maanantai 13. tammikuu 2020

arkiruokafail, bloggaajan moraali ja reseptivinkkejä arkeen

Mun ”tee enemmän kotiruokaa” -uuden vuoden lupaukseni on jo aika hyvällä mallilla. Lupaushan astui voimaan viime viikolla kun tein padallisen chili sin carnea jota syötiin kolme päivää, ja sen jälkeen hillittömän saavin kvinoasalaattia, jota syötiin seuraavat kolme päivää. (Ehkä tässä kohtaa kuuluisi jättää mainitsematta se väliin jäänyt viikonloppu, jonka ruuan kokkasi muuan Grandiosa.. Mutta koen tekeväni palveluksen kasvissyöjäihmiskuntaa kohtaan kertomalla, että paras pakastepizza on Grandiosan Grilled Veggies. Olkaa hyvä!)

Mutta niin. Viikonlopun pakasteallashairahduksen jälkeen palasin taas kaidalle polulle, ja googlasin tänään kotimatkalla taas niitä maagisia avainsanoja ”helppo ja nopea”. Nopea se aurajuustolla maustettu pasta-kasvispaistos ei ollut 50 minuutin valmistusajallaan, mutta helppoudesta kertoo jotain se, että haastavin homma oli keittää pasta. Otin jo kuvia valmistusvaiheestakin valmiina julistamaan blogissa superiisiä kasvisruokaa maanantaiseen arki-iltaan, mutta ei jumalauta.

sadappelsiini

Siitä ei tullut hyvää.

Koko homma jäi aivan liian vetiseksi, pakastekasvikset maistui, no, pakastekasviksilta, eikä aurankaan mahtipontisuus riittänyt pelastamaan vuoan pinnalle kuivahtaneita pastasuikkuja. Ohikiitävän hetken jo puntaroin että nytkö on se hetki kun heitän bloggaajan moraalini mäkeen ja julkaisen varmaan ihan kivasti klikkejä keräävän arkiruokapostauksen, mutta mun sydän särkyy jos kukaan joutuu odottamaan 45 piinaavaa minuuttia uunissa valmistuvaa maitoista lientä, jossa lilluu maissinpalasia.

Niin ei tule nyt sitten sitä maanantaireseptiä, vaan tulee ruinaus, että kertokaa kommenttiboksiin teidän lemppareimmat helpot arkiruokareseptit. Kuvituksena appelsiini, jonka söin sitten jälkkäriksi ketutukseeni.

Niin että sellainen maanantai kolmastoista päivä taas.


Saatat pitää myös näistä:

60 Responses to “arkiruokafail, bloggaajan moraali ja reseptivinkkejä arkeen”

 1. Avatar lusene sanoo:

  Ihan helpoista helpoimpia ja (lisäksi edullisia) kasvisruokasuosikkejani ovat Liemessä-blogin uunifetapasta:
  https://liemessa.fi/2019/02/uunifetapasta/

  ja tämä:
  https://jolie.fi/yellowmood/maailman-paras-linssikeitto/

  Jotenkin luulen kyllä, että tiedät jo molemmista :D

  Tästä tuli myös hyvää:
  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kikherne-fetajuustopasta

  Ja lopuksi aivan suosikkikeittoni, josta ovat tykänneet kaikki muutkin joille olen syöttänyt:
  https://www.valio.fi/reseptit/juustoinen-maissi-jauhelihakeitto/

  Jauhelihan voi varmaan korvata jollain lihattomalla vaihtoehdolla :)

  • ia ia sanoo:

   Uunifetapasta on kyllä ihan pelastaja! Samoin linssikeitto, tosin vähän eri reseptillä :D Mutta kaksi alinta oli uusia tuttavuuksia, iso kiitos linkeistä! Testiin menee :)

 2. Avatar Kride sanoo:

  Punajuuri-vuohenjuustopaistos on aivan älyttömän hyvää.Vuohenjuuston voi toki korvata aurajuustolla.Myös tofu-nuudeliwokki toimii aina 😋

  • ia ia sanoo:

   Ooh, punajuuri ja vuohenjuusto on kyllä taivaallinen kombo. (Niin on kyllä se punajuuri-aurakin :D) Onks sulla jotain tiettyä hyväksi havaittua reseptiä? Joo mä kans teen tofu-nuudeliwokkia usein! Siitä saa kans hyvänkokoisen kolmen päivän satsin :D

 3. Avatar Maija sanoo:

  Risotto on aika helppo ja nopea ruoka ja siihen voi laittaa paljon kasviksia!

