tiistai 12. toukokuun 2020

aikaansaamattomuuden anatomia

Mulla oli tälle vapaapäivälle kaksi tavoitetta: 1. Löydä vihdoin lipasto makuuhuoneeseen, ja 2. Lähetä vihdoin YTK:lle päivärahahakemus ekoista osa-aikalomautusviikoista. Kuulostaa yksinkertaiselta? Näin se meni.

Operaatio etsi kiva lipasto.

1. Avaa googleen 8 välilehteä joista jokaisessa on eri huonekaluliikkeen lipastovalikoimat. Käy ne kaikki läpi.

2. Löydä Ikean sivuilta yksi aika kiva. Ostopäätöksen ja läppärin kannen sulkemisen sijaan googlaa lipaston malli, lue lipastoon liittyvä vauva.fi -aloitus ja katso lipaston kokoamiseen ja arvosteluun liittyvä youtube-video. (Videolla on sympaattinen murtaen englantia puhuva keski-ikäinen mies, joka läiskii koko arvostelun ajan mekanismilla hitaasti sulkeutuvia lipaston laatikoita kiinni. No varmaan minäkin läiskisin jos olis noin smoothisti sulkeutuvat laatikot!)

3. Katso myös video perheenäidistä, joka esittelee samaista lipastoa kodinhoitohuoneessaan ja pahoittelee koko videon ajan sotkua taustalla. Mä olisin varmaan siivonnut ennen videon kuvaamista…

4. Sivupalkissa on Ariana Granden ja Justin Bieberin uusi kollaboraatio. Katso hetken mielijohteesta sitäkin videota hetki, ja eksy googlailemaan että kuka on Justin Bieberin vaimo. (Alec Baldwinin veljentyttö?!)

5. Ainiin, ne lipastot. Päätä vielä tutkailla muita löytämiäsi malleja, ja päätä vielä tutkia ihmisten makuuhuoneiden sisustusta jos saisit sieltä vielä jotain lipastoideoita. (Ihan kuin ne auttaisi mitään, ei ehkä ihan hirveesti ole saatavilla jonkun Los Angelelaisen Tiffanyn kivaa valkoista lipastoa Vantaan Porttipuistosta…)

6. Ala katsoa videoita aiheesta ”bedroom tour”, klikkaa hakutulosten kärkipäässä keikkuvaan 16-vuotiaan JoJo Siwan huoneen esittelyvideoon. Sen huone on koristeltu lähes 2000 kilolla karkkeja.

7. Googlaa kuka on JoJo Myers. (Dance Momsista lähtöisin oleva singer-actor-youtuber jolla on nykyisin joku miljoonaomaisuus. Eikö siitä samasta ohjelmasta ollut se tyttö joka tanssii jokaisella Sia:n musiikkivideolla? Mikä miljonääritehdas se ohjelma oikein oli??)

8. Niin juu ne lipastot… Lopeta tässä vaiheessa etsiminen. Jää vielä miettimään.

lipastot

Operaatio tee YTK:n päivärahahakemus.

1. Avaa YTK:n sivu ja kirjaudu sisään mobiilivarmenteella.

2. Mene puhelimeesi vahvistamaan se mobiilivarmennus, mutta huomaa, että ikonit puhelimen aloitusnäytöillä on tosi sekaisin. Siis sillä samalla tavalla sekaisin, jolla ne ovat olleet viimeisen vuoden verran, mutta kas kummaa kun niiden järjestely alkoi kiinnostaa JUST NYT. Järjestele puoli tuntia ikoneita omiin kansioihin. Oho, mobiilivarmenne kerkesi jo vanhentua, palataanpa asiaan…

3. Jatka luonnoksiin tallentunutta hakemusta ja ihmettele, miksi et ole kirjoittanut työvuorojasi mihinkään selkeään paikkaan. Ala tehdä bujoon omaa sivua työvuoroseurannalle lomautuksen ajaksi.

4. Innostu pitkästä aikaa bujon täyttämisestä ja tee kalenterinäkymä puuttumaan jääneelle huhtikuulle ja toukokuulle.

5. Selaa puhelimen kameran rullaa muistellaksesi että mitä teit minäkin päivänä huhtikuun aikana, jotta voit kirjoittaa merkintöjä jälkikäteen sinne kalenterinäkymään.

6. Tajua, että et ole tämän vuoden puolella myöskään printannut yhtään pikkukuvaa joita aina printtailet aukeaman verran jokaisen kuukauden päätteeksi, ja kaiva miniprintteri esiin.

7. Huomaa, ettei miniprintterissä ole paperia. Ala googlata mistä saisi paperia. Päätä mennä huomenna Poweriin sitä ostamaan.

8. Kirjoita puhelimen muistiin, että käyt huomenna Powerissa ostamassa sitä paperia. Tajua, että tarviit myös mustia sukkia ja kirjoita sekin ylös. Muista, että sun oli tarkoitus käydä myös Sokokselta hakemassa värimaskia tukkaan, ja ala myös listata, mitä muuta tarvitset Sokokselta. Etsi puhelimen screen shoteista se yksi kuva minkä otit työkaverin IG Storysta missä se kertoo parhaimmasta primerista jossa on suojakerroin ja joka jättää tosi kivan glown. Lisää sekin listalle.

