perjantai 29. toukokuu 2020

kesäkuun kynnyksellä 2010-2020

Tämän piti olla ensin vain katsaus siihen, että mitä mulla oli päällä tähän aikaan vuosina 2010-2019 (koska en ole saanut kuvattua mitään uutta kuvamatskua tänne viime päivinä), mutta tästä paisuikin aivan hillitön 10 vuoden läpileikkaus mun kesäkuun kynnyksiin aina vuodesta 2010 lähtien. Ei kait siinä, kiva jos jaksat lukea!

Toukokuu 2010

touko2010

Mitä elämässä? Ensimmäinen vuosi ammattikorkeakoulussa tradenomiopintojen parissa alkoi olla just purkissa. Hauska fakta: Hain alun perin lukion jälkeen yliopistoon opettajankoulutukseen, ja ”koska nyt muuallekin pitää hakea”, niin laitoin paperit sisään myös amk:hon. Kuinka ollakaan, yliopistoon pääsy jäi puolikkaan pisteen päähän ja mut hyväksyttiin ammattikorkeaan hyvien yo-papereiden avittamana, vaikken pääsykokeeseen niin panostanutkaan. En koskaan hakenut opettajaksi uudestaan, ja välillä huvitan itseäni ajatuksella, että mitä jos mä olisinkin nyt luokanope? Millainenhan mä olisin, olisinkohan samanlainen kuin olen nyt esimiehenä..?

Mitä päällä? Se oli sitä jättimäisten rusettien valtakautta se! Sekä yhdistelmän shortsit+sukkahousut, en tainnut onneksi olla ainoa… Alla oli mummon vanhasta pyörästä kunnostettu mintunvihreä pyörä, harmi että se lahosi rungosta.

Toukokuu 2011

touko2011

Mitä elämässä? Vanhoja postauksia selaillessa puhuin varmaan joka ikisessä töistä. Hamstrasin jokaisen mulle liikenevän työvuoron ja paukutin kassaa perjantai-illat ja viikonloput. Näin jälkikäteen ajateltuna vähän vähempikin olisi ehkä riittänyt… Mutta siitä olen ylpeä, ettei mulla ole nyt maksettavana opintolainaa takaisin.

Mitä päällä? Muistaakseni tää Antti Asplundin ristien hypepiikki oli ohitettu jo pari vuotta aikaisemmin, mutta käytin sitä sinnikkäästi silloin tällöin edelleen! Ja jaksoin kulkea arkena korollisissa pikkunilkkureissa, hah.

Toukokuu 2012

touko2012

Mitä elämässä? Sama homma jatkui, koulua ja töitä. Muistan, että tässä vaiheessa oli pitänyt tehdä koulussa valinta että suuntaako markkinoinnin ja mainonnan opintoihin, vai kirjanpitoon ja taloushallintoon. Koulusta saamani kaveriporukka valitsi kaikki sen jälkimmäisen ja mä valitsin ensimmäisen, ja sen jälkeen tuntui, että jäin koulussa aika yksinäiseksi. Lukioaikojen kaverit olivat tässä kohtaa muuttaneet myös paikkakunnalta pois, joten koin olevani aika yksinäinen.

Mitä päällä? Knallit oli se juttu! Mulla oli noita valehtelematta varmaan seitsemässä eri värissä, ja käytin niitä aktiivisesti. Yksi sana: Miksi…

Toukokuu 2013

touko20132

Mitä elämässä? Blogin perusteella tuona keväänä oli Indiedaysin ”3-vuotisjuhlat”, eli oltiin isolla bloggaajaporukalla kesäisessä Helsingissä piknikillä. Tuohon aikaan kävin melkeinpä joka vuosi Indiedaysin järjestämissä kemuissa ja blog awardseissa, matkustin niihin junalla Kajaanista yksikseni ja jännitin niistä jokaista aivan julmetusti. Mulla oli aina vähän ulkopuolinen olo, mutta onneksi hengailukamuja oli aina välillä esimerkiksi 365-Ida ja AYFF-Nadja.

