sunnuntai 21. huhtikuun 2019

kolme kivaa just nyt

1. Sisustuskuume. Uuteen asuntoon muuttaminen aiheuttaa kyllä väistämättä aivan hillittömän ”oman elämänsä marsopaananen” -kohtauksen, kun scrollaat viikon putkeen instagramista sisustusinspiraatiokuvia ja käyt kolme kertaa kiertämässä läpi kaikki kulmakunnan kalustekaupat. Uusin onneksi aika vasta olohuonetta, mutta uusi sohvapöytä ja tv-taso olisi ainakin hakusessa. Ja kaikkea kivaa seinille!

vaalpun1

2. Kasvava rairuoho. Eka erä rairuohoa tuli ja meni jo viikko sitten kun ilmassa oli pientä pääsiäishätähousuisuutta, mutta vielä ehti kylvää ohraa keittiönpöytää koristamaan. (Ruohossa majailee tosin myös pari tipua jotka näyttää aivan vesikauhuisilta, rairuohon sumuttelun myötä tiputkin sai vähän vettä eikä toi keltainen pörrö oikein palannut ennalleen..)
vaalpun4

3. Asunnon läksiäiset. Pidän tänään pienimuotoiset jäähyväiset tälle kodille (leivoin oikein pellillisen bravuuriani eli mokkapaloja tilaisuuden kunniaksi!), jonka jälkeen ei ole enää mitään tekosyytä olla aloittamatta pikkuhiljaa omaisuuden laatikoittamista. Äsh, muutto on kyllä hanurista.. Heittäkää kehiin jotain elämäämullistavia muuttovinkkejä jos sellaisia olisi tuoreeltaan takataskussa :D

vaalpun3

Aurinkoa pääsiäisviikonloppuun!


Saatat pitää myös näistä:

32 Responses to “kolme kivaa just nyt”

 1. Avatar Saara sanoo:

  Itse muutan harvoin, mutta silloin kun muutan, pakkaan ”viikonloppukassiin” sellaiset tavarat, joita tarvitsisin tavallisella viikonloppureissulla: meikkipussin, kasvojutut, parit vaatteet, alusvaatteet ym. Näin ei tarvitse etsiä miljoonasta pahvilaatikosta kaikkea :)

  • ia ia sanoo:

   Hei tosi hyvä vinkki! Viime muutossa tuo tapaphtui automaattisesti kun kyseessä oli paikkakunnalta toiselle muutto ja tulin muuttoauton perässä junalla, mutta aivan ehdottomasti pitää pakata sama matkalaukku vaikkei muuttomatka ole muutamaakymmentä kilsaa :D

 2. Avatar Oliivi sanoo:

  Tsemiä muuttoon! Itse muutin juuri viikko sitten ja aika hanuristahan se oli! Vinkkinä, että jos on pulaa muuttolaatikoista niin kannattaa ostaa pahvisia muuttolaatikoita pelican storagesta (yksi liike esim Mäkelänkadulla Vallilassa). 10 kappaleen paketti isoja ja oikeasti kestäviä laatikoita maksoi noin 30 e. Muuton jälkeen ne oli helppo taitella taas littaniksi ja laittaa vinttikomeroon odottamaan seuraavaa muuttorumbaa. Paljon parempia kuin ne hemmetin banskulaatikot, jotka hajoilee just kriittisellä hetkellä ja joita ei voi ees pinota päällekkäin :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vinkistä! Muuttolaatikot tuottaa kyllä päänvaivaa kun ei hirveesti viitsisi niistä maksaa kun (ainakaan toivottavasti) laatikoille ei ole käyttöä enää pitkään aikaan, mutta toisaalta kriittisellä hetkellä hajoavat banskulaatikotkaan ei kuulosta kovin hyvältä.. :D

 3. Avatar Salkko sanoo:

  Onpa kivat kuvat, erityisesti tuommoiset hameet miellyttää kovasti silmää tällä hetkellä! Parasta pidemmissä malleissa on myös vilautusvaaran minimointi :D Ihana marsopaanas-viittaus myös :’D
  Mun viikon kohokohta oli Tiktakin keikka Helsingissä parhaan kaverin kanssa. Bändille tuli 20 vuotta täyteen ja meidän ekalla luokalla alkaneella ystävyydellä pian 18 vuotta plakkarissa!

