maanantai 27. tammikuun 2020

tee tätä ruuaksi tänään: linssicurry

Enpä muista milloin viimeksi olisin saanut näin paljon kommentteja blogipostaukseen (sitten bloggailun kultavuosien, jolloin 100 vastasi siihen että kumpi on kivempi väri sukkahousuissa punainen vai sininen). Nimittäin arkiruokafail-postaus kartutti teiltä aivan älyttömän läjän teidän omia arkiruokasuosikkeja! Ne on pelastaneet jo parikin orastavaa arki-illan ruokapaniikkia, ja ajattelin laittaa niistä omia ehdottomia suosikkeja vielä tähän blogitontillekin jakoon.

Joten jos et tiedä että mitä tehdä ruuaksi tänään, niin tee linssicurrya. Reseptin vinkkasi mulle Sarppa (kiitos, tää meni meidän reseptikirjaan!), joka oli poiminut sen Valion sivuilta. Se kuuluu näin:

linssicurry

Sorry not sorry kun en stailannut päälle vihreää oksaa, alle pellavaliinaa ja ympärille leivänmurusia ja rekvisiittacurrypalkoja, vaan räiskäisin puhelinkuvan just ennen kuin aloin lappaa lautasellista ääntä kohti samalla kun laitoin pyörimään toisen jakson Pakoa. En mä arvannut että tästä tulisi blogipostauksen arvoinen!

Linssicurry

 • 1 sipuli
 • 2-3 valkosipulin kynttä
 • reilu 2 cm pala tuoretta inkivääriä
 • 1 rkl öljyä
 • 3 tl punaista currytahnaa
 • 1 tlk (400 g ) tomaattimurskaa
 • 2 tl sokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 500 g eli 2 tlk punaisia linssejä (esikeitettyjä)
 • 200 g kookoskermaa

Lisäksi:

 • basmatiriisiä keitettynä

Tee näin:

 1. Laita pakkauksen ohjeen mukaan vettä basmatiriisille kiehumaan.
 2. Kuori ja hienonna sipulit sekä inkivääri. Kuullota ne öljyssä ja currytahnassa korkeareunaisessa paistinpannussa.
 3. Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja kaada vielä se tomaattivesikin kattilaan.
 4. Valuta ja huuhtele linssit ja lisää nekin kattilaan. Mausta setti suolalla ja sokerilla ja jätä kannen alle hautumaan keskilämmölle n. 10 minuutiksi
 5. Tässä kohtaa kiehuu varmasti jo se riisivesikin, joten laita riisit kiehumaan.
 6. Siivoa vaikka odotellessasi keittiö ni ei sitten ruuan päälle tartte. Hämmäytä välillä riisiä ja kastiketta ettei kumpikaan pala pohjaan.
 7. Lisää lopuksi kastikkeeseen kookoskerma ja lämmitä vielä kastike kuumaksi. Tässä kohtaa pitäis niiden riisienkin alkaa olla valmiit.
 8. Tarjoile lopuksi linssicurry riisin kera. Kaverina maistuu törkeän hyvältä vaalea leipä. Joko oot ollut kroisos ja oot ostanut tuoreen rapeareunaisen vaalean leivän, tai sitten teet meitsit ja laitat kaurapuikulat paahtimen kautta rapeiksi.

Resepti on myös lihansyöjä-approved!


Saatat pitää myös näistä:

2 Responses to “tee tätä ruuaksi tänään: linssicurry”

 1. saya sanoo:

  Kiitos vinkistä, tein tätä eilen kun luin postauksen just sellaseen aikaan kun piti ruveta pohtimaan ruoan tekoa :D osaatko sanoa onko väliä, laittaako kookosmaitoa kookoskerman sijaan? Ainakin lähikaupassa kookoskerma oli 3 kertaa kalliimpaa, ihan vain sen takia :D Mutta oli kyllä todella hyvää, nopea tehdä ja kerralla tuli niin iso satsi että riittää kahdellekin ihmiselle seuraavaksi päiväksi!

  • ia sanoo:

   Ei sillä kyllä välttämättä ole eroa! Ehkä kastikkeesta voi tulla juoksevampaa mutta mieluummin maito kuin triplasti kalliimpi kerma :D Jee kiva kun resepti pääsi testiin ja kiva kun maistui! ^_^ (Se on muuten kumma, miten noista muka 4 hengen resepteistä ei kuitenkaan ikinä riitä toiselle päivälle molemmille asti.. :D)

Kommentoi