Mitä päällä? Jaa, ei oltu päästy vielä niistä knalleista kovin pitkälle! Tässä vaiheessa hommaan oli värikoordinoitu mukaan H&M:n kympin ballerinat, joita oli varmaan yhtä monessa värissä kuin niitä knallejakin. Käsi ylös kenen muun luottokengät oli ne hemmetin rusettiballerinat 😂

Toukokuu 2014

touko2014

Mitä elämässä? Valmistuin ammattikorkeasta tradenomiksi, ja lähdettiin ystävän kanssa kuukaudeksi Yhdysvaltoihin. Se oli ensimmäinen reissuni Euroopan ulkopuolella (ja on sitä itseasiassa edelleen). Meidän piti tehdä perinteinen roadtrip mun ystävän jenkeissä asuvan vaihtarikaverin kanssa jonka autolla oli tarkoitus ajella maan poikki, mutta lopulta vaihtarikaveri tekikin meille oharit. Päädyttiin viettämään aikamme New Yorkissa ja Bostonissa, yhteensä kolmessa eri airBNB-kämpässä. Se reissu oli mulle ihan super iso kokemus.

Mitä päällä? Näköjään taas shortsit sukkisten kanssa… Hiuskukat oli se juttu, ja niitäkin piti tietysti hankkia aivan älytön lajitelma. Hassua miten kausittain nää jutut menee, muistan miten H&M:n koruosasto oli täynnä niitä kahden kukkapinnin pakkauksia, nyt niitä ei varmaan saa oikeasti mistään. 😄

Toukokuu 2015

touko2015

Mitä elämässä? Puuhailin muuttoa silloisen poikaystävän perässä Helsinkiin, ja kävin kevään aikana muutamissa asuntonäytöissä niin, että junalla aamulla 6 tuntia Helsinkiin, asuntonäyttö tai pari, ja sitten illalla junalla taas se 6 tuntia takaisin ja seuraavaksi päiväksi töihin. Kesällä koitti muutto uudelle paikkakunnalle, pois siitä kaupungista johon olin syntynyt ja jossa olin kasvanut. Olin saanut kavereita töiden myötä, ja pelotti ihan julmetusti jättää kaikki taakse. Mitä jos uudesta kaupungista en saisikaan yhtään ystävää? Mulla lohdutti ajatus siitä, että pääsen aina Kajaaniin takaisin, jos siltä alkaa tuntumaan. Muistan vieläkin muuttopäivän, kun muuttoapuna ollut äiti lähti junalla takaisin kotiin ja jäätiin Helsinkiin. Itkuhan siinä tirahti.

Mitä päällä? Ei paljon muistikuvia, mutta tästä asusta muistan sen että stressasin ihan hulluna että nyt pitää saada kiva asu että saa kivat asukuvat. Kaikki oli taas niin perkeleen värikoordinoitua liilaa pikkulaukkua myöten.

Toukokuu 2016

touko2016

Mitä elämässä? Ensimmäinen kesä Helsingissä. Olin kotiutunut hyvin, ja uudelta työpaikalta löytyi uusia kavereita, joista kahdesta tuli tulevien vuosien varrella mun rakkaimmat ystävät. Heidän kauttaan muodostui ystäväpiiri, joka on tänä päivänä mun vankkumaton turvaverkko. Eli ei, en palannut Kajaaniin 😅

Mitä päällä? Hei toi hamehan on superkiva! Pitääpä taas silittää se ja ottaa käyttöön.

Toukokuu 2017

touko2017

Mitä elämässä? Koko vuosi 2017 oli elämäni rankin vuosi. Kamppailin itseni kanssa ja loppuvuodesta päättyi koko nuoruuteni mittainen parisuhde.

Mitä päällä? Itseni kanssa kamppailu heijastui ulkonäöllisesti eniten mun hiuksiin: Blondasin tukan ja värjäsin sen pastellikoralliksi pinkillä tyvellä. Noi oli kyllä upeet vaikka itse sanonkin! Siitä lähti vuoden mittainen kokeilu hattaranvärisestä tukasta aina tummanviolettiin.

