keskiviikko 20. maaliskuun 2019

pika-aamiainen kolmella tapaa

Kaupallisessa yhteistyössä Have a Superl!fe:n kanssa

superlife1

Jos joku asia on mulle pyhä, niin se on aamiainen. Mä en ole elämään kykenevä ihmisolento jos en ole saanut ravintoa elimistööni ennen kotoa poistumista, joten sitä en skippaa vaikka mikä olisi. Toinen pyhä asia mulle on aamu-unet. Niin, ja näiden pyhyyksien tasaipainottaminen onkin ollut sitten se kolmas oleellinen elementti mun aamuja..

Lähdin mukaan kaupalliseen yhteistyöhön Have a Superl!fe:n kanssa, sillä heidän tuotteet kuulosti sopivan mun arkeen varsin hyvin. Superl!fen tuotteet on nimittäin iisi keino lisätä mun överinopeisiin aamiaisiin ravintoaineita, sillä mun banaanilla ja marjoilla ei nyt loppujen lopuksi kovin pitkälle pötkitä.. Superl!fe valmistaa erilaisia aamiaissekoituksia, joilla saa superhelposti lisättyä aamiaiseen tai välipalaan esimerkiksi kuitua, rautaa, magnesiumia ja proteiinia. Sekoitukset on täynnä kaikenlaista elimistölle hyvää tekevää kuten hyviä rasvoja sisältäviä siemeniä, kuivattuja marjoja aina gojimarjoista mulperinmarjoihin sekä esimerkiksi erittäin ravinteikasta amaranttia. Kaikki sekoitukset ovat luomuja, lisäaineettomia, gluteenittomia, laktoosittomia sekä vegaanisia, ja ne on kaikessa ravintorikkaudessaan tosi iisi keino tehdä aamiaisesta vieläkin terveellisempi.

superlife2
Testailin useampien aamujen aikana noita erilaisia seoksia osana mun maailman nopeimpia aamupaloja, ja ajattelin jakaa muutenkin mun pika-aamiaisten aateliat tännekin asti.

superlife5

1 minuutin smoothie

 • kourallinen mustikoita ja mustaherukoita
 • 1 banaani
 • loraus jugurttia
 • loraus kauramaitoa
 • vähän hunajaa
 • 2 rkl Superlife Organic Breakfast Topping mustikkaa

Tämä on ollut vakkarisettini valehtelematta jo useamman vuoden ajan. Valmistustaktiikka on hioutunut äärimmilleen: Mulla on pakkasessa valmis sekoitus mustikoista ja mustaviinimarjoista (koska mustikat on niin kalliita ja mustaherukat yksistään niin pirun kirpeitä, että sekoitus best), josta kippaan blenderiin kourallisen marjoja. Sitten brutaalilla luolamiehen pilkkomistyylillä banaani kolmeen osaan ja perään loraus maitoa, jugurttia ja vähän hunajaa. Sitten blenderi käyntiin ja 30 sekuntin pyörimisaikana laitan kupin kahvia kiehumaan. Ja smoothiehan imaistaan samalla kun meikataan. Odotan joka-aamuisen suoritukseni jälkeen vähintäänkin aplodeja, mutta vielä ei ole tullut. Ehkä siksi kun kukaan oo hereillä aploodeeraamassa kuudelta aamulla..

Yleensä oon heittänyt sekaan kaurahiutaleita ja ehkä chiansiemeniä, mutta korvasin ne nyt aamiaissekoituksen mustikkaversiolla. Chian-. kurpitsan-, seesamin- ja auringonkukansiemenien sekä mulperinmarjojen, rusinoiden ja mustikoiden mukana smoothieen tuli lisää proteiinia, kuitua, rautaa ja magnesiumia.

superlife6

3 minuutin viherpirtelö

 • 1 kiivi
 • puolikas avokado
 • puoli purkkia ananaspaloja
 • sen ananaspurkin mehu
 • loraus kauramaitoa
 • 1 rkl Superlife Supergreen Mixiä

