torstai 11. huhtikuun 2019

helppo arkiruoka: uunijuuresvuoka

Tää viikko on tuntunut aivan loputtomalta. Mulla on olo kuin oltais taisteltu läpi maanantain lisäksi tusina tiistaita ja kolmetoista keskiviikkoa ja nyt on menossa triljoonas torstai.. Oon itseasiassa ihan tyytyväinen siihen että mun normaaliin arkirytmiin kuuluu myös satunnaiset iltavuorot ja edes kerran viikossa pidemmälle jatkuvat arkiaamu-unet, sillä tänä viikkona oon mennyt joka aamu viimeistään seitsemään töihin, enkä meinaa tottua rytmiin sitten millään. Ollaan karseessa päikkärikierteessä, jossa joka ikinen ilta on simahdettu vähintään pariksi tunniksi sohvalle (juu ei auta minkään valtakunnan herätyskellot, ei auttais vaikka rynkyttäisit katuporalla tärykalvoani), ja josta on sitten seurannut poikkeuksetta iltakiukku, kun tajuat että taas meni koko iltapäivä torkkumiseen sen sijaan että olisit saanut tehtyä jotain fiksua. Aargh!

En oo taaskaan tehnyt koko viikkoon mitään kunnollista ruokaa, mutta tänä torstaina otin itteeni niskasta kiinni ja tein jättivuoallisen kunnon lohturuokaa, eli aurajuuresvuokaa. Aurajuustokimpale löytyi jääkaapista valmiiksi (sain sen blogin kautta pr-näytteenä kun se tässä kohtaa kuuluu mainita), mutta normaalisti skenaario on niinpäin, että jääkaapissa on joku epämääräinen armeija jämävihanneksia jotka vuokaan on helppo lyödä.

vuoka

Helppousluokka tässä reseptissä on aivan naurettava, tosin aikaa kuluu jonkin verran kun kuorit ensin kilon kasviksia ja odotat vielä tunnin että ruoka muhii uunissa, joten tee kuten minä ja osta ammattilaisen tavoin hätäriisipiirakka akuuteimpaan nälkäkiukkuun.

uunijuuresvuoka3

Uunijuuresvuoka

 • 3 isoa perunaa (tai millainen jämäarmeija sulla nyt sattuu olemaan)
 • 2 porkkanaa
 • 2 sipulia
 • 2 punajuurta
 • 1 bataatti
 • 1 parsakaali
 • 1 paprika
 • paketti aurajuustoa
 • nippu rosmariinia
 • oliiviöljyä
 • suolaa&pippuria

Kuori kaikki vihannekset ja juurekset ja paloittele suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi. Kippaa vihannekset isoon uunivuokaan ja levitä päälle reilulla kädellä oliiviöljyä. Kääntele kasviksia niin, että ne kaikki saa osakseen öljypeiton.

Rouhi päälle suolaa ja pippuria, kääntele kasviksia, ja rouhi vielä uudelleen päälle suolaa ja pippuria.

Murustele päälle puolet aurajuustosta sekä rosmariinia, kääntele kasviksia, ja murustele päälle loput aurasta ja vielä kerran rosmariinia. No kääntele sit vielä vähän kans.

Paista uunissa 225 asteessa 1 tunti, kunnes kasvikset on kypsiä. Kääntele kesken kaiken kerran jos kääntelytyttää, mä taisin käydä laiskuuksissani 5 minuuttia ennen uunistatuloa vähän kiepsauttamassa kasviksia.

Nauti college-asussa sohvalla.

idvuoka2
HUOMENNA perjantai! Vihdoinkin.


Saatat pitää myös näistä:

18 Responses to “helppo arkiruoka: uunijuuresvuoka”

 1. Laura sanoo:

  Oi että! Kaikenlaiset uunissa käyneet kasvikset on huippuhyviä! Akuuttiin nälkään nämä ei kyllä sovi, varsinkin kun poikaystävän kanssa molemmat napsitaan niitä viipaleita suoraan leikkuulaudalta… Rosmariinia en ookaan koskaan vielä kokeillut, täytyypä testata!

  • ia sanoo:

   Joo rosmariini toimi tässä kyllä tosi hyvin! Muussa ruuassa en oo sitä koskaan käyttänytkään :D

 2. lusene sanoo:

  Oi kiitos tästä! Kuulostaa tosi hyvältä. Ja helppous on aina jees :D Kivaa viikonloppua sinne!

 3. Ida ihana sanoo:

  Tää kuulostaa niin hyvältä!:) omaan vuokraani vaihtaisi. Kyllä auran fetaa ym, kun ei homejuusto oikein uppoa…

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit.fi/kotona-kaupungissa

 4. Maija sanoo:

  Ah, uunijuurekset ovat ihania!
  Kiitos ohjeesta!

 5. Heli sanoo:

  Ihanasti kirjoitettu ohje :D Mietin tuota sipulia että kuinka se kärtsää jos se on tunnin uunissa? Tuntuu ottavan karsinogeenejä pannulla niin helposti, onkohan uunissa sitten toisin *pohtiva emoji*

  • ia sanoo:

   Ei se kyllä kärtsännyt mitenkään erityisemmin! Leikkasin sen tosi isoihin lohkoihin ja jos ne on siellä muiden kasvisten seassa eikä heti pinnassa väriä ottamassa niin hyvin ne pärjäsi ^_^

 6. Sanna sanoo:

  Ruoka helpottuu merkittävästi, jos vihanneksia ei kuori! Ainakin mulle maistuvat esim. kaikki juurekset hyvin kuorineen, jopa sosekeitossa, jossa terä tekee kuoristakin selvää. Kasvisten parhaat ravintoaineetkin säilyvät, kun kuoria ei poista, eikä ruokahävikkiä synny. :)

  • ia sanoo:

   Siis miks mä en jotenkin ajatellutkaan että nää vois vetää kuorineen vuokaan? Aivan ehdottomasti jätän ens kerralla kuorimatta t. maailman laiskin :D

  • Parkkis sanoo:

   Olin tulossa vinkkaamaan aivan samaa, että ei kaikkia vihanneksia kannata kuoria. Huolellinen pesu ja paloiksi vaan.

 7. Tiuku sanoo:

  Tein tätä tänään, ja voi juukeli kun oli hyvää! Heitin sekaan vielä linssejä, että saa protskua. Tätä tulen tekemään usein.

  Kiitos hyvästä reseptistä!

  • ia sanoo:

   Jeeee ihana kun maistui! Eipä kestä! Ja kiitos puolestaan sulle linssivinkistä, pitää lisätä ens satsiin :D Teitkö siis linssit erikseen vai miten?

 8. jtta sanoo:

  Ruuanlaittoriisipiirakka on ihan pakollinen ostos kaupasta! :D Sen unohtuessa (tai jos ostokset on tehty jo aiemmin) korvikkeena käy hapankorppu. Tai viisi. Se on vähän riskialttiimpi, koska niihin jää koukkuun.

  • ia sanoo:

   Hahah, mä niin samaistun :DD Siis hapankorppuja (tai näkkäreitä) ei vaan oo mahdollista syödä vähempää kuin 5 kerrallaan!

Kommentoi