lauantai 21. joulukuun 2019

viime viikonloppuna opittua

Viime viikonlopuksi matkustettiin Turkuun! Oli muuten eka kerta (en laske vuosikausia sitten tapahtunutta visiittiä jolloin pääkohteena oli Zara ja H&M), joten oli jo aikakin kotimaasivistää itteensä.

jouluk21

Vaikka ollaan puolivälissä joulukuuta niin haavekuvistasi huolimatta et nouse junasta Winter Wonderlandiin. Vaan aivan karseaan sateeseen. Sade onneksi taukosi sunnuntain puolella niin ei tarvinnut ihan koko viikonloppua sateenvarjon reunan alta tiirailla.

jouluk15

jouluk11

Turussa on kauniita rakennuksia. Lempparini oli vanha kauppahalli sekä vapaapalokunnan tilat.

jouluk17

jouluk13

jouluk12

Manteliglögillä saa siirrettyä pikkunälkää. Vaikka Teerenpeli onkin ketjuravintola, niin se pieni lämpimän kotoisana hohkava kulmatönö oli kuin lahja korkeammilta voimilta siihen hetkeen, kun takana oli 3 tuntia sateisessa kaupungissa vaeltelua liian painava reppu selässä. Otin rommirusinaglögin kourallisella manteleita! Toinen otti vakkarinsa minttukaakaon.

jouluk20

Amélie oli ihana elämys. Reissu oli itseasiassa syntymäpäivälahja mulle poikaystävältäni, liput Turun kaupunginteatteriin katsomaan mun lempileffan Amélien lumoavaa musikaaliversiota. Miks teatterissa ei tule käytyä useammin?!

jouluk16

Hotelliaamiaiselle kannattaa mennä sunnuntaisin aivan viimeistään klo 8.30. Ysiltä siellä on aivan kaikki, jonot on kuin ämpäreitä jaettais, kahvikupit on loppu, voipurkit sörkityt ja leivistä jäljellä enää ne kannikat joista ei saa leikattua kunnollista palaa. Mutta puolta tuntia aikaisemmin me ehdittiin koostaa kaikessa rauhassa eteemme pöydällinen syötävää puurosta jugurttiin, tuoreesta leivästä paahdettuihin kasviksiin tsatsikilla ja hedelmälautasesta jälkkärikroisanttiin Nutellalla. Ja sitten luikittiin niiden eskaloituneiden ihmismassojen läpi takaisin hotellihuoneeseen jatkamaan unia puoleenpäivään asti.

jouluk14

Yatzy kutosilla toisella heitolla ei ole pelkkä myytti. 

Tällä hetkellä istun junassa matkalla kohti Kajaania. Ulkona on jo pilkkopimeää mutta oon näkevinäni että täällä on lunta!! Hei aivan ihanaa rauhallista joulua, kiitos kun teitä on vielä siellä <3


Saatat pitää myös näistä:

10 Responses to “viime viikonloppuna opittua”

 1. Avatar Sanjana sanoo:

  Hauskaa! Mä menin elokuussa kokemaan kesäisen Turun ja se näytti iha samalta sillon ku nyt näköjää, kaatosade ja mullaki liian painava laukku 😂
  Rentouttavaa joulua sinullekin! Huomenna kääntyy meilläkin nokka kohti Kainuuta, kunhan töissä käy aamulla ensin.

  • ia ia sanoo:

   Hahah, poikaystäväkin sanoi että täällähän on aivan juhannussää :,D Oi että, moikataan jos törmätään täällä Kainuun kulmilla!

 2. Avatar Omppu sanoo:

  Hyvää Joulua! @<|:-)

 3. Avatar Laura sanoo:

  Hyvää joulua sullekin ja kiitos kun kirjoitat! On aina kiva tulla lukemaan sun kuulumisia!

 4. Avatar Miis sanoo:

  Hei kiva postaus! :) hyvää joulua!

 5. Avatar Hanna sanoo:

  Leppoisaa joulua!

 6. Avatar mmagic sanoo:

  Ihanaa joulua sinnekin!

Kommentoi