maanantai 16. syyskuun 2019

kuinka venyttää kampaajallakäyntiä?

En ole käynyt kampaajalla kolmeen kuukauteen. Ei kait siinä nyt normaalisti mitään, monihan huitelee ihan huoletta pitkiäkin aikoja tekemättä hiuksilleen sen kummempia eikä eroa entiseen juurikaan huomaa, mutta voin kertoa, että jos hiusmalli on lyhyt+otsis+punainen väri, niin kyllä sen tauon muuten huomaa.

diyhair

Mutta kyllä laiska penninvenyttäjä keinot keksii. Yllä oleva kuva on otettu pari päivää näiden kuvien ottamisen jälkeen, ja välissä ei ole huntin heittämistä kampaajan kassaan, vaan alla olevan arsenaalin kanssa hetken lymyily kylppärissä. Eli tässä on mun ensiaputarvikkeet kampaajakäynnin venyttämiseksi!

iddiyhair2

Värjäävä hoitoaine

Olen testannut vaikka mitä settejä punaisen värin ylläpitämiseksi, mutta lempparini on värjäävä hoitoaine sen helppokäyttöisyyden vuoksi, ja bonuksena hoitoainemuhittelun jälkeen hiukset jää ihanan pehmoisiksi. Parhaaksi testaamani on kampaamoista saatava Evo Fabuloso sävyssä Mahogany (olen myös käyttänyt porkkanapääaikoina sävyä Copper, hyvin toimi sekin!). Vinkit käyttöön:

 • Levitä hoitoaine kumihanskat kädessä, jos et halua näyttää siltä kuin olisit ollut osallinen kolmannen asteen murhaan.
 • Varo päänahkaa jakauksen kohdalta. Muuten joudut hinkkaamaan jakausta pumpulipuikolla pari seuraavaa päivää.
 • Ohje sanoo vaikutusajaksi 3 minuuttia, mutta mä hengaan huoletta hoitoaine päässä parikin tuntia. Se on vain hoitoainetta, joten vahinkoa hiuksille ei tapahdu.
 • Väri haalistuu pesu pesulta: Pidennä pesuväliä kuivashampoolla, ja saunassa hiukset kannattaa suojata pyyhkeellä. (Kantapään kautta opittua kun kulutin yhden iltapäivän hinkkaamalla juuriharjalla saunan seinästä punaista väriä pois..)

Värjäävä tyvispray

Tämä on juurikasvun kanssa taistelevalle ihan täydellinen tuote! Suihkutan tyven piiloon kuivasta tukasta, ja tyvi pysyy piilossa seuraavaan pesuun saakka. Oon kuullut ettei nuo tyvisprayt juurikaan toimi vaaleissa hiuksissa, mutta omille tummepaa tyveä kaipaaville hiuksilleni olen löytänyt täydellisen sävyn Loreal Magic Retouch Mahoganysta. Vinkki käyttöön:

 • Käytä tuotetta pakkauksen mukaan ravistamalla huolella ja suihkuttamalla hiusten tyveen n. 15 cm etäisyydeltä, mutta laita korkki kiinni jo silloin kun pitelet purkkia vielä pääsi yläpuolella! Olen pilannut yhden paidan kun onnistuin tiputtamaan sille tipan sprayta joka ei lähtenyt pesussa sitten millään.

Leikkaa otsista itse

Tämä on vähän kyseenalainen vinkki, ainakin yksi kampaajistani sanoi että tule vaikka mieluummin ilmaiseksi siistimään otsis ohikulkumatkalla kuin kajoa siihen itse saksilla.. Mutta en mä siihen pahaa tuhoa ole saanut aikaiseksi vaikka saksiin olen itse tarttunutkin. Vinkit otsiksen itse leikkaamiseen:

