tiistai 02. heinäkuun 2019

kurkistus uuteen kotiin, vihdoinkin!

Kaupallinen yhteistyö: Poster Store

koti12

No joko olis aika vilauttaa vähän tätä uutta kotia! Vaikka on vielä paljon kaikkea hankittavaa, niin pahin sisustuspuuska alkaa olla laantunut ja perusjutut on alkaneet muotoutua uomiinsa sen verran että täältä viitsii nyt muutamat kuvat ottaa. Ja voihan sitä sitten uusien päivitysten myötä aina ottaa uusia kuvia :) Sain tilata uuteen kotiin itselleni Poster Store :lta muutamat julisteet näkyvyyttä vastaan, joten siinä mielessä tämä merkintä on tehty yhteistyössä Poster Storen kanssa.

koti10

Jotenkin ahdistavaa laittaa kotikuvia nettiin. Se on se perus kun vertailet itseäsi muuhun netistä löytyvään sisältöön jotka on asuntojuttujen osilta usein niitä lattiasta kattoon italialaisilla design-laatoilla itserempattuja mitälielofteja, joissa makkarissa on kerrostolkulla vilttejä, tyynyjä ja kahvikuppeja rennosti keskelle sänkyä aseteltuna, keittiöstä pursuaa huolettomat basilikat ja olohuoneen seiniltä löytyy ties mitkä perinnehirvensarvet ja 82-lamppuiset design-kattovalalisimet. Tää meidän koti on vaan ihan tuikitavallinen 57-neliöinen saunallinen vuokrakaksio, enkä ostanut näitä kuvia varten yhtäkään rekvisiittabasilikaa. Tää on ihan vaan tavallisten tyyppien tavallinen koti joka toimii meille :)

kotic3

Tehtiin sisustuksen suhteen kompromissi: Mä saan päättää miltä näyttää olohuoneessa, ja poikaystävä saa päättää, miltä näyttää makuuhuoneessa. Meinasi olla kova pala alkuun kun olen tottunut siihen että oon saanut laittaa kodin aina just sennäköiseksi kun olen halunnutkin, mutta kun koti on puoliksi jonkun muunkin kuin minun, niin enhän mä voi joka nurkkaa tunkea täyteen riemuprinttejä, auringonvärejä ja hassunhauskoja pikkuyksityiskohtia vaikka kuinka haluaisin. Mutta hyvin mä tämän diilin olen kuitenkin sisäistänyt :D

koti15

kotic2

Olohuoneen/keittiön ollessa mun valtakuntaa valitsin tottakai väreiksi just sitä keltaista ja oranssia, ja huonekaluissa toistuu valkoinen ja mänty. Aika lailla kaikki mun vanhat huonekalut muutti mukana, olohuoneeseen hankittiin ainoastaan tv-taso.

Keittiönpöydän taakse valitsin luontoaiheiset suuret 70×100 taulut Morning Sun ja Monstera Leaves. Valitsin niihin kultaiset kehykset, jotka toimi kivasti yhteen muiden kultaisten ja keltaisten yksityiskohtien kanssa.

koti8

Keittiö on meillä omassa pienessä syvennyksessään, joka aukeaa olohuoneen puolelle. Uudessa keittiössä on varmaan triplaten laskutilaa edelliseen verrattuna, aii että on elämä helpottunut! Tosin mikro ei tietenkään mahtunut sille osoitettuun mikrokoloon.. Ehkä hankitaan jossain vaiheessa uusi niin vapautuu pöytätilaa vielä entisestään.

kotic6

Edellinen asukas jätti itse asiassa kaikkiin asunnon huoneisiin valaisimet kattoon jotka mun on jossain vaiheessa tarkoitus vaihtaa ainakin sen olohuoneen riisipaperipallon verran, mutta keittiön pieni simppeli hehkulamppu saa varmaan jäädä tuohon.

koti23

Keittiössä on yksi hupsu tyhjä seinäkohta, ja valitsin siihenkin suuren 70×100 -julisteen Jumping Manin. Vesilätäköiden yllä hyppelevä herra oli vaan niin symppis!

