keskiviikko 18. joulukuun 2019

joulukuun hitit ja hudit

jouluk4jouluk9

Lounastaukojen hitti: Oon napannut joka aamu mun Kinder-joulukalenterista luukullisen suklaata mukaan ja nauttinut sen lounastauolla kahvin kaverina. Mitä mä tammikuussa teen kun jokapäiväinen suklaa-annos ei olekaan enää ookoo?

Lounastaukojen huti: Perjantai 13. osoittautui nimensä veroiseksi, kun epähuomiossa kaataa lorotin lounasnuudeleideni päälle kiehuvan veden sijaan lähes samanmallisessa termoskannussa ollutta kahvia.

jouluk5

Itsenäisyyspäivän hitti: Kutsuttiin hetken mielijohteesta ystävät katsomaan meille linnanjuhlia, ja pukukoodiksi asetin vaatimattomasti ”linnanjuhlat”. Laitoin myös kaikki juomaan virvokkeensa tölkkien ja pullojen sijaan hienoista laseista. Olipa harvinaisen kiva ilta kun kaikki tapitti telkkaria hienoissa mekoissa ja puvut päällä olutta skumppalasista nauttien.

Itsenäisyyspäivän huti: Itsenäisyyspäivän vastaanoton bingo. Tämä huti ihan vaan siksi, koska olin itse se viimeinen joka sai bingorivin. (Häviörivini oli ”antava kaula-aukko”, ”kansallisasu” ja ”pitkät käsineet”, hitto niitä käsineitä sai odotella!)

jouluk19

jouluk8

Joululahjailuhitti: Kaikki paketit hankittu ja paketoitu! Tosin en ymmärrä mistä ihmeestä tuo jäätävä määrä paperisilppua oikein syntyy?! (Tai no okei ymmärrän, siitä kun yritän taitella niitä päätyjä kiinni ja yhtäkkiä huomaan että mulla on kakstoista kerrosta turhaa paperia joita ei saa nätisti taitettua kolmioksi vaan pitää vähän trimmata ja toivoa ettei lahjansaaja katso niitä päätyjä.)

Joululahjailuhuti: Vaikka yrityksistäni huolimatta koitan pitää poikaystävän paketit mysteerinä aattoon saakka, niin silti se pirulainen meinaa arvata joka ikisen paketin sisällön. Ehkä syynä on se, että kuusen alla odottavat paketit on vapaata hypistelyriistaa, ensi vuonna piilotan kyllä paketit pyörävarastoon. Tai sitten vaihtoehtoisesti teen hämäyspaketteja kuten tein viime vuonna, kun koitin teipata pleikkaripeliin pahvisiivekkeitä ennen kuin paketoin sen maailman omituisimman origamin muotoiseksi teokseksi. Tosin siivekkeistä huolimatta se konna arvasi paketin sisällön silloinkin.. Niin, ja mähän en arvannut omista paketeistani yhtäkään?! Ei oo reiluu!

jouluk7

Kotiruokahitti: Tehtiin pitkästä aikaa uunilohta ja muusia. (Laiskan muijan lisuke: Pakasteherneet ja -maissi!) Lohen syöntiin tuli pitkäksi aikaa ällöstoppi, kun tein sen virheen että ostin alesta suolatun lohen tajuamatta että se on suolattu (älkää kysykö miten), iskin siihen omat suolat päälle ja löin uuniin. Ja sitten söin sitä helkkarin suolaista lohta vedet silmistä valuen koska oli se alennuksesta huolimatta ihan pirun kallis lohi. Mutta virheistä opittiin ja parin kuukauden lohettomuuden jälkeen hyvää taas tuli!

Kotiruokahuti: Oon jättänyt kokkaamatta kaikki jouluaiheiset ruuat, joita suunnittelin tekeväni. Itse pääpäiviksi reissaan kotikotiin valmiiden ruokien äärelle, mutta niiden lisäksi mun haavekuvissa siinsi myös itsetehty joulupöytä, josta oltais voitu nauttia poikaystävän kanssa kahdestaan. Mutta kun joulukuusta loppui päivät kesken ja iltoihin ilmestyi kaikenlaista muuta (kuten huominen Star Wars -leffanäytös huoh), niin jouluiset ruuat on rajoittuneet duunissa nauttimiini valmisriisipuuroihin valmisluumurusinasopalla.

jouluk3

6 yötä jouluun, mitää!


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “joulukuun hitit ja hudit”

 1. Avatar Joulutonttu sanoo:

  Mä pistin pakettiin hämäykseksi koristekiviä ym. Ei arvaa niin helpolla sisältöä =D Tän lisäks sisältö pahvilaatikkoon, sanomalehteä vaimentamaan rapinaa ja kolinaa! =”D

  • ia ia sanoo:

   Haha, niistä kivistä saa salee hyvät ääniefektit :D Mä tungin pleikkaripelin isoon muovilaatikkoon jonka tungin täyteen sanomalehteä ettei kolise ja ettei muodosta arvaa!

 2. Avatar Joulutonttu sanoo:

  Osta tai tee diy kalenteri. Tammikuussa joka päivälle kalenteriin kans suklaa! Kalenterin voi tehä vaikka sukista, pringles purkeista, tai mistä vaan. Pahvilaatikkoon väliseiniä ja niin poispäin. Suklaa tuo iloa päivään. Anna itsellesi lupa. Nauti elämän pienistä asioista <3

  • ia ia sanoo:

   Mä oon kyllä lupia itselleni jaellut erittäin suurella kädellä mitä herkutteluun tulee :D Mutta oikeassa olet :) Ihanaa joulua!

 3. Avatar Maija sanoo:

  Lahjojen paketointi on välillä hankalaa. Itse paketoin kaverille Body Shopin kolmionmuotoista pakettia ja sain sen oikealla määrällä lahjapaperia pysymään kolmiona:;
  Mukavaa joulunaikaa!

  • ia ia sanoo:

   Oho! Se oli salee semmoinen once in a lifetime planeetat oli oikeassa asennossa -hetki, ei kolmionmallisia paketteja vaan paketoida noin helposti :D Voi kiitos sitä samaa sinne!

 4. Avatar ida ihana sanoo:

  Mullakin on Kinder-joulukalenteri, ja ehdoton hitti kyllä!;) Ja uunilohi on yksi ihan parhaista kotiruoista. Jouluruokia meilläkin oli suunnitelmissa paljon, olemme saaneet tehtyä riisipuuroa ja leivottua pakastetaikinasta pipareita. Ne ehtii vielä viikonloppunakin, ja ovat maistuneet ainakin meille hyvin :)
  Ihanaa, kiireetöntä joulunaikaa ja joulumieltä,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 5. Avatar Emma sanoo:

  Ei voi ymmärtää että joulu on noin nurkan takana…ei oo yhtään joulufiilistä…

Kommentoi