Toukokuu 2018

touko2018

Mitä elämässä? Olotila oli alkanut jo onneksi helpottaa ja elämä alkoi taas tasaantua. Toukokuussa vietettiin ystävien kanssa euroviisubingoiltaa, käytiin pakohuonepelissä ja pidettiin mindfullness-afterworkit.

Mitä päällä? Oho, no päässä on ainakin aika tunkkaisenliila tukka! Nämä tais olla vikoja hetkiä kun jaksoin taistella jatkuvan suoravärikierteen kanssa, ennen kuin palasin kaikista omimmalta tuntuvaan punaiseen.

Toukokuu 2019

touko2019

Mitä elämässä? Puuhattiin uuden kumppanin kanssa muuttoa uuteen yhteiseen kotiin, ja koko kevät tuntui menevän loputtomassa muuttolaatikoiden labyrintissa sekä toisaalta uudesta yhteisestä arjesta nauttiessa. Mutta vappuna koitti muutto ja toukokuusta jäi mieleen myös Suomen MM-lätkäkultavoitto!

Mitä päällä? Oliko tää jotenkin harvinaisen kylmä alkukesä vai miks mulla on karvavuorinilkkurit vielä toukokuussa?! Muistan, että pukeutuminen oli uuden kodin laittamisen ja uusien kotikulmien tutkimisen kanssa prio Ö.

Toukokuu 2020

kalliokierros4

Mitä elämässä? Koronan myötä oon ollut ekaa kertaa elämässäni tilanteessa, kun töitä ei ole ollut paiskittavana viittä päivää viikossa, kahdeksaa tuntia päivässä. Olen nauttinut vapautuneesta ajasta valtavasti. Olen siivoillut kaappeja, innostunut ruuanlaitosta ja lenkkeilystä, ja ollut toisaalta onnellinen siitä, että rotan lailla Kajaanissa raatamien työvuosien jäljiltä säästötilillä oli puskurirahasto, minkä ansiosta tippuneet tulot eivät saattaneet mua ahdinkoon.

Mitä päällä? On sitä rahankäyttöä kuitenkin sen verran joutunut miettimään, että uusien vaatteiden hankkiminen on jäänyt minimiin. Nyt kun säätkin on lämmenneet, niin ajattelin kaivella uusin silmin koko vaatevarastoni läpi ja keksiä sieltä kesäksi kivaa päällepantavaa!

 


Saatat pitää myös näistä:

34 Responses to “kesäkuun kynnyksellä 2010-2020”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Olipa kiva postaus! Ja niin hauska muistella näitä sun vanhoja asuja, muistan ainakin ihastelleeni noita shortsit+sukkikset -yhdistelmiä vaikken ikinä shortseja oikeasti käytäkään!

  On myös kiinnostavaa kuulla näitä tarinoita asukuvien takaa. Tällasista postauksista huomaa just sen, ettei some oikeasti kerro kaikkea mitä toisen elämässä tapahtuu.

  Kiitos ihanasta blogista ja kivaa kevättä <3

  • ia ia sanoo:

   Ihana kuulla että tykkäsit! Joo, usein se unhtuu itseltäkin blogeja lukiessa että harvoin ne kuvat kertoo koko totuuden. Kiitos itsellesi että kommentoit, aurinkoa alkukesään 🌞

 2. Avatar mmagic sanoo:

  Olipas kiva katsaus :) Ja samaistuttava, samoin tirahti minullakin itku kun Helsinkiin muuton päivänä ovi kolahti muuttoapuna olleen perheen perästä kiinni ja jäin yksin ensimmäiseen omaan kämppään. On se vaan aina jollain lailla helpottavaa kuulla, että samoja tunteita on muillakin.
  Postauksiasi on aina yhtä ilo lukea, kiitos!