  • ia ia sanoo:

   Mä oon jostain syystä tehnyt vain katkarapurisottoa :D Onko sulla jokin tietty hyväksi havaittu risottoresepti? ^_^

   • Avatar Maija sanoo:

    Oon tehnyt kanalla ja jauhelihalla, mutta olet ilmeisesti enemmän kasvislinjalla.

    • ia ia sanoo:

     Joo meen kasvis- ja fisulinjalla, mutta pitääpä vähän googlailla risottohommia :)

     • Avatar Maissi sanoo:

      Sienirisotto on kanssa tosi hyvää. Viimeks tein Jamie Oliverin ohjetta vähän mukaellen (taisin käyttää kantarelleja kun niitä oli pakkasessa) ja se ainakin toimi hyvin.

     • ia ia sanoo:

      Sieniruokia tulee kyllä tehtyä ihan liian harvoin!

 4. Avatar Rosinantte sanoo:

  Mä tykkään kokkaamisesta tosi paljon ja usein teen jo sunnuntaina viikolle valmiiks paria eri ruokaa niin, ettei maanantaina tartte lähteä töiden jälkeen vielä kauppaan ja alkaa kokkaamaan :D Tässä pari mun lempparia, jotka pitäis löytyä googlaamalla:

  – porkkanakeitto (proteiiniksi esim. raejuustoa, siemeniä, fetaa…)
  – pinaatti-herkkusienikastike pastalle
  – kukkakaali korma
  – paistettu riisi tofulla
  – mausteinen linssi-juurespata
  – slaavilainen Mifu-pata
  – falafelpihvit ja raastepihvit
  – pikainen pinaattilasagne
  – huijarin butter chicken

  Oon askarrellut itselleni myös sellasen reseptikansion, johon on tulostettuna erilaisia ohjeita ja kirjoitan niihin sitten arvosanoja ja vinkkejä, kun ohje on kokeiltu. Tää on helpottanut aivan toooosi paljon myös sitä, kun pitää keksiä nopeasti jostain joku ruoka :D

  • ia ia sanoo:

   Aah ihana lista, kiitos kiitos kiitos! Otin nää kaikki ylös :) Joo meillä on kans reseptivihko johon kirjoitan kaikki ”ansaitsee useammankin kokkauskerran” -reseptit, se on kyllä aivan sairaan näppärä! Mutta se on aika laiha vielä, joten lisäreseptit on kyllä tervetulleita :D

 5. Avatar Sarppa sanoo:

  https://www.valio.fi/reseptit/linssicurry/
  Tätä teen itse liiankin useasti, eri lisäkkeillä!
  PS. Nyt on hyvä hetki viikonloppuna kehittää tuo huono resepti huippuunsa, teet siihen muutoksia ja parantelet sen omaan makuun sopivaksi. Itse yleensä alan vaan vaihtelemaan aineksia tai lisäilemään jotain.
  Kasvisruokiin vinkkinä, jos jääkaapissa vaan tilaa riittää, niin pilko viikonloppuna minigrip pussiin tuoreita kasviksia/vihanneksia niin sieltä on helppo aloittaa ruuan laitto kun ei tarvitse pilkkoa! Kukkakaali, parsakaali, porkkana, paprika, kesäkurpitsa.. säilyvät ihan kivasti ilmatiiviiseen pussiin pakattuna 2-3päivää :)
  Kivaa viikkoa sulle!

  • ia ia sanoo:

   No just tuo, että ei pitäis luovuttaa niin helpolla! :D Hyvä tuo valmiiksipilkkomisvinkki, se ois hyvä välimuoto sen pakasteena ostamisen ja nälkäisenä pilkkomisen väliltä :) Kivaa viikkoa sullekin Sarppa, ihana kun kommentoit <3 Linssicurry menee kokeiluun!

 6. Avatar Saara sanoo:

  Yhden hengen nopea ja helppo avokadopasta, ole hyvä: Laita desi makaronia kiehumaan. Muussaa sillä välin avokado tai puolikas soppalautasella ja mausta se reilusti sitruunamehulla (siitä sitruunan muotoisesta pullosta), mustapippurilla, suolalla ja paprikamausteella. Valuta makaronit ja sössää kaikki samalla lautasella sekaisin. Nam! Kahdelle sitten tietty tuplamäärä.

