perjantai 17. toukokuun 2019

MUUTTO: pro tips & hacks

Kaupallinen yhteistö Pelican Self Storagen kanssa

Vieläkö jaksaa muuttoaiheisia juttuja? :D Täältä pesis vielä yks! Sain teiltä taannoiseen postaukseen aivan kullanarvoisia hihaässiä liittyen muuttoon, jotka haluan nostaa ihan kunnolla näkyville sieltä kommenttiboksin uumenista ja joista monia tuli hyödynnettyä omassakin muutossa. Tuli huomattua, että siinä ruljanssissa on kyllä joka ikinen pro tip kiva olla takaraivossa.. Tämä postaus on samalla toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pelican Self Storagen kanssa.

pelicanc4

Pakkaa hätävarakassi mentaliteetilla ”näitä tarvitsisin viikonloppureissulla”. Näin löydät kätevästi paria ensimmäistä päivää varten samasta paikasta kaikki pesuvälineet, vaatteet, meikit, alusvaatteet ynnä muut, joita olisi aiivan hermoja riekaloittavaa koittaa penkoa niistä kymmenistä pahvilaatikoista parina ekana päivänä. Mä pakkasin itseasiassa tätä varten matkalaukun: Oli muutenkin hyödyllisemmäntuntoista muuttaa täysi kuin tyhjä matkalaukku eikä violettina huutava jättimatkis sekoittunut muun randomnyssäkkämeren joukkoon.

Satsaa muuttolaatikoihin. Niistä surullisenkuuluisista banaanilaatikoista ei ole mitään muuta kuin harmia: Ne hajoaa käsiin eikä niitä voi edes pinota. Me muutettiin pahvilaatikoilla, joihin askarreltiin itse kädensijat (ihan must). Muuttolaatikoihin liittyen tuli lukijalta vinkki Pelican Self Storagen pahvilaatikoista. 10 jykevää kädensijallista pahvilaatikkoa maksaa 29 e, ja pahvit on helppo muuton päätteeksi litistää ja jemmata varastoon odottamaan seuraavaa käyttöä.

Harkitse myös muovisten muuttolaatikoiden vuokraamista. Laatikot saa usein ovellekannettuna muutamaa päivää ennen muuttoa ja kun laatikoiden palautuspäiväkin on sovittu, niin siinä on automaattinen potkaisu takalistoon saada kamat purettua pois laatikoista heti muuton jälkeen.

pelicanc3

Pakkaa huone kerrallaan, merkkaa laatikoiden kylkeen sisältö mahdollisimman tarkasti. Tavaroiden sisäänkantovaiheessa laatikot löytää saman tien oikean huoneen nurkan, ja purkaminen helpottuu huomattavasti. En olis kyllä ikinä ilman merkintää löytänyt esimerkiksi vanhan kämpän turvalukon avaimia, jotka olin erehdyksissä pakannut muuttolaatikoiden uumeniin: Ne oli laatikossa, jossa luki ”eteinen”. (No okei, siinä luki myös ”maapallo” ja ”cupcakemaker”..)

Nokkakärryt. Aivan ehdottomat! Me pinottiin useampi pahvilaatikko kärryihin päällekkäin mikä nopeutti ja helpotti kantamista huomattavasti, ja myös joitain hissiin mahtuvia huonekaluja (pesukone..) oli helpompi käsitellä kärryjen avulla.

pelicanc6

Muista mahdollisuus varaston vuokraukseen. Jos muuttojen väliin jää aukko ja tarvitset tavaroille tilapäisen säilytyspaikan, tai jos uudessa kodissa on vaikkapa varastotilaa ihan superniukasti, niin kannattaa harkita varastotilan vuokraamista.

pelicanc1

Pelican Self Storagelta löytyy 14 varastoa sijainniltaan näppäristä lokaatioista ympäri pk-seutua. Kävin tutkailemassa (ihanan kärsivällisen ja avuliaan asiakaspalvelijajampan kanssa :D) Vallilan toimipisteen varastoja, ja ne oli kyllä ihan super siistejä, turvallisen oloisia ja helppokäyttöisiä. Ei tarvitse pelätä varastovoroja, joista on ainakin Helsingin seudulla saanut lukea usemmin kuin kerran, eikä vaikkapa kosteusvaurioita. Varastoja löytyy eri kokoisia jo yhdestä neliöstä ylöspäin eikä varastoon tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa: Ekat kaksi kuukautta saa puoleen hintaan ja varaston voi irtisanoa milloin vain. Omalla varastolla pääsee käymään ovikoodilla aamuvarhaisesta puoleen yöhön. 

pelicanc7

Pakkaa astiat pyyhkeisiin ja lakanoihin (ainakin niin pitkälle kuin liinavaatekaapin sisältöä riittää). Näin säästyt kädet tahraavilta sanomapaperimytyiltä ja kuplamuoveilta, ja säästät samalla pakkaustilaa.

Pakkaa keittiön first aid kit. Lukija nimitti tätä ”kahvilaatikoksi”, johon pakataan kahvin- ja teenkeittovälineiden, muutaman mukin ja vaikkapa keksipaketin lisäksi talouspaperia, roskapusseja, sakset ja muuta tuikitärkeää, jotka viedään ensimmäisenä uuteen keittiöön ja josta on helppo keittää ”tiukan paikan välikahvit” (tuttu ilmiö :D). Mä taas aloitin meidän muutossa pakkaamisen keittiöstä, mutta jätin parit astiat sekä tietenkin joka päivä käytössä olevat kahvintekovälineet sun muut juustohöylät aivan viimeiseksi, jotka pakkasin sitten omaan laatikkoon vasta kun oli vikat aamupalat vanhassa kodissa väännetty. Laatikosta tuli sisällöltään automaattisesti ”näitä tarttet joka päivä”-boksi.

