torstai 23. huhtikuun 2020

resepti: arki-illan vegeburgerit (alle 10 minuutin kasvispihveillä!)

Kaupallinen yhteistyö Hetki ja Indieplace

Keskiviikko oli hampparipäivä! Hamppareita ei ole liiemmin tullut kotona kokkailtua sen jälkeen, kun lopetin punaisen lihan syömisen. Pari kertaa oon kokeillut askarrella jonkin sortin kasvispihvejä, mutta se kasvisten kuorimisen ja raastamisen vaiva ei ole liiemmin houkutellut.. Ja toinen on se, kun niitä kasviksia jää helposti epämääräisten porkkanoiden ja puolikkaiden kaalien muodossa pyörimään jääkaapin vihanneslokeroon ja lopulta bioroskiin, vaikka kuinka pyhästi vannon itselleni heittäväni ne johonkin sosekeittoon. No en heitä, en ikinä.

hetki

Hetki (jonka kanssa tämä merkintä on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä) on valmistanut vihanneshyllyille uuden kasvispihvimixin, eli juuri oikean verran vihanneksia valmiiksi raastettuna, joiden joukkoon ei tarvitse heittää muuta kuin kananmuna, vähän jauhoja ja mausteita. Sitten pariksi minuutiksi pannulle ja sulla on kasvispihvit. Miten nerokas arjen pikku oikoreitti ja hävikkiahdistuksen selättäjä kun mitään ei mene hukkaan!

hetki1

Hetki Oranssi kasvispihvimix: porkkanaa, valkokaalia ja purjosipulia // Hetki Vihreä kasvispihvimix: kesäkurpitsaa, valkokaalia ja purjosipulia. Muihin Hetki-tuoteperheen tuotteisiin voit tutustua täällä.

Kummankin pussin kyljestä löytyy tämä allaoleva superhelppo kaspisvihviohje. Mä tuunasin sitä vihreän mixin kohdalla lisäämällä joukkoon murennettua fetaa, ja oranssiin mixiin lisäsin puolestaan punaisia linssejä.

8 minuutin kasvispihvit (kyllä, kellotin! 2 min taikinaan ja 6 min paistamiseen)

 • 1 pussi (200g) Hetki kasvispihvimixä
 • 1 kananmuna
 • 0,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl suolaa
 • ripaus valkopippuria
 • rypsiöljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa kasvismix, kananmuna, vehnäjauho ja mausteet. (Lisää joukkoon halutessasi vielä jotain extraa kuten linssejä, papuja, juustoa, siemeniä tai yrttejä.) Kuumenna paistinpannussa rypsiöljyä, nosta raasteseosta pannulle paksuhkoiksi keoiksi ja painele tasaiseksi. Paista keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita.

hetki18

Pelkäsin ohjeen yksinkertaisuudesta, ettei pihvit pysyisi kasassa, mutta huoli osoittautui turhaksi: Tein varmuuden vuoksi kiinteän palleron taikinasta jonka painoin paistinlastalla pannulla litteäksi, paistoin kuuliaisesti 3 min per puoli kurkkimatta kääntöpuolelle ja sitten flippasin pihvin ympäri ihan ongelmitta. Fetajuusto sitoi kyllä taikinaa kivasti, joten sen kanssa oli vielä helpompi operoida.

hetki8

hetki21

Lisukekombo 1 fetapihvien kaveriksi:

 • tsatsiki
 • avokado
 • rucola
 • tomaatti

VINKKI: Tsatsikia saa valmiina kaupasta, paitsi jos olet minä jonka tuurilla se on kahdesta lähikaupasta loppu. Tsatsikin valmistaa kuitenkin superhelposti myös itse, tein omani näin: Raasta puolikas kurkku, sirottele raasteeseen suolaa ja jätä valumaan vartiksi siivilään. Hienonna sillä välin 1-2 valkosipulin kynttä ja nippu tuoretta minttua. Paina lusikalla kurkkuraasteesta vielä nestettä pois. Sekoita raaste, valkosipuli, minttu ja 1 tl sokeria 200 g:aan turkkilaista jugurttia.

hetki14

Lisukekombo 2 linssipihvien kaveriksi:

 • tulinen silmusalaatti
 • karamellisoitu punasipuli
 • suolakurkku
 • tomaatti
 • cheddar-viipale
 • majoneesi

VINKKI: Karamellisoitu punasipuli on älyttömän iisi valmistaa: Pilko sipuli ohuiksi renkaanpuolikkaiksi. Kuumenna paistinpannulla reiluhko nokare voita, ja kuullota sipuleita siinä kunnes ne pehmenee. Lisää joukkoon 2 rkl hunajaa ja paistele vielä hetki.

hetki15

ÖÖ MORJENS MITEN HYVIÄ. Vaikka talouden toinen osapuoli oli ensin pyytämässä mua tekemään kolmannen pihvivariaation jauhelihasta, niin noita maistettuaan hän nielaisi samalla myös jauheliha-aikeensa.

Ja loppuun vielä lapsuudesta tuttu killerivinkki: Syö hamppari suodatinpussin sisältä!

hetki16

 


Saatat pitää myös näistä:

4 Responses to “resepti: arki-illan vegeburgerit (alle 10 minuutin kasvispihveillä!)”

 1. Sanjana sanoo:

  Kiitos!! Tästä löyty viikonlopun ruoka, kuolaan! 😍 On kyllä kätevä tuo valmis raasteseos, ainakaan jos hinnassakaan ei oo eroa tuoreisiin ite raastettuihin.
  Sosekeiton jämästäki tulee muuten hyvät pihvit, iha vinkiksi! Jos joskus siitä jää jämiä 😁

  • ia sanoo:

   Haha totta muuten, toimii noi jämät toiseenkin suuntaan 😄 Kiva jos päädyt testaamaan, kerro sitten mitä tykkäsit! 😊

 2. Myy sanoo:

  Aivan mielettömän herkulliset kuvat ja kasvispihvit menevät nyt täälläkin testiin. Mukavaa viikonloppua<3

Kommentoi