9. Ainiin, se ytk:n hakemus… Liitä 6 liitettä, tee uusi verokortti, kiroile homman vaikeutta whatsapissa äidille, poikaystävälle ja työkaverille ja saa lopulta hakemus lähetettyä.

screenshot

Ainakin mun sovelluksilla on kivat kansiot! Aamuradio ei sopinut niistä näköjään yhteenkään.

Että 1/2 tavoitteista saavutettu tälle päivää! Eikä siinä mennytkään kuin 8 tuntia. Voi ny jumalauta.


Saatat pitää myös näistä:

16 Responses to “aikaansaamattomuuden anatomia”

 1. Janita sanoo:

  Miksen oo tajunnu aiemmin et kansioita vois nimetä emojeilla !?! Mun spotify – listat nimittäin on nimetty emojeilla kun en keksinyt niille mitään kivaa :_D

  • ia sanoo:

   Joo mäkin hoksasin sen ihan vahingossa :D Emoji kertoo enemmän kuin tuhat sanaa vai miten se meni 😂

 2. Roosa sanoo:

  Tunnistan ilmiön liian hyvin! Itsellä olis tehtävänä kouluhommia vaikka kuinka paljon, mutta eilenki olin koneella varmaan 8 tuntia ja sain aikaseks puoli sivua tekstiä. Syynä se, että piti miettiä ja vertailla, minkä värisen huulikiillon haluan tilata. Ja kun löysin, piti loppupäivä miettiä, haluanko maksaa siitä melkeen 20 euroa. Ja pitää metsästää hajuvettä, joka oli ilmeisesti kausituote eikä sitä saa enää ikinä mistään. Tästä harmistuneena piti googlata sen hajuveden tuoksunuotit (?), ja sitten alkaa etsiä vastaavaa. Että ei oo kyllä elämä helppoa.
  Kivaa loppuviikkoa! :)

  • ia sanoo:

   Haha, repesin noiden tuoksunuottien kohdalla 😂 Ihanaa että tää on tuttu ilmiö muillekin!

 3. Salkko sanoo:

  Tässä kymmenen tuntia yhden raportin kanssa tuskaillessa tää postaus oli just sitä vertaistukea mitä tarvitsin… Ja hyvä jos edes kymmenesosa tuosta ajasta jonka olen homman murehtimiseen käyttänyt on mennyt sen edistämiseen. Muu aika on kadonnut esim. sunkin ruudulta bongatun Tiktokin päättömään selailuun. Latasin sen pari viikkoa sitten ”ihan läpällä”, mutta nyt en halua edes katsoa miten osa ruutuajasta kuluu niitä videoita tuijotellessa :-D
  Mun ostoslistalla oli samantyyppinen lipasto viime syksynä, ja loppujen lopuksi päädyin ostamaan kokoamisavuksi lähteneen isän bongaaman lipaston, en sitä minkä valitsemiseen olin kuluttanut monta tuntia :-D Hyvä lipasto on ollut, kiitos isä!

  • ia sanoo:

   Haha, no mut mahtavaa jos tästä oli jotain iloa :D Jep, Tiktok on kyllä todella petollinen aikasyöppö, sen sovelluksen avaa ja sitten havahtuu tunnin päästä siihen että hups.. Aaw, kyllä iskät huonekalut tietää!

 4. Helena sanoo:

  Olennainen jäi puuttumaan eli lipastogooglettelussa löydetyt lipastot :D Meillä myös etsinnässä, joten mistä tuo kollaasin keskimmäinen jalaton lipasto on?

  • ia sanoo:

   Keskimmäinen on Ikean Nordli! Itseasiassa sen päädyin lopulta hankkimaan itsekin :D

 5. Elina sanoo:

  Tuollainen toiminta kuulostaa hyvin tutulta! Ja nyt jäi vaivaamaan, että mikä se työkaverisi suosittelema primer on :D

  • ia sanoo:

   Se on Lumene Instant Glow Uv Primer SPF 30! Parin kokeilukerran jälkeen oon kyllä ollut tyytyväinen :)

 6. Nimetön sanoo:

  En tiedä, saisko kommentoida näin, mut tällai diagnosoituna ADHD-aikuisena saan tästä helpotusta, et jollain muullakin on (etenkin näinä aikoina) haasteita toiminnanohjauksessa xP.

 7. Sariskainen sanoo:

  Ois kiva tietää nuo kuvien lipastojen nimet ja mistä niitä löytäis :)

  • ia sanoo:

   Keskimmäinen on Ikea Nordli ja oikea laita Torkelson Klinte, tuota ekaa en nyt löydä millään mutta muistaakseni se oli joku kotimainen 🤔

 8. Mints sanoo:

  Oonkohan ainoa, jonka oli PAKKO järjestää kännykän sovellukset samalla tavalla (no vähän erilailla sentään, niin en ole ihan kopio) HETI kun näki tän postauksen 🤔 hauska idea, ja nyt on muuten selkeä ”etusivu”.

  Oon samanlainen aikaansaaja, mun täytyy tosi usein herättää itteni palaamaan opintojen pariin, kun huomaan ajautuneeni selaan pinterestiä tai youtuben tärkeimpiä aasivideoita.

  • ia sanoo:

   Haha, no mut kiva jos tästä aiheutui siisti puhelimen aloitusnäyttö! :D Kaikissa salakavalasti aikaa syövissä appeissa pitäis olla joku lukko että niitä voi selata vaan vartin kerrallaan jonka jälkeen on pakko tehdä ainakin puoli tuntia sitä tärkeämpää asiaa mitä nyt olikaan tekemässä😄

Kommentoi