keskiviikko 27. marraskuun 2019

It’s beginning to look a lot like.. November

Kun taloudessa asuu joulufanaatikko (ja se en itseasiassa ole minä), niin kämpän koristelu jouluisammaksi on aloitettu jo hyvissä ajoin. Kyllä me onneksi marraskuun puolelle ehdittiin ennen ensimmäisten valojen ripustamista!

joulukoti1

Tunsin oloni vähintäänkin mummoksi, kun asettelin senkin päälle joululiinan. Sesongin mukaan vaihtuvat verhot enää vain puuttuu :D Tosin mummo olisi mankeloinut liinan alakerran pesutuvassa siloisaksi, mä puolestani roiskaisin liinan lähinnä testin vuoksi senkin päälle ja päätin sen olevan ihan kiva värintuoja, ja sovin keskenäni silittäväni sen myöhemmin. Well, one month later..

joulukoti2

Toissavuonna parin euron Tigerin patterivalot hengaili keittiön seinällä kellon ympärillä, viime vuonna ne puolestaan pötkötti makrameen päällä. Tänä vuonna laitoin ne kulkemaan pianoa pitkin. (Äiti äiti, kato kun sun kesällä ostama parvekekasvi on vieläkin hengissä!! En tosin vieläkään tiedä että mikä se on..)

joulukoti9

Pianon yllä hengailee tämän joulun eniten taistelua aiheuttanut koriste. Poikaystävä vänkäsi Clas Ohlsonilla että joulusukka on saatava, ja minä olin että ei me ny jumalauta mitään saakelin sukkaa osteta?! Mutta kun pyhä lupaus kuului, että tontut aivan satavarmasti käyvät tuomassa sinne pieniä ylläreitä aina silloin tällöin, niin taivuin ruman sukan edessä. (Ja jos et voi peittää jotain rumaa, niin sitten alleviivaa sitä, eli ripusta sukka paraatipaikalle keskelle näkyvintä seinäpätkää.) Tosin sen ekan kerran, kun löysin sukasta Twixin piparinmakuisen version, olin sitä mieltä että sukka on ihan okei :D

joulukoti7

Viime vuonna Clas Ohlsonilta löytynyt kynttelikkö löysi paikkansa keittiön pöydältä. Viime vuonna se oli pitkänä versiona senkin päällä, tänä vuonna taittelin sen suppuun. Nuo saa luvan olla meidän adventtikynttilät.

idjoulukoti5

En tiedä mikä päähänpisto oli heittää yksi valosarjoista tv:n ympärille, mutta se on yllättävän kiva kehys kaikille huonoille joululeffoille joita vuodesta toiseen on huonoudestaan huolimatta pakko katsoa! Ja jep, joulukuusihan se jo siellä.

joulukoti8

Viimeisenä muttei vähäisimpänä: Demogorgon-keittiön paluu!


Saatat pitää myös näistä:

12 Responses to “It’s beginning to look a lot like.. November”

 1. Balle sanoo:

  Joulu. Joo ei.

  piis n lav

 2. Emma sanoo:

  Mäki haluun joulusukan jos sieltä löytyy herkkuja välillä <3

 3. Kisu sanoo:

  Käytännön kysymys jota orastavana koristelijaihmisenä mietin: onko teillä nuo valot päällä ns. aina, vai napsautatteko päälle aina aamuisin/kotiin tultuanne? Ja onko ne paristoilla toimivia vai seinään kytkettäviä? Mä haluaisin laittaa kotia jouluisemmaksi, mutta en oikein ikinä tiedä että miten noiden valojen kanssa ”kuuluu” toimia :D Valaise (höhö) uunoa!

  • ia sanoo:

   Mä sammuttelen valot yöksi ja silloin kun lähden kotoa, ja valot on päällä silloin kun ollaan kotonakin :) Välillä tulee jätettyä yöksi kuusi tai joulutähti päälle kun aamulla on kiva herätä siihen että on jotain valoa olkkarissa vastassa :D

   • Kisu sanoo:

    Jee, kiitos :D Näin arvelinkin! Muistan lapsuudenkotoa tuon joulutähden kajon pimeänä aamuna kun tulee huoneeseen, ihanan tunnelmallista!

    • ia sanoo:

     Haha, ole hyvä :D Niinpä, ja joulukuusen valot aamuhämärässä on myös ihan best!

 4. Aune sanoo:

  Oi, oispa meilläkin toinen yhtä innoissaan joulusta kun teillä :D On kyllä ihanan näköistä!

 5. Heli sanoo:

  Heei, tuo sukkahan on ihan symppis :D nyt tuli inspiraatio laittaa iteki enemmän joulua kämppään, nyt 1.12. siihen lienee virallinen ”lupakin” :D nauroin tuolle demogorgon-keittiö -viittaukselle, mahtava!

Kommentoi