tiistai 03. joulukuun 2019

5 arjen piristäjää

Äsh, tänään oli vähän huono päivä. Harvinaisen stressaavaa töissä ja siihen päälle kotona laiskan toimettomana makoiltu ilta, joka eskaloitui parin tunnin päikkäreihin, vaikka alla olikin melkein kahdeksan nukuttua yöunituntia. Ja niiden päikkäreidenkin ajan näin vain työunia. No mutta, mikäs moiseen ankeuttajatiistaihin parempi lääke kuin tiirata puhelimen kameran rullaan tallentuneita kivoja pikku juttuja viime viikoilta!

markivoi2

Maanantai-ilta leffassa. Käytiin eilen työpäiviemme jälkeen katsomassa Knives Out, joka oli viihdyttävin leffa vähään aikaan! Usein leffassa käynnin mieltää niin viikonloppuhommaksi, että tuntui melkein rikolliselta valita pikkuinen karkkipussi leffaa varten ihan tavallisena maanantaina, mutta olipa harvinaisen mukava arkiviikon aloitus. (Liputkin oli halvemmat kuin viikonloppuisin toim. huom.) Ja ehdoton suosituspeukku kyseiselle leffalle, superviihdyttävä musta komedia/trilleri/murhamysteeripläjäys!

markivoi3

Hotelliaamiainen ihan huvikseen vaan. Käytiin viime viikon sunnuntaina syömässä aamiainen hotellin aamiaispöydästä, vaikkei siellä yötä oltu vietettykään. Miksi en ole aikaisemmin tajunnut, että hotelliaamiaiselle voi lampsia ihan noin vain? Ja usein tilaa on vaikka et olisikaan varannut pöytää ennakkoon, kuten tuntuu että jokaisessa pääkaupunkiseudun brunssimestassa saa tehdä. Pro tip: Pukeudu hotelliaamiaisreissulle kuitenkin kuten menisit hotelliyön jälkeenkin, jossain lämpimässä paidassa ja pehmoisissa housuissa. Paljon kivempi vyöryä himaan sen luonnonjugurtti-hedelmä-puuro-croissant-megaleipä-vohveliähkyn jälkeen.

markivoi6

Torttupellillisen taikominen kahdesta torttutaikinalevystä. Joulun ekan torttuerän jäljiltä pakkaseen jäi pyörimään kaksi taikinalevyä, jotka leipasin kymmeneksi tortuksi tekemällä kahden normaalikokoisen lisäksi liudan minitorttuja! Minitorttu syntyy halkaisemalla perustorttuneliö vielä neljään osaan. Siinä sitten uunissaoloajan saa jännittää, että pysyykö hillonokare minitortun päällä vai valahtaako se pellille. Sanoisin että tämänkertainen suoritus hillolta aika 3,5/5.

markivoi1

Nappula-armeija huomioliiveissään ihmettelemässä Stockan jouluikkunaa. Siis en kestä, näillä tarharyhmillä taitaa olla joulukuun agendassa aina vierailla Stockmannin jouluikkunalla, sen verran monta yliviivaustussin väristä minijengiä olen niitä liikkuvia hahmoja nähnyt tapittavan!

markivoi5

Lauantaina silmien alle maalatut pilkut. Olin lauantaisen työvuoron jälkeen niin uupunut että en jaksanut alkaa ehostaa itteeni sen kummemmin vaikka oltiin sovittu näkevämme kaveriporukalla meillä, mutta vaihdoin sentään peruskorvikset keltaisiin, lisäsin työnutturan ympärille keltaisen donitsin, sekä silmiin rajaukset ja tiplut rajausvärillä myös alaluomille. Pienelläpä piristyi peilikuva!

markivoi4


Saatat pitää myös näistä:

8 Responses to “5 arjen piristäjää”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Naurahdin spontaanisti tolle ”hotelliaamupalalle voi lompsia noin vain”-kommentille, tuli nimittäin sellanen mielikuva että lappaat vaan hotellin ovista sisään ja otat lautasen kouraan! :Dd Kiva postaus!

 2. Avatar Maija sanoo:

  Arjen pienet piristykset on parhaita!
  Täytyy leipoa itsekin joulutorttuja viimeistään viikonloppuna :)

  • ia ia sanoo:

   Voi leivo! Ihan vaan jo pelkästään sen takia, että hillon laiton jälkeen saa nuolla luumuhillolusikan. Ja ehkä sniikata siitä jämähillopurkista pari lusikallista myöhemminkin :D

 3. Avatar Emma sanoo:

  Hahhahaahaha toi nappula-armeija on tuttu :D Oot vissiin onnistunut ottaa kuvan musta :D

 4. Avatar Vanha lukija sanoo:

  Olisko mitään mahdollisuutta saada enää vuodatuksen aikaisia postauksia näkyville? :)

  • ia ia sanoo:

   Haha voi apua, siellä on sen verran vilunväristyksiä aiheuttavaa settiä että ei kyllä taida pystyä :D Eikä siellä näy enää kuvatkaan, höh!

Kommentoi