keskiviikko 11. joulukuun 2019

kaksi viikkoa jouluun: odotukset vs. todellisuus

tuomaanc1

Joulumarkkinat

Odotukset: Aii että nyt pääsee imemään itteensä sitä joulutunnelmaa! Täältähän sä löydät nyt ihanat pienet lahjat kaikille niille joille on mahdoton keksiä yhtään mitään ja juot samalla ehkä kupin lämmittävää glögiä.

Todellisuus: Kierrät kalseassa tihkusateessa hirveässä ryysiksessä ne markkinat tasan niiden juusto-, hunaja-, suklaa- ja hillomaistiaisten toivossa. Kierrät alueen ehkä kolme kertaa ja palaat joka kerta vaivihkaa sille samalle juustokojulle maistamaan vielä yhden kuution sitä törkyisen kallista chilicheddaria ja kovaan ääneen pohdit HMM PITÄSKÖ ISKÄLLE OSTAA KIMPALE. Poistut ostamatta kuitenkaan yhtään mitään. Ja olit niin pihi ettet sitä glögiäkään viitsi nauttia, kun kotona jääkaapissa on tonkallinen Marlia josta voit sitten mikrossa kupillisen lämmäyttää.

tuomaan4

Joululahjat

Odotukset: Tätä joulua varten oot korvat höröllään ihan koko vuoden verran ja kirjoitat ylös aina jos kuulet läheiseltä ”oispa kyl kiva” -kommentin. Ostat ehkä jonkin lahjan jo ennakkoonkin, niin joulukuussa tarvitsee enää vain paketoida ne täydelliset nappilöydöt ja keskittyä fiilistelemään joulua.

Todellisuus: Noniin elikkäs kaksi viikkoa jouluun etkä ole hankkinut mitään. Harkitset vakavasti ostavasi S-ryhmän lahjakortit kaikille, joita haluat lahjalla muistaa.

tuomaanc3

DIY-hommat

Odotukset: Eikun hei, nythän sä keksitkin että teet kaikille joululahjan ihan itte! Innostut ajatuksesta että saisit käytettyä sun jämävillalangat joihinkin söpöihin, persoonallisiin ja käytännöllisiin pikku luomuksiin jotka ilahduttavat saajaansa aivan erityisesti, kun niistä oikein Petterin nenän lailla hohkaa että ITTE ON TEHTY! VAIVAA ON NÄHTY! JUST SINUA ON AATELTU! Niin, ja saat kulumaan paljon rattoisammin ne 9 tuntia jotka olet lupautunut katsomaan Lord of the Rings -saagan elokuvia, kun menit tekemään sen kardinaalivirheen että kerroit poikaystävälle ettet ole koskaan nähnyt niitä.

Todellisuus: Tallennat tämän kuningasajatuksen jälkeen Pinterestistä puhelimen gallerian täyteen söpöjä tupsutöitä. Haet alavarastosta lankalaatikon. Se on pari päivää tyrkyllä olohuoneessa sohvan vieressä, jonka jälkeen siirrät sen makuuhuoneeseen sängyn alle. Kuukauden sisällä et ota esiin yhden yhtäkään villalankamyttystä. Katsot ne LOTRit maustaen elokuvaelämystä lähinnä pienillä nokosilla.

tuomaan9

Paketointi

Odotukset: Viime vuodeltahan tais jäädä niitä paketointitarvikkeita niin ei tarvitse niistäkään sitten stressata!

Todellisuus: Paitsi että ei jäänytkään, ja nyt on myös se ajankohta vuosikymmenestä kun tussista loppuu väri ja teippikoneesta teippi. Ostat lahjapaperirullan jossa on lupaavan muhkeasta patukasta huolimatta aivan onneton määrä sitä paperia, ja koitat Youtube-videon opastuksella saada ne kiusallisenkokoiset jämäpaperit riittämään jollain ihme kulmittaintaittelutaktiikalla vielä yhden lahjan ympärille. No ei se riitä kun et älyä siitä videosta mitään ja hermot menee.

tuomaanc2

Että aivan ihanaa joulunalusaikaa vaan teillekin! Nyt kuulema pitää mennä katsomaan Kuninkaan Paluusta jäljellä olevat 45 minuuttia..


