torstai 16. toukokuun 2019

mitä tänään tein?

Voi mä muistan sen ajan, kun blogi oli se paikka johon aika lailla joka ikisen päivän päätteeksi kaadoin koko päivän tekemiseni. Ihan vaan jutustelin että mitä olin tehnyt, mitä olin syönyt ja missä olin käynyt, ikään kuin jotakuta se joka ikinen päivä kiinnostaisi. (Tosin tuolloin kiinnosti, muistatteko kun blogipostauksiin tuli lähemmäs sata kommenttia per postaus vaikka aiheena olisi ollut peilin kautta otettu asukuva jossa pää on rajautunut pois?)  Joten otettaisko vanhojen aikojen kunniaksi tältä ihan perus keskiviikolta samanlainen päiväkirjamainen lorotus, että mitäs tein missäs kävin ja mitäs söin!

keskiviikko1
Mitäs tein?

Mulla oli tänään arkivapaa, aii vitsit ne on parasta! Harvinaisen aikainen herätys tuli postimiehen toimesta, joka soitteli sopiakseen meidän uuden tv-tason toimituksesta. Eilen Postilta oli tullut viesti aamulla ennen kasia että saiskos olla paketti A. tänään B. huomenna vai C. muu mikä, ja vastaus piti laittaa tekstiviestinä takaisin noin tunnin sisällä. Öö morjens, en tasan ole puhelimeni äärellä aamulla välillä seiska ja kasi, olen joko töissä tai unessa.. Joten tekstiviestimissauksen seurauksena ei saatu toimitusta vapaapäivälle, vaan paketin toimitus siirtyi ensi viikkoon. Mur.

Kampesin itteni ylös ennen yhdeksää poikaystävän jäädessä vielä nukkumaan, ja suuntasin pika-aamupalan jälkeen ulos ottamaan muutamat kuvat kampanjapostausta varten. Olin takaisin kotona jo ennen yhtätoista, ja oli aivan maailmanvalloittajaolo! Oon suorittanut päivän main eventtini eikä kello ole vielä edes 12!

Aurinko paahtoi lasitetun parvekkeen niin lämpimäksi, että tarkenin viltin mutkassa lueskella uusimman Avotakan (jonka nyysin eilen tädiltä). Lähettelin parvekkeelta whatsapp-kuvia lehdestä poikaystävälle olohuoneeseen että oisko tää kiva ja oisko tää kiva.

idkeskiviikkoc1
Mitäs söin?

Ostin ainekset sitruunapastaan, eli kaksi sitruunaa, oliiviöljyä ja ravintohiivahiutaleita joita ajattelin kokeilla juuston korvikkeena. Sain eilen tädin luona vieraillessani lahjaksi kirjan ”Vegebudjetilla”, josta innostuin niin paljon että olin tänään vääntämässä jo toista kymmenen minuutin pastaa kirjasta. Eilinen versio oli pestopasta, jonka määrää koitin vähän lisätä hurauttelemalla enemmän raaka-aineita, jonka seurauksena pestosta tuli syömäkelvottoman valkosipulista ja etikkaista. Tämän päivän sitruunapasta oli ehkä vähän parempi suksee, mutta siihenkin sitten taisin puristaa vähän liian ponnekkaasti sitä sitruunaa.

Missäs kävin?

Iltapäivällä lähdin metsästämään uusien kotikulmien kirppareita. Yksi kiva löytyi! Pitkällisen tarjonnan tutkailun jälkeen päädyin ostamaan mua puhutelleen puisen omenan eurolla. En tiedä miksi se omena nyt niin puhutteli, ehkä se oli vaan niin kivan pyöreä ja sileä.

keskiviikkoc2

Illan agendaan on kuulunut kamppispostauksen valmiiksi kirjoittelu, kaupassa käynti (testasin kerkeänkö kauppaan kun kello on 21.53 ja kauppa menee kympiltä kiinni, kerkesin!) ja makkarin raivaaminen tyhjäksi lattioilla pyörineestä tavarasta. Haluan kokeilla sinne uutta järjestystä, ja haluan kokeilla sitä tasan NYT klo 23 illalla kun poikaystävä tulee töistä ja auttaa mua siirtelemään huonekaluja, enkä esimerkiksi tulevana viikonloppuna.

