keskiviikko 17. heinäkuun 2019

mitä tehdä sateella?

Luojan kiitos sääennuste näyttää tuleville päiville vähän kesäisempää meininkiä, mutta ihan siltä varalta, että tuo sadetta tihkuttava viileys vielä jatkuu, niin tässä viisi omakohtaisen kokemuksen perusteella hyväksi havaittua kesätekemistä nihkeästä säästä huolimatta. Terveisin nimim. en ole yhtään katkera siitä, että mun kesäloman aikana oli ehkä kaksi aurinkoista päivää..

polapola5

1. Ulkoilmaleffa parvekkeella

Jos asunnostasi löytyy lasitettu parveke, niin raahaa sateisena iltana sinne kaikki talouden viltit (mahdollisesti myös patja, peitot ja tyynytkin jos oikein mukavuudenhaluiseksi heittäydyt), laita villasukat jalkaan, kata partsipöytä täyteen herkkuja ja kruunaa kokonaisuus kantamalla vielä telkkarikin sinne parvekkeelle. Sitten vaan parit kynttilät ja valoketjut palamaan, ja sulla on ulkoilmaleffateatteri valmiina!

polapola4

2. Käy museossa

Kliseinen sadesään vinkki, mutta silti mainitsemisen arvoinen. Tutki ennakkoon museoiden ilmaiset sisäänpääsypäivät joita on usein kerran kuussa. Pro tip, Amos Rexiin pääsee vitosella jos olet alle kolmekymppinen! Me käytiin juurikin Amos Rexissä, josta löytyy tällä hetkellä Ars Fennica -kilpailun ehdokkaiden töitä, mutta myös Kiasma ja Designmuseo kiinnostaisi.

 

polapola3

4. Kumpparit jalkaan ja silti ulos

Meidän uusin villitys on Wizards Unite (eli siis Harry Potterin maailmaan sijoittuva puhelinpeli jossa seikkaillaan Pokemon Go:n tyyliin oikeassa ympäristössä esineitä ja hahmoja etsiskellen), ja sen parissa on tehty iltalenkki jos toinenkin. Jos ja kun sää ei suosi, niin sitten vaan villakerroksia lisää, kumpparit jalkaan, sontsa kouraan ja ulos. Bonuksena se, että voit kahlata lätäköt läpi pikkulapsen tavoin koska sulla on kumpparit. (Onks siellä ketään toista velhopeliä pelaavaa? Please sanokaa että on :D)

polapola2

3. Fake it till you make it

Jos auringonsäteet on kadoksissa koko loman ajan, niin feikkaa itsellesi auringon kosketus iholle. Mä en ole vuosikausiin käyttänyt itseruskettavaa, mutta tänä kesänä tuli taas joku kalpeusahdistuskohtaus, ja kokeilin Doven uudistunutta asteittain päivettävää itseruskettavaa vartalolle (Summer Revived ja se kalpeamman ihmisen vaihtoehto), ja Laveran kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa nassuun. Molemmat tarttui mukaan ihan vaan Prismasta sinne iltapala-ainesten sekaan periaatteella ”haluan ruskettua nyt” ilman mitään sen tunnollisempaa taustatutkimusta, mutta olen kyllä ollut molempiin tuubeihin tyytyväinen!

 

polapola1

5. Tee silti sitä mitä suunnittelitkin

Mun kesäloman to do -listalla oli käydä nauttimassa edes kerran aurinkoisista merialanäkymistä Löylyssä, mutta kun ei jumaleissön niitä kelejä ollut, niin mentiin sitten eräänä hyisenä päivänä sinne joka tapauksessa. Useimmilta terasseilta löytyy vilttejä joihin kääriytyä (kuten löytyi tuoltakin), monessa paikkaa on myös lämpölamput ja bonuksena paikat on usein puolityhjiä koska ootte niitä harvoja hölmöjä, jotka tulee +12 asteen säässä terassille.

Kaikki muutkin sadesään kesätekemiset jakoon kommenttiboksiin, kiitos!


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “mitä tehdä sateella?”

 1. Avatar Tii sanoo:

  Always!
  jos ymmärrät mitä tarkoitan :D

 2. Avatar Johanna sanoo:

  Kävin keräämässä mustikoita ystäväni kanssa eilen. Mustikoiden keräämisestä saa hyvän mielen ja samalla kuntoiltua ainakin omasta mielestäni. Sadesäällä ei mustikoiden kerääminen ole kovin hyvä idea. Sadesäällä tykkään väritellä värityskirja ja nukkua päiväunet, pelata korttipelejä, syödä herkkuja ja kattoa TV:tä jotain leffaa, leipoa vaikka marjapiirakkaa tai jotain muuta.

  • ia ia sanoo:

   Ai vitsit, mustikkametsään täytyy suunnata itsekin vielä tälle kesää! Pakastin pitäis saada täyteen.. Ja päikkärit on kyllä erityisparhautta sadesäällä :D

 3. Avatar hannavuo sanoo:

  Ihania vinkkejä! Etenkin toi parveke-elokuvateatteri :D Täytyy hyödyntää kesäloman jälkeenkin, jos (kun) sateita esiintyy vapaapäivinä.

  Tänään tosin kävin (poikkeuksellisesti auringonpaistetta) tossa kodin viereisessä puistossa värittelemässä pari tuntia värityskirjaa. Ai että, olipa kivaa! Tääkin jostakin sun vinkkipostauksesta poimittua.

  • ia ia sanoo:

   Kiva jos tästä oli iloa :) haha, värittäminen best! Pitäis pitkästä aikaa kaivaa itekki väritysvehkeet esiin!

 4. Avatar Petra sanoo:

  Wizards Unite:n pelaaminen on mun lempparitekemistä tällä hetkellä! Oon kolmessa viikossa päässy jo levelille 13 (vai vasta levelille 13? en osaa sanoa onko se paljon vai vähän). Käyn lähes joka päivä vähintään tunnin kävelyretkellä ton pelin kanssa, poikakaveri on alkanut kutsua niitä mun Potter-kävelyiksi :D tuleepahan liikuttua ja oltua ulkona!

  • ia ia sanoo:

   Mä oon level 14 :D kyllä siihen on saanut hetken pelata joten voidaan me sopia että se on ”jo”! Se on kyl totta et siinä tulee ihan huomaamatta liikuttua. Tai no käveltyä hetki ja sit pysähdyttyä viskomaan loitsuja :,D

 5. Avatar mennika sanoo:

  Omia sadesään suosikkijuttuja on kirjastossa oleilu (okei tätä en ole tehnyt pitkään aikaan itsekään, pitäisi!) ja kirppareilla kiertäminen! Sitten tietysti perus kahvittelut ja leffattelut.
  Onneksi kesäiset säät tuli takaisin (saisi olla vielä kesäisempää allekirjoittaneen mielestä tosin), toissapäivänä istuttiin reilu neljä tuntia piknikillä työpäivän jälkeen! Se oli ihanaa.

  • ia ia sanoo:

   Kirjastossa oleilu kuulostaa kyllä niin instagrammaamisen arvoiselta sadesääaktiviteetilta! Ihana uppoutua sateen ropistessa kirjojen takakansiin :) Jep, kyllä nämä helteet olikin tervetulleita! Meillä kans kului eilen se neljä tuntia maauimalassa loikoillessa, ah.

Kommentoi