  • ia ia sanoo:

   Ooh nam! Mun versio tästä on ollut keittää kasviksenmakuiset nuudelit ja lisätä sinne se avokado, mutta hyvä pointti että sitruunamehu ja peruspastakin riittää :)

 7. Avatar Jebya sanoo:

  Kasviscurry, pinaattikeitto, makaroonilaatikko härkiksellä. Helppoa ja hyvää kunhan maustaa reilulla kädellä

  • ia ia sanoo:

   Joo maustamisen kanssa saa kyllä olla aika antelias! Se on tullut huomattua että ruuat meinaa helposti jäädä valjuiksi jos ei käytä mitään valmismaustesettejä.

 8. Avatar Sonja sanoo:

  Ou nou 😔 Helppous on vähän suhteellista, mutta nää kaks on helpoimmat mitä ite teen säännöllisesti! Savutofukiusaus (tän tyyppinen: https://vegaanihaaste.fi/reseptit/tofukiusaus) ja nakkikeitto kasvisnakeilla (poutulla on mun suosikkinakit, mutta bon soyalla on myös tosi uskottavat!). Nakkikeitossa ei tarvii tehä käytännössä mitään, kun ostaa pussin peruna-keittojuuressekotusta (pakaste), laittaa 1-1,5 litraa vettä ja kasvisliemikuutiot (2-3), keittelee vähän ja lisää pilkotut nakit. Ja on muuten hyvää!! Tulee lapsuus mieleen!

  • ia ia sanoo:

   Aaw, toi nakkikeitto ois kyllä niin liikkis! Ihan pakko kokeilla ja syöttää pahaa-aavistamattomalle lihansyöjälle jos menis läpi :D Ja tuo savutofukiusaushan vaikuttaa ihan supersimppeliltä, menee ehdottomasti testiin! Kiitos kun kommentoit jee!

   • Avatar Sonja sanoo:

    😊 En oo kokeillu niitä keitossa, mutta nakkihämäykseen parhaat on ne bon soyan nakit! (ei ne jotku oudot grilimakkarahässäkät) Poutun ei oo yhtä autenttiset, koostumus on erilainen ja makukin, mut ne on tosi hyviä! 😍

    • ia ia sanoo:

     Kiitti spesifistä nakkivinkistä! :D Alkoi kummasti tekemään mieli vegehodareita, hmm..

 9. Avatar Juttli sanoo:

  Täällä lemppariarkiruokiin kuuluu pikapikaa valmistuvat pastat! Cacio e pepe on yksi Italian reissun tuliainen, jota paljoa helpommaksi ei ruoan valmistus voi tulla. Keitetään yksinkertaisesti pasta, paistetaan pannulla rasvassa älytön määrä musta pippuria, heitetään muutama desi pastan keitinvettä pannulle, perään pasta ja raastettu juusto (parmesaani tai joku sen sukulainen)! Muita nopeita lemppareita on (pakaste) kasvikset soijassa ja nuudelit, ja fetapastavuoka

  • ia ia sanoo:

   Ooh, tuota täytyy kokeilla! Mä oon kokeillut pikapastasta sitruunapastaa mutta siitä tuli omaan makuun niin perhanan sitruunaista että se jäi siihen yhteen kokeilukertaan :D Onks sulla fetapastavuokaan jotain hyväksi havaittua reseptiä?

   • Avatar Juttli sanoo:

    Uunifetapastavuoka eli tää Liemessä-blogin uunifetapasta, joka meijän perheessä on saanut vielä lisäliitteen -vuoka, koska, no, se on vuoassa :D

 10. Avatar Ano sanoo:

  Kikherencurry (yhteishyvän ohje!!)
  Bataattisosekeitto
  Tikka masala kana (santamarian valmis maustepussi)
  Lasagne (valmis pussi knorr)

 11. Avatar Olppa sanoo:

  Nolottaa melkein jakaa tämä, kun ei ole mikään kunnon resepti edes, mutta täältä tulee kuitenkin. :D

  Helppo ja nopea Mifu-setti:

  Paista pannulla Mifu suikaleet (paprika-chili on paras maku). Lisää joukkoon Rainbow Meksikolaiset pannukasvikset ja paista lisää. Srirachaa vielä päälle, kun on valmis.