kotic5

Eteiseen koitettiin etsiä pitkään kapeaa pientä kaappia jonka päällä pitää avaimia ja jonka sisään voisi kätkeä kaikkea eteissälää, mutta kaikki potentiaaliset vaihtoehdot oli niitä samperin kenkäkaappeja joissa ei voi säilöä mitään muuta kuin kenkiä. Päädyin sitten Hemtexin ritilään jossa pysyy päivän postit ja aurinkolasit sun muut, ja lisäsin alalaitaan roikkumaan kaksi s-koukkua joihin voi ripustaa avaimet. Niin, ja parasta eteisessä on PEILIKAAPIT! Vihdoin mä nään itteni kokonaisena jostain pinnasta, oon elänyt viimeiset 4 vuotta ilman kokovartalopeiliä.

koti2

No sitten se makkari. Olin ensin kauhuissani kun kuulin, että poikaystävä haluaa siitä musta-valko-harmaan. Siis mitä, mun kodissa mustavalkoharmaata?! Miten tylsää.. No, sain mä sinne ripoteltua nyt vähän seinäryijyä ja maatuskaa, ja harmaiden verhon kammostakin pääsin yli kun löydettiin Vallilan hopeana hohtavat verhot, joiden teossa on käytetty muovipulloja. Edes jotain spessua :D Loppujen lopuksi olen oppinut tykkään tuosta makkaristakin, värimaailma tekee siitä tosi levollisen ja sinne on helppo rauhoittua.

kotic1

koti3

Väkisin mukaan ujutettu miniryijy!

koti5

Sängyn yläpuolelle valitsin The Matterhorn ja Birds -julisteet, jotka sopi sävymaailmaltaan tosi nätisti makkariin.

koti1

Semmoinen koti! Tosiaan olis hankittavana kaikenlaista olohuoneen verhoista makkarin mattoon, mutta baby steps. :)

Ja hei psst, sain Poster Storelta alennuskoodin jaettavaksi! Jos koti kaipaa piristystä, niin koodilla colourme30 saa 30% alennusta kaikista julisteista lukuunottamatta Selection-osion julisteita. Koodi on voimassa 14.7.2019 saakka ja alennus lasketaan normaalihinnoista.


Saatat pitää myös näistä:

24 Responses to “kurkistus uuteen kotiin, vihdoinkin!”

 1. lusene sanoo:

  ”To get: hermot” :,D

  Tosi ihana koti! Kauniin harmoninen värimaailma ja tyylikkäitä ratkaisuja, mutta ei kuitenkaan sellainen kliininen valko-beige-harmaa kuvastokämppä. Tykkään.

 2. Anno sanoo:

  Mistä tuo makuuhuoneen miniryijy on? Aivan ihana <3

  • ia sanoo:

   Se on itseasiassa veke.fi :sta :D Ostin yhtä seinähyllyä mikä ei oo vielä päätynyt seinälle, ja hetken mielijohteesta tarttui ryijykin mukaan!

 3. JennyP sanoo:

  Ihanan näköistä! Saako udella mistä tuo ihana keltalatvainen ryijy ja olkkarin keltaiset tyynyt on? Muutto itsellä edessä ja vähän keltaista mahtuisi uuteen kotiin <3

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Ryijy on kaverin tekemä, keltaiset tyynyt on H&M Homesta :) Keltainen on kyllä hyvä piristysruiske!

 4. taru sanoo:

  Toi makramee on upee! Mistä se on? Oon ite tehny yhen, toinen on just kesken. Hauskaa hommaa!

  • ia sanoo:

   Eiks oo! Se on mun kaverin tekemä :) Makrameet on kyllä niin nättejä että tekis mieli itsekin kokeilla niiden tekoa!

 5. kejer sanoo:

  Jee, kotipostaus!

  Pakko sanoa, että ite ainakin kattelen paljon mielummin näitä ei-stailattuja OIKEITA koteja, kuin ylikarsittuja kuvastokoteja. Näyttää oikein kivalta ja levolliselta teidän uus koti. Ootteko harkinnu makkariin jotain mattoa, vois ehkä vielä pehmentää tunnelmaa?

