keskiviikko 17. huhtikuun 2019

Kaksio Kalliosta?

Se olis sitten muuto(ste)n tuulia näin kevään kunniaksi! Mä oon muuttamassa poikaystäväni kanssa hieman isompaan (sekä saunalliseen, se oli toisen tärkein kriteeri :D) asuntoon, mikä tarkoittaa sitä, että olen haikein mielin jättämässä taakseni kotini Helsingin Kalliossa. Koska kämppäkuvat kiinnostaa aina, niin räpsin vielä muutaman otoksen ekasta Helsingin kodistani talteen itsellenikin ja ajattelin lätkäistä ne blogiin ennen kuin mulla on ympärillä ihan uudet seinät.

Niin, ja on mulla pieni taka-ajatus: Lupasin vuokranantajan puolesta huikkailla asunnosta täällä, sillä uusi asunto vapautuu meille jo 1.5. ja mun irtisanomisaika tässä asunnossa on 31.5. saakka. Olisi siis mahtavaa, jos tänne löytyisi asukas, joka olisi valmis muuttamaan jo kuun puolesta välistä ja puokittamaan mun kanssa toukokuun vuokran. Joten tässä olis aika mieletön mahdollisuus scorata ittelle asunto, jollaiset menee Oikoteillä sun muilla aivan tunneissa. (Omakohtaisesta kokemuksesta tiedän etten juksaa!)

olohuone2

42 m2, 2 huonetta, keittokomero, kylppäri sekä suuri lasitettu parveke. Sijaintina Alppiharju, vieressä maailman upein lähäri eli just rempattu Vallilan S-market (ja Kallioon on ripoteltu muutenkin kaikki kivat kahvilat ja ruokapaikat joita ihminen nyt voikaan tarvita), ja alle 100 metrin päässä on sporapysäkki, josta keskustaan hurauttaa reilussa 10 minuutissa. Asunto on kahdeksannessa kerroksessa eli kadun mölinät ei kantaudu ylös asti, ja keskeisestä sijainnista huolimatta täällä on ollut tosi rauhallista asua.

kamppak1

Tänne on tehty vuonna 2015 remontti, minkä myötä esimerkiksi tuota keittokomeroa kaappien vaihdon lisäksi myös hieman avarrettiin. Täältä löytyy myös astianpesukone!

kamppak2

Asunnon neliöt on käytetty tosi fiksusti: Kylppäri on pieni mutta riittävä, ja vastaavasti makuuhuone on yllättävän suuri: Mulla on mahtunut sinne helposti 160 cm leveän sängyn lisäksi kaksi isoa lipastoa ja meikkipöytä.

kamppak3

Kiinnostuitko? Tiedätkö jonkun joka voisi kiinnostua? Tässä vielä tarkemmat speksit:

Vuokra on 905 e johon sisältyy sekä vesi että netti, eli asunto on sijaintiinsa ja kokoonsa nähden tosi edullinen. Pari ensimmäistä kuukautta vuokra on vieläkin alhaisempi (770 e kuussa), sillä asuintaloon aletaan rakentaa ullakkokerrosta, minkä vuoksi rakennusta ympäröi rakennustelineet. Mihinkään muovihuppuun tämä ei kuitenkaan mene, ja haittana on ainoastaan muutama telineen puomi jotka näkyy parvekkeelta. Kovaäänisimmät purkutyöt on ohi parissa kuukaudessa, eikä niitä muutenkaan tehdä kuin arkisin työaikojen puitteissa ja satunnaiset lauantaityöt ovat 9-16. Meluhaitan vuoksi siis alennettu vuokra vähintään sen 2 kk jonka jälkeen tilannetta katsotaan harkinnanvaraisesti uudestaan.

Jos siis uusi koti olisi ajankohtainen ja pystyisit muuttamaan jo 14.5. paikkeilla, niin laita mulle sähköpostia juuliavaltanen@gmail.com ! Välitän sitten yhteystiedot eteenpäin vuokranantajalle.

kamppa7

Eniten ikävä mulle jää tätä näkymää: Kahdeksannesta kerroksesta avautuva jättimäinen pala taivasta, johon piirtyy Linnanmäen laitteet joissa loistaa valot pitkälle syksyyn <3 Voi piru. Voidaanko tehdä uuden asukkaan kans sellanen diili että mä tuun tasaisin väliajoin nauttimaan tänne parvekekahveja :D


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “Kaksio Kalliosta?”

 1. Avatar lusene sanoo:

  Ihanan näköinen kämppä! Jos olisin Helsinkiin muuttamassa niin kyllä olisin kärppänä sorvaamassa sähköpostia. Onnittelut yhteenmuutosta <3

 2. Avatar Rek sanoo:

  Hmmm Ootko jossain vaiheessa eronnu siitä Kajaanin aikaisesta poikkiksesta, ku oon ymmärtänyt et ainakin hänen kans asuitte jo yhdessä?

  Ihana asunto, varmasti löytyy helposti uusi vuokralainen!

 3. Avatar Ida sanoo:

  Aivan ihana asunto! Ja nuo näkymät <3 Voisinpa vaan jättää Tampereen ja muuttaa sinne :D

 4. Avatar Maija sanoo:

  Voi miten ihana toi sun asunto on! Oon jo pitkään takaraivossani haaveillu muutosta Helsinkiin, mutta koska töitä en oo löytäny niin ns. tyhjän päälle lähteminen ei oo ihan mun ykkösjuttu. :D Ehkä joku päivä, mutta jos olis mahis ollu lähteä nyt heti olisin kärppänä kirjottanu jo kunnon romaania kämpän hakuun. Kahville olisin ottanu koska tahansa, etenkään ku en tunne sieltä suunnilta ketään joten yksikin kahvikaveri olis ollu jo lottovoitto. :D

  Mut hei onnea uuteen kotiin molemmille! Sun teksteistä on viime aikoina voinu rivien välistä lukea jostain uudesta tuulista, ja niistäkin on tullu semmoset vibat että sulla menee tosi kivasti elämässä nyt, ja on aina ihana lukee muiden juttuja kun se iloisuus huokuu rivien välistä. :)

  • ia ia sanoo:

   Joo ei kyllä vieraaseen kaupunkiin ihan hevillä muuta, varsinkaan ilman taetta työpaikasta :o Mutta tervetuloa jos muuttopäivä tännepäin joskus koittaa ^_^ Mennään sitten sinne kahville :D Voi kiitos paljon! Tulipa jotenkin hyvä mieli sun kommentista :) Kaikki on kyllä tosi kivasti just nyt!

Kommentoi