Mä en oo koskaan ollut vihersmoothieiden ystävä. Ehkä siksi, kun mun mielestä lehtikaalit ja pinaatit ei todellakaan kuulu nestemäiseen olomuotoon.. Halusin kuitenkin testata tuon ravintoainepommin eli Superl!fen supergreen mixin, joka sisältää muun muassa spirulinaa, ohraruohoa, lucumaa sekä sekä reippaasti kuitua, proteiinia, magnesiumia, rautaa ja B12-vitamiinia. Kaveriksi sille laitoin pari vihreää juttua lisää joiden kanssa tulen salaatinlehtiä paremmin toimeen (avokado ja kiivi), sekä laitoin mukaan myös vähän ananasta makeutta tuomaan. Nesteenä toimi kauramaito ja se ananasmehu. Ja hitsit tästä tuli hyvää! Niin ja ne pari lisäminuuttia menee kiivin kuorimiseen ja avokadon puolikkaan kaapimiseen :D

superlife12

yön yli tuorepuuro

 • 1 purkki rahkaa
 • 1/2 purkkia kookosmaitoa
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 rkl chiansiemeniä
 • pikkukourallinen pähkinöitä
 • 2 rkl Superl!fe chunky breakfast topping -sekoitusta

Tuorepuuroa teen aina kun vaan muistan. Aikaahan sen valmistaminen ei vie paria minuuttia enempää: Laitan vaan kaikki ainekset tölkkiin, kierrän kannen kiinni, ravistan ja työnnän jääkaappiin, mutta homma kaatuu lähinnä siihen, etten koskaan rekisteröi edellisenä iltana että huomenna vois olla tuorepuuropäivä. Puuro on sen verran tuhtia että yleensä nappaan tölkin mukaan töihin ja syön sen ekalla pienellä kahvibreikillä. Useasti laitan joukkoon jäisiä marjoja jotka on aamuun mennessä sulaneet kivasti puuron sekaan, mutta nyt marjojen virkaa toimitti aamiaissekoituksen chunky-version gojimarjat, mulperimarjat ja rusinat. Lisäksi miksissä on läjä erilaisia siemeniä, jotka tuo puuroon kivaa rakennetta. Lisäsin aamulla puuron päälle vielä vähän tuota samaa rouhetta ja cashew-pähkinöitä joista sai vähän lisärouskuteltavaa.

superlifec1'

Mikä on teidän vakkari superpika-aamupala? Entä kiinnostaisko kokeilla noita aamiaissekoituksia? Kaikkien tähän merkintään kommentoineiden kesken arvotaan Superl!fe-tuotepaketti! Arvonta päättyy 27.3. ja kilpailun säännöt löytyvät täältä.


Saatat pitää myös näistä:

52 Responses to “pika-aamiainen kolmella tapaa”

 1. ~E sanoo:

  Oon tosi laiska aamupalailija! Yleensä ne aamu-unet ajaa syömisen ohi, harmi kyllä. Kiinnostavan oloisia nuo sekoitukset kumminkin. Mun tosi laiskojen aamujen aamupala on usein jukurtti, johon heitän kourallisen auringonkukansiemeniä päälle :D

 2. Riikka sanoo:

  Olen suolaisten aamupalojen ystävä, joten nopea vakkariaamupala on pari paistettua kananmunaa suolalla ja ketsupilla. Ei sen hienompaa :D

 3. Olppa sanoo:

  Oma vakkariaamupalani ei ole kovin pikainen, mutta olenkin aamuvirkku. :D Aamulla on saatava kahvin kera aina leipää, ja sen päälle juustoa ja avokadoa, lisäksi vielä joku hedelmä ja marjoja.

  Noi Superlife-herkut tulisi mulla itseasiassa iltakäyttöön, meinaan syön melko usein iltaisin puuroa hedelmällä, rahkalla ja pähkinöillä. :D Iltaisin ei jaksa kokkailla.. olisi kiva kokeilla tota chunky breakfast toppingiä puuron sekaan. :9

 4. Laura sanoo:

  Vakkari-aamupala on ikuisesti kahvi ja kaurapuuro! Toki kiireessä se kahvi hörpitään termarimukista bussissa ja nykyisin teen tuorepuuron valmiiksi pakasterasiaaan illalla joten se on helppo syödä loppuun töissä tai koululla. Ois ihanaa luksusta syödä aamuisin leipää, mut jotenkin sen syöminen vaatii paljon enemmän keskittymistä kuin joku smoothie ryystäminen :Dd

 5. Jutta sanoo:

  Kaurapuuro ei petä! Se on mun lemppari, teen sen kattilassa hauduttaen kun on enemmän aikaa, ja mikrossa kun on kiire. :-) Erityisesti nuo toppingit näyttää hauskalta!

 6. Satu sanoo:

  Tuorepuuro on vakkari kun pitää saada nopeasti esim. aamuvuoroon aamupala mukaan :) aamiaissekoitukset kiinnostais kovasti!

