tiistai 17. maaliskuun 2020

5x tekemistä just nyt

Terveisiä kotoa! Itse olen toistaiseksi töissäkäyvä ihminen etätyöskentelymahdollisuuden puuttuessa, mutta kattellaan nyt päivä kerrallaan, onko itselläkin pian edessä parin viikon pakkoloma. Elämme jännittäviä aikoja. Toivottavasti siellä teillä on kaikki hyvin <3

Kokosin tähän viisi viimeaikaista vinkkiä asioista mitä tehdä jos olosuhteet velvoittaa pysyttelemään visusti omien seinien sisäpuolella tai just ja just niiden lähiympäristössä.

koti4

1. Ala ahmia Netflixistä Love is Blindia, ja hauko henkeä dramaattisesti jo toisen jakson kymmenennen minuutin kohdalla, kun eka ukko kosii. Siis anteeks, eikö tässä rakennella nyt sitä connectionia koko ekan kauden ajan ja kattella sitten vasta viimeisessä jaksossa sitä mahdollista avioliittokuviota? Ehei, se on näköjään ”I have never felt this way” -setit jo ekan kohtaamisen jäljiltä! Enhän mä nyt tämmöistä mentaliteettia pysty sulattamaan ollenkaan. Ja siksi ahminkin jo ekat kolme tunnin mittaista jaksoa yhdeltä istumalta.

2. Keksi vaatekaapista uusia asuyhdistelmiä. Minusta siivous on ankeaa tekemistä poikkeuksetta aina, joten ei ole pelkoa, että saisin vapaailtana minkäänlaista vaatteidenjärjestelyvimmaa, mutta puolestaan uusien asuyhdistelmien keksiminen vanhoista vaatteista on aina yhtä viihdyttävää! Muista ottaa seteistä kuvat, jotta olet selättänyt vähintäänkin parin ekan viikon asukriisit, kun palaat sivistyksen pariin.

koti5

3. Tee keittiön kaappien sisällöstä ”nyhjää tyhjästä” -settejä. Mä sain yksi ilta pakkomielteen kahdesta mustuneesta banaanista, joista toisen päädyin käyttämään banaanilettupinoon (3 ainesosan banaanipannareiden ohje täällä!) maitorahka-hunaja-kastikkeella ja pakastemustikoilla, sekä toisen terveellisiin banaani-kaurakekseihin, joihin sain uppoamaan myös kaikki talvelta jääneet glögirusinat (Kolmen ainesosan keksien ohje täällä).

4. Mene kreisilenkille (jos et ole kipeä). En ole käynyt piiitkään aikaan juoksemassa, ja lenkkirutiini keskeytyi pahemman kerran jo itseasiassa viime vappuna muutettuamme uusille kulmille eikä ole tullut juostua paria satunnaista jolkottelukierrosta lukuunottamatta. Tänään odottelin, että aurinko kääntyi laskuun ja kadutkin tyhjeni muista ihmisistä (ei niitä alun alkaenkaan kovin runsain mitoin teillä tosin vaellellut), ja lähdin pitkästä aikaa juoksemaan. Hemmetti kun olin unohtanut miten hauskaa se voi olla! Kaikkein hauskinta on kreisilenkkeily, mikä toimii niin, että valitset juoksusoittolistalle ne kaikista kliseisimmät ysärin pop- ja R&B-hitit joihin osaat lyriikat etu- ja takaperin vaikka koomassa, ja samalla kun juokset menemään niin suurieleisesti (mutta äänettömästi) vedät myös karaokena ne biisit. Eli siis auot suuta ja heiluttelet käsiä kuin kuvittelisit olevasi jossain musiikkivideossa (jossain todella, todella heikosti ohjatussa musiikkivideossa), jossa se päätähti juoksee ja laulaa. Siis NIIN hauskaa.

koti2

5. Katso uudestaan lempparileffasi, mutta katso ennen aloitusta IMDB:stä elokuvan ”goofs”-osio, johon on lueteltu kaikki elokuvasta löydetyt klaffivirheet ja muut epäjohdonmukaisuudet. Parasta viihdettä ikinä bongailla kahvikuppeja keskiaikaisesta ympäristöstä tai kameran heijastuksia ovennupeissa. Toinen vastaava aktiviteetti oli viime viikonloppuna harrastamamme ”bongaa mahdollisimman monta taktisesti aseteltua Coca Cola -tölkkiä”, joita löytyy varmaan jokaisesta 80-luvun hittileffasta. Meidän leffavalinta oli Ghostbusters, jossa myös sai bongata tyyliin Paintilla tehtyjä erikoisefektejä!


Saatat pitää myös näistä:

13 Responses to “5x tekemistä just nyt”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Kiitos vinkeistä! Täytyy mennä vaan päivä kerrallaan:)

 2. Avatar mmagic sanoo:

  Ihania vinkkejä! Samaa nyhjäse tyhjästä -mentalitettia käytin kun aloin aamulla, kröhöm, etäluentoa kuunnellessani tehdä pizzapohjaa :D
  Koitahan pysytellä terveenä!

  • ia ia sanoo:

   Haha, no mut hei multitasking on tuo taidoista jaloin :D Toivottavasti tuli hyvä pizza! Mä koitan, samaa myös sinne :)

 3. Avatar Raisa sanoo:

  Eikä onko sulla piano kotona ahh! Siinä vielä yksi hyvä vapaapäivien puuha. :)

  • ia ia sanoo:

   On joo, sain/hankin 30-vuotislahjaksi syksyllä! Ja jep, nyt jos koskaan on aikaa pimputtelullekin :D

 4. Avatar Hanna sanoo:

  Haha, mahtavia ideoita! Minulla ne on rajoittunu kirjojen lukemiseen ja 90 päivää morsiamena -ohjelmaan :D Mahtava sarja tuokin (Onko rakkaus sokea on toki ahmittu jo aikaisemmin, ups…).

  • ia ia sanoo:

   Mun mamma on ihan koukussa siihen 90 päivää morsiamena :D Kyllä kevyt viihde on aina välillä ihan paikallaan!

 5. Avatar Olppa sanoo:

  Hahah, vähänkö hyvä lista! :D Kiitos! :) Palattiin lomamatkalta edellisviikon pe, ja nyt on kotonaolopäivä nro 8. Tässä on tullut nähtyä aika monta listaa kotonaoloon, mutta sinulta taas tuli kyllä uutta kivaa ideaa. :) Haha, varsinkin leffailuun – Goofs-osiosta en ollut itse tietoinen… :D

 6. Avatar Emma sanoo:

  Love is Blind on PARAS <3

Kommentoi