Noniin, ja nyt sitten 100 kommenttia sisällöllä ”mäkin tein tänään pastaa”, kiitos! No ei vaan :D Kivaa torstaista aamuyötä!


Saatat pitää myös näistä:

42 Responses to “mitä tänään tein?”

 1. Avatar Anne sanoo:

  Heipat Walesista! Mun mielestä tällaiset arkipostaukset on ihan parhaita ja täältä tulee kuulumisia myös samalla mitalla. Opiskelen tosiaan täällä Briteissä ja vielä pari viikkoa jäljellä, tietysti vuoden viimeisiä tenttejä viedään ja tänään luin addiktioista ja itsetuhoisuudesta (psyka siis oma alani). Lounaaksi uuniperunaa ja iltapäivällä kahvit terassilla. Täällä säät ovat hellineet viime päivinä ja illalla heitin vielä lenkin lähimetsässä. P.s. ihana toi omena!

  • ia ia sanoo:

   Onpa kiva kuulla että näitä jaksaa lukea :) Ja erityiskiitos kun jaoit omatkin kuulumiset! Sun opinnot kuulostaa supermielenkiintoisilta. Ja uuniperunaa pitäisi itsekin tehdä useammin! Olispa ihana että tämmösestä tulis tapa, että lukijatkin kirjottelis mulle kuulumisiaan ^_^

 2. Avatar ida ihana sanoo:

  Musta tällaistakin postausta oli vaihteeksi taas kiva lukea!:) Tykkän kirppistelystä, ja jos sulla on suositella kirpputoreja Helsingissä, kuulisin/lukisin niistä mielelläni :)

  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • ia ia sanoo:

   Onpa kiva kuulla! :) Mä oon vähän laiska kirppistelijä ja tykkään käydä lähinnä vaan erityisen lähellä sijaitsevilla kirppiksillä :D Vanhoilta huudeilta tykkäsin Sörnäisten Fidasta ja Alppiharjun Jadesta, Recci ja Zirppari tuli kierrettyä aina välillä myös. Niin ja Fida Marina! Oon kuullut paljon hyvää myös Relovesta :)

 3. Avatar nipsu sanoo:

  Hei! Päätinpä nyt nostalgisuuden vuoksi kommentoida. Sitruunapasta kuulostaa yksinkertaisuudessaan oikein buenolta! Tämmöisiä postauksia lisää, kiitos pus!

 4. Avatar Sandei sanoo:

  Minusta on kamalaa kun suuri osa bloggaajista ottaa kauheat paineet siitä, että postauksella pitää aina olla jotenkin niin viimeisen päälle mietitty aihe ja sen pitää olla maailman tapahtumarikkain. Omasta mielestä perusjutut eli mm. nämä ”miten päiväni kulutin” on niitä parhaita postauksia. On kiva lukea ihan vain miten päiväsi kulutit ja niihin on helppo samaistua. Ja se, että osaa kertoa mielenkiintoisesti ihan omasta normipäivästään, kuvastaa sitä, että osaa oikeasti kirjoittaa. Myös rennot ja aidot blogit puhuttelee paljon enemmän kuin ne jäykät joissa jokainen tai ainakin joka toinen postaus on yhteistyö. Harvoin kommentoin, mutta jokaisen postauksesi luen. Jatka siis samaan malliin :)

  • ia ia sanoo:

   No joo, siihen tää blogikulttuuri on vähän meinannut mennä kun mukaan on tullut niin vahvasti esimerkiksi kaupallisuus. Mutta parasta kuulla, että tällaiselle sisällölle on vielä lukijansa! Sun kommentista tuli ihan erikoishyvä mieli, kiitos <3

 5. Avatar Raisa sanoo:

  Mäkin tein tänään pastaa! :D Se oli kanapasta niillä monivärisimpukkapastoilla, meillä asuu alle metrin pituisia nirppanokkia niin eipä tarvi sitruuna tai pestopastoja tehdä.

  Kivaa kevättä sulle, oli tämän kommentin perimmäinen idea, luin sun blogia jo silloin aikanaan. :)

  • ia ia sanoo:

   Haha :D No mut hei jos se pestopasta olis monivärisimpukoiden seassa niin meniskö se sitten? Ihana kuulla että lueskelet mun juttuja edelleen :) Aurinkoa kevääseen!