 7. Helmi sanoo:

  Kuulostaapa näppäriltä seteiltä noi pakkaukset ja hyvät brekuohjeet sulla myös! 😋

 8. LauraL sanoo:

  Kaurapuuro tulee tarvittaessa nopsaan, paistettu kananmuna (tai kaks), minuuttileipä mikrossa, voimaruoan 360 ja siihen marjoja/hedelmiä ja rahkaa/jugua/kauramaitoo (mitä millonkin on), rasvakahvi.
  Kyllä kiinnostais kokeilla noita. Ja varmasti tulee testattuakin.

 9. Pia B sanoo:

  Oi, noitapa pitääki muistaa testata! Itellä kans aamut vähän ninjailua, ja näin ollen mukaan tapaa lähteä illalla tekeytymään laitettu chia-vanukas :) mutta toki vaihtelukin vois virkistää :D

 10. Sari sanoo:

  Mun superpika-aamupala on voileipä :)

  Haluan kokeilla ja testata aamiaissekoituksia!

 11. Jenny sanoo:

  Lemppari pika-aamupala on smoothie, johon löytyy aina pakastimesta aineksia :)
  Näitä olisi kyllä kiva testata!

 12. Satu sanoo:

  En ole vieläkään päässyt vidersmoothieiden makuun ja ehkä siksi, kun en ole niitä kotona koskaan tehnyt. Sekotukset kiinnostaa, koska smoothiet on tosi nopeita ja helppo ottaa mukaan.

 13. Jossuu sanoo:

  Itse meen sillä tutulla maustamaton jogurtti + joku hedelmä kombolla. Noita tuotteita ois kyllä kiva kokeilla, sais vähän tuunattua sitä perusaamupalaa.

 14. Rosie sanoo:

  Luonnonjogurtti marjoilla on kyllä ihan vakkari!

 15. Heidi sanoo:

  Oma vakiosuoritukseni aamuisin on myös smoothie. Korkeaan kulhoon heitetään rahka, pakastevadelmat ja -mustikat, vähän vanilliinisokeria, kaurahiutaleita ja vettä. Sauvasekoittimella sekaisin. Sauvasekoitin on smoothien tekemisessä ehdoton, koska sen saa huuhdeltua puhtaaksi juoksevalla vedellä parissa sekunnissa. :)
  Vaikka tuo oma smoothieni on vakiintunut ja hyväksi havaittu, niin välillä siihen kaipaisi vaihtelua. Jos arpaonni suosii niin pääsen kehittelemään uusia reseptejä. :)

 16. Holli sanoo:

  No tuota.. Hävettää myöntää, etten edellenkään 24-vuotiaana ole kunnolla oppinut aamupalaa syömään. Monesti se on yksi mukaan napattu banaani tai hapankorppu. Nyt ulkomailla asuessani olen viimeiset puoli vuotta syönyt lähinnä kreikkalaista jogurttia tuoreen ananaksen kanssa :D Eli tulisi tarpeeseen uudet ideat ja raaka-aineet aamupalan suhteen!

 17. mara sanoo:

  kiinnostaa kokeilla! mun lempipika-aamiainen on mikrokaurapuuro banaanilla, maapähkinävoilla ja lorauksella kauramaitoa!

 18. Maija sanoo:

  Kiinnostaisi kokeilla! Syön välillä kaurapuuroa marjojen kanssa ja perusvoikkari ja kahvilinjalla mennään useimpina aamuina.

 19. Salena sanoo:

  Rakastan smoothieita mutta nyt hieman jäänyt niiden tekeminen kun aina tuntuu olevan kiire…nuo sekoitukset olisi mahtava apu!
  Lemppari smoothie oli kauan avokado/jäinen banaani//proteiinijauhe/varsisellerin palanen sekä mantelimaitoa.

 20. Kirsi sanoo:

  Mun ”superpika-aamiainen” on puuro! Eihän siinä puuron keittämisessä mene kuin 5-10 minuuttia ja puuron kiehumisajan käytän hyödyksi meikkaamiseen. Ja mä kans multitaskaan ja meikkaan sekä kiskasen sen puuron naamaan samaan aikaan :D Voisin kuvitella, että tuo chunky breakfast topping sopis tosi hyvin aamupuuron päälle.

 21. Jenni Ahonen sanoo:

  Vau, nää kuulostaa just sellaiselta mitä tarvitsisin aamuihini! Aamupalan syöminen on aina hankalaa ja oon niin kyllästynyt perus kahteen leipään. Pakko ottaa reseptit ylös ja kokeilla!

