tiistai 03. joulukuu 2019

5 arjen piristäjää

Äsh, tänään oli vähän huono päivä. Harvinaisen stressaavaa töissä ja siihen päälle kotona laiskan toimettomana makoiltu ilta, joka eskaloitui parin tunnin päikkäreihin, vaikka alla olikin melkein kahdeksan nukuttua yöunituntia. Ja niiden päikkäreidenkin ajan näin vain työunia. No mutta, mikäs moiseen ankeuttajatiistaihin parempi lääke kuin tiirata puhelimen kameran rullaan tallentuneita kivoja pikku juttuja viime viikoilta!

markivoi2

Maanantai-ilta leffassa. Käytiin eilen työpäiviemme jälkeen katsomassa Knives Out, joka oli viihdyttävin leffa vähään aikaan! Usein leffassa käynnin mieltää niin viikonloppuhommaksi, että tuntui melkein rikolliselta valita pikkuinen karkkipussi leffaa varten ihan tavallisena maanantaina, mutta olipa harvinaisen mukava arkiviikon aloitus. (Liputkin oli halvemmat kuin viikonloppuisin toim. huom.) Ja ehdoton suosituspeukku kyseiselle leffalle, superviihdyttävä musta komedia/trilleri/murhamysteeripläjäys!

markivoi3

Hotelliaamiainen ihan huvikseen vaan. Käytiin viime viikon sunnuntaina syömässä aamiainen hotellin aamiaispöydästä, vaikkei siellä yötä oltu vietettykään. Miksi en ole aikaisemmin tajunnut, että hotelliaamiaiselle voi lampsia ihan noin vain? Ja usein tilaa on vaikka et olisikaan varannut pöytää ennakkoon, kuten tuntuu että jokaisessa pääkaupunkiseudun brunssimestassa saa tehdä. Pro tip: Pukeudu hotelliaamiaisreissulle kuitenkin kuten menisit hotelliyön jälkeenkin, jossain lämpimässä paidassa ja pehmoisissa housuissa. Paljon kivempi vyöryä himaan sen luonnonjugurtti-hedelmä-puuro-croissant-megaleipä-vohveliähkyn jälkeen.

markivoi6

Torttupellillisen taikominen kahdesta torttutaikinalevystä. Joulun ekan torttuerän jäljiltä pakkaseen jäi pyörimään kaksi taikinalevyä, jotka leipasin kymmeneksi tortuksi tekemällä kahden normaalikokoisen lisäksi liudan minitorttuja! Minitorttu syntyy halkaisemalla perustorttuneliö vielä neljään osaan. Siinä sitten uunissaoloajan saa jännittää, että pysyykö hillonokare minitortun päällä vai valahtaako se pellille. Sanoisin että tämänkertainen suoritus hillolta aika 3,5/5.

markivoi1

Nappula-armeija huomioliiveissään ihmettelemässä Stockan jouluikkunaa. Siis en kestä, näillä tarharyhmillä taitaa olla joulukuun agendassa aina vierailla Stockmannin jouluikkunalla, sen verran monta yliviivaustussin väristä minijengiä olen niitä liikkuvia hahmoja nähnyt tapittavan!

markivoi5

Lauantaina silmien alle maalatut pilkut. Olin lauantaisen työvuoron jälkeen niin uupunut että en jaksanut alkaa ehostaa itteeni sen kummemmin vaikka oltiin sovittu näkevämme kaveriporukalla meillä, mutta vaihdoin sentään peruskorvikset keltaisiin, lisäsin työnutturan ympärille keltaisen donitsin, sekä silmiin rajaukset ja tiplut rajausvärillä myös alaluomille. Pienelläpä piristyi peilikuva!

markivoi4


Saatat pitää myös näistä:

Kommentoi