Saatat pitää myös näistä:

14 Responses to “kaksi viikkoa jouluun: odotukset vs. todellisuus”

 1. Avatar ida ihana sanoo:

  Sulla on niin ihana huumori, näistä tulee hyvä fiilis!:) Ei sitä tarvitse aina joulua tai muita juttuja niin vakavasti ottaa :)
  Ihanaa, rentoa jouluondotusta,
  Ida Kotona kaupungissa blogista

  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa
  Ps. Laitoin blogiin muutamia lahjavinkkejä. jotka vielä ehtii hyvin tilata kotisohvalta ;)

 2. Avatar Hanna sanoo:

  Hihi tää nauratti :D ps. toi oranssi nallen näköinen takki on ihana <3

 3. Avatar kejer sanoo:

  Hehheh, aika samoilla fiiliksillä täällä menty. Tosin sain kuin sainkin pompom-oviseppelleen tehtyä anopille (suosittelen superjännän dekkarin kuuntelemista samalla, tulee ihan itsestään vauhtia pompomien pyöritykseen) joten loput diy-lahjat voikin sitten ihan suosiolla unohtaa.

  Siellä on näköjään kova leffakoulutus käynnissä, kai oot jo Kummisedät ja _kaikki_ Star Warsit nähnyt? :D Jos poikkis muuten viattomasti kysyy haluatko nähdä sellaisen elokuvan The Irishman, niin a)juokse b)valehtele c)molemmat yllä. Joo, en osaa arvostaa kunnon taidetta, mutta 3,5h Scorsesen hidastempoista draamaa on jo ihan liikaa.

  Joulufiiliksen etsimiseen voin muuten suositella vielä Tallinnaan karkaamista, Raatihuoneen joulutori on kyllä tänäkin vuonna ollut aivan ihana.

  • ia ia sanoo:

   Ooh pompom-oviseppele kuulostaa kyllä hienolta! Pitäisköhän vielä antaa diylle mahdollisuus.. :D Seuraavana on kuule luvassa juurikin ne Star Warsit kun ensi viikolle on jo hankittu leffaliput sitä uusinta katsomaan. Huoh! Siis tiiätkö, me tehtiin se virhe että käytiin ihan leffateatterissa katsomassa se the Irishman, se oli kyllä elämäni pitkäveteisimmät 3,5 tuntia. Mutta onneksi en ollut täysin yksin mielipiteeni kanssa :D Kiitos Tallinna-vinkistä, miksihän sitä Tallinnan reissut ajoittaa aina kesään!

   • Avatar kejer sanoo:

    Kun tajuat olleesi vielä ihan unessa kun kirjoitit kommenttia: kranssi, se on kranssi eikä mikään helvatan oviseppele! :D

    Ja hei, Star Warsit on hyviä kun vaan antaa mahdollisuuden. Tosin, mulle uppoaa oikein mielellään myös LotRit ja Potterit ja kaikki muu fantasiahömppä.

    Tänne Tallinnaan muuten minäkin suosittelisin tulemaan vaan kesällä, mutta nyt joulun aikaan täällä on niin paljon tunnelmaa että voisin vaan haahuilla vanhassa kaupungissa päivät pitkät.

    • ia ia sanoo:

     Siis ei mullakaan välähtänyt, ihan kirkkain silmin ovikranssista selitin minäkin :DD katsotaan miten tuon Star Warssin kanssa käy, vähän kyllä jännittää haha. Ihanaa joulua sinne, ime sieltä joulufiilistä minunki edestä! Tästä vuodesta tuntuu päivät loppuvan kesken.. Ehkä ens vuonna sitten :)

 4. Avatar Heli sanoo:

  Mahtava postaus taas! Nää saa aina nauramaan ääneen :D voin samaistua etenki kahteen ekaan.

 5. Avatar annasofia sanoo:

  loistava! :D

 6. Avatar Emma sanoo:

  Ai vitsi nää on kyllä niin totta!

Kommentoi