  Tää on meidän vakkari arkiruokia, jos pitää saada nopeasti jotain syötävää. Tää jotenkin toimii combona.. :D

  Muuten ollaan siis ihan lihansyöjiä, joten tulee syötyä paljon kanaa arjessa nopeussyistä + lisukkeeksi pastaa + talviaikaan maustettuja pakastevihanneksia paistettuna, kesällä taas tuoreita vihanneksia. Pelmenit myös toimii hyvin meillä arjen pelastajana, niitä ehkä saa lihaversion lisäksi myös kasvisversiona…

  • ia ia sanoo:

   Eiku noi ”setit” on just hyviä! :D Mä otin kuules reseptin ylös ja lupaan kokeilla!

   • Avatar Olppa sanoo:

    Haha, okei :D

    Täällä kommenteissa on nyt kyllä tosi kivasti uusia reseptejä, tulin tänne apajille poimimaan itsekin näitä. :D

 12. Avatar Nanna sanoo:

  Moi! Olipa harmi, että teidän uus kokeilu epäonnistui.
  Mun oma herkkuarkiruoka on nopee ja simppeli avocadopasta. Söisin niin paljon useammin tätä kun vaan jenkkakahvat antais myöten.. :’D
  Toinen superherkku on kasvislasagne,jota voi varioida jääkaapin kasvisjämillä. Helppo ja maukas työeväs myös. Sit vielä yks on semmonen maalaissalaatti johon tulee eri salaatteja, uunitomaattia, keitetty muna, krutonkeja, oliiveja ja sitruunapestokastike.

  • ia ia sanoo:

   Joo avokadopasta sillä ”kohureseptillä” on kyllä superhyvää, sitä ei oo tullut tehtyä pitkään aikaan! Onks sulla hyvän kasvislasagnen reseptiä? Tuo maalaissalaatti kuulostaa kans kivalta, uunitomaatteja en oo salaatisssa kokeillutkaan.

   • Avatar Nanna sanoo:

    Niitä löytää paljon vaan googlaamalla, mutta me ollaan tehty näin: kuullota pannulla esim. 2 porkkanan raaste ja 1 kesäkurpitsa raastettuna( tilkassa öljyä), 1 pieni sipuli pilkottuna ja 1-2 valkosipulinkynttä murskana. Lisätään oreganoa, tomaattimurskatölkki, mustapippuria, suolaa. Sitten noin 6dl maitoa ja 1dl jotain juustoraastetta. Sekoitellaan hetki, että kastike on sakeaa.
    Sen jälkeen ladotaan vuokaan lasagnelevyjen kanssa, (kera juustoraasteen, tietty). Lisään vuokaan lopuksi vähän nestettä jos lasagne ei peity kunnolla. Paistetaan n.35min uunin keskitasolla n.200c. Kesällä, kun maalla asutaan, haen puutarhasta nokkosta ja vuohenputkea ja silppuan ne pannulle raasteitten kanssa, superhyvää! Ja joskus laitan kastikkeeseen 1dl linssejä, tai paprikaa kuullotettuna.. Tähän käy vähän mikä vaan :)

    • ia ia sanoo:

     Oi ihana, kiitos kun jaksoit kirjoittaa reseptin! Tuommoinen ”omasta maasta ruokapöytään” on kyllä aika tavoittelemisen arvoinen idylli :)

 13. Avatar Elina sanoo:

  Heh aina ei voi onnistua…. mun ehdoton lemppari on tää: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kasvis-makaronilaatikko-vegaani ei kaipaa pinnalle mitään korppujauhoja ja härkiksen tilalla oon myös käyttänyt Hälsans kökin soijarouhetta pakkasesta.

  Pidin viikonloppuna synttärit mimosabaarilla siitä sun syksyisestä syntyäripostauksesta inspiroituneena. Kiitti vinkistä, mimosabaari oli huippu (vaikkakin lopulta kaikki päätyi mehukikkailujen jälkeen ihan siihen klassiseen appelsiinimehuversioon..)! 🍹

  • ia ia sanoo:

   Kiitos reseptivinkistä! Harmi kun toinen osapuoli ei tykkää aurinkokuivatuista tomaateista, mutta jääpähän enemmän mulle :D Ja jeiii ihana kuulla että mimosabaari toimi teilläkin, kiva olo kun olin avuksi ^_^ Meillä tais käydä vähän samat että just appelsiinimehu oli eka mikä loppui :D Ja ONNEA synttäreiden johdosta! <3

 14. Avatar Helmi sanoo:

  Uunifetapasta! Törkeän hyvää, helppoa ja nopeaa. Muita meillä suosittuja helppoja arkiruokia on kasvissosekeitot, uunilohi ja erilaiset wokit.