  • ia ia sanoo:

   Kiva kun tykkäsit ^_^ Heh joo, on se uusi kotikaupunki kova paikka varmasti ihan jokaiselle. Ihana kun oot siellä vielä lukemassa mun juttuja <3

 3. Avatar Sanjana sanoo:

  Miten ihana postaus! Monta tuttua asua menneiltä vuosilta, kaikkina vuosina oon seurannu kyllä enkä usko montas postausta ohi menneen 😁 tuo knallivaihehan oli ihana, mä olin niin kateellinen ku jolleki mahtuu söpöt knallit, terv. hatut miesten puolelta. Hiuskoristeita oon iteltä heivaillu viimeset vuodet pois ja yhä riittää! Vaikkei tuu kyllä käytettyä, mut joskus oli the juttu, varmaan pari vuotta.
  Shortsit ja sukkikset itseasiassa pitkästä aikaa näyttää iha hyvältä, symppis!

  • ia ia sanoo:

   Huhhuh, sä olet kyllä ollut pitkään mukana! Ja ihana että jaksat lukea vieläkin <3 Oli mullakin noista knalleista se kaikista suurin koko, joku 59 :D Ja jep, noita käyttämättömiä hiuskoristeita riittäisi itelläkin vieläkin melkoinen armeija poisannettavaksi. Vai vieläkö voi tulla rusettivaihe?? 😂

   • Avatar Sanjana sanoo:

    Joo, tänne palaa aina kattelemaan. Sulla on niin kiva tapa tuottaa sisältöä, niin sitä lukee mielellään!

    En tiiä, moni asia kyllä tulee uudelleen muotiin. Parikyt vuotta jos jaksaa säästellä nii joskus on taas iha kuuminta huutoa. 😄

    • ia ia sanoo:

     Joo, mennään tällä mentaliteetilla niin minkään asian säästely vaatekaapissa ei ole turhaa 😄

 4. Avatar Janita sanoo:

  Eiii mä muistan kaikki nää kuvat! Ja etenkin kun ihailin tota mintunvihreetä fillaria ♥

  • ia ia sanoo:

   Kaikki?! Et voi muistaa :D Ihanaa että oot vielä siellä kaikkien näiden vuosien jälkeen! <3

 5. Avatar Noora sanoo:

  Aivan ihana postaus! 10 vuotta on pitkä aika ja siinä ehtii tapahtua niin paljon. Tuolloin 2010 aloin seuraamaan blogiasi. Olin lukiossa vieraalla paikkakunnalla (jossa asuin) ja luin tätä aina koulun tietokoneluokassa koska mulla ei ollut vielä varaa omaan koneeseen. :D Ja älypuhelimia ei todellakaan ollut siihen aikaan monella, jos vertaa tähän päivään.. Kiva että jaat omaa matkaasi ja kokemuksiasi edelleen, koska ainakin minun on helppo samaistua moneen asiaan: niin nuoruuden ylisuorittamiseen töissä kuin myös teini-iässä alkaneen pitkän parisuhteen päättymiseen. Mutta niin se vaan elämä menee eteenpäin. <3

  • ia ia sanoo:

   Kiva kuulla että tykkäsit <3 Aaw niitä aikoja, mäkin muistan kun internet-annos haettiin koulun kirjastosta!! Jep, niin se elämä menee eteenpäin ja kaikesta lopulta selviää :) Kiitos Noora kun jätit kommentin ❤️

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Kiitos Juulia ihanan rehellisestä menneiden muistelusta! Lukiessa huomaa, miten monenlaisia tunteita elämään mahtuu, vaikka ulospäin elämä näyttäisi erilaiselta.

  Oon lukenu blogiasi vuodesta 2008 ja muistan vieläkin monet kuvat yli 10 vuoden takaa. Liki samanikäisenä, Kajjjaanin läheltä kotoisin olevana ja pk-seudulle päätyneenä on ollu hauska kasvaa ja ”elää mukanasi” nämä vuodet. Sulla on hienosti pysyny jalat maassa. :)

  Muistan, kun kerran satuin kävelemään Aleksanterinkatua ja kävelit edelläni nykyisen poikaystäväsi kanssa. Muistan ajatelleeni, miten ihanilta ja onnellisilta näytitte yhdessä. Oon tosi iloinen, että ootte löytäny toisenne ja elämässäsi näyttää menevän hyvin. Kaikkea ihanaa teille tulevaan ja kiitos kivoista blogipostauksista kaikkien näiden vuosien ajalta! :)

