maanantai 13. toukokuun 2019

uuden kodin laittoa: odotukset vs. todellisuus

Verhojen hankinta

Odotukset: Marssi Hemtexiin, valitse verhot, marssi ulos, ripusta verhot, ole tyytyvänen.

Todellisuus: Marssi Hemtexiin, löydä unelmiesi verhot, ripusta ne olohuoneeseen vain huomataksesi että ne on 25 cm liian lyhyet. (Kuka ostaa verhot eikä mittaa huonekorkeutta ensin..) Palauta verhot, etsi keskustan verhokaupat 3 kertaa ympäri ja internet 4 kertaa ja tajua, ettei kivoja verhoja haluamassasi koossa sekä hintahaarukassasi ole olemassakaan. Hajoa ja harkitse ripustavasi nipsuihin itsesi. Häpeä vähän meltdowniasi joidenkin yksien verhojen perään.

keltamusta1

Kuvat sateiselta lauantailta, kun käytiin järkälemäisen listan kanssa pitkin Prismoja ja Tokmanneja etsimässä kotiin kaikkea tarpeellista. Unohdettiin muuten viinipullon korkinavaaja, jota päädyttiin lainaamaan naapurista yhdeltätoista yöllä kun just uunista tulleen kalan kaveriksi säästelemämme viinipullo ei sit auennutkaan vaikka koitin siihen kaikki youtuben ”how to open wine bottle hacks” -kikat. Mieli näköjään vähän maassa löylykiuluepisodin jälkeen! Selitys tuonnempana.

 

Keittiötavaroiden purkaminen kaappeihin

Odotukset: Voi tätä kaappitilan määrää! Sen kun latoo kipot ja kupit kaappeihin ja miettii, josko perustaisi kaikkiin niihin tyhjiksi jääviin kaappeihin vaikka postin pakettinoutopalvelun!

Todellisuus: Tajua, että kaapit on vähän hupsunkokoiset. Pyöreät asiat ei meinaa mahtua minnekään. Säilö pyöreitä asioita 45 asteen kulmassa (siis just niin kuin se kuulostaakin), riitele vähän poikaystävän kanssa siitä mikä kippo ja kuppi on kiva ja tarpeellinen ja mikä ei, ja päädy viemään varastoon laatikollinen astioita merkinnällä ”Juulian rumat keittiöjutut”. Ja keittiön kaapeista tyhjäksi ei jää yksikään. Anteeksi naapurit, ei tullut sittenkään sitä pakettinoutopalvelua..

Saunatarvikkeiden hankkiminen

Odotukset: Mene lähi-Prismaan, osta kiva saunakiulu ja löylykauha, poistu kiulullisena kotiin.

Todellisuus: ”Ai tässähän nää saunakiulut onk.. EI HERRANJUMALA 40 EUROO SANKOSTA JA 30 EUROO KAUHASTA?!” Poistu pöyristyneenä kiulutta kotiin. Jatka löylyjen heittämistä siivousämpäristä metalliroskien lajitteluun tarkoitetulla pikkukipolla.

keltamusta2

Kärsivällisyys sisustamisessa

Odotukset: Hiljaa hyvää tulee! Laittelet nyt vaan niitä sulle merkityksellisiä esineitä ympäriinsä, inspiroidut niistä ja ta-dah, lopulta sulla on just sinunnäköinen sisustus. Asut ja elelet ihan rauhassa vaan, kyllä se siitä muotoutuu ihan omalla painollaan.

Todellisuus: ”Mä oon asunut täällä jo VIIKON miksei tää oo valmis ja näytä samalta kuin Asuntokaupat Sokkona -stailaukset?! Paljonkohan maksais jos sen Essin pyytäis ihan vaan nopeesti pyörähtämään täällä? Miksi kello on 1 aamuyöllä, huomenna on aamuvuoro ja mä googlaan ”how to decorate”? ”


Saatat pitää myös näistä:

32 Responses to “uuden kodin laittoa: odotukset vs. todellisuus”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Ai että, en muistakaan millon viimeks joku teksti olis aiheuttanu näin paljon hilpeyttä! Tsemppiä ja kiitos päivän piristyksestä ♡

 2. Avatar Kasuuu_ sanoo:

  Toi kuulostaa niiin multa! Sun löylykiulu-ongelmaan heittäsin vinkin, joka toimi ainakin meillä hyvin. Eli nyt kun kukkakaupat pursuaa erilaisia ulkoruukkuja, kannattaa katsoa niitä sillä silmällä, jotta sopisiko se kiuluksi. Ainakin kivemman näkönen kun se siivousämpäri :D

 3. Avatar Essiiij sanoo:

  Voin niin samaistua tohon saunasetin hintaan. Muutama vuosi sitten ensimmäiseen saunalliseen kämppään muutettuani meinasin myös pyrstölleni lentää kun näin mitä maksoivat.

  Pikaisen googlettelun perusteella Tokmannilla näytti olevan edullisempia. :)

  • ia ia sanoo:

   No jep, ei kukaan kertonut että ne on niin pirun kalliita! Tokmannikin tsekattiin mutta sieltäkään ei löytynyt mieluisaa kun haluaisin semmoisen metallisen. Huoh, ehkä mulla on kaiken lisäks vielä liian tiukat kriteerit :D

   • Avatar Pauliina sanoo:

    Itse löysin ihan kivat ja edullisemmat vaihtoehdot Kärkkäisen verkkokaupasta, mutta toki niihin tulee sitten postikulut :D Hyvissä hinnoissa kyllä pyörivät..

