torstai 09. toukokuun 2019

viimeiset 7 päivää

Hengissä ollaan! Ei herranjumala muuttaminen on kauheeta.. Tässä kooste mitä seitsemän viimeisen bloggaamattoman päivän aikana on ennättänyt tapahtua.

torstai  ja perjantai

Vapun jälkeen alkoi armoton pakkausruljanssi. Kaikki alkoi varsin mallikkaasti ”vain yhtä huonetta per laatikko” -tyyliin pahvien uumeniin omaisuutta kategorisoiden, mutta pakkauspäivien vähetessä ja muuttopäivän lähestyessä laatikoiden sisältö alkoi olla pahviin kirjoitettujen sanojen perusteella luokkaa ”maapallo, pyörän lukko, cupcakemaker, pyörän lukko, ensiapupakkaus”. Siis tuo litania lukee oikeesti tuossa nurkassa majailevassa pahvilaatikossa, ja se pyörän lukko vielä kaksi kertaa..

lauantai

Muuttopäivä! Aloitettiin aamulla 10.30 ja kuuden tunnin sekä kahden pakettiautoajelun jälkeen viimeisetkin tavarat oli uudessa osoitteessa. Päivään lisäjännitystä toi muun muassa aamupäivän auringosta iltapäivän räntää sylkevään taivaaseen vaihtunut muuttosää (Suomi ei saanut vissiin muistiota kun sovittiin että ne vuodenajat käydään läpi yhden VUODEN eikä yhden VUOROKAUDEN aikana..), sekä toisella tavaroidenhakureissulla rappukäytävästä löytynyt sekava mies, jolle soitettiin ambulanssi. Kun kamat oli vihdoin oikeassa osoitteessa, niin mun ideaali olis ollut alkaa purkamaan pahvilaatikoita, mutta tuon toisen ideaali olikin pitää muuttoporukalle saunailta uudessa saunassa.. No, se siitä laatikoiden purkamisesta sitten :D

mumumu

sunnuntai

Suuntasin vanhalle asunnolle tekemään loppusiivousta. Matkalla soitin mammalle taktikointipalaveripuhelun että miten saan homman suoritettua mahdollisimman nopeasti (eka jääkaappi ja pakastin sulamaan ja sitten uuninpuhdistusaineet uuniin pöhisemään), ja pari Auta Anttia mä ehdin siinä siivoillessa kuunnella ennen kuin tuli komento takaisin kotiin vastaanottamaan sukulaisia vierailulle.

maanantai

Yhdeksäntuntisen työpäivän jälkeen takaisin vanhalle asunnolle nurkkia kuuraamaan. Poikaystävä oli ehtinyt asunnolle jo pari tuntia aikaisemmin ja mä olin ehtinyt jo kuvitella, että mehän oltais nopeasti valmiita, mutta eeeeeeh, poikaystävä oli päättänyt aloittaa pesemällä seinät. Olisko ollut ensin ne pahimmat kylppärit ja keittiöt kuntoon, ja sitten vasta sienellä lattialistojen nurkkia hinkkaamaan.. Kymmenen aikaan illalla raahustettiin takaisin kotiin.

muuttoc1

RIP legendaarinen jakkara!

tiistai

Vanhan asunnon avaintenluovutuspäivä. Aamulla ennen töihin lähtöä kaivoin reikiä pahvilaatikoihin jotka mm. toimii väliaikaisena tv-tasona, koska olin pakannut vanhan asunnon turvalukon avaimet jonnekin. Töiden jälkeen vanhalle asunnolle tekemään siivoukseen vielä viimeiset tsekkaukset (ainiin roska-astiat keittiöstä…. Kuka näitä kaikkia muistaa?!), ja tajuamaan, että perhana, alavarasto on tyhjentämättä.. Ei saada mistään autokyytiä, joten päädytään roudaamaan junalla kolme (!) erillistä reissua Ikea-kasseja uuden asunnon varastoon.

