tiistai 05. maaliskuun 2019

hetkiä Pietarista

Tuossa pari viikkoa takaperin tuli pistäydyttyä ensimmäistä kertaa ikinä Venäjän puolella, kun pidennetyn viikonlopun matkakohteeksi valikoitui Pietari! Pietari matkakohteena on kiinnostanut itseasiassa jo pidemmänkin aikaa, mutta viisumiasiat on tuntuneet ylivoimaisen hankalasti lähestyttäviltä. Oli se lopulta sen kahlaamisen arvoinen, nimittäin muutaman tunnin junamatkan päässä sijaitseva matkakohde oli kyllä just tarpeellinen piristysruiske tähän loputtomalta tuntuvaan kevättalveen.

pietari11

Tarvoin juuri läpi ihan hervottoman kasan kuvia, ja poimin niistä nyt ensihätään muutaman yksittäisen hetken.

pietaric20

1. Tuon ensimmäisen kuvan vasemmanpuoleisimman rakennuksen uumenista löytynyt maailma. Siellä oli seinä- ja kattokaiverrukset kuin sikstuksen kappelista konsanaan, keskellä huonetta jättimäinen ananas ja toisella laidalla itse itseään soittava flyygeli.. Mulla meni ihan ohi koko rakennuksen todellinen funktio, ehkä se oli joku kahvila/myymälä mutta mä luokittelen sen kyllä kategoriaan ”hyppäsin kaninkoloon ja päädyin tänne”.

pietari41

2. Turistipose Talvipalatsin edessä ja lähes hypotermiassa hytisevä olemukseni ennen kuin pujahdettiin rakennuksen sisäpuolelle lämmittelemään.

pietari34

3. Postikorttien kirjoitushetki pienessä Israelilaisessa ravintolassa. Postimerkkien metsästys oli kyllä yksi savotta: Yksikään asiakaspalvelija koko kaupungissa ei meinannut tunnistaa sanaa ”stamp”, ja lopulta kolmannelta kirjakaupalta meidät osattiin neuvoa hämyiseen postikonttoriin, joka sijaitsi jossain ihme kerrostalon toisessa kerroksessa, erittäin lahonneen portaikon päässä. Postikorteissa oli niin omituiset tilat osoitteelle (ja ne vihdoin haltuun saamani postimerkit oli niin saakelin isoja), että merkki tuli liimattua milloin mihinkin nurkkaan, mutta todistettavasti ainakin kolme korttia on löytänyt perille!

pietaric13
4. Rakennusten päällä hengailevat kissapatsaat, jotka kuulema tuottavat hyvää onnea.

pietari46

5. Kolmeen kertaan kierretyt pienet turistikrääsää myyvät kojut, joista koitin valita itselleni mieluisaa tuliaista. Ja sen kolmannen kerran jälkeen päädyin kaikista perinteisimpään kolmen nuken puiseen maatuskaan..

pietari60

6. Sydänkonfettia jäätiköllä sen spotin edustalla, jossa kuulema jokainen Pietarissa naimisiin menevä pariskunta ottaa hääkuvansa. (Ja jep, tuonakin sunnuntaina hyytävässä viimassa siellä oli yks hääpari!)

pietari32

7. Hyytävässä viimassa oli myös muuan turisti.

pietaric17

8. Upeita nähtävyyksiä kiertäessä random seinien ja lattioiden kuvaaminen, koska ne näyttää kivalta taustakuvamatskulta.

pietari56

Kiinnostaisko vaikkapa vähän informatiivisempi postaus tuosta reissusta? Viisumeineen ravintoloineen nähtävyyksineen päivineen?


Saatat pitää myös näistä:

30 Responses to “hetkiä Pietarista”

 1. Pia B sanoo:

  Kiinnostaa kyllä myös se informatiivisempi postaus, koska Pietarissa ei ole tullut koskaan käytyä :)

 2. Sini sanoo:

  Jep, kiinnostaa informatiivinen postaus! Tuo viisumiasia tuntuu vähän vaivalloiselta, vaikkei sitä varmaan loppupeleissä ole. Muutenkin kiinnostaa kaikki vinkit, kun Pietarista tulee vaikka blogeista luettua paljon vähemmän kuin monista muista kohteista. :)

 3. Sanjana sanoo:

  Kiinnostaa, todellakin 😍

 4. Saara sanoo:

  Kiinnostaa ehdottomasti! Voitko myös kertoa niistä viisumiasioista ja junajutuista? Olen pitkään halunnut käydä, mutta samoista syistä on tullut lykättyä reissua.

  • ia sanoo:

   Joo tottakai! Ja mieluusti saa esittää lisäkysymyksiä niin osaan sitten kattaa kaikki kulmat :)

 5. Lottae sanoo:

  Ehdottomasti kiinnostaa!

