tiistai 07. huhtikuun 2020

vartin pestopasta ja 3x nolo laiskalounas

On kahdenlaisia sunnuntain viettäjiä. Niitä, jotka preppaa seuraavaa viikkoa valmiiksi tekemällä viikon tekemisistä to do -listoja ja miettimällä jo ennakkoon että mitä ruokaa sitä söisi. Ehkä jopa käy ruokakaupassa hankkimassa ne tarpeet jotta arki pyörähtää taas mahdollisimman iisisti käyntiin. Ja sitten on niitä, joille sunnuntai on niin kirjaimellisesti lepopäivä kuin vaan olla voi: Tuhotaan kaikki viimeisetkin ruokien rippeet jääkaapista (tai tilataan ruokaa kotiin), katsotaan rästiin jääneet Tempparit ja laiskotellaan sohvalla melkeinpä aamusta siihen pisteeseen saakka, kunnes on aika mennä takaisin nukkumaan. Villi veikkaus kumpaan kastiin meikä kuuluu.. Eli tänäänkin oli työpäivän päätteeksi edessä kuvio kauhea nälkä + himassa ei oikein mitään ruokaa + ei jaksa käyttää aikaa eikä energiaa just tänään siihen ruuan miettimiseen. Mikä avuksi? No joku aivan hirvee hätäsetti jonka väännät väkisillä kotoa löytyvistä tarvikkeista (siis niistä jotka jää jäljelle sen jälkeen kun siellä ei oikeesti oo enää mitään), tai sitten ostetaan kaupasta eka asia mikä juolahtaa mieleen.

No, tänään juolahti mieleen pestopasta. Eikä mitään pinjansiemenhifistelyä, vaan kaupasta koriin tasan viisi juttua: Pastaa, pestopurkki, fetaa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa.

pestopasta1

Vartin pestopasta: Laita pastavesi kiehumaan. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi feta ja hienonna basilika. Kun pasta on kypsää, niin kaada keitinvesi pois ja lisää joukkoon n. 4 rkl pestoa sekä ne kirsikkatomaatit, feta ja basilika.

idpestopasta2

Siinäpä se. Ei se mikään loisteliaiden lounaiden ilotulitus ole, mutta makeat tomaatit ja suolainen feta toimii aina. Poikaystävän tuomio oli että ”huomenna teet tähän kyllä jonkin kastikkeen”.. No oishan siihen voinut jonkin tomaattimurskan vielä lorottaa.

(Nautin pestopastani kera jämäviinilasillisen joka oli jäänyt viikonlopulta, sekä aloitin parin jakson verran Yle Areenasta norjalaista sarjaa nimeltä EXIT. Siinäpä sarja joka on yhtä aikaa niin inhotuksen että koukuttumisen tunteita herättävä!)

pestopasta5

Ja nyt kun päästiin näiden laiskalounaiden makuun, joista ei siis todellakaan kehtaa mitään reseptiä olla jakavinaan mutta jollaisia jokainen kokkaa laiskuuspäissään ainakin silloin tällöin, niin tässäpä Mun nolot laiskalounaat top 3:

Upgreidatut nuudelit

Kuiva-ainekaapista löytyy melkein aina pahan (=laiskan) päivän varalle Mama’s – tai vastaavia nuudelipaketteja. Nuudelipaketin saa päivitettyä päivällislevelille pilkkomalla nuudelien kiehumisajalla avokadon ja sekoittamalla palat kypsien nuudeleiden joukkoon (=avokadopasta!). Toinen setti on heittää pannulle pakastimesta se melkein seinään kiinni routinut puolikas wok-vihannespussi. Jos jääkaapissa on lisäksi vielä joku muinainen puolityhjä sweet&sour -soossipullo (tai mikä vaan vastaava) niin sitä vielä sekaan vaan!