 6. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  En tehnyt pastaa :( Söin halvan fetan salaattia, hiukan pettyneenä fetan odotetusti kalliimpia kumppaneitaan huonompaan makuun ja koostumukseen. Rinnalle paistoin niitä marokkolaisia grillipaprikoita, jonka ohjeen bongasin jostain blogipostauksesta. Mies ei pitänyt ollenkaan, kämppis sitä vastoin ylisti niitä.

  • ia ia sanoo:

   Sen oon kyllä oppinut että juustoissa ei kannata pihistellä! T. kerran ostin jotain muuta kuin Auran sinihomejuustoa, never again :D Kiva kun tulit kertomaan sun ruuat, tuli jotenkin hyvä mieli ^_^

 7. Avatar Kissa sanoo:

  Hei mäkin voisin tehdä pastaa tänään!

 8. Avatar jtta sanoo:

  Mäkin tein tänään pastaa! Oikeasti! Jee!

  :D

 9. Avatar kejer sanoo:

  Ajattelin tänään tehdä pastaa, jee! :D

  Eilisen kulutin haahuilemalla puutarhakaupassa noin kolme tuntia kun koitin pähkäillä miten saisin käytettyä meidän terasseilla olevia jäätävän isoja kiinteitä kukkalaatikoita ilman että ne pitäis täyttää kokonaan mullalla. Haluaisin vaan kyseenalaistaa päätöstä laittaa tollaset 65cm syvät ja 75cm leveät laatikot tonne kun kuitenkin asutaan kerrostalossa niin se mullan ja kasvien raahaaminen tänne on aika mielenkiintoinen proggis..

  No mut, lisää tämmösiä postauksia kiitos!

  • ia ia sanoo:

   Kolme tuntia kaupassa haahuaminen kuulostaa erittäin tutulta :D Toivottavasti sait haahuilun lopputuloksena ongelman ratkaistua! Ja mitä kukkia ajattelit laittaa? :) Kiitos kivasta kommentista, mä laitan vastaavia lärinöitä jatkossakin ^_^

   • Avatar kejer sanoo:

    Sain jonkinlaisen ratkaisun, mut kukat pitäisi vielä päättää. Himottaisi laittaa vähän chilejä, laventelia, tomaattia.. Epäilyttää vaan että kuinka niitä sitten jaksaa hoitaa :D

    Toivottavasti teillä on uudessa kämpässä parveke niin pääset kans jatkamaan kasvihulluutta sinnekin :)

    • ia ia sanoo:

     Oo, kuulostaa hyvältä! Pikkusenko semmoiset minit chilinpalot olis söpöjä :D Joo parveke on täälläkin, pitäis ehkä laajentaa tuota kasviosaamista sinne asti! Tosin en tiedä mihin asti se kasviosaaminen vielä tälläkään taolla ylettyy :,D

 10. Avatar Nimetön sanoo:

  IHANA postaus!<3

 11. Avatar S sanoo:

  No nyt on pakko kommentoida. Nimittäin hullua, tein tänään pitkästä aikaa pastaa ja söin sen tän blogipostauksen ääressä :D

 12. Avatar Olppa sanoo:

  Just kiva postaus! Tulin lisäämään omankin kommenttini – 1/100 siis nyt. ;)
  Nykyään tuntuu kyllä, että bloggaaminen on siirtynyt instagramiin pääosin. Siellä ainakin itse aikaani kulutan suurimmaksi osaksi, vain sinun ja pari muuta verkkosivustoblogia ovat tietokoneen kirjainmerkeissä seurannassa. :D

  • ia ia sanoo:

   Jee! Täähän siis sai ihan ennätyspaljon kommentteja, oon niin happy :D Jep, kaikki on siirtynyt instagramiin.. Vaikka itsekin siellä aikaa kulutan niin silti jostain syystä en osaa sinne sisältöä tuottaa! Ihana että oon vielä sun kirjanmerkeissä :D

 13. Avatar Jenni sanoo:

  Täältäkin löytyy toi Vegebudjetilla-kirja. Pitäisikin muistaa ottaa siitä inspiraatiota silloin, kun tarvisi ruokaideoita. Usein selaan reseptikirjat innoissani silloin, kun ne saan, mutta unohtuu sitten palata niihin. Sen sijaan sitä googlaa epätoivoisena jotain reseptejä. Tuossakin kirjassa on vaikka kuinka monta ihanaa reseptiä. Ehkä kesän tavoitteeksi voisi asettaa, että pitää kokeilla joka viikko vähintään yhtä reseptiä keittokirjoista.