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos! Mäkin kaivoin talvitauon jälkeen taas pitkiä helmoja käyttöön, ja on ne kyllä näppäriä :) Ooh, kuulostaa hyvältä! Meilläkin oli ala-asteella oma TikTak coverband eli vois olla aika siistiä nähdä se kokoonpano joskus livenä vaikkakin ”muutama” vuosi jälkijunassa :D Ja onnea pitkään kestäneelle ystävyydelle, tollainen on tosi harvinaista <3

 4. Avatar Sofia sanoo:

  Ihanan positiivinen postaus ja kuvissa niin kaunis tunnelma! <3 Tsemppiä muuttoon!

 5. Avatar Minttu sanoo:

  Ai vitsi, mä kans tykkään fiilistellä uutta asuntoa, ja sen takia haaveilen aika useinkin muutosta. Vaikka nykyisessä asunnossahan ei oo mitään vikaa, eikä mulla oo tarvetta muuttaa, ja se konkreettinen muuttaminen on hanurista… Mun muuttovinkki on nokkakärryt, ne helpottivat kummasti taannoisia opiskelukämppämuuttoja.

  • ia ia sanoo:

   Joo jos olis aikakone niin hyppäisin kyllä suoraan sen laatikoiden pakkaamis-, kantamis- ja purkamisvaiheen ohi suoraan uurenkarheaan kämppään :D Nokkakärryt oli kyllä viime muutossa ihan must pyykinpesukoneen kanssa, pitääpä koittaa kysellä josko sellaiset löytyis taas lainaan!

 6. Avatar Maija sanoo:

  Mun muuttovinkit on käyttää kestokasseja ja kirjoittaa jokaisen laatikon/kassin kylkeen mitä siellä on. Tai edes, että mihin huoneeseen menee. Nopeuttaa purkamista todella paljon, kun laatikossa lukee jo valmiiksi mitä siellä on!

  • ia ia sanoo:

   Kiitos hyvästä vinkistä! Nyt tuli kunnon fläsärit viime muuttoon kun mulla oli semmosia ihan ihme sekalaatikoita että sait olla ripottelemassa sitä sisältöä neljään eri huoneeseen, argh :D

 7. Avatar Anni sanoo:

  Pakkaa yhteen kassiin valmiiksi puhtaat lakanat, pyyhkeet, wc-paperia, hygieniajutut tms.. Kaikki sellaset tosi pienet tärkeät jutut, mitkä on kiva löytää helposti sitten muuton jälkeen illalla kun väsyttää, niin ei tarvi alkaa etsimään ja purkamaan joka paikasta :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitti superista vinkistä! Siis mä voin niin kuvitella kun oot just saanut roudattua sen laatikkohelvetin sisälle, kello on miljoona ja tekis mieli alkaa nukkumaan. Niin että missäs ne lakanat olikaan.. :,D

 8. Avatar SK sanoo:

  Hyviksi havaittuja muutossa: kunnon muuttolaatikot (ei banaanilaatikoita…), yhteen laatikkoon vain yhden huoneen tavaraa ja kylkiin merkinnät mihin huoneeseen on menossa (kiität itseäsi purkuvaiheessa ;) ) sekä ekstravinkkinä ”kahvilaatikko” (kahvin- ja teenkeittovälineet, mukeja, pari juomapulloa, keksejä yms. evästä plus sakset, talouspaperia, roskapusseja ym. tarpeellista), joka viedään ekana uuteen keittiöön. Välikahvit auttaa tiukassa paikassa :)
  Onnea muuttoon!

  • ia ia sanoo:

   Siellä on melkosia muuttokonkareita, ihan timanttivinkkejä! Tunnistan itseni erittäin hyvin sinä tyyppinä, ketä välikahvit todellakin rauhoittaa muuttohärdellin keskellä :D

 9. Avatar emzi sanoo:

  Jäähyväisbileet kämpälle on kyllä nii hyvä idea :D Mulla oli kavereiden kaa viimeinen brunssi vanhassa kämpässä ennenkuin muutin ja se oli kyllä kiva :D

 10. Avatar nasse sanoo:

  Meillä alkaa muuttohärdelli olla pikkuhiljaa takanapäin, ja aika monta kertaa on tullut tässä parin viikon aikana manattua, että ei enää ikinä, tästä kämpästä minä poistun sitten jalat edellä :D Mutta onhan tää toki ollut ihan kivaakin, kun pääsee sisustamaan ja vähän ostelemaan uusia juttuja.

