keskiviikko 12. kesäkuun 2019

Viime päivien saavutuksia

kesakk4

Pyörän kesäkuntoon laittaminen. Eli suomeksi sanottuna kolme vuotta tyhjillään olleiden renkaiden pumppaaminen. Mä en ole Helsingin kantakaupungin alueella asuessani uskaltanut käyttää pyörääni ollenkaan kun kuuulin kauhutarinoita voroista jotka vie ne pyörät vaikka ne olis köytetty Houdinin kahleilla kattoon, joten pyörä nökötti nätisti ensimmäiset kolme Helsinki-vuotta parvekkeella. Nyt muuton jälkeen mä rohkaistuin siirtämään pyörän alavarastoon ja sunnuntaina oli vihdoin se päivä kun pumppasin sen käyttökelpoiseksi! (Tai no, poikaystävä pumppasi. Menin ensin mielenosoituksellisesti yksin pyöräkellariin fiksaamaan pyörääni kuntoon jonkin pikkusanaharkan päätteeksi, ja kymmenen minuuttia mä siellä ähisin, ennen kuin toinen tuli tarkistamaan tilanteen. Olin käyttänyt pumppua ihan väärin eikä ilmaa ollut mennyt renkaisiin lainkaan, heh..) Mutta nyt kelpaa ajella!

kesakk2

Visiitti Tallinnaan. Pääasiallinen tarkoitus oli hankkia vähän virvoitusjuomia kesää varten parvekkeen jääkaappiin (don’t ask), mutta tarkastaa samalla myös Tallinnan sisustuskaupat. Se sisustuspuoli jäi aika laihanpuoleiseksi kun ei jaksettu suunnata Ülemisteen asti missä olisi ollut mm. Zara Home, eikä Telliskiveenkään lähdetty siinä läkähdyttävässä helteessä suunnistamaan. Siispä nautittiin päivä lähinnä menomatkan aamupalabuffasta ja iltapäivän varjoisasta terassista Vanhassa Kaupungissa.

kesakk1

Aurinkosuojaus hankittu! Ekojen helteiden pelästyttämänä tämä kalkkilaivan miehistön jäsen suuntasi jokakesäiseen tapaan kohti aurinkorasvahyllyjä. Ensin olin valitsemassa lapsille suunnattua SPF 50 -tonkkaa, mutta sen suojakalvon läpi en olisi kuulema ruskettunut kun aikaisintaan kesällä 2021 joten päädyin keventämään suojakerrointa SPF 30:een. Valitsin kuitenkin helposti suihkittavan öljyn jota on iisi lätkiä kadonneen kerroksen päälle likaamatta käsiä, ja jossa on sekä UVA että UVB -suojat, toisin kuin tuossa nappulaliigan voiteessa. Kun kuulema täytyy olla molemmat, t. tein taustatutkimukseni googlessa. Öljyttynä kelpasi talsia Tallinnan helteisiä katuja ja mätsätä kukkatoriin.

kesakk3

Kokkikouluun osallistuminen. Ylitin itseni kun rohkenin mukaan muutamien muiden bloggaajien kanssa kokkikouluun, jossa loihdittiin kolmen ruokalajin illallinen. Tästä on tulossa vielä myöhemmin oma merkintänsä, mutta olipa kiva istua iltaa pitkästä aikaa tämänkin lajin kollegoiden kanssa! Vaikka hillittömät alemmuuskompleksithan sitä iskee kun muut puhuu analytiikoista ja optimoinneista ja mä vajoan lasini taakse kun en osaa osallistua keskusteluun, hah. Mutta superkiva että pääsin tällaiseen mukaan, ja maanantai-ilta venähti niin pitkäksi että kotiin päin suunnatessa aurinkokin oli jo laskemassa.

Ihanaa keskiviikkoa!


Saatat pitää myös näistä:

2 Responses to “Viime päivien saavutuksia”

  1. Avatar lusene sanoo:

    En kysy mutta kommentoin: parvekejääkaappi kuulostaa ihan mahtavalta. Söpön värinen pyörä myös :D

    • ia ia sanoo:

      Haha :D No on se kyllä ajatuksena aika huikee kesäksi! Mutta ekaa sähkölaskua kauhulla odotellessa :,D

Kommentoi