  • ia ia sanoo:

   Joo vähän samaa vikaa mullakin! Kävi itseasiassa just sama mielessä tuota kirjaa plärätessä että miks mäkin aina turvaudun nettiin kun kirjahyllyssä on jo parikin hyvää vegekirjaa joista en oo kokkaillut aikapäiviin :D Voitais asettaa molemmat tommonen ”vähintään yksi uusi resepti viikossa” -tavoite!

 14. Avatar Maija sanoo:

  Mukava päivä sulla! Kirppareilla on mukava kierrellä, vaikka aina ei mitään löytäisikään :)

 15. Avatar Heli sanoo:

  Aiemmin seurasin aktiivisesti blogeja. Nykyään en oikeastaan ollenkaan, mutta vähintään kerran kuussa kirjoitan googleen ”colour me” ja tuun kattomaan sun kuulumiset. Ja sitäkin harvemmin jätän kommenttia. Musta on kaikista kivointa lukea sun tavallisesta päivästä ja bujoilusta :)

 16. Avatar Verna sanoo:

  Porlammin Vuustokuutiot toimii muuten tosi hyvin pastassa, jos tykkää vuohenjuustosta! Laitoin kaveriksi kaurakermaa, cashew-pähkinöitä ja kirsikkatomaattia, ja olisinkos laittanut ravintohiivahiutaleita tai porlammin vegeä, sitä perusmallia. Hyvää oli. :) Ja mukava postaus, peruspostaukset uppoaa aina, vaikka harvemmin saa aikaiseksi kommentoitua.

  • ia ia sanoo:

   Aii vitsit kun kuulostaa hyvältä! Mä itseasiassa taisin maistaakin Vegemessuilla noita vuustokuutioita, ne oli yllättävän hyviä. En ole koskaan niitä vielä ostanut joten vois kyllä kokeille! :) Kiitos kun kommentoit <3

 17. Avatar Ellu sanoo:

  Hehe, söin itsekin eilen pastaa :D Luulisi, että siihen on jo opiskelijana täysin kyllästynyt mutta ilmeisesti ei…
  Ja tällaset postaukset on just parhaita!

 18. Avatar Cece sanoo:

  Oi vitsit, näyttäispä munkin pasta yksinkertaisuudellaan noin kivalta. Mutta se on just semmonen makaronimössö minkä vois laittaa sanakirjaan
  kohdalle ”opiskelijabudjetti”.
  Mut nää arkiset jutut on just kivoja! Etenkin sun kirjotustyyli on jotenkin semmonen samaistuttava ja veikeä silleen tosi innostavalla tavalla, joten mielellään lukee vaikka kertoisit näkemästäsi koppakuoriaisesta. :D Joku muukin tossa jo aiemmin mainitsi saman, mutta munkin koneella oot suosikkipalkissa edelleen, ja ollut jo varmaan kohta 10 vuotta! :)

  • ia ia sanoo:

   No hei voin kertoo että tuo ei maistunut yhtä hyvältä kun se näytti :D Ja kun ripottelet päälle jotain juustoa ja laitat kylkeen jonkun random basilikanoksan niin heti upgreidaantuu ihan mikä tahansa makaronimössö! :D Voi miten kivasti sanottu, kiitos :) Ja oho, oon otettu noin pitkäaikaisesta suosikkipalkkipaikasta!! <3

 19. Avatar Milla sanoo:

  Mäpä olin tänää paloautossa, poliisiautossa ja synttärikesteillä herkuttelemassa. Kyllä kelit suosii! Ja hei kirpparilöydöt on ihan parhautta! Ne paranee vielä hieman kun omia löytöjä voi ihastella ja esitellä somessa 🙊 brag away my darling💕

Kommentoi