 6. Sanna sanoo:

  Kiinnostaa :)
  Reissu suunnitteilla keväälle ja viisumi/juna/englannin kielen käyttäminen/nähtävyydet/ravintolat kiinnostavat :D

 7. Emma Koo sanoo:

  Hei!
  Tuo rakennus ensimmäisessä kuvassasi on historiallinen Jelisejevin herkkukauppa.
  Mitä viisumiin tulee, niin verrattuna neukkuaikoihin, se on kyllä mielestäni helpompi kuin USAan matkustamiseen vaadittavat selvitykset ja maahantulohaastattelut. Sitä paitsi, max. kiitos päivän matkan Pietariin voi tehdä ilman viisumiakin.
  Ja viisumin saa kyllä liki yhtä helposti kuin maitolitran kaupasta: kun varaa hotellin, he toimittavat ns. puollon, mikäli sitä pyytää. Sitten netissä täytetään viisumianomuslomake, jonka täyttäminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa lomakkeen. Viisumitoimistoon passin ja tuoreen passikuvan kanssa. Käynnin yhteydessä maksetaan käsittelykulut. N. viikon kuluttua saa hakea passin, jossa on viisumi. Ja se oli siinä.
  Itse kävin pari viikkoa sitten Pietarissa ja helppoa kuin heinänteko, täysin suomalainen aviomieheni, joka on käynyt useita kertoja ennenkin USAssa, palasi eilen työmatkalta ja kirosi alimpaan sinne USAn maahantuloproseduurin: ainoastaan liki kaksi tuntia tenttausta ja tivaamista kaiken paperisodan jälkeen. Että se on niin suhteellista se matkailun hankaluus.

  • ia sanoo:

   Moikka! Nonni sieltähän tuli kattava kommentti, kiitos ^_^ Joo olishan noita risteilytyyppisiä ratkaisuja tosiaan voinut tehdäkin ilman viisumia mutta haluttiin viipyä siellä vähän kauemmin. Ja mä en taas kokenut USA:ta millään lailla ongelmalliseksi, etukäteen piti se ESTA täyttää ja lentokoneessa joku pikkukuponki ja se oli siinä, tenttauskin rajoittui pariin kysymykseen lentokentällä :D Ja mä taas koin jotenkin raskaaksi sen lomakkeen, passikuvien hankkimisen, pakollisen matkavakuutuksen.. Ehkä nää on aika matkustajakohtaisia sitten :D

 8. Kasuuu* sanoo:

  Tosiaan kiinnostaa, just niistä viisumijutuista erityisest, missä yövyitte, millanen paikka oli, hyvät ruokapaikat kiinnostaa yms. :)

 9. R sanoo:

  Kiinnostaa! Olen menossa alkukesästä :) Missä hotelissa olit ja miten hankit viisumin?

 10. Mette sanoo:

  NO TODELLAKIN! Viisumin hankinta erityisesti kiinnostaa, ja kaikki maailman vinkit majottumisesta saakka. Hihi. 😻
  -Mette

 11. EmiliaKatariina sanoo:

  Minuakin kiinnostaa kuulla lisää ja nähdä kuvia. Kävin ekan kerran Pietarissa itse viime syksyllä ja tykkäsin tosi paljon paikasta, mutta jäi vielä paljon nähtävää ja olisi mukava mennä joku kerta uudestaan!:)

  • ia sanoo:

   Joo kuvia on kyllä tulossa niin paljon että kadut vielä pyyntöäsi :D Ja jep sama fiilis täällä, vielä jäi paljon nähtävää!

 12. Tytti sanoo:

  Moi! Todellakin kiinnostaa informatiivinen postaus! Pietari vois olla kiva nopsa reissu lentokammoisen kaverin kaa. Täytyykin pistää korvan taa, vaikkei Venäjä ehkä oo mun ykköskohde. Ihania kuvia!

  • ia sanoo:

   No täähän on lentokammoiselle aivan täydellinen kohde ^_^ Suosittelen harkitsemaan vaikkei ihan ykkösenä mielessä olisikaan!

 13. Assin sanoo:

  Mun ruotsalainen kämppis poikaystävineen kiros myös tota ettei postitoimistoa löytynyt mistään ja heidät myös ohjattiin johonkin hämyiseen kerrostaloon, liekö täysin sama paikka jopa :D

 14. Olppa sanoo:

  Todellakin kiinnostaa! :) Rakastan Pietaria, olen käynyt kolme kertaa, ja aina tekee mieli palata. Kiinnostaisi, mitä poimintoja teitä kaupungista. Kaikki näkee niin eri asioita – en esimerkiksi noita kissoja huomannut itse. :D

  • ia sanoo:

   Pietari oli kyllä ihana! Tosin musta tuntuu että tämä reissu meni semmoiseen yleispätevään ihmettelyyn kuin noiden detailien bongaamiseen :D

 15. dif sanoo:

  EHdottomasti kiinnostaisi kuulla lisää. Pietari on jotenkin aina kiehtonut minua, mutta vielä ei ole tullut käytyä :)

Kommentoi