 4. Avatar Iina sanoo:

  Mä samaistun niin jumalattoman paljon, etten voi muuta sanoa…

 5. Avatar ida ihana sanoo:

  Hauska kirjoitus :D Vaikka silloin 1,5 vuotta sitten kun muutettiin, niin ei hymyilyttänyt tällaiset vastoinkäymiset…

  Toivottavasti viihdyt nyt kodissasi vielä entistäkin paremmin, ja se palkitsee vaivan!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • ia ia sanoo:

   Kiitos kun kommentoit! Joo kyllä mä odotan sitä hetkeä kun olen tyytyväinen kaikkeen, mutta onneksi uusi koti on jo näin keskeneräisenäkin ihanampi kuin vanha koti :)

 6. Avatar Anonyymi sanoo:

  Kuulostaa ihan liian tutulta :D meillä meni melkein kaikki uusiksi, koska sohva liian iso, tv taso liian iso… Löylykiuku saatiin onneksi lahjaksi, koska hirveän hintaisia ne :D 6kk asuttu, lamppuja ja mattoja puuttuu,koska ei löydy hyviä hyvään hintaan.
  Kommentin pointti, oli ehkä: Koita jaksaa! :D

  • ia ia sanoo:

   Haha voi eii :D Täällä taas toisin päin, että tv-taso liian pieni, sohva liian pieni, keittiön pöytä liian pieni.. Mutta onneksi se hätä ei oo noin päin kovin kriittinen, toistaiseksi tyydyttiin vain isompaan tv-tasoon :D Ja oh gosh, en ole edes aloittanut mattojen kanssa vellomista!? Ehkä tää vielä tästä :,D

 7. Avatar Heli sanoo:

  :D:D voi Juulia. Oot kyllä paras bloggaaja kirjoittamaan elävää tekstiä! Nauroin ääneen rumille keittiöjutuille ja löylykiululle (kirjotin eka löylykiukulle, mutta melkein sama?), jatka samalla tapaa<3

 8. Avatar Kastehelmi sanoo:

  Aaah, mä niin samaistun noihin sun odotukset kohtiin! Saadaan ensimmäisen yhteisen oman kodin avaimet 2 viikon päästä, ja mun mielessähän kaikki on just tota.. Todellisuus on varmaan se, että mä vielä joulukuussakin itkeä tihrustan ja pyyhin nenääni rumiin verhoihin, kun mistään ei löydy just niitä TÄYDELLISIÄ!

  • ia ia sanoo:

   Voi eiii :DD Hei hulluna tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen kotiin, siitä tulee varmasti ihana! Täältä saat muuttoturhautumistukea mikäli sellaista kaipaat :D

 9. Avatar Laura sanoo:

  Hahaha voi eiii. No mut ainakin oot näyttänyt söpöltä vaikka kotoutumisen kanssa on ollu haasteita! Me muuten ostettiin joku halpiskauha just tollasen Prisman hintakauhistelun jälkeen niin eikös se kauha ollut kuukaudessa halki, olis vaan kannattanut sijoittaa. Tai jatkaa löylyttelyä raejuustopurkilla.

  • ia ia sanoo:

   Ehkä mä sitten sijoitan siihen saunasettiin, vaikka olin ajatellut sijoittaa vähän johonkin kivempaan kuten vaikka huonekaluun jota näkee muulloinkin kuin kerran viikossa hikisenä saunan lauteilla :,D

 10. Avatar Laura sanoo:

  Kuulostipa tutulta. Samaan päädyin aikanaan saunakiuluostoksilla. Verhopulma vaivaa ajankohtaisesti täälläkin.

 11. Avatar Riikkanen sanoo:

  Hei! Verhopulmaan vinkkinä, että Eurokankaassa on tosi hyvä kangasvalikoima ja monesti siellä on ollut tarjous, että verhojen ompelu tulee kaupan päälle.

  • ia ia sanoo:

   Kävin penkomassa Eurokankaankin! Tosin budjetti rajasi kangasvaihtoehtoja niin hurjasti ettei sieltäkään löytynyt unelmien kangasta, plaah. Mutta jos löytyiskin niin sieltä saisi kyl ilmaisen verhojen ompelunkin kaupan päälle, olis niin näppärä.

 12. Avatar Victoria sanoo:

  Hahhah! ihana kirjotus Juulia tästä sain kyllä päivän naurut 😂😂😆❤️

 13. Avatar Nimetön sanoo:

  Täällä nakottu jo 8 vuotta!!! :D :D löylyä siivousämpäristä KU EI SAAKELI MINÄHÄN EN SANKOSTA VIITTÄKYMPPIÄ MAKSA

 14. Avatar Emmi sanoo:

  Mun saunakombo on leivontakulho ja hammasharjamuki, ihanaa etten ole yksin sälittävyyteni kanssa :D

 15. Avatar An sanoo:

  😂 😂 😂 😂 😂 Parasta

Kommentoi