  • ia ia sanoo:

   Joo uunifetapasta on kyllä kans täällä hyväksi havaittu ja reseptikirjaan tallennettu! :D

 15. Avatar Kata sanoo:

  Laittaako sun poikaystävä ollenkaan ruokaa?
  Näin yhden hengen taloudessa toinen tasavertainen ruuanlaittaja voisi olla syy kaivata parisuhdetta.. :D
  Mitä resepteihin tulee, yosan kaurapaloista saa vaikka mitä kivaa,voi vaikka vaan lisätä ne johonkin valmiskastikkeeseen. Niitä ei saa kuitenkaan paistaa liikaa, ihan muutaman minuutin vain.
  Täytetyt paprikat on klassikko, niihin voi laittaa ihan mitä vaan sisälle, ja nachopelti on laiskan ja ahneen ihmisen taivas!!

  • ia ia sanoo:

   Noo aika harvoin, kun mun lihavammaisuus rajoittaa semmoisia perusruokia aika paljon.. Mutta jos sais vaikka meidän oman reseptikirjan täyteen semmoisia pomminvarmoja arkiruokia niin ehkä sitten kynnys olis matalempi :) Voitko kuvitella että en oo koskaan tehnyt nachopeltiä! Ehkä vois olla jo korkea aika :D

 16. Avatar Katri sanoo:

  Tätä keittoa oon tehny vaihtamalla kanan soijasuikaleisiin ja on ollut tosi hyvää. Meillä tää on perusruoka, jota tehään viikottain kunnon sammio että ”tätä sitte syyään monta päivää”. Mutta loppuen lopuksi riittää ehkä kahteen kertaan, kun on niin hyvää että otetaan santsikierroksia :D

  https://yhteishyva.fi/reseptit/sitruunainen-kana-nuudelikeitto/recipe-23842

  • ia ia sanoo:

   Ooh kiitos vinkistä! Mä maistoin soijasuikaleita viime vegemessuilla ja ne oli superhyviä mutta eipä oo tullut ostettua niitä vielä. Tää menee testiin ^_^

 17. Avatar Mapaula sanoo:

  Pinaattikeitto keitetyllä kananmunalla on aina helppo ja nopea, vielä iisimpi kun tekee pakastepinaatista. Myös pinaatti-fetapannari on herkkua, eli perus pannaritaikina ilman sokeria, sekaan sulatettu pakastepinaatti ja pinnalle murennetaan fetaa. Ja sitten helppo ja nopea, joka itsellä tänään ruokalistalla, eli tomaattikeitto. Ja soppaan tulee pari tölkkiä säilyketomaattia (esim. Mutti, ei murska eikä paseerattu, vaan kokonaisia tomaatteja) tai tuoreita tomaatteja, silloin kannattaa eka pamahtaa uunissa. Sipulia ja valkosipulia maun mukaan sekä chiliä. Halutessa porkkanaa tai paprikaa. Kasvislientä pari kolme desiä. Mausteeksi suola, mustapippuri, sokeri ja balsamico. Keitellään tovi (jos porkkanaa ja paprikaa joukossa niin vähän pidempi keittoaika) ja sitten sauvasekoittimella soseeksi. Itse revin lautaselle mozzarellaa, ja kuuma soppa siihen päälle, on ihan huippuhyvää. Ja rapeakuorista vaaleaa leipää lisukkeeksi

  • Avatar Mapaula sanoo:

   Ja paahtaa, eikä pamahtaa 😂

  • ia ia sanoo:

   Tuo fetapinaattipannari kuulostaa hauskalta! Eipä oo koskaan tullut tehtyä suolaista pannaria :) Ihanan lämmittävältä kuulostaa toi tomaattikeitto! Rapeakuorinen vaalea leipä kruunaa kyllä keiton ku keiton :D

 18. Avatar Maissi sanoo:

  Just eilen tein sairaan hyvää ja simppeliä tomaatti-pinaatti-katkarapupastaa. Netistä löytyy ohjeita, en seurannut mitään tiettyä, mutta suurin piirtein näin tein:

  Laita pasta kiehumaan. Pilko sipuli ja pari valkosipulin kynttä, kuullota . Puolilta rasiallinen kirsikkatomastteja ja heitä sipulien sekaan pannulle. Lisää pussillinen baby pinaattia ja katkarapuja perään.