Pakkaa pikapeti. Tää oli jotenkin tosi symppis vinkki! Rullaa patja puhtaine lakanoineen, peittoineen ja tyynyineen kelmun tai jätesäkin sisään. Jos muuttopäivän iltana ei riittänyt energiat kasaamaan sänkyä, niin pikapeti paljastuu lattialle supernopeasti kelmun alta.

pelicanc8

Kiitos kaikille muuttovinkkinsä jakaneille, jospa tästä postauksesta olisi jotain hyötyä!


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “MUUTTO: pro tips & hacks”

 1. Avatar lusene sanoo:

  Kiitos! Olen itse muuttamassa joskus vielä tämän vuoden puolella ja uskon, että vinkeistä tulee olemaan hyötyä, niin pitääpä laittaa postaus muistiin :)

 2. Avatar Roosa sanoo:

  Huh, muuttaminen on kyllä aina yhtä kauheeta. Syksyllä tuli piti muuttaa kämpästä remontin alta karkuun, joten tuli lyhyellä aikavälillä pakattua ja purettua koko kämppä kahdesti… Toivottavasti ei tarvii nyt muutamaan vuoteen tuota rumbaa harrastaa! Hyviä vinkkejä kyllä, varsinkin välikahvit on must siinä vaiheessa kun meinaa väsy ja epätoivo iskeä :D

  • ia ia sanoo:

   Voi eii, muuttorumba on kyllä hirveetä ja varsinkin jos sen joutuu jumppaamaan tommosen väliaikaisuuden takia vielä tuplana! Toivottavasti saat olla nyt hetken ilman ainoatakaan muuttolaatikon pakkaamista :D

 3. Avatar SK sanoo:

  Tulipa hyvä mieli tästä postauksesta. Kiva, että vinkeistä oli aidosti hyötyä :) Onnea uuteen kotiin!

 4. Avatar Saija sanoo:

  Kiva postaus! Mua kiinnostaisi lisäksi tietää sun prop tipsit pitkän matkan muuttoon, kun olet kuitenkin muuttanut Kajaanista Helsinkiin saakka. Itsellä saattaisi olla syksyllä tai ensi vuoden puolella edessä muutto Tampereelle ja oon vähän hukassa, että miten sen parhaiten saisi sujumaan ilman takapakkeja… :D

  • ia ia sanoo:

   Meillä lähti yksi peräkärryllinen auto ja sit perus henkilöauto muuttokamojen kans Kajaanista Helsinkiin, ja mä tulin loppusiivouksen jälkeen perässä junalla juurikin sen tarpeellisuusmatkalaukun ja oisko ollut vielä polkupyörän kanssa :D Siinä meni paljon huonekaluja uusiks kun ei halunnut roudata niin pitkää matkaa oikeasti mitään turhaa. Muutamat muistolaatikot taisin myös viedä äidin varastoon joten hyödynnä säkin ihmeessä mahdollisen perheen varastotiloja jos on jotain mitä haluat säilyttää mutta millä et kuitenkaan varsinaisesti sillä uudella paikkakunnalla mitään tekis :D Hurjasti tsemppiä muuttoon!

   • Avatar Saija sanoo:

    Kiitti paljon vinkeistä! Tuo on kyllä totta, että suurin osa isoista tavaroista kannattaa suosiolla laittaa eteenpäin, eikä roudata väkisin mukana. Jospa tuosta selviää! :D

 5. Avatar Salkko sanoo:

  Harvinaista herkkua lukea kolme postausta putkeen, harvoin olen niin kiireinen etten sun blogissa käy näin pitkään aikaan! Kaikki postaukset oli kyllä hyvä osoitus sun lyömättömästä kirjoitustaidosta ja kyvystä yhdistää asiaa ja huumoria. Just tätä tarvitsen sekasaunavuoroa muistuttavalle bussimatkalle :’D nimimerkki ilmastointi olis kiva varsikin näillä nahkapenkeillä…

  • ia ia sanoo:

   Vitsit tästä tuli hyvä mieli! Kiitos, Salkko :) Aii kamala, toivottavasti et ollut just sillä sekasaunavuorolla mikä jouduttiin poliisin toimesta pysäyttämään :DD

 6. Avatar Matti Muuttaja sanoo:

  Jos muuttaa hissitalosta tai hissitaloon, niin työntökärry on ihan paras asia. Se nopeuttaa muuttoa ja säästää selkää.

  Muuttaminen on niin !”¤¤¤%&##! ettei semmoseen viittis ihan joka vuosi.

  Onnea uuteen kotiin.

  • ia ia sanoo:

   Mun oli pakko googlata että mikä on työntökärry :D Mutta näppäriltä vaikuttaa! Nokkakärryt ajoi melkein samaa asiaa :) Jep, kohtuuttoman montaa muuttorumbaa ei kyllä toivoisi edes pahimmalle viholliselle :D Voi kiitos!

 7. Avatar Tiina sanoo:

  Mun mielestä banaanilaatikot on ihan parhaita! Niissä on kahvat valmiina, enkä yhtään laatikkoo oo vielä saanu rikki, toisin kuin kaikenlaisia muita pahvilaatikoita :o
  Ja kyllä niitä mun kokemuksen mukaan voi pinota :D Niissähän on kannet.Ja se on kans kätevää, että ne on kaikki samankokosia.

  • ia ia sanoo:

   No ei ne suotta ole sitten saaneet kulttimainetta! :D Mun kommentoijilla on vaan selkeesti ollut huonoja banaanilaatikkokokemuksia, liekö sitten väärän merkkiset banaaniboksit olleet kyseessä :D

Kommentoi