 • Leikkaa hiuksia hiustenleikkuuseen tarkoitetuilla saksilla. Niitä löytyy ihan perus-Sokokselta muiden hiustarvikkeiden luota.
 • Leikkaa vain puhtaita ja kuivia hiuksia. Kuiva hius nousee hieman, joten kosteana leikatun otsiksen saksii helposti liian lyhyeksi.
 • Itse tykkään leikata semipaksun otsikseni kahdessa kerroksessa: Klippaan puolet otsiksesta pinnille ylös ja leikkaan ensin alimmat hiukset, ja sitten vasta loput. Muu tukka on koko prosessin ajan kiinni.
 • Älä leikkaa otsista liian pitkälle: Lopetan viimeistään sinne missä kulmakarva loppuu.
 • Älä kohota kulmakarvoja kun leikkaat (otsis näyttää pidemmältä kuin oikeasti onkaan) ja etene rauhallisesti mieluiten liian vähän, kuin liian paljon kerralla leikaten.
 • Pehmennä lopuksi otsista saksimalla pystysuunnassa otsiksen reunaa (hyvä havainnekuva täällä.)
 • Leikkaa otsis ennen kuin meikkaat. Niitä pikkuisia hiustenpaloja on aivan joka paikassa, ja joudut pesemään naaman vedellä vähintään kolme kertaa ennen kuin saat ne kaikki pätkät pois.

Löytyykö sieltä muita kampaajanvälttelijöitä? Parhaat vinkit kehiin!


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “kuinka venyttää kampaajallakäyntiä?”

 1. Jenna sanoo:

  Käyn kerran vuodessa kampaajalla niin ihan sama mitä silloin maksaa haha :D Mutta otsiksen saa leikattua monessa paikassa n. 5 eurolla (hyödynsin tätä kun vielä omistin otsiksen). Hiusten värjääminen on vaihtunut teiniajoilta omaan väriin/siihen että isken hennavärin tai raitoja hiuksiin – paljon taloudellisempaa, terveellisempää ja ekologisempaa. Nämä vaan toki omia valintoja, mutta uskomatonta millainen määrä kemikaaleja tungetaan itseemme ja ympäristöön monta kertaa vuodessa :/ Tätä toki itsekin tein yläasteella, mutta onneksi niistä ajoista on jo 10 vuotta. Plus nykyään saan paljon enemmän kehuja hiuksista mikä on toki aina plussaa :D ja rahat menee kivempiin asioihin<3

  • ia sanoo:

   Joo hiusten värjäämiskierteestä on kyllä aika hyvä ekoteko päästä eroon. Ihana kuulla että pärjäät kerran vuodessa -tahdilla, mitä vähemmän aineita (ja rahaa) siihen tukkaan joutuu upottamaan niin sitä parempihan se ois :)

 2. Saara sanoo:

  Pakko pelotella hoitoainekatastrofilla! Olen itsekin aina ajatellut, että hoitoainetta ei voi olla liikaa eikä sitä voi pitää liian kauan päässä. No, väärin ajateltu.

  Minulla on vaaleat hiukset ja yritin juurikin pidentää kampaamoväliä tutuilla keltaisuutta poistavilla tuotteilla. Ajattelin, että laitetaan hoitsikkaa kerrankin kunnolla, koko pituuksiin reilusti! Sivuhuomautuksena, että hiukseni ovat yli puolimetriset.

  Pyyhkeen alta paljastui yhteen liimautuneita, rasvaisen näköisiä suortuvia. Ei mitään vähän littanaa tukkaa, vaan silmin nähden hoitoaineiset hiukset. Tilanne oli kaiken lisäksi tosi vaikea pelastaa! Meni monta pesukertaa, ennen kuin hiukset palautuivat normaalitilaan 🙈

  • ia sanoo:

   Apua, voi ei! Onneksi ei kuitenkaan hiusten kunnolle tapahtunut mitään raskauttavaa? Mutta ei oo hyväksi hiuksille muhitella yhtään mitään aineita nyt ihan loputtoman pitkiä aikoja :D

Kommentoi