Paistetut kananmunat ja ruisleipä

Mulla on paha tapa heittää pakastimeen puolikkaita leipäpusseja kun huomaan, että parasta ennen -päivä alkaa lähestyä enkä ole saanut syötyä leipäpussia tyhjäksi. Viimeistään laiskamaanantaisin ne leivät pääsee takaisin kehiin. Heitän pari umpijäistä ruispalaa paahtimeen ja paistan niiden päälle pari kananmunaa jotka maustan hyvin. Mikäli jääkaapista löytyy vielä jotain tomaattia tai vastaavaa freshimpää päälle niin vielä parempi! Kananmunaruisleivät täyttää just sopivasti ja lämpimät leivät ja lämmin kananmuna tekee illuusion siitä että kyseessä on lämmin lounas :D

Banaanipannarit

Näiden resepti löytyy jo blogistakin. Eli tarttet vain yhden mustuneen banaanin, kaksi kananmunaa ja kaurahiutaleita. Lettupinon päälle löytyy yleensä aina vähintäänkin hunajaa, ja ehkä myös pakastimen perukoille unohtuneita marjoja. Letuilla lähtee sekä ruuan- että makeannälkä!

Että katotaanpa huomenna sitten uusiksi sitä aikuisten ihmisen ruuanlaittoa.

ps. Voitteko please jakaa teidän parhaimmat (pahimmat) laiskalounassetit kommenttiboksiin!


Saatat pitää myös näistä:

20 Responses to “vartin pestopasta ja 3x nolo laiskalounas”

 1. Avatar Emu sanoo:

  Mun laiskan lounaaseen kuuluu kikherneitä, nuudelia, pakastevihanneksia, pinaattia ja pähkinöitä. Nuudelit kiehumaan ja kaikki sekasin pannulla. Yllättävän hyvää varsinkin jos jääkaapissa on panang curry maustesoosi ja sweet chiliä :D

 2. Avatar Rosinantte sanoo:

  Mun ehdoton vakkarilounas kiireisinä päivinä on Syötävän hyvä -blogista löydetty Kolmen raaka-aineen pikapasta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tarvitset pastaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja turkkilaista jogurttia (rahkakin käy, koska sitä on ainakin meillä yleensä aina jääkaapissa).

  Laita pasta kiehumaan ja sillä aikaa sekoita tehosekoittimessa aurinkokuivatuista tomaateista ja jogurtista/rahkasta kermaisen oloinen kastike. Kastikkeen voit maustaa mustapippurilla, suolalla ja valkosipulirouheella. Kun pasta on valmista, sekoita tomaatti-jogurttiseos pastan joukkoon ja voila!

  Jos haluaa hifistellä, sekaan voi heittää tuoreita tomaatteja, basilikaa, fetaa, parmesaania tai sulatettuja pakasteherneitä.

  • ia ia sanoo:

   Aah, tää kuulostaa niin hyvältä että pakko kokeilla! Koska täältä löytyy hyvin usein kans rahkapurkkeja, ja sit aurinkokuivattu tomaatti -tölkkikin jää usein ajelehtimaan kaappiin jonkin pitsanteon jäljiltä.

 3. Avatar Roosa sanoo:

  Pari kertaa olen vaan keittänyt jotkin kierremakaronien jämät ja laittanut sekaan jotain maustettua tuorejuustoa mitä on sattunut kaapista löytymään. Aivan hyvää oli. Toinen suosikki on jokin eines roiskeläppäpitsa johon vähän auramurua päälle, se on sitten melkeen kuin itsetehty pitsa. :D

  • ia ia sanoo:

   Haha, auramuru upgreidaa kyllä ihan minkä tahansa! :D Mä olin unohtanut taiteenlajin nimeltä valmispitsojen jatkojalostaminen! Mulla on ollut tapana laittaa jotain tuoretomaattia ja tuoreita yrttejä pakastepizzan päälle mutta aurajuustohan on ihan gamechanger 😄

 4. Avatar Maija sanoo:

  Tortillapizza rippeistä

  Tortilloja
  Loppu jauhelihakastike
  Ananasta
  Jotain vihanneksia tai muuta mitä kaapista sattuu löytymään😊

 5. Avatar Annika sanoo:

  Mulla kuuluu ihan vakkarilounaisiin just nuo kananmunaleivät. :D Vaihtoehtoisesti usein tulee pyöräytettyä lounaaksi kolmen ainesosan pastaa (makaronia + jotain pakastevihanneksia + linssejä, papuja tai soijarouhetta –> kaikki samaan kattilaan ja se siinä), mikropuuroa (päälle proteiinijauhetta ja hedelmää tai pilttiä) tai ihan vaan rahkaa banaanilla tmv. Musta lounaan simppeliys ei ole mikään huono tai nolo asia, vaikka eipä kyllä silti tuu kuvattua mikropuurolounaita instagramiin. :D