  P.S. Älä poista vanhoja blogijulkaisuja vuosikymmenen takaa, niistä on hauska fiilistellä sen ajan muotia ja elämää :D

  • ia ia sanoo:

   Kiitos vaan itsellesi kun kommentoit! Ja ihan hullua, että oot kaikkien näiden vuosien jälkeen vieläkin siellä, meidänhän pitäis olla kaverit 😄 Aina kuumottaa lukea noita bongauksia, mutta tosi kauniisti sanottu. Onnellinen mä olenkin tällä hetkellä <3 (Ja joo, kyllä mussa on sen verran masokistia että en ole poistamassa vanhoja juttuja :D)

 7. Avatar Hanna sanoo:

  Kiva ja mielenkiintoinen katsaus menneisiin vuosiin! Itsekin paahdoin opiskeluaikana neljä vuotta H&M:llä tunnollisesti ja opintolainaa tuli otettua vain vaihto-opiskelukevättä varten. Phuuh, olipahan rumba :D

  • ia ia sanoo:

   Joo, H&M-paahtaminen on kyllä tuttua 😂 Mutta tulipahan tehtyä, ja harva duuni sen jälkeen tuntuu ihan niin raskaalta! Hyvä me 😄

 8. Tuli kyllä niin flashback noista 2010 ja 2011 vuoden kuvista, seurasin jo silloin sun blogia ja inspiroiduin kovasti Mikki Hiiri-paidoista, knallihatuista ja ruseteista! :D Miten siitä voi olla jo kymmenen vuotta aikaa…Ihanaa kesäkuun alkua sulle!

  • ia ia sanoo:

   Voi niin siitä vaan on, aivan järkyttävän pitkä aika :D Mutta Mikki Hiiri on kyllä kova juttu edelleen, haha! Ihanaa kesää Siri ❤️

 9. Avatar marjaaana sanoo:

  Tosi ihana teksti! Ja hullua et oon seurannu tätä blogia kaikki nää vuodet ja edelleen!

 10. Avatar Moona sanoo:

  Olipa ihana postaus! Oon seurannut siun blogia ihan alkuajoilta saakka ja näissä vanhoissa asukuvissa on kivaa nostalgiaa. Tällaiset muistelut on aina tervetulleita :)

  • ia ia sanoo:

   Tää tulee aina niin puskista kun joku kertoo lukeneensa mun juttuja noista alkuajoista lähtien, tulee aina semmoinen olo että meidän pitäis nähdä livenä :D Kiva kuulla että tykkäsit tästä! 🤗

 11. Avatar Maija sanoo:

  Kivoja asuja sulla ollut vuosien varrella!
  P.s ne uunifetakasvikset on maukkaita 👍

  • ia ia sanoo:

   Nooh, kivoja ja kivoja… :D Mutta jea, oon niin mielissäni kun muutkin on kokkailleet uunifetakasviksia!

 12. Avatar Johanna sanoo:

  Hei! Kiva oli lukea koko postaus läpi, näköjään ollaan opiskeltu samoja asioita samoihin aikoihin :D Olis kiva lukea et millasta esimiestyö on!

  • ia ia sanoo:

   Niinkö! Eri kaupungeissa varmaan kuitenkin :D Kiitos postausideasta, laitetaan korvan taakse!

 13. Avatar E~ sanoo:

  Hep, vuodesta 2011/2012 mukana roikkunut huutelee täällä ja jaksoin tälläkin kertaa lukea loppuun! Sulla on huipputyyli kirjoittaa, ja myöskin entisenä kanssakainuulaisena samaistun moniin sun juttuihin. Kiitos ihanasta blogista :)

  • ia ia sanoo:

   Kiitos ittellesi että oot siellä vielä lukemassa mun juttuja kaikkien näiden vuosien jälkeen! Ja kiitos kommentista, toi hymyn huulille ❤️

 14. Avatar Villasukka sanoo:

  Ihan parhaita tällaiset muistelupostaukset!

 15. Avatar Olppa sanoo:

  Ihana postaus! <3 :)

 16. Avatar Emma sanoo:

  Voi että miten mahtava postaus <3 Tosi kiva nähdä vanhoja asuja :)

Kommentoi