  Verhot ja sohvapöytä on kyllä yks murheenkryyni. Tuntuu ettei noissa sohvapödissä ole mitään välimuotoja ikean pahvitäytteisten möhkäleiden tai joittenkin +300 € designteosten välillä. Mä haluan vain katsetta kestävän ja tarpeeksi ison pöydän jossa on pöytälevy ja noin neljä jalkaa, ei voi olla niin vaikeeta. Eilen luovutin kun googlen kuvahausta inspiraatiota hakiessa osuin johonkin 700 euron sohva-hiton-pöytään :D

  • ia ia sanoo:

   Haha repesin tolle jalat edellä muuttamiselle :,D Onnea uudesta kodista ja onneks sun muuttorumba on jo takanapäin! Ja hei sohvapöydän metsästys käynnissä täälläkin, miten voikin olla niin vaikeeta?! Mullakin haaveissa joku melko simppeli ja kohtuuhintainen malli, mutta valittavana on lähinnä just jotain lastulevylohkareita tai ruispuikuloita :DD Siispä onnea meille molemmille kalustehankintoihin!

 11. Avatar Maija sanoo:

  Tsemppiä muuttoon! Muuttolaatikoiden tyhjennys ja täyttö on rasittavin homma..

 12. Avatar Sarews sanoo:

  En tiedä elämäämullistavasta, mutta itse pakkaan aina kaikki astiat pyyhkeisiin ja lakanoihin. Ei tarvitse ylimääräistä kuplamuovia tai sanomalehtisilppua ja pakkaustilaakin säästyy :D itse rakastan myös listoja, joten pakkaan tavarat teemoittain ja listaan ylös, että mitä on missäkin ja kuinka monta laatikkoa tarvii (tästähän sais vaikka bujo-sivun).

  • ia ia sanoo:

   Voi kyllä löytyy jo bujoaiheinen aukeama! :D Tosin toi on jo next level että listaa laatikoiden sisällön, mutta voin vaan uskoa miten paljon helpottaa sitten sitä laatikoiden purkamista.

 13. Avatar Ida ihana sanoo:

  Näistä pienistä ilonaiheita on aina niin kiva lukea, ja niistä on niin tärkeä meidän jokaisen osata kiittää ja ylipäätään huomata omassa arjessaan :)

  Tuo hame on muuten ihana!!

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 14. Avatar Laura sanoo:

  Muuttovinkkinä ehdottomasti muovilaatikoiden vuokraus ja muuttomiesten palkkaaminen! Muuttoja minulla ja miehellä molemmilla takana lähemmäs 10, joista viimeisin sujui kuin tanssi.

  Laatikot tuotiin ovelle joitain päiviä ennen muuttopäivää. Itse pakattiin. Muuttopäivänä iso paku + kaksi miestä ovelle. Miehet kantoi ainakin 95 % tavaroista pakuun ja uuteen kämppään. Parin päivän päästä laatikot haettiin pois.

  En voi kuin suositella! Tyhjenee laatikotkin nopeasti kun on tiedossa niiden hakupäivä. Maksoi, joo, mutta maksoimme erittäin mielellämme, koska säästyi niin monelta säädöltä. Muutaman satkun arvoista ehdottomasti ☺️

  • ia ia sanoo:

   Aii vitsit, tuo kuulostaa kyllä niin näppärältä! Kyllä varmasti 10 muuton jälkeen maksaa mieluusti vähän ekstraa jos saa ruljanssia yhtään helpotettua :D

 15. Avatar Jennie sanoo:

  Yhdessä muutossa tehtiin niin, että pakattiin patja lakanoineen, peittoineen ja tyynyineen muovikelmuun. Muuttopäivän iltana tarvitsi vain laittaa patja lattialle, riipiä kelmut veks ja meillä oli valmiiksi pedattu nukkumapaikka. Oli aivan loistava idea!

  • ia ia sanoo:

   Ei vitsit, tää on kyllä niin hyvä idea että varmaan pakko testata! ehkä ne menis jätesäkinkin sisällä rullana..?

 16. Avatar X sanoo:

  Tärkein vinkki on että aloita tavaran karsiminen ja kierrättäminen heti 😅 Siivouksen (ja varsinkin häkkivaraston siivouksen) voi aloittaa myös hyvissä ajoin. Astiat ja särkyvät esineet kannattaa pakata pyyhkeisiin ja tyynyliinoihin. Oikeiden muuttolaatikoiden vuokraaminen kannattaa. Mistään ei enää saa ilmaiseksi pahvilaatikoita ja myytävät järkyttävän kalliita.

  • ia ia sanoo:

   Onneksi häkkivaraston pakkosiivous tuli tehtyä hetki sitten, ja talvella iski myös joku ihme konmaripuuska jonka myötä sain karsittua tavaroita paljon! Mutta onhan tuota tavaraa siltikin liiaksi asti :D Kiitos paljon vinkeistä, nää on kyllä kullanarvoisia!

Kommentoi