 22. S sanoo:

  Arkiaamuisin vakkari on kaurapuuro ilman lisukkeita. Tekis varmaan hyvää testata näitä puuron kanssa :D

 23. Kukka sanoo:

  Superpika-aamupala on varmasti joku valmisleipä matkaan kaupasta.

  Harvemmin kuitenkaan pikailen. Puuro lisukkeineen kuuluu vakioaamupalaan :)

  Todellakin haluaisin kokeilla näitä! Sopisivat niin hyvin mun aamiaisiin!

 24. Jenni sanoo:

  Mä olen aamuisin jumiutunut kahteen vaihtoehtoon: pikapuuro tai kaksi paistettua kananmunaa. Todellakin tekisi mieli saada vähän vaihtelua! :D Missähän näitä pakkauksia myydään?

  • ia sanoo:

   Hei joo semi oleellinen jäi puuttumaan :D Pitäis löytyä ihan päivittäistavarakaupoista terveystuotehyllystä!

 25. Saija sanoo:

  Nimenomaan tuorepuuro toimii aina, varsinkin tällaiselle, joka ei tavispuurosta oikein välitä. :-) Eipähän tarvitse aamulla käyttää yhtään aikaa aamupalan tekoon, kun voi edellisenä iltana tehdä valmiiksi!

  Kiinnostaa kyllä kokeilla myös noita Superl!fen vaihtoehtoja.

 26. JuttaL sanoo:

  Mun supernopea aamupala on yksinkertaisuudessaan leipä, vitamiiniporejuoma ja kahvi, joka nautitaan kylppärissä meikatessa. Hieman olisi parantamisen varaa, joten mieluusti lähtisi tuotteet kokeiluun!

 27. Emma sanoo:

  Mä syön aina smoothien, joka tulee nopeesti kun valmistelee illalla vähän :) Otan aina pinaattia ja marjoja illalla jääkaappiin sulamaan, aamulla sekaan vaniljaproteiinijauhetta, viherjauhetta, selleriä, avokadoa tai siemeniä + kanelia. Nam!

 28. Salkko sanoo:

  Kahvin, Youtuben ja meikkaamisen ohella syön useimmiten kaurajogurttia myslillä tai smoothien! Kuulostaa kaoottiselta, mutta näin kotona vapaalla aikataululla gradua kirjoitellessa tossa yhdistelmässä vierähtää helposti 1,5 tuntia :D

 29. henriikkav sanoo:

  Milloinkohan olisin viimeksi syönyt kiireessä aamupalan? Hitaat aamut on mulle THE thing, mielummin herään ajoissa, kuin tingin hitaista aamuista. Toki joskus on tullut nukuttua pommiin, milloin kivojen voikkuleipien sijaan tulee vaan vetäistyä nopsaan joku rahka tai proteiinijuoma, onneksi näitä aamuja on harvemmin :D

  Olisi kyllä kiva päästä maistamaan näitä sekoituksia!

 30. saya sanoo:

  Pika-aamupalat on mulla sellaisia, jotka voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi: vakkarina mullakin tuorepuuro ja toisena chiavanukas. Molempiin toimii päällisenä joko pakastemarjat, hillo tai banaaninpalat. Superaamiaissekoitukset sopisi varmasti hyvin molempiin :)

 31. Haavelina sanoo:

  Oi että, näyttääpä hyviltä tuotteilta! Itse tulee aamupalana vedettyä aina ja joka päivä, ja siihen pitäisi saada vaihtelua. Vaikka aika nopea olenkin siinä leivänteossa jo!

 32. Nanna sanoo:

  Mä syön melkeinpä joka aamu kaurapuuroa marjoilla ja usein jotain pähkinöitä myös. Kaurapuuroon en kyllästy ikinä ja marjoja löytyy paljon erilaisia. Tärkeintä on kuitenkin tietty musta kahvi!

  Noista tuotteista kaikki vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoisilta. Rakastan kaikkia siemeniä, kuivattuja marjoja yms. Nam!

 33. Marianne sanoo:

  Oon aika ankea aamupalailija, en jaksa aamulla herätä paria minuuttia aiemmin tekemään ruisleipiäni niin teen ne aina illalla jääkaappiin valmiiksi ja syön aamulla kylmänä :D

 34. Jo sanoo:

  Tuorepuuro on pikaisten aamujen paras kaveri. Ja kyllä kiinnostaisi kokeilla.

 35. Jenna sanoo:

  Aamupalana syön aina joko kaurapuuroa marjoilla ja maapähkinävoilla tai tuorepuuroa!