keskiviikko

Ekaa kertaa töiden jälkeen uuteen kotiin! Melkein on jo olo että sais huokaista, mutta kesken kauppareissun jutustelun käy ilmi, että kumpikaan ei ole tajunnut ottaa mukaan paria kirjaa yöpöydän laatikoston perältä. Kirjaa, joista toisessa on kirjailijan omistuskirjoitus ja kaikki. Ja missä se yöpöytä on nyt? No, roskalavalla siellä vanhan asunnon pihalla.. Ja eikun illalla kymmeneltä taas junan kyytiin, takaisin vanhalle asunnolle, kiipeäminen roskalavan sisälle ja siellä onneksi vielä olleesta yöpöydän uumenista kaivamaan ne unohtuneet kirjat.

muutc3

Ja nyt olis sitten torstai. Menen vasta iltavuoroon joten ehdin hetkeksi istahtaa tähän koneen ääreen, vaikka pahvilaatikkovuoret kurkkii mua erittäin syyllistävästi.. No, mulla on vapaa viikonloppu, jospa sitä sitten sais loputkin omaisuudet lattialta kaappeihin.

Ei jumalauta muuttaminen on kauheeta :D

 

 


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “viimeiset 7 päivää”

 1. Avatar lusene sanoo:

  Hei pahin on nyt ohi, onnea! Voin niiin kuvitella tuon fiiliksen kun tajuaa, että alavarasto unohtui. Onnea uuteen kotiin ja sisustusiloa :)

 2. Avatar hannavuo sanoo:

  Ihan hengästytti lukea :D Ai kamala, sen verran elävästi omakin muutto mielessä, että toivottavasti ei ihan heti tulevaisuudessa ois uus edessä.

 3. Avatar Iina sanoo:

  I feel you!!! Ja siis ei sais yleistää, mut (MIEHET) miten mustakin on lähiaikoina tuntunut siltä, että toi kanssaeläjä tekee mitä ihmeellisimpiä päätöksiä… Mm tänään lähti uudella maastopyörällään töihin (12h päivävuoro, eli kotiin tulee vasta kasin jälkeen) sen sijaan et ois ottanu ton halvemman, pihalla kököttävän pyörän. Eihän siinä muuten mitään, mut kun tää pyörä sit roudataan sisään, pestään ja suurin piirtein peitellään ja halitaan unille…. Eikä sekään haittais, mut kun olis vielä järjestettävää yms niin mieluummin oisin illalla tehny niitä hommia yhdessä, huooooh XD Ja onneks meiän edelliseen kämppään on muuttamassa meiän kaveri, sillä just tänään tajusin et makkarin lamppu on edelleen siellä makkarissa, hups… Viime muutossa ehdittiin käymään laatikoiden pakkauksen yhteydessä tavaroita läpi mut tällä kertaa samasta muuttolaatikosta löytyi judt tolleen IHAN MITÄ tahansa, haha. Oli ainaki jännää purkaa niitä, ku ei voinu tietää mitä löytyy. Mehän ei ees nimikoitu niitä laatikoita tällä erää… Ehkä ens kerralla sit :D

  • ia ia sanoo:

   Haha :D Musta tuntuu että noita miehiä (ainakin meidän :D) yhdistää se, ettei ne ajattele asioita pidemmälle? Onneks sattui tuttu muuttaja kämppään niin ei ihan niin paljoa nolota kysellä unohtuneen tavaran perään, heh! Kyllä se laatikoiden nimikointi oli hyvä ratkaisu, varsinkin siinä kohtaa kun lopussa sisältö oli aivan mitä sattuu, koska oli aivan tuskaa koittaa niiden laatikoiden sisältä löytää yhtään mitään tiettyä esinettä ilman kylkeen kirjoitettuja listoja :D

 4. Avatar Laura sanoo:

  Paljon onnea uuteen kotiin! Muuton jälkeen paras hetki on kyllä se ku tavarat on ekaa kertaa omilla paikoillaan ja saa ihastella uutta kotia <3

  • ia ia sanoo:

   Voi kiitos paljon! <3 Mä vielä odottelen sitä ihasteluhetkeä, ehkä se koittaa sit kun on loputkin huonekaluhankinnat tehty ja edes verhot ikkunoissa :D

 5. Avatar Anne sanoo:

  Muutin viime syksynä ja pakko sanoa, kun tuosta muutostasi luin, että kyllä oma auto jeesii muuttoa mukavasti, vaikkei siihen kalusteet mahdukaan. Aikuisiällä tämä oli 14. muutto eli kokemusta on jos jonkilaisista muutoista.

