perjantai 08. maaliskuun 2019

Viikonloppumatka Pietariin osa 2/2

Mitäpä sitä suotta panttaamaan, laitetaan ulos toinen Pietari-postaus saman tien!

Nähtävyydet

Talvipalatsi ja Eremitaasi

pietari21

Päänähtävyyksistä me valittiin käydä koluamassa Talvipalatsi ja Eremitaasi, joiden sisään kätkeytyy aivan läkähdyttävä taidekokoelma Rembrandtista Picassoon ja antiikin Kreikan ja Rooman taiteeseen. Fun fact: Teoksia on yli 2 miljoonaa, jokaisen salin läpi kävely tarkoittaisi 24 km lenkkiä ja jokaisen teoksen kohdalla vietetty pieni hetki tarkoittaisi yhteensä 11 vuotta.

pietaric7

Sisäänpääsy maksoi muistaakseni reilut 10 e, ostettiin liput ulkopuolella olleesta lippulaitteesta. Taiteen sijaan mä tosin keskityin ihailemaan ja kuvaamaan pää takakenossa rakennuksen tsaarin aikaisia huoneita. Ei herranjumala miten upeita.
pietaric6

pietaric5

pietaric4Tosin seuraavaa kertaa varten täytyy kyllä muistaa, että yhdistelmä Eremitaasi ja ”ihan pikaisesti vaan” ei kyllä toimi millään lailla yhdessä: Tuonne olisi saanut hukutettua aikaa helposti koko päivän, ja sen se olisi kyllä ansainnutkin.

pietari23

pietari22

Verikirkko

Kirkoista suurin osa tuntui olevan ties minkä pienen pintaremontin kourissa kun useamman kirkon kupoleita oli huputettuna tai kieputettuna rakennustelineisiin, höh. Käytiin kuitenkin kurkkaamassa sisältäpäin tuo Verikirkko, lähinnä siksi kun meillä oli pirun kylmä ja teki mieli mennä jonnekin lämmittelemään ja satuttiin just sopivasti olemaan tuon kirkon kulmilla. Sisäänpääsy maksoi n. 4e.

pietaric11

Mutta ei morjens minkälainen rakennus sekin oli sisältäpäin. Tuolla oli kaikkien turistien keskellä hääpari ottamassa hääkuvia, ja ei paljon ole mekolla tai millään muillakaan hääsivuseikoilla väliä, kun kuvien tausta on tuommoinen. Byää kun otin vaan muutaman hassun puhelinkuvan!

pietaric2

Floor 41

pietari2

Floor 41 oli kiva näköalapaikka: Metromatkan päässä sijaitseva 41-kerroksinen rakennus tarjosi ylimmän kerroksen ravintolastaan näkymät kaupungin ylle. Hintataso oli kyllä laatua Suomi (eli kallis venäläiseksi), joten otettiin vaan kahvit maisemien kyytipojaksi.

pietaric18

pietaric19

Ensi kerralle jäi seuraavat:

Kunstkamera – Venäjän vanhin museo, joka kätkee sisäänsä kuulema heikkohermoisille soveltumattoman kokoelman säilöttyjä luonnonkummallisuuksia aina yhteenkasvaneista sikiöistä jättiläisen luurankoon ja monipäisiin eläimiin. Kuulostaa niin ällökiehtovalta että olis tehnyt mieli kyllä poiketa.

Fabergé-museo – Mä oon niin mummo että mua olis ihan oikeasti kiinnostanut Venäjän tsaareille aikoinaan valmistetut käsittämättömän arvokkaat pääsiäismunat :D

Varmasti kesäaikaan sijoittunut reissu olis myös tarjonnut toisenlaista nähtävää kuin kylmässä helmikuussa houkutelleet sisätilat. Jakakaa ihmeessä lisää vinkkejä kommenttiboksiin!

Shoppailu ja hintataso

Shoppailumahdollisuuksia Pietarissa tuli koluttua Galeria-kauppakeskuksen verran, josta löytyy aika lailla kaikki mitä voit tarvita Uniqulosta Topshopiin ja Sephoraan (sekä tietty kaikki Bershkat, Reservedit ja Pull&Bearit sun muut). Pääkadun Nevskyn varrelta löytyi myös paljon liikkeitä, mm. yksi jäätävänkokoinen Zara kodinosastoineen. Tosin vaateliikkeitä enemmän mua kiinnosti paperitarvike- ja kirjakaupat.

Vaateketjut ja merkkituotteet liikkui samoissa, ellei jopa kalliimmissa hinnoissa kuin Suomessa. Meikit sen sijaan oli pääsääntöisesti halvempia (mun MaxFactorin vakkariripsari maksoi puolet siitä mitä Suomessa, mutta taas Narsin peitevoide oli ihan samanhintaista kuin kaikkialla muuallakin). Mun ostokset rajoittui lopulta yksiin Aaltosen (lol) kenkiin jotka löysin puoleen hintaan, uuteen lompakkoon joka oli alennuksessa sekin, sekä muutamaan meikkituotteeseen.

pietaric12

Muita huomioita

Kielitaso oli kyllä aika kehno: Toki hotellissa ja suuremmissa ravintoloissa puhuttiin jonkin verran englantia, mutta muuten kyllä sai levitellä käsiä kun ei vaan yhteisymmärrystä meinannut löytyä nuorempienkaan paikallisten kanssa. Onneksi reissun toinen osapuoli osasi jonkin verran kieltä ja seivasi muutamat tilanteet.

