perjantai 27. joulukuun 2019

joulu ei olis joulu ilman..

holid1..riisipuuroa. Ihan vähän olin ehkä katkera, ettei tänä jouluna ollut missään joulupöydässä saatavilla riisipuuron kanssa luumukiisseliä luumuklöntsillä. Ja ihan vähän ehkä mietin, että näin kolmekymppisenä ois voinut sen luumukiisselin verran itsekin osallistua vaikka siihen jouluruuan laittoon.. Tähän asti mun osallistumiseni on ollut aika vakiona koittaa vispata käsin kolmen minuutin ajan sitä rosollinkastiketta ja huokailla kovaan ääneen kun se kerma ei ala vaahtoutua. Lopulta mamma ottaa turhaantuneena kulhon mun käsistä, vatkaa sen kerman loppuun ja mä hipsin viinilasin kans sohvalle. (Tänä vuonna osallistumiseeni voi kyllä lisätä myös ohjelmanumerot ”sillin valmistus” ja ”salaatin teko”, eli Abba-purkin ottaminen jääkaapista ja purkin avaaminen, sekä granaattiomenan erittäin sotkuinen avaamisyritys.)

holid2

..uutta keskinkertaista jouluelokuvaa. Meillä on mamman kanssa muodostunut perinteeksi käydä joulun pyhinä katsomassa elokuvateatterissa jokin leffa, joka on yleensä kotimainen laskelmoitu joulunmakuinen pätkä. Tänä vuonna valinta oli Täydellinen joulu, taidettiin antaa sille solid 2,25 / 5.

holid3

..taantumista veljen kanssa takaisin nappula-asteelle. Ei sillä ole väliä ollaanko 10- ja 15 -vuotiaita vai 25- ja 30-vuotiaita, mä odotan aina joka ikinen joulu yhtä innoissani veljen kanssa vietettyä yhteistä aikaa. Varsinkin nyt, kun asutaan eri paikkakunnilla ja nähdään vain muutaman kerran vuodessa (ja me molemmat ollaan jo ihan supertylsiä aikuisia), tuo jouluaaton mittainen sisarustouhuilu on vaan parasta. Tänä jouluaattona me muun muassa leivottiin pipareita: Mä tyydyin perinteisiin pipareihin ja koristeluun ketsupinnäköisellä sokerimassalla, veli puolestaan teki muumitalon tyyppisen rakennelman jonka parvekkeella on kolme pientä porsasta. Pelattiin myös yömyöhään, ensin Jengaa ja sitten korttipelejä. Tai oikeastaan vain yhtä peliä eli paskahousua koska siihen me molemmat muistettiin säännöt.

idholid4

..lunta. Onneksi Kainuu ei pettänyt tänäkään jouluna, vaan vastassa oli kuin olikin valkoiset maisemat! Pikkasen nihkeeltä on tuntunut näinä Helsinki-vuosina tuo lähes ympärivuotinen teiden kaljuus.

holid6
..sitä ekaa jouluruokahaarukallista, johon on lastattu lanttu- ja porkkanalaatikkoa, rosollia ja rosollinkastiketta sekä pala luumua. Niiltä maistuu mun joulu! Näinä mun kasvissyöntivuosina joulupöydästä on myös löytynyt jokin nimellinen korvike kinkulle, tänä jouluna mentiin ihan vaan Apetitin pakastekasvispyöryköillä :D

holid5

Toivottavasti teilläkin oli rentouttava joulu :)


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “joulu ei olis joulu ilman..”

  1. Avatar Maija sanoo:

    Mukava joulu sulla! Onneksi eteläänkin saatiin vihdoin lunta ja pakkasta:) hienosti koristeltuja pipareita!

  2. Avatar Emma sanoo:

    Hyvää joulua! Ja ihanaa uutta vuotta!

Kommentoi