  Ei voi pieni ihminen kaikkea muistaa 😂. Kiva toi junakuva, samanlaista roudaamista on tullut tehtyä.

  Onnea uuteen kotiin! Ja uuden kodin laittoon, mikä on se paras vaihe!

  • ia ia sanoo:

   Oma auto on kyllä muutoissa melkoinen valttikortti ihan varmsti. No huhhuh, neljännentoista muuton kohdalla menee varmaan jo aika rutiiniilla :D Voi kiitos paljon!

 6. Avatar Laura sanoo:

  …ja tässä on syy, miksi en itsekään oo muuttamassa seuraavaan noin kymmeneen vuoteen. Takana on nyt vieläpä 9 vuotta, jolloin oon joutunut muuttamaan vähintään kerran vuoteen. Ja joka muutossa tietty perinteinen ”tällä kertaa en muuta MITÄÄN turhaa vaan heitän pois kaiken ylimääräsen!”-asenne, joka viimeisen pakkauspäivän pian yöksi kääntyvänä iltana vaihtuu siihen, että vimmalla lappaa ikea-kasseihin aivan kaiken mahdollisen tyhjistä paristoista rikkinäisiin koriste-esineisiin :) nyt onneks nykysessä kämpässä ollaan asuttu jo 1,5 v! Ja ilmeisesti olin jo niin tottunu vuoden välein muuttamiseen että nyt kun ei tarvinnu tavaroita pakata niin sen sijaan oon oikeesti käyny kaikki huoneet ja laatikostot läpi ja pistänyt turhaa kamaa kiertoon. En nyt ihan Marie Kondon tasolle oo päässyt mutta voi että mitä mielenrauhaa saa organisoidun vaatehuoneen katselusta.

  • ia ia sanoo:

   Haha, niin tuttu tunne noi kaaoskassilliset, vaikka kuinka itselleen vannoo ettei mitään turhaa kanna mukana :D Vuoden välein muutto kuulostaa kyllä aika kuluttavalta, toivottavasti nykyinen koti olisi jo vähän pitempiaikainen! Oi ihana, nauti siisteistä kaapeista! Niistä saa yllättävän paljon mielenrauhaa :)

 7. Avatar Petra sanoo:

  Meillä on kans poikakaverin kaa yhteenmuutto edessä tän kuun vaihteessa, ja perhana ku stressaa se jo etukäteen :D inhoan muuttamista! Mut eniten tässä stressaa ehkä se tavaramäärä, ja se ettei etukäteen oikein osaa sanoa mitä kaikkea pitäis karsia koska ei oo varma mitä kaikkea on kaksin kappalein.. noh, eiköhän tää tästä. :’D

  • ia ia sanoo:

   Haha voi eii :D Hurjasti tsemppiä muuttopuuhiin! Toi karsiminen on kyllä varmasti ärsyttävää, varsinkin jos tulee yhtään kinaa että kumman esine nyt säilytetään :D

 8. Avatar Wilma sanoo:

  Ihanaa ja kamalaa, että sullakin muutto takana, mulla juuri nimittäin edessä 5 päivän päästä enkä oo alottanutkaan pakkaamista! heh.. mistä on muuten tän postauksen alhaalla oikeella viimesen kuvan lipasto, jonka päällä on nuo kaksi kasvia? Tosi kiva! Ja onnea uuteen kotiin! :)

  • ia ia sanoo:

   Apuaa, hulluna tsemppiä muuttopuuhiin! Se lipasto on muistaakseni Sotkasta, tykkään siitä itekin hurjasti :)

Kommentoi