Kaupungista löytyi kyllä aika voimakkaita kontrasteja: Pääkadun varrella oli upeita vanhoja rakennuksia, mutta ei tarvinnut mennä kovin montaa metropysäkkiä keskustasta kauemmaksi, kun yleisilme muuttui aika radikaalisti. Katukuva oli myös jotenkin ”likainen” mutta taisi johtua pääsääntöisesti talvesta ja siitä, että Venäjällä suolataan katuja aika reilulla kädellä.

Myös muutamaan only in Russia -henkiseen asiaan törmäsin kun muun muassa yksi ostoskeskus johon oltiin menossa olikin suljettu pommiuhan vuoksi ja hämärillä sisäpihoilla sijainnut feikkituotteita pullollaan oleva tori sai vaistomaisesti pitämään laukusta lujemmin kiinni, mutta nuo nyt taitaa olla ihan minkä tahansa suurkaupungin lieveilmiöitä.

Kaiken kaikkiaan kiva kohde, enkä edelleenkään pääse yli siitä että tuonne matkustaa puolet lyhyemmän ajan junalla kuin Helsingistä Kajaaniin :D

pietari100
Se olis sit end of Russia rant! Ihanaa viikonloppua!


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “Viikonloppumatka Pietariin osa 2/2”

 1. Mona sanoo:

  Oi vitsi, tää postaus inspiroi mua lähtee taas ihanaan Pietariin! Liian pitkä aika on vierähtäny viime reissusta, vaikka sieltä on sukunukin kotoisin (eikä kieliongelmaakaan tule :D). Etenkin kesällä se on musta parhaimmillaan, ja talvella tuo loska on tosiaan vähän ankeaa. Pakko ehkä myös uskaltautua tonne Kunstkameraan :D

  • ia sanoo:

   Kiva jos tästä sai inspistä! Helpottaa kyllä huomattavasti jos on kieltä yhtään hallussa :D Joo kesäaikaan täytyy kyllä mennä uudestaan, ja ehkä tsekata se Kunstkamerakin!

 2. Kirsi sanoo:

  Oon aina ollut sitä mieltä, että minä en Venäjälle mene, mutta nää sun postaukset sai mut harkitsemaan, että josko sittenkin joskus : D Haluan kanssa päästä ihailemaan ja kuvaamaan noita upeita rakennuksia!

  • ia sanoo:

   Haha :D Ei se niin pelottava ollut! Suosittelen kun se on niin näppärän matkan päässäkin ^_^

 3. E-S sanoo:

  Mielenkiintoista ja hyviä kuvia! Minä kävin ehkä viitisen vuotta sitten pikaisesti Pietarissa – risteillen ja muun muassa Eremitaasin pihalla tuli käytyä pönöttämässä. Museokompleksin sisältö vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ja on hyvä tajuta etukäteen jos joskus tulee vielä sinne lähdettyä että kannattaa vaikka varata se päivä aikaa.
  Ja tuo näköalakahvila on hyvä tärppi, mä oon reissuissa aina ihan hulluna näköalapaikkojen perään. ;)
  Aloin puoli vuotta sitten opiskella venäjän alkeita, ja pienimuotoinen venäjäinnostus on nostanut päätään ja siksi on mietinnässä myös kenties uusintareissua Pietariin, jos nyt ei muualle Venäjälle. :)

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Joo ehdottomasti uudestaan reissuun vaan :) Mäkin oon aikoinaan opiskellut yhden kurssin verran venäjää ja oli siitä kyrillisen aakkoston jonkinasteisesta muistamisesta kyllä hyötyä kun hirmu harva kyltti missään oli englanniksi :D Ja se sanojen pähkäily oli myös hyvä ajanviete esimerkiksi metromatkoilla !

 4. Minttu sanoo:

  Hei tää oli tosi kiva postaus, siis koko pietari-setti! Jäi sellanen käsitys, että junalla sinne meno on lopulta melko yksinkertainen juttu. Mua aina jännittää yksin (kaksin) matkustamisessa joku perus turisti-uunoilu ja eksyminen matkalla majapaikkaan, ja on tuntunut kauhean vaivalloiselta lähtä järkkään viisumiasioita. No ei se nyt niin vaikealta vaikutakaan :D

  • ia sanoo:

   Hei jee, kiva kuulla että tykkäsit näistä! Ei se suunnistaminen vaikeaa ole, etenkään Google mapsin aikakautena kun peruskartta näkyy ilman nettiyhteyttäkin :D

 5. Anonyymi sanoo:

  Itse haluisin myös joskus käydä pietarissa :)
  asun kotkassa. Ja todella moni ketkä ajaa autolla yhtään enemmän käy tankkaamassa venäjällä, koska lyhyt matka ja halvempaa. :D

  • ia sanoo:

   No hei, sit vaan hyppäät jonkun tankkaajan kyytiin! Miten näppärää, ei tartteis ees junalla suhata :D

Kommentoi