 36. volyym sanoo:

  Tuorepuuroaamu on joka aamu! Helpoimmillaan tarvii vain luonnonjugurttia, mehukeittoa ja kaurahiutaleita. Mut voi sitä harmitusta jos hoksaa aamulla ettei ole edellisenä iltana sitä muistanut tehdä. Pyörittelin just näitä Superlife- pussukoita kädessäni kaupassa, mut ihan en vielä vakuuttunut, kun kurpitsansiemenet ei oo niitä lemppareita.

 37. Sinki sanoo:

  Kuulostaa tosi hyvältä, erityisesti tuo chunky!

 38. Jansku sanoo:

  Vitsi nää kuulostaa hyviltä! En nyt tiiä kuinka pikainen tää mun aamupala on, mutta syön joka arki-aamu rahkaa, banaania, mysliä ja mehukeittoa… voishan siihen vähän vaihtelua välillä kehitellä..

 39. Jemina sanoo:

  No kiinnostaa! Tällä hetkellä yleisin aamupala on mukaan napattu rusleipä, viikonloppuisin jaksaa panostaa smoothiehin ja tuorepuuroihin.

 40. jiip sanoo:

  Aina on aikaa aamupalalle! Ja se on aina kaurapuuroa, marjoja, raejuustoa ja mehukeittoa :D Niin ja kyseisiä uutuuksia tekis mieli testata.

 41. Anni sanoo:

  Mun pika-aamupalat on niinkin tylsää kuin perus voileivät ja puuro tai jogurtti. Smoothieita teen vain silloin kun ehdin myös tiskata blenderin. :D

 42. Tuuli sanoo:

  En tunne käsitettä pika-aamupala, kun mä tarvin rauhallisen aamun ja ihmettelen itsekin miten hitaasti mun aamupala hommelit sujuu ;-)
  Jos olisi pakko, niin kiireessä nappaisin varmaan pelkän banaanin. Kaikkeen muuhun saisin kulumaan liikaa aikaa.

 43. Janita sanoo:

  Saliaamuina teen edellisenä iltana tuorepuuron, jonka syön sitten töissä treenin jälkeen. Ei-saliaamuina kun saa rauhassa syödä ja valmistautua kotona, syön kaurapuuroa, jonka kanssa olen viimeaikoina laittanut päälle mustikoiden lisäksi mansikkahilloa, niin hyvää :P
  Noita sekoituksia olisi kiva kokeilla smoothieisiin tuomaan juurikin lisää ravinteita ja smoothieden päälle helpoksi koristeeksi.

 44. riksu sanoo:

  Oon itsekin aamupalafani ja etenkin makeiden aamupalojen kamu! Pika-aamupalana toimii marjasmoothie, jonka voi tarvittaessa pakkaa mukaan, vaikka mieluiten sen kotona lusikoiden syön yhdessä granolan, myslin tai pähkinöiden kera. Tuorepuurot on kans näppäriä – mukaan voi nekin pakkaa kun purkkiin sulkee :)

 45. Sanna sanoo:

  Mustikka-banaanismoothie on muodostunu vakkariaamupalaksi kyllästyttyäni viimein vuosien jälkeen mikrokaurapuuroon :D ehkä noiden myötä innostuisin kokeilemaan vaihteeksi tuorepuuroja, joten kiinnostaisi kyllä!

 46. Saara sanoo:

  Kuulun myös siihen joukkoon, joka syö aina aamupalan <3 Tykkään rutiineista, joten teen aina illalla tuorepuuron valmiiksi jääkaappiin: lautaselle kaurahiutaleita, loraukset maitoa ja maustamatonta jugurttia ja sekoitus. Aamulla lisään päälle marjoja ja itse tehtyä omenahilloa, nam.

 47. elppu sanoo:

  kelpais perusjugun ja leivän tilalle! :3

 48. Otus87 sanoo:

  Aamupala on pyhä. Vaikka olisi kuinka aikainen aamu tiedossa, laitan kellon vaan soimaan aikaisemmin, niin että kerkeän varmasti juomaan kupillisen kahvia ennen lähtöä ja syömään leivän (ruisleipä voilla ja juustolla). Mutta nuo sekoitukset kuulostaisi tosi hyvältä lisältä välipalaan, joka on useimmiten rahkaa/jugurttia+mysliä :)

 49. Julia sanoo:

  Mun vakkari aamupala on ruisleipä ja kahvi, smoothiet tois kivaa vaihtelua arkeen!

 50. anna s, sanoo:

  Yleensä aina ruisleipä ja kahvi :) Todellakin voisin kokeilla :)

 51. hilkka sanoo:

  Ihan jogurttiin laittaisin :)

Kommentoi