tiistai 26. toukokuun 2020

helppo ja kevyt arkiruoka: uunifetakasvikset

Olisko alkuviikon kunniaksi jälleen yksi arkiruokaresepti! Mä haastoin itseni syömään terveellisemmin ja kevyemmin nyt ainakin seuraavat 30 päivää (eli juhannukseen saakka, ehkä oli sattumaa ehkä ei…) ja sunnuntaina tuli kokeiltua niin äärimmäisen helppoa ja herkkua ruokaa, että maanantaina oli pakko ostaa vihanneslasti uusiksi ja tehdä samaa!

uunifetakasvikset7

Alkuperäiseen ohjeeseen kuului ainoastaan tomaattia (2 kpl), kesäkurpitsaa (1 kpl) ja sipulia (1 kpl) fetan (150g) ympärille pilkottuna (+1 rkl oliiviöljyä ja mausteet), mutta koska vedin vuoallisen yhden vuorokauden sisällä lounaaksi ja päivälliseksi, niin ajattelin tehdä satsista vähän isomman jotta tuosta riittäisi nyt neliseen ruokailuhetkeen.

Kun mulla oli vuoallinen uunissa niin aloin kirjoittamaan ihan kikseissä tätä reseptiä ylös blogiin. Tosin uunista ulos vuoallisen otettuani tajusin, että vihanneksia oli vuoan kokoon ehkä vähän liikaa koska kaikki eivät paistuneet yhtä pehmeän meheviksi, ja että parsakaali meinasi vähän jo kärtsähtää (sille olisi riittänyt vartti uuniaikaa 25 minuutin sijaan), mutta oppikaa te mun virheistä! Käyttäkää isoa uunivuokaa ja jättäkää vaikka se parsakaali pois. Tai jos riittää vähän pienempi määrä ruokaa, niin tuo yllä kirjoittamani pienempi annos onnistui aivan täydellisesti.

iduunifetakasvikset2

Uunifetakasvikset (3-4 annosta)

 • 3 tomaattia
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 sipuli
 • 1 paprika
 • (1 parsakaali)
 • 200 g fetaa (käytin Apetinan 8%)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 1. Pilko tomaatit lohkoiksi 8 osaan. Puolita kesäkurpitsa, ja siivuta kiekoiksi. Pilko sipuli renkaiksi, paprika reiluiksi paloiksi (ja parsakaali nupuiksi).
 2. Laita kaikki kasvikset kulhoon, lisää päälle 2 rkl oliiviöljyä ja rouhi mukaan suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
 3. Laita uunivuokaan keskelle juustokuutio (mä käytin Apetinan 8% fetaa, leikkasin paksuhkon kuution sivuttain puoliksi niin että sain kaksi ohuempaa viipaletta), ja lisää kasvikset ympärille. Sekoita kunnes kaikki kasvikset ovat saaneet öljyä ja mausteita pintaan. Kaada kasvikset vuokaan fetakimpaleen ympärille. (Jos käytät isoa ja paksua fetakimpaletta, voit halkaista sen kahdeksi ohuemmaksi siivuksi).
 4. Paista uunissa 200°c 20 min.
 5. Kurkkaa uuniin. Jos kasvikset voisi ottaa vieläkin vähän väriä, niin nosta lämpötilaa 225°c, laita vuoka ylätasolle ja laita uunin grillivastus päälle, ja anna paistua vielä 3-5 min.
 6. Nauti! Suolainen feta toimii makeiden kasvisten parina ihan törkeän hyvin.

uunifetakasvikset4

Aurinkoista alkuviikkoa! (Vielä yksi granny cares -vinkki jota ei kukaan kysynyt mutta jonka kerron silti: Viileämmälläkin säällä aurinko polttaa, joten ostakaa aurinkorasvat täksi kesäksi nyt koska viimekesäisissä on salee se pikkusymboli 12M eli ne on menneet jo vanhaksi!)


Saatat pitää myös näistä:

6 Responses to “helppo ja kevyt arkiruoka: uunifetakasvikset”

 1. Maija sanoo:

  Kiva kesäruoka! Täytyy laittaa kokeiluun😊

 2. nasse sanoo:

  Toimii! Mun versioon tuli kesäkurpitsaa, suippopaprikaa, punasipulia ja herkkusieniä. Joskus aiemmin testasin uunifetaa enkä ihan vakuuttunut, mutta näin kasvisten kanssa tämä toimii 👌🏻

  • ia sanoo:

   Ooh, aivan super että testasit! Noi sienet on tosi hyvä idea, tuo vähän ruokaisuutta lisää.

 3. Katri sanoo:

  Voi nam miten hyvää! Olen hiilarihirmu, joten käytin tätä uunifetapastan tapaan pastakastikkeena. Kiitos hyvästä reseptistä!

Kommentoi