  Mulla on lähtenyt seinillä olevien ryijyjen ja muiden osalta ihan käsistä kun opettelin ite tekemään :,,,D

  Sitäkin piti vinkata, että ainakin meillä on täällä nyt Tigerissä sellaisia vesivärimaalausvihkoja, joissa on valmiiksi kuvioita (kaktuksia ja muita!) foliolla ja jollain minkä päälle vesiväri ei tartu.

  • ia sanoo:

   Voi kiitos, kivasti sanottu :) Tosin musta tuntuu että nykyään ne kuvastokodit on niitä jotka pursuaa yksityiskohtia toisensa perään ja mä vaan mietin että kuka niiden keskellä jaksaa siivota :D Joo matto on ehdottomasti hankintalistalla! Ja munkin tekis mieli opetella tekemään itse noita ryijyjä, tosin en usko että saisin omiin seiniin ripustaa niitä enää yhtäkään :,D Aaw, kuulostaapa kivalta kesätekemiseltä noi vihkot! Pitää kurkata kun seuraavan kerran menee Tigerin ohi ^_^

 6. emzi sanoo:

  On kyllä todella kivan näköinen koti teillä :)

 7. Kaunis ja persoonallinen koti, ja ihania nuo seinäryijy ja makramee!

 8. Maija sanoo:

  Teillä on kaunis ja tyylikäs koti!
  Ootte sisustaneet omalla tyylillänne :)

 9. Saija sanoo:

  Teidän koti on just ihana! Sopivan yksinkertainen ja selkeä, mutta löytyy kuitenkin piristäviä värejä ja upeasti olet(te) yhdistellyt eri elementtejä ♥ Tästä saa inspiraatiota omaankin kotiin!

 10. Ihana koti! Mun mielestä kummatkin huoneet on omalla tavallaan onnistuneita, itse kun rakastan sinistä niin makkari oli ehkä väreiltään enemmän omaa. Tyyli kuitenkin molemmissa mielytti silmää tosi paljon.

  Sanon samaa kuin tuolla edellä, katson ennemmin kotia joka näyttää kodilta ehkä kotia joka näyttää siltä, että siellä on sisustusarkkitehti vetänyt kaiken vimpan päälle. Enemmän saan ideaa tällaisista kodeista joissa tuntuu siltä että ihan oikea ihminen asuu siellä :)

  • ia sanoo:

   Vitsit, kiitos tosi paljon :) Sitä tuntee somessa niin pöhköjä alemmuuskomplekseja vaikka sun mistä vaikka mäkin tykkään meidän kodista tosi paljon :D

 11. Larremoi sanoo:

  Nuo maatuskat on maailman söpöimmät!!

 12. Siri sanoo:

  Ihana koti teillä! Meiltäkin löytyy tuo Monstera leaves-juliste, se on kyllä kaunis (ja kasvihullun mieleen..). Ja apua, olis ihan kamalaa jos joutuis tekemään tuollaisen sisustuskompromissin! :D Meillä minä olen onneksi saanut tahtoni läpi ja päättää lähes koko kodin sisustuksesta. Vähän aikaa sitten koin kyllä järkytyksen kun miehellä todettiin pölyallergia ja hän vihjaisi että voisit tuosta olohuoneen hyllyjen päältä vähän vähentää maatuskojen ja muiden kivojen pikkutavaroiden määrää kun ne kerää aika paljon pölyä… D Nouuu!

  • ia sanoo:

   Voi kiitos! Hah joo, se jollain tapaa auttaa mun viherkasvikaipuuseen, ei ole ollut niin pakottava tarve hankkia uusia kun vakiokasvi roikkuu kehyksissä :D Vitsit, onpa kiva että oot saanut tehdä teidän kodista just mieleisesi :) Voisko ne maatuskat saada johonkin lasin taakse esille? Vai onko olemassa mitään katu-uskottavia vitriiniratkaisuita :D

Kommentoi