perjantai 05. huhtikuun 2019

kevätloma Unkarissa

No moro! Pahoittelut taas pienestä radiohiljaisuudesta. Mut on pitänyt viime aikoina kiireisenä yllärireissu, jota oon suunnitellut synttärisankari-mammalleni: Halusin viedä hänet synttärilahjaksi yllätykseksi reissuun, me ei nimittäin jostain syystä olla koskaan käyty kahdestaan Tallinnaa kauempana. Tämä viikko on ollut meidän molempien talvilomaviikko, joten maanantai-torstai -aikaväli kului pienellä kevätreissulla!

hu120

Valikoin kohteeksi Unkarin Budapestin, joka tuntui vaihtoehtojen läpikahlaamisen jälkeen parhaimmalta matchilta: Helposti lähestyttävä, edullinen, turvallisenoloinen (toisella matkustajista on vähän suurkaupunkiahdistus) ja vuodenaikaan nähden mukavan lämmin sää. Mä oon käynyt kaupungissa kerran aikaisemminkin (postauksia täällä, täällä, täällä ja täällä), mutta se oli ehkä kuitenkin plussaa siinä mielessä, että mulla oli jonkinlainen hahmotus kaupungista ja suunnistaminen sujui sulavasti varsinkin kun halusin tehdä matkakaveri-mamman loman mahdollisimman stressittömäksi ja helpoksi :D

hucol2

Vasemmalla näkymä hotellihuoneen ikkunasta, voi kun nätti!

Tuntuu jotenkin hupsulta julkaista uudestaan kuvia samoista nähtävyyksistä joista oon räpsinyt tänne jo pari vuotta sitten, ja itse asiassa samaisesta syystä kuvien ottaminen jäi muutenkin vähemmälle. Mutta laitetaan nyt jonkinlainen kuvakoonti viimeisestä neljästä päivästä tänne! Keskityin kuvasaaliin perusteella taas kerran lähinnä kauniisiin rakennuksiin, huoh.

hu14

hucol1

hu17

Suoritetut turistitoimenpiteet:

 • Linnavuoren läpiajelu ja pysähtyminen näköalaspoteilla pienellä hop on hop off -bussilla.
 • Tunnin päiväristeily pitkin Tonavaa japanilaislauman kanssa ja nähtävyyksien, kuten Parlamenttitalon kuvaaminen.
 • 72 tunnin matkakortin totaalinen hyödyntäminen, kun käytettiin kulkuneuvoina pitkin kaupunkia bussia, metroa ja ratikkaa.
 • 3 nautittua ravintolaruokailua, joista 2 vähän eskaloitui ”napataan nyt vähän jotain pientä” -lähtöajatuksesta: Ensimmäisessä päädyttiin nopean lounaan sijaan nauttimaan 3 ruokalajin päivällinen, ja toinen ravintolavalinta osoittautuikin kuninkaanlinnan odotusaulaa muistuttavaksi mahtipontiseksi rakennelmaksi, joissa tuolit oli kuin valtaistuimia ja johon asuvalinnan olisi pitänyt olla meidän farkkutakkilookkien sijaan ennemminkin vanhojentanssikoltut. Siinä sit noloina huitastiin hirveessä kiireessä naamariin jotkut alkusalaatit ja lähdettiin lipettiin :D

hu18

hu10

hu15

hucolla3
hu7

Suoritetut ei-turistilliset toimenpiteet:

 • Take away -pizzat, jotka noudin meidän hotellille ekan yön reissu-uupumuksen nujertamaan iltakoomaolotilaan.
 • Unkarinkielisten tv-visailujen katsominen ja arvailu, että mitähän hittoa tässä tapahtuu.
 • Leffan vuokraaminen hotellihuoneeseen: Hotellin omistaja oli leffafani ja hän oli jättänyt koko oman leffakokoelmansa hotellivieraiden käyttöön erilliseen pieneen huoneeseen hotellin aulaan lainattavaksi.
 • DVD-laitteen asennus, johon sisältyi epätoivoisia sumeita tv:n takapaneelista otettuja kuvia ja ”Samsung tv panel ”-googlaus kun etsin HDMI-reikää sokkona seinään pultatun telkkarin takaa. Syy: No se vuokrattu leffa.hucol4

hu3

hucolla5

Musta tuntuu, että sniikkasin vahingossa kevään mukana matkalaukussa tänne asti. Siis mikä toi aurinko ja avoimesta partsin ovesta kantautuva lintujen liverrys on?! Viimeisiä lomapäiviä viedään, ja mä ajattelin nyt vihdoinkin vapauttaa itseni murtuneen varpaan tuomista liikuntarajoitteista (ens maanantaina päättyy virallisesti juoksukielto SCORE), ja lähteä reippailemaan tonne ulos uuden Auta Antti -jakson kanssa. Aurinkoa alkavaan viikonloppuun!


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “kevätloma Unkarissa”

 1. Auta Antti ja ne monet kiusalliset hetket kun on hörähtäny jutuille julkisella paikalla kuulokkeet päässä <3

 2. Kirsi sanoo:

  Upeita kuvia! Mitä kuvanmuokkausohjelmaa käytät?

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Mulla on Lightroom ja siinä VSCO:n presettejä joita aina vähän tuunailen :)

 3. Saija sanoo:

  Niin upean näköistä ja aivan superihana ylläri äidillesi!

  Itsekin haluaisin käydä Budapestissä vielä joku päivä – Prahassa olen käynyt ja se on käsittääkseni hyvin samanlainen kaupunki, kuin Budapestkin.

  Mua kiinnostaisi tietää, että kun kuljet ilmeisesti suurimmilta osin ulkomailla julkisilla, niin mistä yleensä katsot aikataulut, pysäkit yms.? :-) Mä oon Kajaanista, kuten sinäkin, joten julkisilla kulkeminen isoissa kaupungeissa on suuri kysymysmerkki… :D

  • ia sanoo:

   Joo ne on kyllä aika samankaltaisia! Mä katson aikataulut ja pysäkit ihan vaan Google Mapsista :D Laitan vaan siihen kohteen mihin haluan ja reittiohjeet, ja sen avulla sitten navigoin oikeille pysäkeille jne. Pakkohan siinä on pitää hetki puhelimen nettiä päällä jos ei satu olemaan wifin ulottuvilla, mutta mun liittymässä on johonkin tiettyyn pisteeseen asti ilmainen Roaming joten hyvin voi kurkata online-tilassa reittiohjeet ja heittää sitten puhelimen taas offlineen, kartalla kuitenkin liikkuu se ”sininen piste” ihan ilman nettiäkin GPS:n voimin :) Ja tällä tyylillä suunnistettiin ekat hetket myös Helsingissä :D

 4. Karoliina sanoo:

  Voitko tehdä postauksen sun suosikki netflix sarjoista/leffoista :)?

Kommentoi