  • ia ia sanoo:

   No näinpä just! Ehkä niistä sais instagrammattavia jos siihen mikropuuron päälle asettelisi vaikka niitä banaanisiivuja semmoisella bowl-meiningillä 😂

 6. Avatar Tii sanoo:

  Tänään söin pannulla paistetun sipulin ja hyppysellisen pastaa :’D Kippasin mukaan juustoraastetta ja avot oli muka tosi hieno ateria.
  Jämäpastoiksi nimetyt annokset on muutenkin mun ”bravuureja” kun kaapissa ei ole mitään.
  Viime viikon söin pelkästään perunamunakasta ja paistettuja perunoita kun en jaksanut mennä kauppaan :D

  • ia ia sanoo:

   Aaw, toi sipuli pastalla oli jotenkin liikkis :D Miten tehdään perunamunakas?🤔

   • Avatar Tii sanoo:

    Ite teen sen niin et ensin paistelen pannulla perunaviipaleita ja kun ne on sopivasti ottanut väriä niin kippaan kananmuna-maito seosta päälle.Sitten vaan hyydytellään.Toki mausteita sun muita särpimiä on suotavaa laittaa halutessaan sekaan :)

 7. Avatar Tuulia sanoo:

  Yhden kattilan pasta! Kaikki vaan kattilaan ja levy päälle, valmistuu itsestään. Heitän sekaan kaikkea mitä jääkaapista sattuu löytymään. https://chocochili.net/2015/06/yhden-kattilan-pasta/

 8. Avatar Mari sanoo:

  Laiskan – tai köyhän :) – päivän vakioruokani on tomaattipasta. Alkuperäisessä ohjeessa tehtiin keitto, mutta itse teen siitä niin paksua, että lopputulos on pata tai ihan vaan pasta. Ensin silputaan sipuli tai vaikka kaksi ja valkosipulia maun mukaan. Kattilan pohjalla loraus öljyä ja sipulisilppu sinne ruskistumaan. Kun sipulit ovat ruskistuneet vähän, niin kattilaan tyhjennetään tomaattimurskapurkki (voi laittaa toisenkin purkin, jos tekee ison annoksen) ja sitten sen purkin voi pariin kertaan huuhtoa vedellä ja kaataa ne vedetkin kattilaan. Sitten pastaa kattilaan sen verran kuin on tarvis ja jos eivät peity nesteeseen, niin lisää vettä. Mausteita maun mukaan vielä :) Ja jos kaapista löytyy jotain sopivaa maitotuotetta (juuston jämät, kermaa, turkkilaista jugusttia tms) niin sekaan vaan. Samoin voi lisätä jotain pakastekasviksia, itse laitan aika usein pinaattia. Chilikastikkeen tai ketsuppipullon pohjatkin voi käyttää tähän. Perussetin ainekset (spuli, pasta, tomaattimurska) löytyy yleensä aina ainakin itseltäni kotoa ja sitten tosiaan tähän voi heitellä sekaan kaikkia jämiä.

  • ia ia sanoo:

   Siis en tajua miten en oo aikaisemmin kokeillut tuota että iskee sen ”kastikkeen” sekaan sen pastankin kiehumaan! Simppeliä PLUS vähemmän tiskiä, mikäs sen parempaa 😄 Kiitos vinkistä!

 9. Avatar Emmi sanoo:

  Jotenkin noloa mulle, että nämä ihmisten laiskalounaat kuulostaa siltä, mitä mun ruoka on, kun jaksan panostaa. Ihan absurdia, että kaapissa olisi joku banaani… Itsehän syön laiskalounaaksi paahtoleipää voilla maitokahvin kanssa (ja se on oikeesti vielä hyvää :D). Pitäisköhän kasvaa aikuiseksi.
  P.s voiko puolustautua sillä, että suurin osa mun kasviksista menee kanien suuhun.

  • ia ia sanoo:

   Haha, no pakko myöntää ettei mullakaan aina nyt banaania ole 😂 Mutta silloin kun on, niin en saa koskaan aikaiseksi syödä niitä kaikkia kun ne on vielä keltaisia.. Hei paahtoleipä best, itseasiassa mun vakkarivälipala on samanhenkinen näkkäri+oivariini -kombo! Ei sitä muuta tartte 😄 Aaaws, pääsiäisterkut kaneille!

Kommentoi