonut,ettei voi antaa lapselle sellasta nimeä kun on saman niminen likööri olemassa :D

 7. Avatar suski sanoo:

  Okei, nyt ennen ku ees luen tätä loppuun, niin voitko havainnollistaa ton kakkosen? Koska, jos ymmärsin oikein ni toi ei oo ees kovin vaikeeta. Oon aina pitäny sua lahjakkaampana :DD PAitsi et nyt ku yrtitin uudestaa, ni se oli jo vaikeempaa! :o Ehkä sormi jotenki väsy tai jotai.

  • ia ia sanoo:

   Harvemmin tuon saa onnistumaan se vastapuoli kenelle temppuani esittelen! Sormi on ikäänkuin L:n muotoinen. Tai ehkä mä en sitten oo niin lahjakas kuin olet kuvitellut :,DD

 8. Avatar Mivi sanoo:

  Haha, kohta 10 piti kyllä täysin paikkaansa! :D Minä kääntelin ja vääntelin sormiani miettien, että mitä ihmeellistä on taivuttaa sormi eteenpäin ja pitää sormenpää myös suorana. Mutta sitten keksin, että tarkoititko osaavasi kääntää siis etusormen tavallaan kahtia 90 asteen kulmaksi??? Peukaloni moiseen kykenevät, mutta miten etusormi meneekin pakosta kippuralle

 9. Avatar Saija sanoo:

  ”4. En voi napostella ennen kuin leffa alkaa, enkä mainoskatkoilla. Venaan leffateatterissa tunnollisesti viimeisenkin trailerin loppuun asti koskematta ainoaankaan namuseen, ja kotona telkkaria katsoessa mainoskatkoilla ruuan syöminen pitää lopettaa. Katsos kun hyvät herkut menee hukkaan jos katsoo mainoksia!”

  NIIIIN MINÄ! Kaikki kaverit napostelee aina herkkuja ennen leffaa (jotkut jo leffasalin ulkopuolella, hävetkää!!), kun itse vasta kuuliaisena katselen alkutekstejä/mainoksia ja odotan leffan virallista alkamista. Oon miettinytkin, tekeekö muut samoin! :-D

  • ia ia sanoo:

   Joo todellakin just näin! Mieluiten venailen ihan siihen ensimmäisen kohtaukseen että ne leffan alkumusatkin on ohi :,D

 10. Avatar Annie sanoo:

  Oot selvästi mun kadonnut Kaksonen :’D
  Kaikki aina ihmettelee tota mun polvi asentoa, mutta kun ei muuten pysty keskittymään!
  Syön myös jääpalat juomista, rätisyttelen purkkaa ja oisitpa nähnyt mun laukun kun viimeksi reissuun lähdettiin ”mitä jos tuun kipeeks tai haluan muuten vaa rötvätä” ”mitä jos on kuuma/kylmä/tuuli/sadekuuro” ja just tuo korvisjuttu minkä mainitsit! Nyt tulee palatessa olemaan ongelma kun lähtiessä jossittelin :D
  Ja Joulutähtikin ois varmaa ikkunassa ellei ois muutettu ja ollu pakko ottaa alas…

  • ia ia sanoo:

   Haha en kestä, miten on mahdollista :DD Mä otin muuten tänään vihdoinkin sen joulutähden alas!

 11. Avatar Halina sanoo:

  Hih hauskoja faktoja! :D Mutta ÄLÄ tee sitä kyynärvarren yliojennusta vaikka pystyisitkin siihen (faktana melkein kaikilla naisilla yliojentuu tietyt nivelet liikaa ja se on huono asia, varsinkin sormien, ranteiden, nilkkojen, lonkkien ja kyynärnivelen yliojentuminen on tavallisia). Voit aiheuttaa pitkällä tähtäimellä hermovaurion jos harrastat sitä liikaa :D Miehillä on jäykemmät ja suojelevammat nivelet, joten heille harvemmin tulee helposti hermovaurioita. Ja tämä oppi siis saatu judotunneilta ja fysioterapiasta, sillä kun tehdään paljon esim. kyynärlukkoja niin junnuilla ja naisilla lukot on vaikeampi tehdä kun nivelet yliojentuu, ja siksi lukkoja ei saa viedä yliojennukseen asti. Polvessa hermo reagoi heti yliojennukseen ja alkaa sattua, mutta kyynärpäässä hermo vaurioituu pitkällä aikavälillä eikä sitä tunne kipuna. Hih anteeksi mummoilu!! :D Mutta nytpä tiedät! Sormikin kannattaa jättää rauhaan ja vaikka teipata ettei mene yliojennukseen kun tekee jotain käsillä (olen nähny liikaa keski-ikäisiä, joilla sormet temppuilee yliliikkuvuuksien takia kun niitä aikoinaan olla noteerattu). :)

  10. Kohta ei siis pätenyt ku alkoi ällöttää tai ajatus peukusta ja olen iloinen ettei oma sormi naksahda siihen asentoon xD Sen sijaan mulla on yliliikkuvia niveliä kämmenessä mikä on harvinaisempaa ja saan puoli kämmetä pois paikaltaan jos en varo (ja se sattuu hemmetisti hyh).

 12. Avatar mmagic sanoo:

  Ensinnäkin henkilökohtainen ylävitonen kiitos, itse en tätä osaa, mutta tiedän mitä tarkotat :) Ja toisekseen hitto mikä meedio. Repesin, koska kyllä kokeilin :D Ihana mikki-paita!

 13. Avatar Alina sanoo:

  10. Piti niin paikkaansa xD

 14. Avatar Minttu sanoo:

  Haha, vika kohta osui niin nappiin! Ja purkan ritisyttäminen, I love it! Siis kun sitä itse tekee.
  En oo tainnut kuulla sitä muilta, mutta jos kuulisin niin ehkä vihaisin sitä. Siis muiden tekemänä.

  • ia ia sanoo:

   Pitäis ehkä joskus törmätä toiseen ritisyttäjään että tajuais miten ärsyttävä se oma tapa mahdollisesti on :D

 15. Avatar mennika sanoo:

  Todellakin kokeilin tuota etusormi-temppua! Lopputulema on se, että vasemman käden etusormi taittuu tuolleen kuvailemallasi hämmentävällä tavalla (vaati kyllä muutaman yrityksen), mutta oikean käden etusormi ei vaikka kuinka väännään ja käännän :D Noh, pystynen elämään tämän faktan kanssa!

  • ia ia sanoo:

   No mä taas en saa tehtyä sitä vasemmalla vaan pelkästään oikealla.. Tasoissa taidetaan siis olla :D

 16. Avatar Olppa sanoo:

  Ei vitsit, istun aina kotona myös jalat tuolilla, ja joskus töissäkin, jos ei kukaan ole näkemässä. :D ´ Samaistuin myös jääpalojen syöntiin, pakkaamiseen mitä-jos-taktiikalla ja myös leffaeväät / sarjan kattomiseväät pitää katsoa vain kun se ohjelma alkaa, ei esim. alkutekstien, mainosten tms aikana. :D

  Ihana postaus. :)

 17. Avatar Katja sanoo:

  Toki kokeilin etusormihommaa :) Oon aina saanu nimettömällä tehtyä niin, saan sen pään vielä ihan elottomaks lörpöks, sitä voi sit vaan lärpyttää :D

 18. Avatar Copper sanoo:

  Mä saan ton sormihomman kaikilla paitsi oikean käden pikkusormella :) ja sitä sormenpäätä on kiva heilutella toisella kädellä ja aiheuttaa inhotuksen väreitä kanssaihmisissä.

Kommentoi