  Mausta oman maun mukaan esim. suolalla, pippurilla, paprikalla, chilillä ja sitruunamehulla. Ite heitin vielä pestopurkin jämät mukaan.

  Odota että kastike kuumenee ja pasta on kypsää. Halutessasi lisää vielä valmiin annoksen päälle vaikka vähän mozzarellaa tai raastettua parmesania. Nauti!

 19. Avatar Emma sanoo:

  Mäki etsin aina uusia helppoja ruokia! Ihana nää kaikki kommentit. <3

  • ia ia sanoo:

   No eikö!! Mä avaan tästä eteenpäin jokaisen ruokakriisin kohdalla vaan tän kommenttiboksin :D

 20. Avatar rrrrr sanoo:

  https://www.valio.fi/reseptit/satay-kukkakaalicurry/

  https://versofood.fi/reseptit/harkiscurry/

  https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-sweet–sour–kulho

  näissä kaikissa on ainakin makua! lisäksi kannattaa googlata jotain reseptiä palak paneerista, helpoimmillaan jonkinlaisen version siitä saa ihan vaan pakastepinaatilla, kotijuustolla, kermalla, mausteilla ja sipulilla. kannattaa harjoitella eka kokkaamaan reseptit hyvin ja ajan kanssa, sit jatkossa oppii mistä työvaiheesta voi nipistää tai mikä ainesosa ruuassa on itselle ”turha”.

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vinkeistä! Kasvisruuasta tuppaa helposti tulemaan mautonta, joten kiva kuulla ettei näissä ole sitä ongelmaa :D

 21. Avatar Agness sanoo:

  Hurraa tälle kommenttiboksille!

  Muutamia mun lemppareita;

  Jumalten ruoka eli linssimuhennos:
  http://www.pajupurovuo.fi/2014/06/02/jumalten-ruoka/
  Tätä oon tehnyt vuosikausia sekä paksuna, sellasenaan syötävänä versiona että löysempänä ”pastakastike”-tyylisenä. Välillä veden määrää säätämällä teen tätä mukaillen keiton.

  Perunacurry
  https://www.martat.fi/reseptit/perunacurry/
  En ikinä toki muista ostaa currytahnaa joten teen sen tahnan jauheesta ja öljystä suoraan pannuun. Usein lisään curryyn myös jonkun valmispapumixin tai kikhernepaketin tuomaan proteiinia.

  Ja sitten pari puolivalmista asiaa jotka helpottaa:
  – Rainbow ruokaisat pannukasvikset -pakastepussi. Sisältää siis papuja ja siemeniä, tätä voi syyä melkein minkä kanssa tahansa (pasta, riisi, peruna…) tai lykätä vaikka makaroonilaatikkoon, krustipataan, salaattiin, pitaleipään tms. Hätänälässä syön myös sellaisenaan.
  – Go Green Chili Sin Carne ja Salsa Mix -purkit. Myöskin pastan, riisin, perunan tms kanssa, mutta sopii myös tortillaan, pitaleipään, tacoon, lämppärileipään ja oikein laiskana myös pitsaan. Jos haluaa tehä isomman satsin mutta ei halua että menee veteläksi tai liian tujuksi, niin kannattaa ostaa joku ihan mausteeton papumix salsan tai sin carnen sekaan niin saa enemmän proteiinia.
  – Vöner-suikaleet. Nää ja Muttin tomaattimurska -> täydellinen kombo.

  • ia ia sanoo:

   Oih kiitos sinä ihana näistä! Puolivalmisteet on todellakin enemmän kuin ok silloin kun haluaa vetää vähän mutkia suoraksi muttei kuitenkaan ihan einesmeiningille huvita lähteä. Ja vöner-suikaleille pitänee antaa myös mahdollisuus! Mä copypastesin suoraan sun kommentin mun ruokamuistiinpanoihin, kiitos kiitos kiitos :D

Kommentoi